Şimdi Ara

APOTEMI UC NOKTADA TUREVLILIK SUREKLILIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
5.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ilkinde sureksiz oldugu yerlerde turevsizdir denmis ama diger resimde uc noktalarda fonksiyon sureksiz ama buralarda turev var yani sureksiz oldugu yerde turev olmus oluyor ben mi yanlis dusunuyorum lutfen bilen biri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Alttaki grafik için türevi var mı demiş uç noktalarda

• Tartısmalı bir konu hiç kafayı takmadan geç,uç noktalarda limit süreklilik türevlenebilmeden soru gelmeyeccektir.
  • hocam deli olmak uzereyim biri apoteminin limit digeri turev kitabinda evet altta turev vardir diyor uç noktalarda sadece sagdan veya sadece soldan turev olmasi yeterlidir diyor

• Aposteriorizm kullanıcısına yanıt
    Bu dediğin şey türev için değil limit için söyleniyor(bazı kaynaklar uç noktada limit vardır diyor). Türev konusu ise türevi fonksiyona atılan teğet olarak düşünüyoruz. Uç noktalarda ya da keskin yerlerde birden fazla teğet var yani türevi yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer.asim -- 13 Mart 2019; 20:36:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • apotemi turevde uc noktalarda turev oldugunu gormustum. bana da sacma geldi acikcasi. net bir sey yok bu konuda bildigim kadariyla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok muamma konu ÖSYM kesinlikle buradan soru sormaz emin olabilirsin her hoca her kitap farklı diyor çünkü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olum a veb noktasinda turev yok a b arasinda ise turevi var kitap bunu demis

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir yerde limit olması için süreklilik gerekmemekle birlikte sağ ve sol limitlerin eşit olması gerekir. türev olması için ise hem limit olmalı (yukarıda şartları yazdım) hem de sağdan soldan türevlerin eşit olması gerekir. fakat uç noktalarda limit ya da türev vardır/yoktur denmez, çünkü bu noktalarda limit ya da türev aranmaz.

• Attığın fonksiyonun uç noktalarında türev yok. Yani türev varsa süreklilik kesin vardırı çürütmedin. Ama eğer fonksiyonun uçları sürekli olsaydı türev olurdu. Uçlarında türev aranmaz denilen olaylar en geniş tanım kümeleri için geçerli. O da en geniş tanım kümesinde fonksiyonların türevleri +sonsuz ve -sonsuza gittiklerinden dolayı. Mesela kökX fonksiyonunu düşün. Tanım kümesi [0,+sonsuz)' dur. Sen fonksiyonu çizip bakarsan x=0 a doğru eğim sonsuza gider. Bunu şurdan da anlayabilirsin. KökX in türevi 1/2kökX dir. X e 0 verirsen tanımsız olur. Türev de aslında bir nevi limit olduğundandan dolayı 0 yaklaşırken eğimi denilebilir. O da 1/0+ olduğundan +sonsuz çıkar yani reel sayılarda tanımsız olur. Umarım açıklayabilmişimdir.

• Forumda kaçak ayı var

• Dostum nesini anlamadın uçları kapalıda tanımsız bu yüzden süreksiz uçları açık olanda tanımlı bu yüzden sürekli en genişin altını çizmiş farkettiysen en geniş aralığına bakıcaksın o yüzden

• Casablancas kullanıcısına yanıt
    la olm niye ben her yerde seni görüyorum aq

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.