Şimdi Ara

Apple iPhone SE (2. nesil) [ANA KONU] (536. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
13.071
Cevap
139
Favori
735.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 534535536537538
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • josrdr kullanıcısına yanıt

    Direkt zararlı değil, dolaylı yönden zararlı. Şimdi telefonu şarja taktığında 5w bir adaptörle verileri sallıyorum telefon sıcaklığı 35 dereceye ulaşıyorsa bu sıcaklık 20w bir adaptörde 40 dereceye ulaşıyor. Sıcaklık pil için bir düşman, sıcaklık arttığı için pil zarar görüyor. Pil sağlığı benimde 1 senede %4 düşmüştü daha sonra döngü sayısını merak ettiğim için analiz verilerini açtım ama o analiz verilerini açtıktan sonra pil sağlığım yaklaşık 1 ayda düzenli olarak %5 daha düşerek %91'e düştü. Bu veriler aşırı kötü bunu söyleyebilirim. Elimde ip7de var ve onun pil sağlığı %73 telefon tam olarak 5 yıllık. İos 15 güncellemeden önce %78di pil sağlığı. Yıla vurduğunda %5-6 civarı oluyor ve bu telefonu inan çok fazla zorladım. Özellikle pubg vs. oynarken 5-6 saat şarjda oynadığımı bilirim, telefon yanıyordu bildiğin ama bu kadar zorlamama rağmen pil sağlığı yılda %5 anca düştü. Diğer yandan se2020 bakıyorum leş ötesi. Arkadaşımda da var bu telefondan onunki çok daha kötü onun pil sağlığı %87'e düştü ve o da 1 sene oldu hemen hemen.





  • Benim pil sağlığı 5 aydır %94 yani aldığımda %94 dü
    .. telefona çok boş sallıyorsunuz … o telefonunda hayalet ekran vs çıkanlarda zaten pubg hastası olan kişiler pubg gibi oyunlar telin bataryasını çabuk bitirir sende çabuk dolsun diye 2.0 amper şarj aletiyle şart edip bataryanın anasını ağlatırsın … bende LG vardı çok temiz ben bununla bir pubg oynadım oynamaz olaydım 1 günde telde hayalet ekran çıktı …ben se yi 2.0 anper ile hayatta şarz etmem … öyle kaç tane 2.0 çıkışı olan powerbankı millete dağıttım .. zaten tel alırken pubg vs gibi telefonu elinden düşürmeyen kişilerden tel alınmaz..iPhone se’nin içinden 1.0 amperlik şarz aleti çıkar bununla şarz edersen bataryaya çok zararı olmaz aslında tüm telleri 1.0 amper ile şarz etmek gerekir bataryanın ömrü uzar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz006 -- 18 Ekim 2021; 17:5:20 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • True tone özelliği telefonu kullandığın ortama göre ışığını rengini vs. ayarlıyor. Kendi yaptığım testlerde özellikle ışığın az olduğu noktalarda, ekran parlaklığının da dolayısıyla azaldığı yerlerde true tone sayesinde ekran sürende gözle görülür bir artış oluyor. Bunu ben bizzat kendim test ettim, her türlü uygulama, oyun ve videolarda testini yaptım. Apple testleri bir nevi laboratuvar ortamında yaptığı için bu ayarı kapatması normal çünkü ortamda herhangi bir değişken yok yani ışık hep sabit, testi genel olarak yapmıyor yani her eyleme özel test yapıyor. Sensörün amacı zaten bu değişkenleri sıfıra indirgemek ama apple zaten bunu kendi test ortamlarında yaptığı için ayrıca sensörün çalışmasına gerek yok yani bu yüzden apple için test yaparken sensörü kapatmak mantıklı ama normal bir kullanıcı için açık tutmak çok daha mantıklı.

  • Cirrus- kullanıcısına yanıt

    Tam tersi açarsan 5-10dk ekran süresi ekstradan alırsın ayrıca ekran süresini geçtim bu özellik ortama göre parlaklık ve rengi dengelediği için göz sağlığın içinde çok faydalı bir özellik.

  • deniz006 kullanıcısına yanıt

    Gizlilik bölümünde en altta analiz verileri var, analiz verilerini paylaş kısmı sende aktif mi acaba? Eğer aktifse analiz verilerine girip log ile başlayan dosyayı bulup güncel tarihli olanı açıp, sonlara doğru battery bölümünü bulup (apple battery cycle count) bunun yanındaki sayıya bakar mısınız? Burada yazan sayı döngü sayınız buna göre gelecekte ne kadar düşecek bir tahminde bulunabilirsiniz.

  • KhaLTrex K kullanıcısına yanıt
    222 yazıyor herhalde ,bu tam olarak ne anlama geliyor

    Apple iPhone SE (2. nesil) [ANA KONU]

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kadirce03 kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler hocam.

  • KhaLTrex K kullanıcısına yanıt

    Eğer otomatik parlaklık açıksa True Tone kapatsan bile parlaklığı yine ortam ışığına göre ayarlamaya devam eder. Burada True Tone'un batarya tüketimine etkisi, arkaplanda çalışıyor olması başka bir şey değil. Elbette önemli bir etkisi yok. Ben açık şekilde kullanıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 18 Ekim 2021; 18:55:11 >
  • Julimezar kullanıcısına yanıt
    👍

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • True Tone'un amacı ekranın renk sıcaklığını ayarlamak. Tamamen göz konforu veya estetik için... Ortam karanlıksa gözü yormayan sıcak renge, aydınlıksa iyi görünüm için soğuk renge geçer. Bunu yapmak için de ambient light sensör yani ortam ışığı sensörüne ihtiyacı vardır. Ekran parlaklığı ile tek bağıntısı aynı sensörün ortak kullanımıdır. Batarya süresine olumlu katkı sağlamak gibi bir görevi yoktur. Arka planda çalıştığı için küçük bir tüketimi olur. Dikkate almaya değmeyecek kadar...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 18 Ekim 2021; 19:37:58 >
  • deniz006 kullanıcısına yanıt

    222 döngü yada 222 defa %100 olarak şarj edilmiş ve kullanılmış anlamına geliyor. bu sayı 500e ulaşmadan pil sağlığın 80e düşerse ücretsiz değişim yapabiliyorsun. pil sağlığında bir sorun var mı yok mu bu sayede ufak bir fikir sahibi olabilirsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KhaLTrex -- 18 Ekim 2021; 23:7:11 >
  • True tone hem ekran sürene hem gözüne olumlu etki gösteren kaliteli bir özelliktir. Kesinlikle ekran süresine olumlu katkı sağlamaktadır. Kendi verilerime göre konuşuyorum, defalarca her özelliği test ettim. Siz buna inanmayabilirsiniz ama insanları yanlış bilgilendirmemek gerek. Varsa bir test videonuz bizimle paylaşın görelim. Sağdan soldan okuduğum, gördüğüm yorumlara göre konuşmuyorum ben, buraya bilgilendirme amaçlı yazdığım her cümlede tamamen kendime ait verilerden yola çıkarak yazıyorum. Eğer bulunduğunuz ortamdaki ışık çok fazla değilse ki özellikle geceleri inanılmaz bir artısı oluyor, en basitinden bazı forum uygulamalarında 8-9 dakikada %1 düşüyorsa bu süre 11-12 dakikaya çıkıyor tabii pilin taze olduğu sağlığın %100 olduğu zamanlardaki veriler bunlar.

  • KhaLTrex K kullanıcısına yanıt
    Bu arada bir sorum olacak telefonu %80 e kadar mı yoksa 100 e kadar mı şarj ediyorsun
    Ben 20 nin altına indirmemeye çalışıyorum 100 olunca çıkarıyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • KhaLTrex K kullanıcısına yanıt

    LCD ekranda kelvini yani renk sıcaklığını değiştirerek tüketimi değiştiremezsin. İster sıcak, ister soğuk istersen de sıfır kontrast çalıştır hiç bir fark olmaz. Panel aydınlatmasının ışığı etkiler sadece. Oled ekranlardan farkı da budur zaten.


    Elindeki cihazın bga entegrelerini değiştirebilecek bilgiye ve teknik donanıma sahip biri olarak bunu söylüyorum. Benim işim bu.

  • Spenix kullanıcısına yanıt

    genellikle %100e kadar şarj ediyorum ama ihtiyaca göre şarj ettiğimde oluyor. eskisi kadar önemsemiyorum.

  • Cirrus- kullanıcısına yanıt

    siz benim yazılarımı sanırsam umursamadan okuyorsunuz yada hiç okumadan cevap veriyorsunuz ben bunların bir yerlerimden uydurmuyorum yada sağdan soldan alıp şöyle böyle diye yazmıyorum. ben bu sonuçlara zamanında aylarca yaptığım testlerle vardım. kendi verilerime göre işe yarıyor. eğer etki sıfır olsaydı bunu görürdüm herhalde değil mi? ha ios beni trollediyse zamanında aylarca o zaman olabilir.

  • Apple iPhone SE (2. nesil) [ANA KONU] pil için hoşnutum diyebilirim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Spenix kullanıcısına yanıt

    pil tazeyken hücreselde bile çok fazla üzmez zaten ama aradan zaman geçtikçe hücreselde 3 saati geçemediğinizi göreceksiniz %20e kadar tabii. ben oturup pil bitene kadar kullanırım derseniz biraz daha artabilir ve bu da aradaki farkı kapatabilir.

  • KhaLTrex K kullanıcısına yanıt
    4 ay oldu alalı pil sağlığım %96 hızlı şarj adaptörü ile şarj ediyorum sadece. Pil değiştiririm olmadı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 534535536537538
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.