Şimdi Ara

Apple açıkladı: iPhone 12 kutularından kulaklık ve şarj adaptörü çıkmıyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
1
Favori
6.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şarj aletinin kutudan çıkartılmasına ilk anda ben de kızdım fakat düşününce adamlar diğer firmalar gibi 5G’li telefon yaptık ama fiyatı 200 dolar daha pahalı demediler. Telefon fiyatı aynı kaldı, giden 19 dolarlık şarj aletiyle 19 dolarlık kulaklık olsun. Önemli değil. 200 dolar zamdan her türlü yeğdir. Ben cebimi düşünürüm.
    Ayrıca sunumda karbon salınımı hakkında olan bölümde sunum gerçekleştiren kadının verdiği değerler gerçekten korkunçtu. Sırf bu şarj aleti ve kulaklık mevzusu sayesinde totalde senelik 450000 arabanın ürettiğine eşdeğer karbon salınımını engelleyecekler... Haksız değiller bence. İklim değişikliği ve küresel ısınma işinin şakası yok.

    Ayrıca inşallah eleştiren arkadaşları diğer markalar da aynı yoldan gittiği zaman yine aynı şekilde eleştirirken görebiliriz. Hep böyle oluyor çünkü... Omurgasız olup ikili yorum yapmak size yakışmaz neticede :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Kim 200 dolara daha pahalıya satmış hocam? Her teknoloji ilk çıktığında pahalı olur hala öyle mi, üretimi neredeyse oturdu, dahili modeme gömüyorlar maliyet avantajı çıkıyor falan.Anakart üzerinde ek yer bırakmıyorlar harici 5g modem kullanmıyorlar.

    Şarj aletini ayrıca satın alabildiğiniz için neredeyse sevineceksiniz Apple güya bunu çevre için yapmış, bunun çevrecilikle ne alakası var? Haricen satın alınca çevre kirlenmiyormuymuş? Tek dertleri para buna alkış tutmak ise saçmalık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilirKişi00 -- 14 Ekim 2020; 10:54:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işin sonu aynı batarya mevzusuna dönecek gibi geliyor bana. Birkaç sene önce Apple, telefonları bilerek işlemciden kıstığını itiraf edince ücretsiz batarya değişim programı başlatmıştı. Ben de 2018 yılında Bağdat Caddesi'ndeki mağazasından ücretsiz pil değişiminden faydalanmıştım iPhone 7 için. Tahminen seneye Apple IMEI numarasına kayıtlı olacak şekilde ücretsiz kulaklık ve şarj aleti verecek ve bunu da insanlara göstere göstere şovunu çekecekler. İnsanlarında algısında da "Apple'a helal olsun, adamlar şarj aletini ve kulaklığını ücretsiz verdi" şeklinde kalacak.


    8 Plus kullanıyorum, telefonda da çok memnunum ama adamların bu hareketi son derece yanlış. Ek olarak Watch 5 44mm ve AirPods ikinci nesil de var. Aralarındaki iletişim mükemmel ötesi ama şu hareketleri firmayı zedeliyor.

  • O kadar para ver ama içinde şarz cihazı çıkmasın sonra telefon bozulduğunda yanlış şarz cihazı kullanmışsınız bu kullanıcı hatası diye garantiye sokmasınlar

  • yeni bir iphone almamak daha cevreci bir davranis olur. mevcut telefonun ekonomik omru tamamlanmadan aralarinda cokta teknolojik fark olmadigi halde yenisini almak aslinda ahmaklik

  • BilirKişi00 B kullanıcısına yanıt

    Şu mesaja cevap vermeye gerek yok ama neyse. Adamlar 5G özelliği var diye aynı telefonu 400 dolar farkla bile sattı(samsung s10 5g). Bilmezden gelmeyin bu kadar da... Komik oluyor çünkü.   Apple 5G’li telefonu 699 dolara çıkarttı ama hala beğendiremediler bizim forumdakilere.

    Samsung S10 launch price 899 dolar

    Samsung S10 launch price 5G 1299 dolar

    Samsung S20 999, S10+ 1199, S20 ultra 1399 dolar

    Hala çevrecilikle ne alakası var diyebiliyorsanız zaten rakamlar ve sayılarla aranız olmadığı belli. Sırf bu kutu boyutu, kulaklık şarj aleti muhabbetine 450000 arabanın karbon salınımına eş değer fayda sağlanacak. Neyini anlamadınız? Siz sanıyor musunuz herkesin şarj aleti ve kulak sipariş edeceğine? Nasıl aynı sayıda kulaklık-şarj aleti satacağını düşünüyorsunuz? Benim ne şarj aletine ne de kulaklığa ihtiyacımın var. Kutudan bunlar çıkmasın ama telefon 200 dolar ucuz olsun. Benim için çok daha iyi. Ben cebimi düşünürüm.

    kaynak:

    The Galaxy S10e, S10 and S10+ launch prices started at $749/£586, $899/£704 and $999/£782, while the S10 5G's launch price was $1299.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_Galaxy_S10

    https://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_Galaxy_S20


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Yahu tüm serilerinden cıkardı kulaklık ve sarj aletini, iphone 11, xr ve Se dahil. Onlarda mı 5g ? Ayrıca kulaklık ve sarj aleti üretimden kalkmıyor, hala parayla satıyor. Ve eğer apple senin dediğin kadar çevreciyse her sene 3 ayrı telefon modeli niye duyuruyor ? Biraz mantık lütfen, şu firmaları ölümüne savunmayın

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    yahu ne sacma sapan yorum bunlar " ama benim ihtiyacım yok ", o zaman bana da ürünün kutusunu göndermesinler benim ihtiyacım yok karbon salınımı önlensin :D geçiniz efendim.

  • Yakında kutudan telefon da çıkmayacak

  • Eşek kadar çentik var, kulaklık şarj adaptörü yok. Yine bir Apple klasiği

  • smalsrol S kullanıcısına yanıt

    Doğru diyorsunuz onlardan da çıkarttılar ama fiyatlarını da aynı şekilde düşürdüler. Onu neden söylemiyorsunuz? İPhone 11 599 dolar oldu... Haberiniz mi yok? Yoksa bilmezden mi geliyorsunuz?


    Bende diyorum ki aynı iPhone’a (örn 11) 100 dolar fazla vereceğime kulaklık şarj aleti vs alamayayım. Benim için daha iyi. Neden ısrarla anlamıyorsunuz? 100 dolar fazla olması gümrükle vergisiyle bilmem nesiyle nerden baksan 1300-1500 lira eder. Az mı? O kulaklık ve şarj aletini hiçbir zaman kutudan çıkartmayacağım ama onlar için fazladan 1500 lira vermem gerekli? Bir de firmayı savunmayın diye üstten üstten konuşuyorsunuz. 

    Parayla satmasında sorun yok ki? Kimin ihtiyacı varsa o verdin parayı alsın kulaklığını. Bana ne. Bana kalırsa kablo da çıkmasın hatta kutudan. Ama bir 50 dolar daha ucuz olsun telefon. İşime gelir. Kendi kablom var zaten.


    3 ayrı model duyurulmasının çevrecilikle olan ilişkisini nasıl açıklıyorsunuz? İstirham ediyorum bu kadar da saçmalamayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Apple olması gerekeni yapıyor. Nasılsa alan ...riz var , ben olsam orta tuşu bile harici satarım.

  • çevrecilik mi ??? abi sen bu şarj aletini yine bi plastiğe sarıp kutusuna koyup satacaksın...2 katı daha fazla çevre kirliliği olmuyor mu ?

  • İşin çevrecilik kısmı hikaye bana göre orasını geçtim de ... Apple'ın bu hareketi diğer firmalara da yansıyacaktır. Bu yüzden diğer firmalarda en fazla 2 model sonra şarj aletini çıkaracaklardır kutularından.

  • İçine koymuyor bende fiyatı düşürmüyor hala savunanlar var kardeşim sizin kafanız mı güzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple çevreciysen her sene yeni on milyonlarca telefon üretmezdin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kesin çevreci nedenlerdir. Müşterisini bu kadar aptal yerine koyan başka bir global firma var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Şarj aletlerininde ömürü var, Bir şarj aletini 3-5 yıl kullanamazsınız. Hala çevre için yapıldığını yazıyorsunuz.


    Ben sıfır telefon aldığimda şahsen önceden kullandığım şarj aletini kullanmak istemem, en azından bundan sonra böyle yapacağım neden mi?

    Bizzat tecrübe ettim, eski cihazımda kullandığım şarj aletini "kaliteli" diye şuan kullandığım telefonumdada uzun zamandır kullanıyordum, telefonumun arkasından açılma yapınca bir yerlerde sorun olduğunu anladım, söktüğümde bataryasının şiştiğini gördüm ve bu olay eski değil yeni bir olay bataryamı yenisiyle daha dün değiştirdim, şarj aletinin voltmetre ile çıkışını ölçtüğümde normal şarj voltajının 6.56V lara geldiğini(Az önce tekrar ölçüp değeri güncelledim), olması gereken 5v çıkıştan oldukça uzaklaştığını buna bağlı olarakta orjinal bataryama zarar verdiğini anladım. Ve bu şarj aletleri aniden bozulmuyor, bir~iki ay gibi bir sürede bu hale geldiğini düşünüyorum şarj aletinin yani, telefondaki şarj etme durumundaki tepkileride yavaş yavaş değiştiğinden anlamak zorlaşıyor. Bilmem anlatabildim mi?


    Ve bu durum sadece telefonlar için geçerli değil, yaklaşık bir - iki ay öncede modemimin adaptörüde kendi kendine bozulmuştu.


    Kıssacası: Ben o parayı o telefona vereceksem yanında sıfır şarj aleti kullanırım. Şarj aletinin ömrüde telefonla birlikte biter. Macera aramaya gerek yok.

    Çok değil bundan 1-2 sene sonra kendi kendine kapanıp birdaha açılmayan, patlayan veya şişmiş ayrılmış iPhoneları apple görünce bu kararından vazgeçer konu kapanır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilirKişi00 -- 14 Ekim 2020; 13:52:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben olsam:


    1. Ekran koymam, gözlerinize zarar vermesin diye
    2. anten koymam, beyne zarar veriyor


    Almak istyene de engel olmam 999$ telefon. Ekran App Store'da sadece 888$. Anten 288$ hem anten hem ekran hem telefon alana kampanyalı 2.500$.

  • Kutusuz alırsanız 33 dolar indirim yapacaklarmış.







     


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.