Şimdi Ara

Apple'ın indirimli pil değişim programı şirketi 10 milyar dolardan edebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Apple eski iPhone modellerini bilerek yavaşlattığını ve pili eskiyen iPhone'ların işlemci frekansını düşürdüğünü itiraf etmesinin ardından özür mahiyetinde bir hamle yaparak pil değişim ücretlerinde indirime gitmişti.

     

    Yurtdışında 50 dolarlık indirim yapılacağını açıklayan Apple, batarya değişim fiyatını 79 dolardan 29 dolara indirdi. Türkiye'de ise şirket pil değiştirme işlemi fiyatını 319 TL’den 129 TL’ye düşürerek 190 TL indirim yaptı.

     

    Ayrıca Bkz.LG Electronics, CES 2018'de üç yeni konsept robot sergileyecek
    iPhone müşterileri artık daha düşük bir ücret ödeyerek cihazlarının hem pil ömrünü hem de performansını arttırma şansına sahip olmuş durumda. Ancak Barclays analistlerine göre bu durum 2018'de iPhone satışlarının düşmesine neden olabilir.

     

    Apple'ın gelir kaybı 10 milyar doları bulabilir


    Analist Mark Moskowitz bu hamlenin her ne kadar Apple'ın sorunu çözmesi adına iyi bir PR hareketi olsa da, birçok kişiyi yeni bir iPhone almaktan vazgeçirebilir. Moskowitz bunun 2018'deki iPhone satışlarını olumsuz yönde etkileyebileceğini düşünüyor.

     


    Analistler, Apple'ın müşterilerine sunduğu indirim teklifiyle bu yıl beklenenden 16 milyon adet daha az iPhone satacağını tahmin ediyor. Barclays'a göre satışlara direk etki edecek bu durum şirketin 10.29 milyar dolar gibi bir gelir kaybına uğramasına neden olabilir.

     

    Pil değişiminde sağlanan kolaylığın iPhone satışlarını etkilemesine neden olacak belli başlı maddeler var. Bunlardan en önemlisi de kullanıcıların 29 dolar veya ülkemizde 129 TL ödeyerek iPhone'larında önemli bir performans artışı sağlayabilecek olmaları. Mesela pili değişen bir iPhone 6'nın işlem hızı 600MHz'den 1400 MHz’ye yükselecek.

     

    Öte yandan Apple pillerin sağlık durumuna bakmaksızın herkesin bu indirimden yararlanmasına imkan sağlamış durumda. Yani bu da bazı müşterilerin iPhone modelini yükseltmek yerine pil değişimini tercih edebileceği anlamına geliyor. iPhone 6 veya daha yeni modellere sahip tüm müşterilerin 2018 Aralık ayına kadar bu indirimden yararlanabileceklerini belirtelim.




  • Beter olsunlar az bile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hikaye bunlar. Ben zaten pilleri gerçek maliyetinin çok çok üstüne sattıklarını düşünüyorum. Gerçek maliyeti indirilmi fiyatlardan bile azdır bence.

  • Bu güne kadar milleti kazıklayıp kazandıklarına saysınlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 dolar anca edecek piller ne zaman 79 dolar etti?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski bir Apple müşterisi olarak bizzat deneyimledim yenisi çıkınca eski Iphoneleri güncelleme adı altında hesap makinesine çevirdiklerini. Sadece bu sefer suyunu çıkardılar artık...

  • Kârdan zarar etmek...

  • Bu güne kadar Çin'de çalıştırdıkları çocuklardan yaptıkları kara saysınlar. Yanlış anlaşılmasın Samsung da aynısını yapsa yine aynı düşünürdüm. Sonuçta iki şirket de babamın şirketi değil.

  • Birinin bataryası patlar diğerinin batarya yüzünden hızı düşer al birini vur ötekisine bunlar birbirlerinin laciverdi tartışmaya değmez.

  • Appleee batarya indirimi ile milyar dolar zarar edicegini dile getiriyor bu indirim yeni cihaz alimlarini etkiliyecekmiş ulan applee milyonca insanin gözünden düşüp müşteri kaybetmişsin kaybediceksin ufak bi indirimin milyar dolara yansimasina tahammul edemeyip nasilda zoruna gitmiş yazik vallaa ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • açılan tazminat davaları onun yanında devede kulak kalır bence... mağdur olan kullanıcıların indirim oyununa gelmeyip apple ye sağlam bi tokat atmalı..

  • Hiçbirşey olmaz merak etmeyin, 7plus cihazım var, batarya sıkıntısı cekiyorum, batarya hızlı bir şekilde azalıyor. 2 gün önce Zorlu centerdan randevu aldım, yapılan testlerde batarya durumunun iyi gözüktüğünü ve birsey yapamayacaklarini soylediler. Ben de ucretli olarak pil değişimi istedim. Testte pil durumu iyi gözüktüğü için degistirmediler. Ücretli olarak degiştireyim diyorum, “pilinizde sorun gözükmüyor, buyuzden ucretli olarakta degistiremeyiz” cevabını aldım. Kılıfını hazırlamışlar yani...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hk@n kullanıcısına yanıt
    Aürüm ios 11 yüklüyse herkes şikayetci iyi gozkuyosa değiştirmene gerek yok..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olması gerekenden fazlaya satılıyordu,kar marjı düşer bir şey olmaz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hk@n

    Hiçbirşey olmaz merak etmeyin, 7plus cihazım var, batarya sıkıntısı cekiyorum, batarya hızlı bir şekilde azalıyor. 2 gün önce Zorlu centerdan randevu aldım, yapılan testlerde batarya durumunun iyi gözüktüğünü ve birsey yapamayacaklarini soylediler. Ben de ucretli olarak pil değişimi istedim. Testte pil durumu iyi gözüktüğü için degistirmediler. Ücretli olarak degiştireyim diyorum, “pilinizde sorun gözükmüyor, buyuzden ucretli olarakta degistiremeyiz” cevabını aldım. Kılıfını hazırlamışlar yani...

    Parayla değiştirmek istiyorsunuz yine de değiştirmiyorlar öyle mi

    Yuh be nasıl bir firma oldu Apple

    Alışkanlık olmasa değiştircem de alıştık herşeyimiz iosa göre artık 😒

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az kazanmalari onlari 10 milardan edecekmis. Durun durun, beni bir gülme tuttu simdi...

    30 milyar yerine 20 milyar kazanacakmis... Üzüldüm ki ne üzüldüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mementopolis -- 4 Ocak 2018; 22:56:39 >
  • xiaomi nin cihazlarının yurtdışındaki fiyatı nerdeyse apple ın pilleriyle aynı para o zaman size mantıklı geliyor mu bir pilin o maliyette olması? herşeyi damlayla verip parayı çuvalla alıp milleti şöğüşleyen kapitalist rezil firmaya az bile.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Analizi yapan arkadaş sadece pil değişimi maliyetini değil, bu cihaz yavaşlatma mevzusunun da müşteri kaybına yol açacağını,Pili değişen cihazların 16 milyon adet daha az iphone satılmasına yol açacağını( nasıl hesapladıysa artık ! ) ve bunun Apple'yi 10 milyar dolar zarara uğratacağını öngörmüş...

    Yani, millet pili depişince İphone almaktan vazgeçecekmiş...demek ki pili bozulan yeni iphone alıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnetic Power -- 4 Ocak 2018; 23:20:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunlarda ne 10 milyar milyon dolarlar var kağıt kesiği olur anca.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Magnetic Power kullanıcısına yanıt
    10 milyar dolar gelir kaybı diyor hocam



    Bu analistin hiç çekinmeden bunu söyleyebilmesi çok ilginç. Çünkü tercümesi: “Apple müşterinin iPhone’unu eskitmek istemedi, müşteriyi yenisini almaya zorlamadı. Kullanıcılarını biraz olsun düşünmek yerine hepsini daha da enayi yerine koyup devam etseydi 10 milyar dolar daha kazanırdı”



    Bu analistten bizim hükümete de lazım, halkın parasından ne kadar kısarsak gelirimiz ne kadar artar hesabı için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.