Şimdi Ara

Apple her an bir Türk'ün eline geçebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple markasının yaratıcısı ve çığır açan projeleriyle günümüz teknolojisine yön veren Steve Jobs'un, ölümünden önce yapılan bir toplantıda yaptığı itiraf şirketin CEO'su Tim Cook tarafından geçtiğimiz günlerde basına sızdırıldı. Peki Apple'ın CEO'su Tim Cook kimdir?

Tim Cook, Steve Jobs tarafından Apple'da çalışmak üzere işe alınmadan önce 6 ay Compaq şirketinde Kurumsal Malzemelerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Daha önce Intelligent Electronics şirketinde COO (şef operasyon sorumlusu) olarak çalışan Tim Cook ayrıca 12 yıl boyunca IBM'in kişisel bilgisayarlar bölümünde Kuzey Amerika Lojistiğinden sorumlu direktör olarak görev yapmıştır.
    Tim Cook Apple'ın mevcut fabrika ve depolarını kapatarak üretimden çekilmesinden sorumlu olmasıyla bilinmektedir. Böylece Apple'ın daha az stok tutarak tedarik zincirini daha işlevsel hale getirmiş ve şirketin kar marjlarının artmasını sağlamıştır. Ocak 2007'de ise Apple'ın CEO'su olmuştur.
    Tim Cook 2004 yılında Steve Jobs'ın kanser tedavisi için görevden geçici olarak ayrılmasının üzerine iki ay boyunca Apple'ın CEO'luğunu yapmıştır. Yine benzer bir şekilde 2009 yılında Steve Jobs'ın karaciğer nakli için görevinden ayrıldığı aylarda da CEO'luk görevini yerine getirmiştir.
    2011 Ocak ayında Apple'ın Yönetim Kurulu Steve Jobs'ın sağlık sorunları nedeniyle görevden ayrılma isteğini kabul etmiş ve o günden itibaren CEO'nun günlük işleri Tim Cook tarafından yapılmaya başlanmıştır. Her ne kadar bu dönemde Steve Jobs önemli kararların alınmasında söz sahibi olsa da 24 Ağustos 2011 tarihinde Steve Jobs'ın resmen Apple'daki görevinden istifa etmesi üzerine Apple'ın CEO'luğuna getirilmiştir.
    Tim Cook ayrıca Nike'ın yönetim kurulunda da yer almaktadır.

Tim Cook tam bir fitness müdavimi olarak biliniyor ve doğa yürüyüşü, bisiklet ve jimnastik yapmaktan hoşlanıyor. Günlük mail trafiğine sabah 04:30'da başlayan Tim Cook, ayrıca pazar akşamları telefonla yanında çalışanları arayarak gelecek haftanın planını yapmasıyla biliniyor.
    2010 yılında Auburn Üniversitesi'nde verdiği mezuniyet konuşmasında, hayatında önemli kararlar almasında önsezinin öneminine değinen Tim Cook, önseziyle kararlar alırken bile hazırlık yapmanın ve çok çalışmanın da gerekli olduğunu da vurgulamıştır.

Jobs'un ölümünden önce arkadaşı Cook'a evlilik dışı bir oğlunun olduğundan bahsetmiş ve hala aynı soyadını kullanıyor olabileceğini söylemişti. Acar muhabirimiz Metin Mardin, kısa bir araştırmanın sonucunda bu mirasın sahibini buldu. Mardin yaptığı araştırma neticesinde Türkiye'ye yerleştikten sonra Nathan olan ismini Nejat olarak değiştiren, soyadını ise olduğu gibi dilimize geçiren (Jobs - İşler) ünlü oyuncu Nejat İşler olduğunu öne sürdü. Hastalığı sebebiyle halen hastahanede bulunana Nejat Jobs ise bu konu hakkında bir yorum yapmaktan kaçındı.

Kaynak:http://www.theguardian.com/uk-news/2014/jan/28/steve-jobs-found-heir-in-turkey

''Önceki âlimlerin mum ışında yazdığı paha biçilmez hazine misali eserlerin toprağa gömülerek çürüdüğünü, bakkallara satıldığını, çöplüklere atıldığını ve bir kısmının da kütüphane raflarında tozlanmış ve çürümeye terk edilmiş olduğunu gördüm. Medreseleri kapanmış, yazısı değiştirilmiş, din ilimleri yok olmaya yüz tutmuş olan bir zamanda kitap yazmaktansa yazılan ilmî eserleri anlayarak anlatacak ve ilmi kitaplardan gönüllere indirip yaşatacak talebe, yani canlı kitap yetiştirmeyi daha lüzumlu buldum.”

• yok artik lebron james

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Fikirler Ölmez....
  • Okumayın Nejat jobs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otostopçu -- 28 Ocak 2014; 3:54:46 >

BU BİR UYARIDIR !
  • Apple magazasinda dans eden kiz lazim abi bana kimse mi bilmez!!

• Linke tiklayin la

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: YediyuzYetmisYedi

Elmaya uzanan birini bekliyordum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.