Şimdi Ara

Apple borsa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biraz birikmis param var. Hani diyorum borsaya giriyim belki kazanirim.

Aklimda da apple nin var ise borsa senedini almak var

Acaba borsa da apple nin lodlari var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hisse senedinin bir birimine LOT denir

Hani kayan yazilar var ya +12,5 diye iste o bir lot un fiyati oluyor.

Acaba apple sirketinin boyle biseyi varmi? Sirket hisselerini borsaya acmis mi?
    Bilgisi olan var mi

• Lot 508,89$ an itibari ile hisse adı AAPL. iPhone'da ki borsa uygulamasından takip edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jlozde -- 19 Ekim 2013; 12:51:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ö-F-K

Hisse senedinin bir birimine LOT denir

Hani kayan yazilar var ya +12,5 diye iste o bir lot un fiyati oluyor.

Acaba apple sirketinin boyle biseyi varmi? Sirket hisselerini borsaya acmis mi?
    Bilgisi olan var mi

Apple hisseleri borsaya açıktır. İphonun varsa borsa kısmından anlık fiyatını görebilirsin AAPL. Cuma 508,89 USD den kapanmış. Bildiğim kadarıyla İŞ Yatırım abd hisselerinde alım satıma izin veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeteroSapien -- 19 Ekim 2013; 12:52:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi Türk bankasinda hesabim var. O hesap ile acaba abd borsasindan lot alabilirmiyim??

• borsada bi yatırımcı olarak seni aydınlatabilirim.
    aklına takılan olursa sorarsın.
    öncelikle neden apple ? neden türkiyeden köklü , kurumsal , gelecek vizyonu olan bir şirketimiz değil de apple ? apple'a kurumsal değil demiyorum, aşagıda yazacagım

mesela apple 2008 yılında 200 dolarmış.
    yıl 2013 aradan 5 yıl geçmiş.
    apple kendisini sadece 2,5 a katlamış.. aylık mevduat faizi bile ülkemizde %7. yıllık %70 getiri demektir en az. paran appleda duracagına en kötü bankanın mevduatında dursaydı bile daha fazla kazandırırdı.
    apple kullanıcısı oldugum için appleı takip ederim. ama sevmem. tanıtımlarda felan son zamanlarda hep düşer oldu. sağlam spegi var yalnız..
    ayrıca yurtdışından kagıt almak çok masraflıdır. komisyon oranı çok yüksektir. 500 dolarlık işlem için 25 dolar komisyon alabilirler.(türkiyeden alınacak hisse senetleri için, komisyon oranı : 1000 lira için 2 liradır iş bankası ve en pahalısı diye biliyorum ) zaten 3 kuruş para kazanacaksın bunu da komisyona verme.. ayrıca bankaların çogundan alamazsın. iş yatırım gibi , sanko gibi aracı kurumlar var onlardan alırsın. mesela iş yatırım 10.000 altı bakiye durumunda hesap bile açmaz sana.

ülkemizde kaliteli ve ülkemizin göz bebegi şirketler var. normalde yatırım tavsiyesi yasak ve hapis suçu vardır. ben sana incelemen için özelden hisse senedi söyleyebilirim.ytd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beytepeli06 -- 19 Ekim 2013; 13:16:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: beytepeli06

borsada bi yatırımcı olarak seni aydınlatabilirim.
    aklına takılan olursa sorarsın.
    öncelikle neden apple ? neden türkiyeden köklü , kurumsal , gelecek vizyonu olan bir şirketimiz değil de apple ? apple'a kurumsal değil demiyorum, aşagıda yazacagım

mesela apple 2008 yılında 200 dolarmış.
    yıl 2013 aradan 5 yıl geçmiş.
    apple kendisini sadece 2,5 a katlamış.. aylık mevduat faizi bile ülkemizde %7. yıllık %70 getiri demektir en az. paran appleda duracagına en kötü bankanın mevduatında dursaydı bile daha fazla kazandırırdı.
    apple kullanıcısı oldugum için appleı takip ederim. ama sevmem. tanıtımlarda felan son zamanlarda hep düşer oldu. sağlam spegi var yalnız..
    ayrıca yurtdışından kagıt almak çok masraflıdır. komisyon oranı çok yüksektir. 500 dolarlık işlem için 25 dolar komisyon alabilirler. zaten 3 kuruş para kazanacaksın bunu da komisyona verme.. ayrıca bankaların çogundan alamazsın. iş aytırım gibi , sanko gibi aracı kurumlar var onlardan alırsın. mesela iş yatırım 10.000 altı bakiye durumunda hesap bile açmaz sana.

ülkemizde kaliteli ve ülkemizin göz bebegi şirketler var. normalde yatırım tavsiyesi yasak ve hapis suçu vardır. ben sana incelemen için özelden hisse senedi söyleyebilirim.ytd

Tam buna benzer şeyler söylecektim ki, arkadaş benden daha da açık yazmış. Bilen biri olarak ben bile daha fazla aydınlandım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Borsa
    geçen yıl açıldı
    --APPLE STORE FATURA--
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • biraz daha karalayayım..
    bu hisse senetlerinde , yani ortagı olacagınız şirketin sadece hissesinin prim yapması önemsizdir.
    yani 2004 yılında 100 lira , 2005 yılında 110 lira , 2010 yılında 200 lira , 2013 yılında 250 lira olmuş diyelim ve hiç bedelsiz olarak büyümemiş. temettü ödemesi yapmamış ! temettü demek şirketin kar'ının ortakları ile yani bizler ile paylaşması demek. apple temettü diye araştırayım dedim böyle bi haberle karşılaştım :http://www.ntvmsnbc.com/id/25331858/

Apple 17 yıl sonra ilk kez temettü dağıtacak

ne kadarmış diye bakayım dedim 2,5 dolar

yani siz 500 dolara hisse alacaksınız. senelik size 2,5 dolar kardan pay verecek..
    ülkemizde temettü dostu çok saglam şirketler var.
    incelemen için yazayım.
    bedelsiz olarak büyüyen : aselsan , bimaş
    temettü verimliliği açısından : froto , ttrak , isgsy

mesela fort.. 1 tane lot 29 liradır. senede 2 kez temettü öder. 1 temettüsü aşagı yukarı 80krş.2 tane verir 1,5 lira diyelim hadi..
    2,900 liralık lotun var atıyorum. yani 100 tane..
    100 çarpı 1,5 lira dersen sana 150 tl senelik temettü öder. bu parayla istediğini yaparsın.
    böyle böyle büyürsün. lotların çogalır , kazancın katlar..

mesela isgsy bu yıl 3 kez temettü 1 kez bedelsiz verdi.

türk traktör ile ilgili bir tablo daha paylaşıp mesajımı sonlandırayım..

Apple borsa

2004 yılında 312 liralık türk traktör hissesi alsaydık. 46 tane yani.

bugün elimizde 97 tane türk traktör hissesi olacaktı. ve bugün değer 5,500 liraydı..

son 10 yılda kendisini 17 e katlamış yanii..

1000 lirası olanın 17000 lirası olmuş.
    10.000 lirası olanın 170.000 lirası olmuş.
    gerisini siz hesaplayın..
    bizim insanımız sabırsızlıktan ve fazla aç gözlü olmaktan çok kaybediyor. işin sırrı sağlam şirket ve uzun vadede beklemek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beytepeli06 -- 19 Ekim 2013; 13:30:21 >

• Aylık %7 faiz oranı hangi bankada hocam? Evi arabayı satıp yatırayım hemen bankaya. Mevduat faiz oranları 32 gunluk mevduat için 5,50 - 10,50 arasi degişmektedir. Bu oranlar brüt ve yıllıktır. Vade uzunluguna gore faiz gelirinden degişik yuzdelerde stopaj kesilir.

http://www.tcmb.gov.tr/yeni/bgm/yfaagrmev/agrmev_TRL.html

Yukarıda ortalama mevduat faiz oranları için gerekli link bulunmaktadır.

• sarslan724 S kullanıcısına yanıt
    Bende tam bu soruyu soracaktım, teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aylık %7 mevduat faiz oranı da ibretlik olmuş.

• Onbin liraya 55 lira alırsınız mevduatta..enpara teb akıllı hesap ing turuncu hesap vs bunlar da 6.5 7 verebilir..bence sürekli takip edebilecekseniz forex i araştırın, ülkeme hayrım dokunsun hem de kazanayım derseniz yukarda borsacı ark.lar anlatmış..

• quote:

Orijinalden alıntı: sarslan724

Aylık %7 faiz oranı hangi bankada hocam? Evi arabayı satıp yatırayım hemen bankaya. Mevduat faiz oranları 32 gunluk mevduat için 5,50 - 10,50 arasi degişmektedir. Bu oranlar brüt ve yıllıktır. Vade uzunluguna gore faiz gelirinden degişik yuzdelerde stopaj kesilir.

http://www.tcmb.gov.tr/yeni/bgm/yfaagrmev/agrmev_TRL.html

Yukarıda ortalama mevduat faiz oranları için gerekli link bulunmaktadır.

Bankaya paranı 35 günlük yatırım olarak seçersen yıl sonuna kadar hafta sonuna hesap kesim günü gelmez. Bu bir tüyodur. Ve faiz oranı %8'dir (banka ve para limiti oranında değişir ) ama bu %8'lik oran 10bin ve 20bin arsında ki para içindir. Evi barkı satmaya değmez :)

• Komisyon ucreti gercekten cok fazlaymis.

Turkiyede saglam sirketler var. Bunlardan birinden almak daha mantikli.
    Yada bir bankanin yatirim hesabi.

Galiba bir bankanin yatirim hesabina yonelecegim.

• beytepeli06 B kullanıcısına yanıt
    Yıllık %70 getiri mi?

• Hisse senedini kredi kartsız direk bankaya giderek alabilir miyiz ?
  • Sermaye piyasasi islemleri yapan bankalarda Yatirim hesabi acip borsa islemleri yapabilirsiniz. Bazi bankalarda internet bankaciligi araciligiyla(ya da onlune farkli cozumlerle) anlik islem yapabiliyorsunuz. Forex'i arastirin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ö-F-K

Biraz birikmis param var. Hani diyorum borsaya giriyim belki kazanirim.

Aklimda da apple nin var ise borsa senedini almak var

Acaba borsa da apple nin lodlari var mi?

var ama yatırım işi biraz karmaşık bunun için kesin lot lar var onlara bak derim
  • Hocam apple yatırmak mantıklı olmz neden derseniz.Şu an borsa çok karışık ekonomik kriz avraupayı vuruyor.Bunun ucu Amerika'ya dokunacak onun yerine ufak tanınmamış şirketlere potansiyeli yüksek onlara yatırın ya da stabil ama yavaş büyüyen şirketlere yatırın.
    Borsadan analama ama bunları söylemek için çok anlamayada gerek yok yuvarlak laflar ama Apple her geçen gün hisse kaybediyor ve nakit kaynağı eriyor bunun nedeni şu 2 yılda yatırımları hızlandırması kısa vade de ama uzun süre yatırırım derseniz sıkıntı olmaz kendini kanıtlamış bir şirket..
  • selam sana ey vizyoner sahibi insan. şuan acaba ekonomik olarak ne durumdasın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.