Şimdi Ara

Apple iPhone XS / XS MAX [ANA KONU] (187. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.494
Cevap
119
Favori
1.114.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cassation

Merhaba,

Ben de uzun zamandır iPhone XR modelini fiziken görmeyi bekliyordum. Youtube'da izlemediğim yerli&yabancı inceleme kalmadı. Okumadığım yerli&yabancı forum kalmadı. Videolarda gerçekten çok beğenmiştim. En başından iPhone XS Max için para ayırmıştım yurt dışına giden arkadaşıma verdim parayı gelirken getirecek. Niyetim iPhone XR 128 GB almaktı. Çünkü artık 64 GB da yetersiz olmaya başladı ve XS MAX 256 GB'da bütçemi aşıyordu.

Velhasıl-kelam bugün Nişataşında City's AVM içerisindeki Troy'a gittim iş çıkışı. yaklaşık yarım saat 45 dk dikildim telefonların başlarında. Boştu ve rahat rahat inceleme imkanım oldu. Maalesef XR beklentilerimin altında kaldı ve çok üzüldüm açıkçası. Liquid Retina Display falan hikaye bildiğin iPhone 8 ekranı. Ki yaklaşık 9 ay iPhone 8 kullanan biri olarak ekranının küçüklüğü ve çözünürlüğünün düşüklüğünden memnun kalmayarak satmıştım. Daha sonra 2 hafta iPhone 8 Plus kullandım onun ekranından memnun kalmıştım. İstediği kadar renk doğruluğu kontrast vs iyi olsun. Safaride forum.donanımhabere girdim ve aynı anda XS Max'da aynı sayfaya girdim. Tamam tabiiki fiyatları aynı değil ve kalitede de fark olacak ama gerçekten iyi bir ekran değil bence. O fiyatta bir telefon için kabul edilebilir bir durum olduğunu düşünmüyorum. A12 çip koyacağına A11 koysaydı da ekranı hiç olmazsa 370-400 ppi civarında yapsaydı. Oled olmasa da olur ama keskin bir ekran olsaydı keşke. Ayrıca videoları izlerken insanların kalın çerçevelerden yakınmasına anlam veremiyordum. İnceleme videolarında o kadar da kalın gelmiyordu çerçeveler ama gerçekte görünce hakkaten kalınmış dedim. Tabiiki bu muhtemelen insanın gözünün alışacağı bir durumdur. Ayrıca kasa biraz patates gibi. Şişman XS gibi duruyor. Bilemedim. ben çok üzüldüm. Yarın yine gidip Zorlu'da bakacağım büyük ihtimal. Kendimi XR 128 GB siyah almaya ikna etmek istiyorum. Aksi taktirde 64 GB XS Max alacağım ama 64 GB yetersiz geliyor çünkü çok foto çekerim ve çok müziğim vardır. Metro yolculuğu da çok yaptığım için offline dinlemek için bütün müzikleri indiririm

Sözün özü tabiiki böyle şeyler görecelidir ancak XR beni üzdü açıkçası. XS Max'ın gerçekten muazzam bir ekranı ve duruşu var. Umarım kendimi XR 128 GB almaya ikna edebilirim yarın. Bakalım hadi hayırlısı...
    Hocam mutlaka biliyorsundur ama şu 64GB yetmeme konusunda bir şey söylemek istiyorum. 32GB 7 Plus kullanıyorum 50gb iCloud hesabıyla beraber aynı zamanda Apple Music'te istediğim listeyi indiriyorum 12GB Fotoğraf Arşivim var, Asp9, Kingdom Rush gibi büyük boyutlu oyunlar oynuyorum daha bir kere girip de saklama alanı ayarlarına bakmam gerekmedi. Telefonlarda en çok yer kaplayan şey fotoğraf ve videolar iCloud hesabı gerçekten inanılmaz kullanışlı. Yani 64GB yetmemesi imkansız geliyor bana. Eğer kullanmıyorsanız mutlaka kullanın ve XS alın.

• Telefonlarda kılıfları ne kullanıyorsunuz? Ultra Hybrid veya Thin Fit 360 falan kullanan var mı? Telefonu alıcam ama kılıf almadım hala.
  • iDenis kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Şöyle söyleyim, bildiğim ya da en azından benim becerebildiğim kadarıyla bir iCloud var bir de iCloud Drive var.

iCloud'a fotoğrafları senkronize ettiğimiz zaman ever buluta yedekleniyor hatta bütün Apple cihazlarımdan görebiliyorum bunları. Fakat burada şöyle bir durum var, iCloud'a senkronize edilen fotoğrafları telefonumdan sildiğim zaman iCloud'da da siliniyor. Yani aslında mesela iCloud'dan 50 GB aldım. 64GB+50GB= 114 GB şeklinde bir depolama alanına sahip olmuyor. Ancak başka cihazlardaki iCloud'a sekronize ettiğim fotoğrafları da görmemi sağlıyor.

Evet aslında bu durumu çözmek için iCloud Drive var ve Google Drive gibi bu da bir bulut depolama alanı. Hatta buraya yüklediğim fotoğraflara hem heryerden erişebiliyorum hem de telefondan silince Drive'dan silinme gibi bir durum da söz konusu değil. Buraya kadar herşey normal. Ancak çözemediğim olay mesela normalde bir fotoğraf çektiğimde ayarını açarsam bunu otomatik iCloud'a gönderiyor. FAKAT iCloud Drive'a otomatik kendiliğinden senkronizasyon yapmıyor. Yani telefonumdaki fotoğrafları telefonumda yer kaplamadan bulutta tutmam için durmadan bir manuel yedekleme halinde olmam gerekiyor. Bu çok sinir bozucu ve zahmetli geliyor bana. Evet belki fazladan bilmem kaç yüz tl ödememek için bu zahmete katlanılır ancak zaten Apple ekosistemi içerinde olmanın keyfi de böyle zahmetlerden kurtulmak değil mi?

Aslında Google Fotoğraflar uygulaması bu işi çok güzel beceriyor. Ancak orda da ekosistem dışına çıkmış oluyorum ve mesela ordaki fotoğraflara Apple TV'mden erişemeyecek oluyorum.

Ben bu işin içinden çıkamadım. Kaçırdığım bir yer mi var acaba? Beni bu konuda aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

Bir de şöyle belirteyim Limewire zamanından kalma sanırım 2000 civarı müzik arşivim var. Ben bunu telefona yüklüyorum. Kafan 10 GB falan yer kaplıyor. Deezer'da da 1000'e yakın müzik listem var. o da 10 GB'a yakın yer kaplıyor. Fotoğraf da bol bol çeken bir insanım. E yeri geliyor uzun yola çıkacak oluyorum Netflixten bir kaç bölüm dizi indiriyorum. 2K ekran var onu da 360 P'de indirmeyi vereyim.
    9 ay kadar iPhone 8 kullandığımda en son telefonun 50 GB hafızası dolmuştu. Bilmiyorum ben mi çok şımarıklık ediyorum onu da yapayım bunu da yapayım diye ama o kadar para verince de insan her nimetinden faydalanmak istiyor. Şimdi Note 9'cular atlayacaktır Note 9 5500 TL bilmem ne diye. Fiyat meselesindeki lüzumsuz ve anlamsız tartışmaları bir yana ama Apple gerçekten en azından 128 GB standart hafıza ile başlatmalıydı şu telefonları. Yıllardır aynı haltı yiyor. iPhone 6s ile başlattı furyayı. 16 GB ya da 64 GB satıyordu. O dönemde 16 GB az 64 GB lüzumsuz geliyordu ortalama tüketiciye. Ama mecburen 64 alıyordu insanlar. Sonra 7 serisi ile 32-128 GB yap saçmalığını yaptı. Birtek iPhone 8 /X serisi ile 64 GB/256 GB durumu kabul edilebilirdi bence. Ancak artık 64 GB'da az bir depolama alanı kanaatimce. Zira her geçen sene insanların tükettikleri veri boyutları ciddi anlamda artıyor. Video fotoğraf müzik kaliteleri yükseldikçe MB'lar da yükseliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Raydr1c

Telefonlarda kılıfları ne kullanıyorsunuz? Ultra Hybrid veya Thin Fit 360 falan kullanan var mı? Telefonu alıcam ama kılıf almadım hala.
    www.spigen.com.tr
    iPhone XS Max Kılıf, Spigen Hybrid NX - Spigen
    https://www.spigen.com.tr/urun/iphone-xs-max-kilif-spigen-hybrid-nx

Bunu tavsiye ederim. Ben kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ANIL007

Apple parasını hakediyor ama sadece bir sene.

Bakın iphone 8 plus kullaniyorum iso 12 geldi cihazda donma takilma basladi 5 -10 bin verdigin telefonun bir sonraki surumde donmaya baslaması kabul edilemez. allah belanı versin Apple. Vazgecemiyoruz da böyle sacma bir seysin. Almayin arkadas yeni modeli bir yilda ilk performansini vermiyor iste
    Benim yeğenimin 5s inde benim eski 7 de 8 de yok hocam takılma nasıl sizinkinde olur hocam isterseniz bir harf reset atın düzelir tahminimce

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fre4Mee

Bir telefona 7 8 bin vermek akıl işi de ikinci eli mi dert oldu piyasadaki en iyi 3 telefonu say desek samsung note9 bu ların içerisinde aynı şekilde s9 da gidip 3 4 bine s9 note9 gibi güçlü kaliteli cihazlar varken aynı işlerini ihtiyacını karşılıycak cihazlara 8 9 bin vermek akıl işi değil allah akıl fikir versin samsung unda eksikleri vardır illaki arayana appleında ama ülkenin durumu applle ın fiyat politikası ortadayken hala neyi savunuyosunuz parayı sokaktamı bulunuyosunuz Bende iphone 7 kullanıcısıyım ama gerçekleri görmezden gelmeyin
    Nesini anlamıyorsun güzel kardeşim,

7-8 bine aldığın cihazın bir sene sonra 3800 olması mı mantıklı?

Yoksa aynı fiyata alıp 1-2 aşağısına vermek mi, altın gibi değerini koruması mı?

Yani verilen paraya acırken 2. eldeki 3-4 binlik kayıbı neden düşünmüyorsunuz?

Arkadaşım 6500 aldı note 9 u , satamıyor elde kaldı, ne oldu senin en iyi telefonun?

Ayrıca milletin parası size mi dert oldu, param var alıyorum, kimi ilgilendirir?

Ayrıca biz Apple mı savunuyoruz burada, burası cihazın konusu yardımlaşma vs, sataşan samsung fanı birisi, önce okuyup, anlayın, neyin ne olduğunu öğrenin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 1 Aralık 2018; 6:43:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Amazon.com.tr de xs max 64gb 9499tl oldu faturasinda imei yaziyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cassation kullanıcısına yanıt
    Bu bilgi yillardir var ve herkes tarafindan biliniyor.
    Kime sorsaniz ayni cevabi alirsiniz,
    Mantik olarak dusunsenizde cevabi bulursunz :))
    Yurtdisindan aldiginiz telefonunun tabiki Turkiye garantisi olmaz, yoksa herkes disaridan alir :)

• Raydr1c kullanıcısına yanıt
    Ekşiden olması doğru olduğu anlamına mı geliyor anlamadım.
    Burada saçma sapan bişi desem, doğruluğu kesin mi olacak.
    Size bu hesabın yanlış olduğunu çok net ifade ediyorum.

Bu cihazda sadece KDV yok, en az ithalatçı için 7-8 ayrı ödenmesi gereken vergi var.
    Ayrıca niye tüm herkes ithalatçı firmaların, yurtdışındaki son tüketici fiyatından ürün aldığını sanıyor. Yani yurtdışında son tğketiciye 750 dolar olan malzeme hiçbir şekilde Türkiyedeki ithalatçıya 750 dolar a gelmiyordur. En az yüzde 20-30 iskontolu şekilde Türkiye ye geliyordur. Üstüne ÖTV de dahil bir çok vergi ekleniyor, kur da tabi ki hesaplanıyor ve piyasaya çıkıyor.

Bu hesaplamaların hiçbirisine KDV dahil edilmez. Bi ülkemize ait zaren KDV li tutarın ana tutarla birlikfe yazılması ve söylenmesi, örneğin abd de kdv sonradan hesaplanır cihazın fiyatına kasada dahil edilir.

Kısacası cihazın son fiyatından yola çıkıp herhangi bir şekilde ne vergiyi, ne cihazın geliş fiyatını, ne de diğer giderleri hesaplayamazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hexaeba

Ben bugün Zorlu'da kuyruk gördüm Xs Modelleri için..

Alıntıları Göster
    Bir çoğu metrobüs ile gelmiştir Emin’im

• quote:

Orijinalden alıntı: MeganeCC

Amazon.com.tr de xs max 64gb 9499tl oldu faturasinda imei yaziyor mu?
    Yazmiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rwenzori kullanıcısına yanıt
    sanırım sen telefonları satmak için alıyorsun.

kafana hayran kaldım.

• myildizofficial M kullanıcısına yanıt
    Hocam takılma diyemeyiz aslında. Örnegin klavyeye bastırarak imleci hreket ettirme özelliği ios 11de kusursuz calisiyordu. Böyle çok kucuk belki farkedilmeyecek kadar kucuk seyler. Ama cihazin ciktigi surumle verdiği deneyim ios 12de yok.

• Rwenzori kullanıcısına yanıt
    Ikinci ele kimse 6 7 bin vermez hikaye o iş. Iphone da olsa o kadar kimse nakit su durumda bir telefona vermez hele ki 2.ele. Eskiden di o iphone deger kaybetmez vs diye. Artik bu fiyatlara hicbir amiral gemisi telefonun 2.eli yoktur ,ancak orta segment telefonlar 2.elde gider bu kadar net.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Bir çoğu metrobüs ile gelmiştir Emin’im

Alıntıları Göster
    Bedava dağıtım vardır diye gelmişlerdir , eğer gerçekten satın almak için millet sıraya girdiyse adamlar 20 bin de yapsa müstehak

• quote:

Orijinalden alıntı: Engineer_48

Ikinci ele kimse 6 7 bin vermez hikaye o iş. Iphone da olsa o kadar kimse nakit su durumda bir telefona vermez hele ki 2.ele. Eskiden di o iphone deger kaybetmez vs diye. Artik bu fiyatlara hicbir amiral gemisi telefonun 2.eli yoktur ,ancak orta segment telefonlar 2.elde gider bu kadar net.
    Eski değil, iphone 8 plus, X fiyatları ortada, ister alın ister almayın.

10 bin bandının üzeri benim içinde soru işareti, bunu da zaman gösterecek, şimdiden şu öşür, bu olmaz demek yanlış.

Sonuç olarak Samsung gibi deli gibi zarar ettirmeyeceği kesin. Örnek;

8 Plus' ın 2. eli 4500 lira, Note 9' un 2. eli bu fiyatlarda etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 1 Aralık 2018; 10:51:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caniturk

sanırım sen telefonları satmak için alıyorsun.

kafana hayran kaldım.
    Bende sizin kafanıza hayranım, ne yiyip ne içiyorsunuz ?

Sen max alırsın 4 yıl kullanırsın, ben her sene satıp üzerine 2-3 koyup yenisini alırım, tercih meselesi, anlamanı gerektirecek bir durum yok.

2. eli düşünmüyorsanız kendi sorununuz ne yapayım, benim için önemli kriterlerden birisi, sizin için önemi yoksa buna takılmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 1 Aralık 2018; 10:23:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarıkanaryam

Bu bilgi yillardir var ve herkes tarafindan biliniyor.
    Kime sorsaniz ayni cevabi alirsiniz,
    Mantik olarak dusunsenizde cevabi bulursunz :))
    Yurtdisindan aldiginiz telefonunun tabiki Turkiye garantisi olmaz, yoksa herkes disaridan alir :)
    Zaten herkes yurtdışından alıyor. Türkiye’den alacak kadar zengin değilim 2-3 bin vergiye para vereyim. İlk 2G iPhone’dan beri hep yurtdışından aldım.

Yurtdışı cihazın Türkiye garantisine gelirsem, Avrupa’dan alınmış cihazın model kodu Türkiye’de satılan ile aynı. Sadece Zorlu ve Akasya’daki Apple Store bakmıyor. Geri kalan Egemek Pupa Troy Kvk gibi reseller servisler bakıyor. Yanlış bilgilendirmeyin insanları. Amerika’daki cihazın kodu Tr’deki ile aynı değil. Ona bakıp bakmadıklarını daha soramadım ama modemler aynı. 1 yıllık garanti Avrupa cihazında geçerli.

• ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Daha dün çıkmış. Ne ara aldınız? Yazıp yazmaması neyi değiştiriyor? Amazon.com.tr’den aldığın cihazı 30 gün içinde iade edebiliyorsun. O da internetten satın aldığın için. Amazon bizim için bir nimet. Adamlar %12 indirimle satıyor Apple ile yaptıkları anlaşma gereği. Yani Apple Store’da çalışanın sahip olduğu indirimi Amazon herkese veriyor. Orada burada sıraya girip satın alanlar fazladan ödedikleri paraya yansın. Hoş, Türkiye’den alınmaz ya.

• 
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.