Şimdi Ara

Apple'ın tarayıcı kararı Google ve Mozilla'yı rahatsız etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple'ın tarayıcı kararı Google ve Mozilla'yı rahatsız etti
    Avrupa Birliği'nin yeni kuralları neticesinde Apple, iPhone ve iPad'lerin çalışma şekillerinde bazı değişiklikler yapmak zorunda kaldı. Bunlardan biri de web tarayıcılarla ilgili değişiklikler oldu. Bundan böyle iOS'te çalışan tarayıcılar kendi tarayıcı motorlarını kullanabilecek. Şuanda bütün tarayıcıların sadece Safari'nin Webkit motorunu kullanmasına izin veriliyor.



    "İki farklı sürüm rekabeti zorlaştırıyor"



    Ancak bu değişiklik sadece Avrupa'da geçerli olacak. Bu durum Google ve Mozilla'yı rahatsız etmiş durumda. Şirketler değişikliğin sadece Avrupa'da geçerli olmasının işleri zorlaştırdığını söylüyorlar. Çünkü biri Avrupa diğeri dünyanın geri kalanı için olmak üzere iki farklı sürüm üzerinde çalışmaları gerekecek. Bu durumun adil olmadığını söyleyen Mozilla, Safari dışındaki tarayıcıların rekabet etmesini zorlaştırdığını düşünüyor. Google'ın Chrome ekibi de aynı fikirde.



    Ayrıca Bkz.Apple Vision Pro'nun ön camı ve lensleri plastik çıktı!



    Şu anda Chrome veya Firefox'u bir iOS cihazına indirdiğinizde temelde Safari'yi farklı bir görünümde kullanıyor oluyorsunuz. Bunun nedeni Apple'ın şimdiye kadar diğer tarayıcıların kendi teknolojilerini kullanmasına izin vermemesi. İnsanlar bir süredir diğer tarayıcıların sahip olduğu yeni özelliklerin Safari'ye eklenmesinin yavaş gerçekleştiği konusunda şikayetçi durumda. Yeni değişiklikle beraber rekabetin de artacağı şüphesiz. Ancak bu değişikliğin sadece Avrupa'da gerçekleşmesi işleri zorlaştıracak gibi görünüyor.



     




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/02/06/apple-google-mozilla-browsers-european-union/







  • Apple olaya stratejik bakıyor her zamanki gibi. Koşullar sadece Avrupa ile sınırlı olduğu için şirketler yeni tatayıcılar geliştirmeye odaklanmayacak, Apple'ın motorunu kullanmaya devam edecek. Yarın AB Apple'a sorsa diyecekler ki, biz izin verdik onlar tercih etmedi. ABD ve Çin gibi ülkelerde de Apple'a karşı benzer tavırların alınması lazım, o zaman bu düzenlemenin işe yarayacağını söyleyebiliriz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Apple boşa direniyor, eninde sonunda bu duvar yı k la cak! Ortalama üstü her demokraside AB nin izinden gidecek ve bu kararlar gittikçe genişleyecektir... Hatta AB den sonra ABD de de bu yönde karar çıktığında gerisine direnemeyecektir...

  • Nasıl ya. Bu şirketler kendi motorunu kullanamıyor muydu şimdiye kadar :)



    Aynısı Android'de de var mı acaba :)

    Son 3-5 senenin mobil tarayıcılarının eski mobil tarayıcıların kalitesine yanaşamamalarından belli bişeylerin olduğu.



    Şunun binde birini Abd dışı bir şirket yapsa o şirketi Abd ve yavuklusu Ab vampir gibi yağmalar, bütün mallarına çökerlerdi

    Yahudi sermayesi olunca kimsenin gıkı çıkmıyor, adı bile geçmiyor :)

  • Yazılım yapıyorsun ama firmanın motorunu kullanmak şartıyla. Neresinden tutarsan tut saçmalık. O zaman farklı tarayıcı kullanmanın ne anlamı var?

    Kimbilir daha nasıl saçmalıklar var ios ta. İyi ki uzak duruyorum da uğraşmak zorunda kalmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kreat -- 8 Şubat 2024; 15:28:47 >
  • doruhüso D kullanıcısına yanıt
  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Mozilla en başından beri Android'de bunu kullanmıyor mesela. Bir tarayıcıysan iOS'ta Android'deki gibi kendi motorunu kullanma şansın yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamın kendi işletim sistemi kendi elektronik cihazı buna avrupa birliğinin zorbalık yapmasını ben anlamıyorum sanki insanlara silah zoruyla satılıyor bu cihazlar. İsteyen kapalı sistem iOS kullanır isteyen özgür Android, bu gidişle IOS ayarında bir işletim sistemi kalmayacak yeni android olacak.

  • jasonw kullanıcısına yanıt

    Tarayıcı motorlarına özgürlük getireceklerini sanıyorlar ama bu karar sadece Chromium'un pazar payını arttırır tekele doğru koşturur, koskoca Microsoft bile kendisi geliştirmeyi bıraktı tema olarak hayatına devam ediyor. Alternatif teknoloji geliştirmenin bir öneminin kalmamasını istiyorlar belki, tek ve merkeziyetçi sistemle herkesi kontrol etmek daha basit ne de olsa.


    Koltuklarda boşa oturmayalım regülasyon yapalım diye böyle şeyler akıllarına geliyor nelli ki. Kullanıcı verilerinin pazarlanması gibi para dönüyor ne de olsa.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 8 Şubat 2024; 21:3:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki farklı sürüm yapmak zorunda olmalarının sebebi AB. İstemiyorlarsa hiç yapmasınlar.

  • Apple zorla satmiyor ya. Kurallara uymak istemiyorsa satmasını AB ülkelerine.

    Ne heveslisiniz şirketler tarafından...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.