Şimdi Ara

Apple Intelligence, iOS 18.1 beta sürümüyle herkese açıldı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple, merakla beklenen Apple Intelligence özelliklerine sahip iOS 18.1'in halka açık beta sürümünü yayınladı. Bununla beraber iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia 15.1 beta sürümleri de yayınlandı. Peki Apple Intelligence ile gelen özellikler neler?

Şu an için Apple Intelligence'ı iPhone 16 serisinin yanında iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max destekliyor. Ancak Apple Intelligence özelliklerine erişmek için telefonunuzun ve Siri'nin dilini ABD İngilizcesi olarak ayarlamanız gerekiyor. 

iOS 18.1 ile hangi Apple Intelligence özellikleri geliyor?

Şuan için bütün Apple Intelligence özellikleri kullanıma sunulmuş değil. Kullanılabilen özellikler arasında şunlar yer alıyor: telefon görüşmelerini ve sesli notları yazıya dökme ve önemli ayrıntıların özetlerini alma, yazma araçları (yeniden yazma, düzeltme ve özetleme), e-posta önceliklendirme ve akıllı yanıtlar, bildirim özetleri, fotoğraflardaki nesneleri temizleme ve tabiki yeniden tasarlanan Siri. 

ChatGPT entegrasyonu, Genmoji, Image Playground (resim oluşturma) ve Siri'nin kişisel bağlamı daha iyi anlama yeteneği gibi diğer özellikler ise önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak.

Ayrıca Bkz.Apple'ın en büyük güncellemesi yayınlandı: İşte iOS 18'deki tüm yenilikler

iOS 18.1 Beta nasıl yüklenir?

Beta sürümüne erişebilmek için Apple'ın beta yazılım programına kaydolmanız gerekiyor. Beta programında olanlar için iPhone'unuzda Ayarlar > Genel > Yazılım Güncellemesi > Beta Güncellemeleri'ne giderek iOS 18.1 beta sürümünü indirebilirsiniz. Apple Intelligence'ı etkinleştirmek için ise Ayarlar > Apple Intelligence ve Siri > Apple Intelligence bekleme listesine katılın'a gitmeniz gerekiyor.

Herkese açık beta sürümleri geliştirici beta sürümlerinden daha kararlı ve kurulumu daha az riskli olmasına rağmen, yüklemek isteyenler kullanıcıların iPhone'larını bilgisayara veya iCloud'a yedeklemelerini öneriyoruz.

Apple, iOS 18.1, iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia 15.1'in final sürümlerini Ekim ayında yayınlamayı planlıyor.

Kaynak:https://www.engadget.com/ai/the-ios-181-public-beta-is-here-bringing-apple-intelligence-almost-to-the-masses-175248580.html?src=rss

• Ben cevap vereyim, işim gereği sürekli şehir dışındayim, otellerde kalıyorum. Kaldığım otelde Samsung dex ile odadaki TV yi masaüstü PC ye çevirim buradan Excel dosyalarımı editleyip işimi halledebiliyorum. Yatmadan önce yine dex ile TV den Netflix ya da Amazon prime dan dizi izleyip yatıyorum.
    Yolda olduğum zamanlar maçları izlemek için inatbox elim ayağım.
    Yine evde olmadığım zamanlar çantama attığım backbone gamepad ile clouddan oyun oynuyorum. Better xcloud diye bir program var buradan sunucuları, çözünürlükleri degistirebiliyorsun. Buradan tüm gamepass oyunlarına erisebiliyorum ve sadece 60 ping ile oynayabiliyorum.
    İş yerinden maille gelen PDF leri Excele girmem gerekiyor telefonda. Ekranı ikiye bölüp pdfi bir tarafa exceli bir tarafa atıp girebiliyorum. Goodlock uygulamasından bölünen ekranların çözünürlüğünü arttırıp daha çok alan görebiliyorum. iPhone da bu işlemi yapmam için sürekli PDF ve Excel arasında sekmem lazım.
    Yine iş yerinden uzun uzun ingilizce mailler veya PDF ler gelebiliyor. Menü tusuna uzun basıp tüm ekrani Türkçe'ye cevirebiliyorum. Sadece metin olmasina gerek yok resim içindeki yazıları dahi cevirebiliyor. iPhone da ekran görüntüsü alıp Google translate e yükleyip oradan çevirmen gerekiyor.
    S pen ile PDF editlemek çok daha kolay, hassas ayar yapabiliyorsun.
    Evde olduğum zamanlar yürüyüşe veya koşuya çıkarken cüzdan almıyorum. Telefondan temassız ödeme hatta saatten temassız ödeme yapabiliyorum. En son ne zaman fiziksel kredi kartı ile ödeme yaptım hatırlamıyorum.

Gibi gibi.. düz sosyal medya kullanan insan için bir fark yok evet ama iş hayatı için iPhone eziyet.
    Yılbaşından sonra yurtdışı kayıtlı cihazımın üç yıllık numara kısıtlaması ortadan kalkıyor ve telefonu elden çıkarıp bu ucube işletim sistemiyle sonsuza kadar vedalaşıyorum. Zaten işletim sisteminin var olan sınırlamaları ve işlevsizliği yetmiyormuş gibi iki kıytırık ai özelliğini 15 Pro öncesi cihazlara vermemek de nedir? Kalanlara sabırlar dilerim. Umarım mutlu olurlar.
  • Yılbaşından sonra yurtdışı kayıtlı cihazımın üç yıllık numara kısıtlaması ortadan kalkıyor ve telefonu elden çıkarıp bu ucube işletim sistemiyle sonsuza kadar vedalaşıyorum. Zaten işletim sisteminin var olan sınırlamaları ve işlevsizliği yetmiyormuş gibi iki kıytırık ai özelliğini 15 Pro öncesi cihazlara vermemek de nedir? Kalanlara sabırlar dilerim. Umarım mutlu olurlar.

• Merakımdan soruyorum, neler yapacaktın da sınırladı seni ?

• Dosyalarımdan foto video alıp atma yapamayan işletim sistemine kısıtlı diyor. Yoksa ver eline xiaomiyi uzaya çıksın :D

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Ben cevap vereyim, işim gereği sürekli şehir dışındayim, otellerde kalıyorum. Kaldığım otelde Samsung dex ile odadaki TV yi masaüstü PC ye çevirim buradan Excel dosyalarımı editleyip işimi halledebiliyorum. Yatmadan önce yine dex ile TV den Netflix ya da Amazon prime dan dizi izleyip yatıyorum.
    Yolda olduğum zamanlar maçları izlemek için inatbox elim ayağım.
    Yine evde olmadığım zamanlar çantama attığım backbone gamepad ile clouddan oyun oynuyorum. Better xcloud diye bir program var buradan sunucuları, çözünürlükleri degistirebiliyorsun. Buradan tüm gamepass oyunlarına erisebiliyorum ve sadece 60 ping ile oynayabiliyorum.
    İş yerinden maille gelen PDF leri Excele girmem gerekiyor telefonda. Ekranı ikiye bölüp pdfi bir tarafa exceli bir tarafa atıp girebiliyorum. Goodlock uygulamasından bölünen ekranların çözünürlüğünü arttırıp daha çok alan görebiliyorum. iPhone da bu işlemi yapmam için sürekli PDF ve Excel arasında sekmem lazım.
    Yine iş yerinden uzun uzun ingilizce mailler veya PDF ler gelebiliyor. Menü tusuna uzun basıp tüm ekrani Türkçe'ye cevirebiliyorum. Sadece metin olmasina gerek yok resim içindeki yazıları dahi cevirebiliyor. iPhone da ekran görüntüsü alıp Google translate e yükleyip oradan çevirmen gerekiyor.
    S pen ile PDF editlemek çok daha kolay, hassas ayar yapabiliyorsun.
    Evde olduğum zamanlar yürüyüşe veya koşuya çıkarken cüzdan almıyorum. Telefondan temassız ödeme hatta saatten temassız ödeme yapabiliyorum. En son ne zaman fiziksel kredi kartı ile ödeme yaptım hatırlamıyorum.

Gibi gibi.. düz sosyal medya kullanan insan için bir fark yok evet ama iş hayatı için iPhone eziyet.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• ardarulez A kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam.

• alaz1903 kullanıcısına yanıt
    İşletim sisteminin nesini beğenmedin merak ettim? Mesela yeni alacağın telefonda yapabileceğin ve hayati öneme sahip ya da sıklıkla kullandığın ama ios da olmayan o özellikler neler? Söyle biz de bilelim, biz de aydınlanalım. Ucube sistemler kullanmak zorunda kalmayalım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Saydıklarının hepsini iphonede de yapabiliyorsun. İnatbox gibi illegal olaylar hariç.

• Esxici E kullanıcısına yanıt
    Dex vardı da biz mi gormedik?

Dex modunu açınca kendiliginden touchpade dönüşen, harf girdiğin yerde telefondan klavye açan, TV dex modundayken telefonda telefonu kullabildigin dex in yanında ucube gibi kalmış. İlaveten çantaya bir de klavye mouse atıp gezeriz artık.

ekranı ikiye bölme ve yan yana uygulamayı nasıl yapıyoruz? Şimdi 15proyu dock ile monitöre bağladım ve dex gibi bir ortam oluşmadı. Ekranı ikiye böyle chrome ve exceli yan yana açmak falan. Nasıl yapılıyor yazar mısın? boşuna mac kullanmayalım.

Gerekirse atarsın. Klavyeye gerek yok, bir mouse bile yeter. Mevzu acil bir durum ise işini görsün yeter zaten.

• Evil.Morty kullanıcısına yanıt
    Videodaki; infiniteX2P - Multitasking. Uygulama mağazasından yükleyebilirsin. Bunun gibi birçok uygulama var, dex benzeri. Birçoğu acil durumlarda iş görebiliyor. İnceleyip, kendine uygun olanı seçebilirsin.

Galiba sen dex kullanmamışsın. Bunlar ile arasında dağlar kadar fark var. Stage manager bile dexin yanında kötü kalırken 3rd uygulamaları önermek komikmiş.

Burada önemli olan en iyi şekilde out of box experience yaşamak. Ios'da bu yok. yani cevabın hiç tatmin edici değil.

• Evil.Morty kullanıcısına yanıt
    Dex kullanmadım, ihtiyaç da duymadım.

• En azından iphone xr den itibaren aphone 16 son çıkan telefonlara kadar pro plus fark etmeden yapay zekayı destek vermeleri gerek bu gidişat aphone severleri epeyce üzecek kendim daha bir ay oldu 14 plus 128 gb olan cihazı alalı bazı özellikleri kısmaları çok saçma ne demek sadece 15 pro ve üzeri

O halde kullanmadığın ürünün karşısına o, bu veya şu bunu yapabiliyor dememelisin. Bizim milletin sorunlarından birisi de bu. Bilmediği konu hakkında atıp tutuyorlar.

Bence bilmediğin konular hakkında konuşmamalısın. Bak senin eksik bilgin yüzünden kaç tane mesaj attık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil.Morty -- 21 Eylül 2024; 13:25:53 >
  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Yani bir numara yurt dışı bir cihazda kullanılırsa 3 yıl başka telefonda kullanılamıyor mu?

• hakki.sert H kullanıcısına yanıt
    Hattın başka cihazda kullanımında sorun yok. Yurt dışı cihazında başka kişiye hat kullanılamıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.