iPhone 6s için almıştım Deji batarya ve kendim değiştirdim sorunsuz. Ama XR için Deji alıp sonrasında işi bilen bir telefoncuda taktırmanı tavsiye ederim Face-Id sensörlerinin zarar görme ihtimaline karşı. |
Apple iPhone XR [ANA KONU] (313. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Face id sensörlerinin zarar görebileceğini düşünememiştim sağolun uyardığınız için. Bende biryere değiştirteyim 80 altına inince.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam telefonu en iyisi apple servise götür evet çok para verirsin ama kafan rahat olur
Kızılay’da bi telefoncuda deji max batarya taktırdım. Bataryayı gözümün önünde taktı. Orjinal olduğunu düşünüyorum. Şuanda pil 24 kaldı ve 6.50 saat ekran süresi aldım. Nerdeyse eski pile göre iki kat ekran süresi alıyorum. Normalde sabah 8-9 arası şarjdan çekerim , öğlen 3 gibi falan yüzde 30 kalırdı pili. Tekrar şarj ederdim. Şuanda sabah 8 de çektim yine ve aktif olarak kullandım tüm gün. Şuanda performansı çok iyi bataryanın. İnşallah 3-5 ay sonra cortlamaz
-
Şunu bi deneyip resim atar mısın kapasite falan nasıl gösterecek
https://forum.donanimhaber.com/kestirme-ile-pilinizi-kac-kaz-sarj-ettiginizi-ogrenin--152271981
-
Güzel hem sonuçlarda doğru 3520 3510. 2900 a kadar 100 ondan sonra bi süre daha 100 olur
Benim tek endişem pilin şişip ekranı patlatması. Yan sanayi pillerinde böyle şeyler çok oluyormuş. Öyle bi problem olmadıktan sonra deji güzel batarya. Bide uzun ömürlü olursa iyi olur, en azından 1.5 sene falan götürsün cortlamasın hemen. O zamandan sonra değiştiririz illaki
1-1.5 yık ömrü şöyle oluyor işte başta demiştim ya resmî sitesinden alsaydın diye bir kere değişim garantisi var. 8-10 ay kullandıktan sonra değişim ile bi 8-10 ay daha kullanırdın
şişme olayı ise evet şans batarya şişebilir ancak ekranı kıracak kadar çok aniden olmayacaktır yani batarya biraz şişmeye başladığında fark edersin ekran kasa aralığından açıklığından.
Bakalım hocam şans işi sonuçta , inşallah sıkıntı çıkmaz
-
Son güncellemeden sonra telefon iyice teklemeye başladı. Batarya sağlığı %86, depolama alanı %20 boş.
iPhone 6s bile bu kadar takılmıyordu.
13 pro max alasım var, ama sizce beklemeli mi yenisini 4-5 ay kalmışken.
-
Bence bekleme herşey gün geçtikçe zamlanıyor, 14 serisinde pro ve max hariç düz 14 lerde a15 kullanılacakmış diye dedikodular dönüyor. Ki çıkış yapacağı fiyat 13 serisinden pahalı olur. Bence 13 alın beklemeyin.
Bu arada deji max bataryanın performansı şuan iyi ama film izlerken ısınmalar oldu.
Arkadaşlar ince silikon kılıf öneriniz var mıdır ?
-
Xr İOS 13 kullanıyorum. Pil sağlığı %87 ekran süresi 9-10 saat wifi ile yüzde 50 ekran parlaklığı. Abi bildiğin zerre anlık takılma fps düşmeleri vs hiçbir sorun yok. En iyisi çok fazla güncellenmemiş İPhone kullanmak. İstediğim zaman JB yapabiliyorum. Deji marka pil kullanırdım eski iphone modellerinde şarj %1 veya 2 olunca inanılmaz kasıyordu telefon. Apple’ın kendi pili olunca öyle değilmiş %1 bile olsa hala aynı stabilite %100. Pil alacak olanlar bence apple çıkma orjinal pili alın derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ugurozturk92 -- 28 Mayıs 2022; 16:39:56 >
quote:
Orijinalden alıntı: Ugurozturk92
Xr İOS 13 kullanıyorum. Pil sağlığı %87 ekran süresi 9-10 saat wifi ile yüzde 50 ekran parlaklığı. Abi bildiğin zerre anlık takılma fps düşmeleri vs hiçbir sorun yok. En iyisi çok fazla güncellenmemiş İPhone kullanmak. İstediğim zaman JB yapabiliyorum. Deji marka pil kullanırdım eski iphone modellerinde şarj %1 veya 2 olunca inanılmaz kasıyordu telefon. Apple’ın kendi pili olunca öyle değilmiş %1 bile olsa hala aynı stabilite %100. Pil alacak olanlar bence apple çıkma orjinal pili alın derim.Batarya konusunda haklısın hocam. Deji alınca daha fazla kapasite sunduğu için ilk başlarda iyi yaptım almakla diyorsun, sonrasında 1 yıl geçmeden eski orjinal bataryadan daha kötü duruma düşürebiliyor. %75'lere inmededen değiştirmeye gerek yok bence. Artık 20W adaptör ile hızlıca şarj edilebiliyor.
Ama güncelleme konusunda aynı fikirde değilim. Yeni işletim sisteminin verimli çalışması için daha çok kaynak kullanımı gerekecektir ve bu da pilin hızla bitmesine sebep olacaktır. Detayına bakınca birçok güncelleme içerisinde kritik güvenlik açığına yönelik yama yapıldığı görülebilir. Benim iPhone tercih sebebim uzun süre güncelleme desteği veriyor olması. Günümüzde bankacılık, sağlık vs. herşeyi dijital olarak telefondan takip ediyorken güncel olmayan bir sistem kullanmak büyük bir risk. Hele ki Android tarafında ne olduğunu ve kaynağını bilmedikleri uygulamaları yükleyip, IMEI atmak için telefonun tüm güvenliğinden vazgeçenleri hiç anlayamıyorum.
Bir telefonun kullanım ömrü bataryasına, kamerasına veya oyun performansına göre değil, güvenlik desteğine göre değerlendirilmelidir.
-
Şöyle bir durum var duymuşsundur illaki C.İ.A bile iphone 5 in güvenliğini kıramadı. Hatta yazılım ios 10 falandı. Ve işlemci olarak çok eskiydi telefon bunlar yeni işlemci ve yeni yazılım telefonlar. Eğer jailbreak yapılmamışsa bence A12 çip ve ios 13 bir yazılımın güvenlik açığı imkansız ötesi diyorum. Eğer 3.üncü parti uygulamaların güvenlik açığı varsa o zmn işler değişir. Mesela bir bankacılık olayı duymuştum adamlar trilyon dolar kaldırmışlar bunu mobil bankacılığın açığı ile yapmışlar. Önemli olan bana göre telefonun güvenliğini açmamak. Jailbreak ile root ile bunlar tehlikeli. Hangi uygulamalar için tabiki bankacılık. Ztn bankacılık uygulaması kullananlar bilirler jailbreak yapılmaması gerektiğini. Şuan bu telefonu ios 15 yapsam direk çöp olur. Rahat 3 saat ekran süresi düşecekdir eminim çünkü yıllardır ios kullanıyorum. Ztn çoğu apple kullanıcısı herşeyin farkında.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X