Şimdi Ara

Apple'ın çılgın işlemcisi | Intel'e veda etti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
5.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple çıkarıyorsa kesin gereksiz pahalı olur. Kalsın gerek yok. Ayrıca o işlemci sadece ips ile çalışacak bir mimaridir. Windows ile uyumlu olmayabilir.

  • 80 lerde kendi ekosistemi ni oluşturmaya çalışan apple büyük darbe yedi ve yıllardır piyasada yüzde 3 ila 10 arası geziniyor. Şimdi bu yapdığı ya kendi ayağına sıkmak yada büyük bir yükseliş. İzleyip göreceğiz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Erdi Bey yine akıcı anlatımı ile yenilikleri çok net ve hızlı bir şekilde, önemli noktaları kaçırmadan , klişe detaylarla izleyiciyi sıkmadan bizlere aktarmış. Çok teşekkür ederiz.

  • bye bye apple

  • Eskiden 16 MB lık ekran kartıyla oyun oynuyorduk... şimdiye bakarsan donanımlar uçtu programcılar ise çok kötü yazılım yapıyorlar çünkü donanımı kullanıyorlar, apple ise olması gerekeni yapıyor yani yazılımları iş yapıyor..

  • Bu geçiş bence inanılmaz bir hareket. Sadece bilgisayarları düşünmeyin, mobil cihazları da düşünün. Eğer her yeni Apple kararında olduğu gibi diğer firmalar da aynısını uygularsa ARM işlemcilere harcanan ArGe paraları artacak. Bütün platformlar aynı altyapıya geçmiş olacağı için platformlar arası uygulamalar daha kolay geliştirilecek. Belki mobil uygulamanın yanına bile yaklaşmayacak programlar mobile, tabletlere uyarlanacak. Bu sayede Android tabletler de iPad'lere yetişmeye başlayacak.

    Şu an artık gecikmiş bir çağ atlama zamanındayız. 2-3 seneye bunlar açıklığa kavuşmaya başlayacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • saliharslann S kullanıcısına yanıt
    "Ben bunun neresini düzelteyim" demiş ya üstad. Sizinki de aynı hesap... Birincisi önceki nesildeki i5 ve i7'den çok daha güçlü işlemciye sahip, malzeme kalitesi belli cihaz için Air'de 999 dolar, Pro'da 1399 Dolar fiyat biçilmiş. Hakeza Türkiye'de de önceki nesilden daha ucuz.

    Ayrıca işlemcinin IPS ile çalışması ne demek? IPS ekran teknolojisi, he yok iOS yazmaya çalıştıysanız o da geçen yıla kadar tablet ve telefonlarda, geçen yıl da iPadOS'un çıkması ile artık sadece telefonlarda kullandığı bir işletim sistemi. Söylemeye çalıştığınız şey macOS olmalı sanırım.

    Üçüncüsü, bir Mac alıp da genelde MacOS kullanamadığı için Windows kuranları hiç anlamam. Hayatımda Mac kullanmadım ama bir gün alırsam asla Windows yüklemem, o cihazın özelliği zaten MacOS olması... Windows kullanacak olsam çok daha ucuza bir PC alırım.





  • saliharslann S kullanıcısına yanıt

    Windows ile uyumlu olup olmaması çözülemez bir sorun değil, ARM tabanlı işlemcilere tekrar kodlanması gerekir işletim sisteminin. Windows ARM tabanlı cihazlarda çalışacak işletim sistemine sahip olsa da bunu piyasaya arz etmiyor henüz. Muhtemelen 3-4 yıl da etmeyecek Apple ile rekabetten ötürü çünkü Microsoft'un kendisi de ARM tabanlı işlemcilere geçme girişimi içerisinde. Gelecek ARM mimarisinde, bunu görmek zor değil. Bir işlemci daha az güç tüketip daha iyi performans veriyorsa, dolayısıyla da daha az ısınıyorsa mobil cihazlarda kullanacağın işlemci bellidir.

  • fotifoti kullanıcısına yanıt

    donanımsal açıdan düşündüğümüzde haklısın. ama işlemci sistemlerinde sistemin geniş kulllanılabilirlik olması önemli. ama tahmini olarak, windows sürdürülebilirliğini devam ettirebilir ancak macos işletim sistemi her kitleye seslenmiyor. kitle piyasasına uymayan piyasadan silinir. macos sistemini belki sadece durumu müsait olanlar kullanabilir. ama dünyanın kalan %75'ini dikkate aldığımız zaman windows macos sistemin her zaman önünde olacaktır. ama benim favorim her zaman linux olacaktır. uygulamaları hem ucuz, işletim sistemi hem ücretsiz, hem de öğrenmesi açısından her ne kadar zor olsa da zaman içinde bağımlılık yapan en güzel işletim sistemi.

  • Evet dediklerimiz, tahmin ettiklerimiz bir bir doğru çıktı. ARM şu an için iyi bir seçenek değil. MacBook Pro 16" almayıp beklemeyi seçenler, tavsiyelerimizi dinlemeyenler şu an oldukça pişmandır eminim ki. Beklemeyecektiniz arkadaşlar bu ARM'leri. Hali hazırda 16" MacBook Pro kullanan arkadaşlarımız ise keyifle cihazlarını kullansınlar.

    İlk etapta 13'' Pro ve Air için ARM modelleri çıkacağını ve 16'' Pro modelinin güncellenmesine belli bir süre daha olduğunu aylarca söyledik. Şu anda 16 inç Pro almayı düşünen birisinin beklemesinin pek mantıklı olmadığını söyledik.



    Performans artışının reklamını rahatça yapabilmeleri ve ARM işlemci için gerçekten bir gövde gösterisi yapılabilmesi için önce düşük modellerin yenilenmesi gerekir. Çünkü Apple ilk etapta i9 16" Pro'daki kadar güçlü bir ARM işlemcili cihaz çıkaramayacaktı. Hatta ve hatta 16" Pro'nun ARM'ye geçmeden önce son bir Intel güncellemesi alma ihtimali bile olduğu söyleniyor, ki bu yönde sızıntılar da var. Bu olmasa bile 16" Pro modelinin yenilenmesine en ama en iyi ihtimalle en az 6-8 ay var.


    Cok değil 1.5 ay önce söyledik bunları. Şu anda 16" Pro'ların fiyatları ortada. 16" Pro almayıp bekleyen arkadaşlar, keşke biraz tavsiyelerimizi dikkate alsaydınız.


    16" Pro konusunu bir kenara bırakırsak, şu anda ARM'li MacBook'larda inanılmaz iştah kabartıcı geliştirmeler yok. Ayrıca yeni bir mimariye geçiş sürecinin kobayı olacaksınız. Yok şu uygulama çalışmadı, yok şu hata verdi, yok şu kasıyor. Eğer şu an bir MacBook'unuz yoksa, hali hazırda satışta olan neredeyse tüm sorunlarından arındırılmış güncel bir Intel işlemcili MacBook cihaz alıp, 4-5 yıl rahatça kullandıktan sonra ARM sistemi tamamen oturunca ARM'li bir MacBook'a geçişi yapmanızın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Yeni her zaman sorunludur, denenir, birkaç yıl sonra anca oturur. Bu hep böyledir. ARM sistemin tam olarak kusursuz bir şekilde oturması uzmanlara göre en az 2, ortalama ise 4-5 yıl kadar sürecek. Apple bile zaten tam olarak geçişin 2 yılda tamamlanmasını ön gördüğünü belirtmişti ki bu pandemiden önceydi.


    GeekBench testleri ürünün performansını net şekilde ortaya koyan testler değildir. Bu kadar kale almayın. Yıllarca Android cihazların iPhone'dan bilmem kaç kat yüksek puan alıp da iş reele gelince solda sıfır kalması bile en basit örneği. Bu sadece bir GeekBench karşılaştırması ve listede tek çekirdek karşılaştırması var.


    i7'den 3 kat hızlı olduğu iddia edilen M1 işlemcinin i9 9980HK'dan daha iyi performans gösterdiğini düşünüyorsanız hayal dünyanızda yaşamaya devam edebilirsiniz. Apple çok afedersiniz salak mı da MacBook Pro 16'dan bile daha hızlı diye çıkartmadı o zaman bu ürünü? 16 inçin yenilenememesinin sebebi zaten şu an i9 9980 kadar güçlü bir ARM yapılamamasıydı. En çok satan sanatçıya en iyi sanatçı demek gibi bir şey bu.


    iPhoneDo, Mesut Cevik ve özellikle de yabancı uzmanların videolarını izlemenizi tavsiye ederim.


    Özet olarak ARM MAC'ler en az 2 yıl, "casual dediğimiz düz kullanıcı kitlesine" hitap eden ürünler olacak.


    Herkese iyi forumlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 14 Kasım 2020; 1:0:29 >




  • İşte sadece bu sebepten dahi olsa, Apple alınmaz ya alınmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmişteki iphone x gibi olacak. İlk geçiş cihazı olarak kendi testlerinde yine açık ara fark attık diyip sonraki nesillerde performansı arttırmaya başlayacak. Hazırda satışta olan cihazını öldürmedi öldürmez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence çok önemli değil. Mac kullanılarının bir kısmı ofis kullanımı ötesine gitmediği gibi geri kalan da profesyonel kullanıyor. Asla oyuncuya hitap etmedi mesela. Ama bootcamp işini çözeceklerdir. Windows arm lisansı vermesi yeterli bunun içinde. Aslında kavga daha çok intelle gibi. Resmen fişini çekti apple. Piyasada arm +win1o sistemler oturmaya başlarsa en çok intele koyacak :) amd'nin patenti yada lisansı var emin değilim. O yüzden fazla etkilenmeyecektir.

  • Yıl 2020.
    Hala Apple

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suraya not duselim, bakalim "vizyon sahibi" arkadaslar zaman icinde ne kadar hakli olacaklar gorelim.


    hatta biri var sirf forumun dislike butonu kalkmasina guvenerek yorum yapmis.  

  • Rekabetin oluşması adına sevindim Fakat ortada dünyanın en manyak tekelleşme sevdalısı şirketlerinden biri olan apple'ın olması ve bu olayın başlı başına be tekelleşme sevdasını kanıtlıyor olması düşündürücü


    Açıklamak gerekirse bu adımla kısa vadede bir rekabet ortamı oluşurken uzun vadede aslında tam tersi bir durum olan tekelleşmenin ilk adımı olabilir

  • azizfikri A kullanıcısına yanıt

    nereye ne yazılacağına karışmak ne demek ya al istersen bizim hesapların şifresini verelim gereksiz bulduğun mesajları yorumları silersin ? oraya o yazılmazmış buraya bu yazılmazmış. beğenmiyorsan kaydır ekranı aşağı geç çok zor değil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fotifoti kullanıcısına yanıt

    hocam siz işin bir tek oyuncu kısmına bakıyorsunuz, dünya çapındaki kullanıcı kitlesini incelediğinizde genel kitle windows kullanıyor. çünkü kullanan kitle ya durumu olmayan kesim, ya orta halli insanlar, ya bilgisayarı ilkokul seviyesinde kullanan insanlar veya business kesime daha geniş imkanlar sunan kitle. ki macos yani genele hitap etmediği müddetçe en iyi kaliteyi de sunsa, windowsun önüne geçemeyecek. piyasa kitleye bakar, şahıslara veya ürünün kalitesine değil.

  • Arkadaslar bi yardimci olun ben cok anlamiyorum bu teknolojiyi ben simdi macpro 16 ‘’ i7 islemci radeon5300 mu alayim yoksa macpro m1 mi hangisi daha ii goruntu ve islemci performansi verir. Tesekurler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.