Şimdi Ara

apple kimliğine giriş yapma talep edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba beni uyutmayan ve şu an ders çalışmamı engelleyen bir durum var abilerim ablalarım. ben dün whatsappta aramalardan bir arkadaşımla önemli bi konu üzerine konuşurken birden dinlenir miyim acaba diye aklıma geldi.telefonum sürekli tuhaf tuhaf kasıyor çünkü (iphone xr)evhamlanınca whatsapptaki ikili doğrulama sistemini aktifleştirdim.aktifleştirdikten sonra 2 saat sonra samsundan (ama ben izmirdeyim) apple kimliğinize giriş yapmak için kullanılıyor diye talep geldi izin verme diye işaretledim hemen ama çok korktum.icloudun falan şifresini değiştirdim.bu arada bunu kim niye yapsın derseniz böyle bi olasılık var biraz olay yaşadığım bir çocuk (baya baya belalı bi tip ve bilgisayar işlerinden iyi anlıyor ve en yakın arkadaşı bilgisayar mühendisi) bana uzun süre takıp rahatsız etmişti ki hayatım uzun süre aksadı.işte bende bunlar olunca çok korktum.kısaca sorum wp de ve icloud’da ikili adımlı doğrulama sistemi aktif değilken whatsappta benim aramalarım konuşmalarım dinlebilir mi? tel no mu ve ev adresimi biliyor..lütfen çok endişeliyim bana yardım edin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi protarak.jimin -- 14 Eylül 2020; 14:3:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• protarak.jimin kullanıcısına yanıt
    iclouduna girmiş olsa bile whatsapp konusmalarını dinleyemez. Ama iclouduna girmisse ve sende whatsapp SOHBETLERİ Yedeklemissen eger sadece sohbetlerini okuyabilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yurtbeyi kullanıcısına yanıt
    anladım çok çok teşekkür ederim bir de bilginiz varsa ben whatsapp ta iki adımlı doğrulamayı aktifleştirdikten 2 saat sonra şöyle bir giriş isteği gelmesi normal mi?
    apple kimliğine giriş yapma talep edildi yani birinin böyle giriş yapma talebi yapması için apple kimliğimle şifremi bilmesi gerekir mi? yoksa sadece tel no mu bilse olur mu? yoksa hepsi mi gerekli. çocuktan korkuma tel no mu değiştircektim ama hep erteledim çok pişmanım şu an :(

• protarak.jimin kullanıcısına yanıt
    Hocam tel numaranı bilmesi yetmez bildikten sonra senin telefonuna sms gelir o sms il gelen kodu sen söylemedigin sürece giremez

• yurtbeyi kullanıcısına yanıt
    Anladım çokkk teşekkür ederim

• Öncelikle geçmiş olsun.

Şöyle bir şey yapabilirsiniz.
    -Cihazınızda istenmeyen yazılım olma olasığına karşı güzelce format atıp her şeyi sıfırdan kurabilirsiniz. Burada olası veri kaybını göz önünde bulundurunuz, buna göre yedek alıp hareket ediniz.
    -iCloud hesabınızda görünen Hotmail hesabını daha önce hiç bir yerde kullanmadığınız yeni ve 2FA ile korumasının aktif olduğu başka bir e-posta adresi ile değiştiriniz.
    -Apple ID'nizde tanımlı telefon, e-posta verilerini başkaları tarafından görülmesini kısıtlayınız. (Siri bu bilgileri elde edebiliyor.)
    -Sahip olduğunuz tüm hesaplarda minimum 15 haneli şifreler kullanınız.

Hala kendinizi güvende hissetmiyorsanız yaşadığınız yerdeki il emniyet müdürlüklerinin bilişim suçları birimine başvuru yapıp şikayette bulunabilirsiniz.
  • Hocam çok geçmiş olsun bu arada şu bilgiyide vereyim ben İstanbul'dayım iCloud'a girmeye çalıştığımda bana da Samsun'dan giriş diye geliyor o denetleme konumunda problem var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.