Şimdi Ara

Apple iPhone XS / XS MAX [ANA KONU] (161. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16.494
Cevap
119
Favori
1.114.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Behlül-haznedar

Selam beyler 1 ay önce abd den xs max aldım mt model bu gün fark ettim telefonun sağ alt köşesinden ekran kalkıyor yani ekran kasadan ayrılmış sol tarafına baktım herhangi bir sorun yok telefonu düşürmedim ya da esnetmedim gözüm gibi baktım desem yeridir başına böyle birşey gelen var mı?
    Çok ilginç bir durum. Sanırım hatalı üretim...
  • Pasaport kayit hakki ariyorum burda yardimci olabilecek varsa pm atarsa sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakangündüz H kullanıcısına yanıt
    Neden bu meseleyi bu kadar şahsi/milli algılıyorsunuz? Trilyon dolarlık firma işi gücü bıraktı Türkiyelileri nasıl keriz yerine koyarız onları nasıl düdükleriz diye düşünüp duruyor öyle mi?

iPhone XR 64 GB için konuşayım.

Esasen 7400-TL için Türkiyelileri keriz yerine koyan takriben 2800-TL vergi kesenler.

Vergisiz fiyatı ise takriben 4500-TL bu da 860 $ 'a denk geliyor.

iPhonedo beyciğim tabloyu yapmış.
    Teyit etmedim ancak 3 aşşağı 5 yukarı bu şekildedir hesaplama diye tahmin ediyorum. Hata varsa mesuliyet bende değil.

ABD fiyatı ise 750 $ diye çığrınıyorsunuz ancak hepi topu 5 eyalette bu fiyattan satılıyor ABD'de.

California'yı ele alalım. Satışlarda %7,25 oranında vergi kesiliyor. Yani her ne kadar Apple.com üzerinde 750 $ fiyat etiketini görseniz de, California'da bir Apple Store'a gidip bu ürünü almak isteseniz yaklaşık olarak 800$ dolar ödemeniz gerekecek.

Haklısınız Apple Türkiye'yi ve Türkiyelileri yaklaşık 110 $'lık keriz yerine koyuyor. Peki 2800-TL Vergi = 545 $ 'lık keriz yerine koyan kim bizi?

Dipnot:
    Türkiye'nin Euro bölgesinde sayılmasından ötürü zannediyorum ki bu 110 $'lık keriz yerine konulma oranı düşebilir. Bu durumda da 545 $'lık kerizlik de artmış olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cassation -- 27 Kasım 2018; 18:30:2 >

• Ciddi ciddi apple ın türkleri kazıklayalım mantığında olduğunu düşünenler var. Evet güzel kardeşim. Hatta iphone'un yegane üretiliş amacı türkiye üzerinde ekonomik manipülasyonlar yapmak.

• Telefon cahili olarak birkaç sorum olucak,

1 Hafta önce iPhone XR red 128gb mrye2my/a2105 aldım, 500tl pasaport kaydı dahil 6000tl 1 haftalık. Adam sorun varmı diye bakmak icin acip satmış telefoncuya. 6000 uygun mu ?

Bu mry2my2105 cihaz bir yıl garantili gözüküyor ancak my ile başlıyor sanırım Malezya malı. Bu garanti ve genel telefon sistemi acçısından (Avrupa malına göre ucuz parça koyma vs) sorun teşkil eder mi?

Bir de, bu 1 yıllık süreçte arıza oldu diyelim. Telefonu garantiye verirken yanında ne istiyorlar? Pasaport kayıt belgesi e devlet dökümanı vs var ancak fiş vs yok. Fiş illa gerekli mi , başka ne gerekli?

Bu arada cihaz çok güzel tavsiye ederim. Batarya ömrü efsane, kamera x den (ben pek anlamam ama kardeşime göre) yüzde 25 30 daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheWhiteBuffalo -- 27 Kasım 2018; 21:33:2 >
  • Arkadaşlar, dünyada imei / pasaport kayıt olayının olduğu başka bir ülke var mı bildiğiniz?
  • TheWhiteBuffalo T kullanıcısına yanıt
    Hayırlı uğurlu olsun almışsınız artık kazıklanmış mıyım ucuza mı almışım diye boşuna dert etmeyin kendinize keyfini sürün iyi günlerde kullanın.

Avrupa malına göre daha ucuz parça vs durumu olmaz ancak garanti kapsamında mıdır bilemiyorum. Bilen biri cevaplasın ya da Apple ile görüşün.

Eğer garanti kaspsamındaysa fatura fiş pasaport e devlet vs istemezler.

Önceki cihazınız neydi? Ben de yurtdışına gidicek arkadaşıma XR aldırmayı düşünüyorum ancak ekran kaliyesi beni çok tereddüte sokuyor. 30 kasımda görüp öyle aldıracağım ancak sizin yorumlarınızı merak ettim.
  • Cassation kullanıcısına yanıt
    Otv’yi Anlarım kdv’yi De anlarım ama hiç işlemediğim bir kanal icin vergi vermek bana acayip koyuyor.

TRT keske özelleşse de kurtulsak su lanet vergiden

• Bende Avustralyadan aldırtmayı düşünüyorum. Ordan telefon alan var mı? Garantisi geçerli mi? A2109 model numarası görünüyor iphone lte numaralarında.

• cihanair kullanıcısına yanıt
    Kdv yi ancak ötv eklenmemiş haliyle eklerlerse anlarım vergi koyduğu fiyata kdv işletirse kdv yi anlamam.
    Ötv yi de anlamam. Telefon dediğimiz şey günümüzde lüks değil ihtiyaç. Ancak nasıl olur belli fiyat üstündeki telefonlara fiyatları nisbetinde ötv işlersen kabul edilebilir olur. Temel ihtiyaç olarak 1000 liralık telefon alan insan da ötv öderse bunun kabul edilebilir bir yanı yok.
    Trt meselesine girmiyorum bile.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Kırmızı olan modelini yaklaşık 10 gündür kullanıyorum. ip8 den geçtim özellikle büyük ekranı ve portre mod için. Kasa ve ekran kesinlikle kaliteli. Batarya ömrü oldukça iyi 8 ile kıyaslayarak söylüyorum. Yan çerçeve xs’e göre kalın ancak beni 10 gün içinde hiç rahatsız etmedi. Xs ve Xs max ile yan yana koydum. Normal kullanma mesafesinde ekranda bir fark hissetmiyorsunuz. Ancak oyun ve video karşılaştırması yapmadım. Bu arada xs ekranı aynı ışık koşullarında bariz daha sarı xr’ a göre. Not:İkisinde de true tone kapalıydı. Ben fiyat/performans ürünü olduğunu düşünüyorum ama tabi ki 750 dolar olarak 7400 TL olarak değil....

• quote:

Orijinalden alıntı: TuncayVural

Sanırım Zore Zum'u Ankara'dan almıştınız bende birkaç siteye rastladım adresleri Ankara'da acaba adı neydi sizin aldığınız yerin?
    Ben Necatibey/Hanımeli sokaktaki büyük mağazalarından aldım. Orası toptancı satış yeridir fakat yardımcı olurlar.

Olmazlarsa da yine bir arka caddede, ürün sağladıkları Zore bayileri var. Oradan da alabilirsiniz.
    1yıl garantisi var ancak ilk iPhone cihazım olduğu icin sormak istedim. Garantiye gönderimde fiş vs istemediklerine emin misin?

Soruna yanıt olarak, eski telefonum s4 idi. Arkadaşımda xmax var. Onun ekran netliğiyle xr arasında çok az bir fark var. Ancak vr ile oyun oynarken anlaşılır. Onun dışında fark yok diyemem, ekran daha güzel gözüküyor oyunlarda vs. Ancak bunu çok dikkatli yakında bakarsan veya Yanyana koyarsan anlaşılır. O yuzden ben fark yok diyorum Xmax çok büyük ve ergonomik değil bence. Xr ideal ve büyük ekran zevkini max ile neredeyse aynı yaşatıyor (netflix) Kamera aynı. Portre modunda çekim yapıyorum ikisi aynı kalitede cekiyor ancak iyice zoom yapınca saçlarım xmax da daha tel tel çıkıyor. Ancak şöyle 2x zoomda bile aynı. Xs im olsa, bu 2.kamera neye yarıyor diye kızardım herhal. 3D Touch ney tam bilmiyorum ancak en fazla kullanıldığı, hatta tek kullanıldığı yer imleç hareketi imiş.(reddit den okuduğum kadarıyla) O da var. Son olarak bence xr ın xs e göre tek kötü yanı yan tarafının metal olmayışı. Metal olup olmaması önemli deği ancak metal daha fazla premium hava katıyor. Tabi kılıfla kullanınca bu fark da kayboluyor. Xr 128 GB ile xs max arasında kalmış biri olarak reddit sen çok fazla yazı okudum, buradan okudum ve xr a karar verdim. Şimdi kıyaslama şansı bulunca iyi tercih yaptığımı daha fazla anladım. Bana kalırsa xsmax 64 GB ile xr 128 GB arasındaki fark maksimum 1000 tl olmalı ki xs düşük depolama alanına göre tercih sebebi olabilsin.

note 9 ile xs max yurtdışı döviz cinsinden fiyatları aynı değil mi? neden note9 10799TL değil o zaman?
  • windwind W kullanıcısına yanıt
    bu da başka DH MİSAFİRİ nickli üyeden alıntı şimdi kerizlik konusunu açıkla istersen
    A
    merika da uygulanan ürün farkı mı ? İpad sim kartlı 1150 dolarlık ürün
    bizde 8500 tl (Simkartlı ipad) iphone Amerika da 1100 dolar ipad den ucuz bizde niye ipad den daha pahalı çıkıyor ? Çok saçma ve güven sarsıyor.

Apple
    Amerika sitesinde
    -iPad Pro 12,9" 64gb Sim kart ver. 1149$
    -iPhone XS MAX 64gb ver. 1099$

Bizde
    --iPad Pro 12,9" 64gb Sim kart ver. 8499tl
    -iPhone XS MAX 64gb ver. 10,799tl

Sonuç seçtiğim modellerde simkart var. Farklı vergi uygulanması mı var ? Yoksa açıklanan rakamlar henüz doğru değil mi ? Ya da Apple bizden az ürün satıp çok mu kazanıyor. İlgili bir kurumumuz bu konu zarar vermeden farkeder inşallah. Yoksa suç işlendikten sonra uygulama yapılsa ne farkeder.
  • Burada millet, 7 k olacak derken 10 k olacak dedik.

Fiyatlar aciklandi, durum ortada..
    Hala daha dusuk cikabilir diyenler var..

Ipad veya saat fiyatiyla iphoneu kiyaslayanlar var.

Samsung ile iphone u kiyaslayanlar var..

Ya ilk defa iphone aliyorsunuz, yada son umudunuz mu anlamadim daha neyi bekliyorsunuz??

Cuma gunu, apple cikacak xs 64 gb icin 9.999 diyecek. O zamanda hala fiyat dusecekmi diyeceksiniz??

Lutfen kabullenin, burasi Turkiye, halimiz ortada.. doviz fiyatlari ortada..

Huwai modelleri bile 8.5 k. Iphone 8 fiyatlarina bakin. Buna gore dusuk fiyat beklemeyin artik.

Bunlar gercekler..

• sarıkanaryam kullanıcısına yanıt
    Kardeş apple calisani bile bu kadar carpitmazdi sanırım konuyu :)) neyi kabullenmiycez isterse 7 trilyona satsın telefonu Aynı Para birimi ile satılan telefonun TL olarak farklı fiyattan satıldığını söylüyoruz. Doların kaç lira olduğunu kaçtan kaça geriledigini biliyoruz sadece fiyatın anlamsız oldugunu belirtiyoruz. Olay kabullenmek kabullenmemek durumu değil

• Xr da ağır çekimde parlama oluyor. Çok hızlı şekilde ışık yanıp sönüyormuş gibi. Yeni fark ettim. Bu normal mi?

Birde üstte sorduğum gibi garantili cihazı yollarken fiş vs gerekli mi?

Kardesim, burasi Turkiye diyede yazmistim farkindamisin?? :))
    Ben acik acik izah etmeye calistim.

Cuma gunu fiyat aciklaninda hak vermeyin, simdiden hak verin istedim.

Ayni para birimi ile satilan sey iphone degil ama.
    Ayrica banane iphoneden. Calisan olsan demissin bide.

Benim yurdumun insani alamadiktan sonra neyini savunayim mevzunun.

Samsung her sene cikar cikmaz fiyati duser. Iphone her zaman en pahalidir, ust modeli cikinca fiyat duser. Bu sene kura takildi fiyatlar. Ipad ve iwatcha gelen vergi ilede iphone a gelen farklidir.

Bu Turkiye’de dolar 3.5 lerden 7ye yukselip 5e dustu. Ama herseye zam geldi fiyat dusmedi. Apple dan da beklemeyin diyorum??

Note 9 klişesi için evvelce birine verdiğim cevap aşşağıda;

@Radydr1c 

"SEN" biliyor Note 9 temmuz ağustos gibi piyasaya çıktığında döviz kaçtı? Ben söyliyeyim; dolar 5 in altındaydı euro ise 5.75 dolaylarındaydı. Ayrıca görece bugünlere nisbetle daha stabil kur dalganlanmaları mevcuttu. Apple ürünlerinin çıkacağı kasım ayında ise euro daha iki üç gündür 5.95-6 aralığında oynuyor. Dün ile bugün arasında yarım puan farkedecek kadar dalgalanmalar yaşıyor.

Ayrıca, an itibariyle, Samsung'un web sitesinde Amerika fiyatı Unlocked 800 dolar Simlocked ise 700 dolara satılıyor. Başka perakende sitelerde daha ucuza da bulunabiliyordur muhtemelen.

@Bydata92 

Almanyada nerede 1250 euro yapmayın etmeyin yahu.

An itibariyle siber pazartesi dolayısıyla 128 GB'ı 850 Euro, 512 GB, 999 Euro. Ayırca yanında kulaklık veya 512 GB sd kart hediye ediyorlar.https://shop.samsung.com/de/blackfriday-galaxy-note9-angebot

Hatta amazonda 128 GB'ı 800 Euro'ya kadar bulunuyor.

İnanılmaz yorumlar yapıyorsunuz gerçekten.

Kaldiki samsung isterse tabiiki tr fiyatlarıını belli oranda sübvanse edebilir. Ticarî bir karardır. O yaptı Apple yapmadı diye Apple Türkiye düşmanı olmaz. Ancak ortada öyle bir durumda yok zaten.

İpad meselesini şuanda dışarda olduğum için bakamıyorum akşama ilgileneceğim.

• 
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.