Şimdi Ara

Apple'ın amiral gemisi iPhone X'in Türkiye satış fiyatı belli oldu! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
389
Cevap
1
Favori
17.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TearsForFears


    quote:

    Orijinalden alıntı: nosfecagri


    quote:

    Orijinalden alıntı: TearsForFears

    Telefon pahalı değil biz fakirciler bir çıksın şuradan. 1000 dolara kar payıyla satılan telefon 6100 TL oluyorsa bunun ülkeyle alakası yok. Telefon diyelim fabrikadan 700 dolardan geliyor üzerine %10 trt koyalım 770 dolar üzerine %25 ötv koyalım 962 dolar onun üzerine %18 kdv koyalım 1135 dolar ediyor. 200 dolar üzerine kar koyuyorum 1335 dolar çarp 3.65 ile 4150 TL. 2000 TL fiyat farkı mağazaların distribütörün soktuğu kol gibi kazık.

    1000 dolar vergisiz ham apple a kalan kılçıksız paranın fiyati, hesap yanlış.



    Orada fiyatlar vergi eyalette eyalete değiştiği için vergisiz olarak yazılır. 1000 dolar + hangi eyalette isen oranın vergisi = satış fiyatı.

    Ben vergi değil fabrika çıkış fiyatından söz ediyorum. Bu telefonu Apple Türkiye fabrikadan kaça alıyor? Rastgele rakam söyledim 700 dolar, 700 dolardan ülkeye gemiyle geliyor diyelim. 700 doların üzerine vergiler eklenip en sonda kar payı koymuyor mu Apple? Telefon ülkeye 1000 dolardan niye girsin o amerika da üzerine kar payı konulmuş son tüketiciye satış fiyatı.

    Fabrika maliyeti olarak bakarsan 400 dolar civarı bir şeydir. O hesapla bakarsan 2 milyara versinler işte canım :)



    Vergiye esas rakam 1000 dolar. Apple türkiye kârı diye bir rakam yok adam dünyanın her yerinde vergi öncesi 1000 dolara satıyor, apple new york mağazası da dubai mağazası da avustralya mağazası da zaten apple a ait, bu mağazaların kendi karından bahsetmek mümkün değil.



    Bunun dışında Apple adına satış yapan firmalara %10 - 15 gibi pay veriliyordur diye tahmin ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gezmeye devam et o zaman belki bulursun bizim insanımız gibi bi millet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında çözüm o kadar basit ki; almayacaksın eşşek gibi düşürecekler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslına bakarsanız millet gene bunu alacak! MTV tepki gösteren insanlar(bende dahil) neden bu ürünlere'de tepkisini daha yüksek çıkarmıyor.çünkü biz tepki anlamında elimizdeki gücün farkında değiliz. biz tüketiciyiz fiyatı biz belirleriz. arz talep meselesi. sen ben o yanındaki bu ürünü almazsak fiyatlar iner. tabi'kide amerikan medyası bunları gösterir mi dile getirir mi hiç sanmıyorum. ben şahsen 6100 tl verecek param olsun gene almam.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: RichesMen

    Aslına bakarsanız millet gene bunu alacak! MTV tepki gösteren insanlar(bende dahil) neden bu ürünlere'de tepkisini daha yüksek çıkarmıyor.çünkü biz tepki anlamında elimizdeki gücün farkında değiliz. biz tüketiciyiz fiyatı biz belirleriz. arz talep meselesi. sen ben o yanındaki bu ürünü almazsak fiyatlar iner. tabi'kide amerikan medyası bunları gösterir mi dile getirir mi hiç sanmıyorum. ben şahsen 6100 tl verecek param olsun gene almam.

    Tr de 1 tane bile cihaz satamasalar umurlarında olmaz. Zaten adamların bize bir şey yaptığı yok, 1000 dolara cihaz satıyor işte dolar 1.6 olsa 2 bine alırdın 5 yıl önceki gibi, dolar 3.6 olunca üstüne de apple 'ın karından daha fazla vergi konunca doğal olarak fiyat 6.1 bin...



    Ne yapsınlar turkiyede çok vergi var dolar çok yükseldi diye zararına mi versinler bize...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ham fiyatına %63 vergi koyuyorlar yuh be.hala vergiler artacak diyorlar her şey için.ciğerimizi söktünüz hırsızlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz de üretebilsek, bizde de argeye çok önem verilse zor değil güzel bir f/p telefonu ortaya çıkarmak diye düşünüyorum. Vestel Venüsü kastetmiyorum elbette.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazısı cihazdan ekmek su ilaç gibi bahsetmiş nedense bu cihaza sahip olmak bir zorunlukluk ve gereklilik algısı olusmus...yav bir kendinize gelin..altı ustu bir cihaz ve yapabileceklerin belli..

    Vergi kısmına gelirsek cok yuksek ozellikle trt bondrolu hakketen can sıkıcı trt ye vatandas niye para vermek zorunda anlamak mumkun değil..

    Onun dısında 999$ amerika perakende fiyatıdır..yani bunun içinde tum işletme giderleri denecek kısım dahildir ayrıca amerikada calısanların daha yuksek maas aldıklarınıda hatırlatmak fayda var..ancak turkiye apple satıs fiyatını 3759 tl olarak belirlemiş..
    sozum meclisten dısarı ne demişler eşşek olana semer vuran cok olur..;)

  • tek böbrek neyinize yetmiyor olum! fıstık gibi telefon işte.

  • Para birimimiz 4 kat değersiz, vergilerimiz ise 5 kat fazla olunca fiyatlara şaşırmak anlamsız.

    Adamlar sitesinde açık açık yazmış, senin devletin 2bin tl'ye yakın alıyor. Ne kaldı geriye 4bin. O da zaten kur farkından gayet anlaşılabilir bi hesap var ortada.

    Otomative baksan durum ortada, ithal bi mont veya ayakkabıların fiyatlarına baktınız mı son zamanda? Cihaz veya marka bazında konuşmamak gerek durumu.

    Parası olup vergi vermek istiyorum diyene hayırlı olsun.
  • 2500 lira VERGI !!

    ikibinbesyuz bin lira lan !
  • endersgame0120 kullanıcısına yanıt
    Telefonun yarisi vergi. Birde uretim fiyatinin 4 katini oduyorsun tlnin degersizliginden.



    Simdi bu urunmu pahali yoksa bizim ulkenin ekonomisimi cop. Kole haline geldik siz hala iphone pahali.



    Telefonun paradinin yuzde 10 TRT'ye gidiyor kardesim var mi otesi !!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 seneye 10.000₺’ye telefon satacaklar valla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hattın üstüne taksitle alacaklar 8.5u gözden çıkarması lazım 6k telefon nedir ya o paraya neler neler alınır elektronik ürünlerde dahil olmak üzere tv telefon bilgisayar herşeyi dizersin
  • 1000 liralik telefonla yasayinca ölünmüyor beyler ben denedim gayet guzel yasaniliyor.Bazi insanlar adeta yasam destek unitesi gibi 3 bin 4bin 5 bin 6 bin tl degerinde elma logolu oyuncaklara ihtiyac duyuyor. Ulkemize yillardir aci cektiren teror orgutlerini gostere gostere besleyen ulkenin urettigi bir cihaz klise olacak ama bizim cebimizden cikan paralar ulkemizi yipratmak icin harcaniyor o malum ulke tarafindan.



    Su anda hali hazirda kullandigim telefonda android isletim sistemli ne yazik ki android zaten amerika cikisli.Fakat ihtiyacimi karsilayacak kadar para verdim her zaman bu cihazlara.Whatsapp gmail vs. gercekten lazim olan uygulamalar.Ayrica isletim sistemi amerikan olsada çinden lenovo korenin samsung markalarini kullandim.Bir sonraki telefonum fiyatlar bu sekilde artmaya devam ederse 1000 liralik vestel olacaktir.Telefona sadece haberlesme araciligiyla bakiyorum yeni cikan amiral gemilerinin snapdragon 9999 islemcileri umrumda degil.



    Su anda telefonlara baktigimiz 1600 lira sinirindan sonra fayda fiyat orani oldukca dusuktur.4000 liralik telefonu alan kullanici ile 1500 liralik telefonu alan kullanici arasinda cok cok ufak kullanim farkliliklari vardir.Ergen gencler arasinda ise sifir kullanim farkliligi vardir.



    Note kalemiyle kari kiz stolklayip forumda s pen cok islevsel yaaaaa deyip egolarini tatmin ediyorlar.



    İphone x alan insan ya cok cok zengindir ya da hayatta musrifligi kendine ilke edinmistir baska bir aciklamasi yok bu isin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ülkeye nitrojen bombası atmak farz oldu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte şimdi tam zengin telefonu oldu. Ne öyle herkesin alabildiği iphone mu olur? Zenginler ön siparişi verdi bile. Stoklar her an bitebilir.

  • Allah belasını vermiş bu ülkenin,daha söylenecek birşey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakında telefon mu alayım yoksa ikinci el araba mı konuları açılmaya başlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wox


    quote:

    Orijinalden alıntı: Onurmsq


    quote:

    Orijinalden alıntı: wox

    Bu fiyata alacak gerizekalı cicişler vardır

    Parasi olan alir kimse karisamaz

    Bu fiyata alanlar başkalarının gözünde zengin değil, gerizekalı görünür. Ben öyle görürüm, bu benim görüşüm, düşüncem.

    Sen asgari ucretle calisip alanlara dersin ancak. Diger turlu zengin ve orta kesime diyemezsin. Adam zengindir. Milyon dolarlari vardir alir. Orta kesim aylik 8bin 15bin alan kisiler. Doktorlar mudurler ust duzey yoneticiler alir yine birsey diyemezsin. Burada polis devlet memuru 4bin alir buna laf soyleyebilirsin ya da asgari ucret alan kisilere soylersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.