Söylediğin üzere, beni engellediğin için mesajını alıntılayamıyorum. Seninle birebir muhabbetim bile olmadı, kimsin, neyin nesisin ciddi anlamda bilmiyorum. Yine de akılda soru işareti kalmasın, cevaplayayım. "Biz aramızda kararlaştırdık grup lideri denen kişinin kulaklık alması için bütün parayı ona verdik." Bu olay Ancestors yaması belli bir süre ücretli satıldıktan sonra yaşanmış. Ben o dönemler ekipte değildim, ekip yöneticisinden duyduğum kadarıyla aktarıyorum. Yama zaten totalde bir kulaklık parası çıkacak kadar satabilmiş. Yöneticinin de kulaklığa ihtiyacı olduğuna karar verip "herkes" payından feragat etmiş. Bildiğim bu, söylediğim gibi ben o dönemler ekipte değildim. Kullandığın görsel Kasım ayında atılmış bir yorum. Yani o olaydan aylar aylar sonra. Apex translate yaftasını en çok Mafia çevirisinde yedi. (en azından dahil olduğum son 1 yıllık süreçte) Ve o yaftayı da hak ederek yedi. Çevirinin proje yöneticisi değildim, bu yüzden çeviriye katılacak çevirmenlere karar verme konusunda yetkim yoktu. Ekip yöneticisini defalarca uyarmama rağmen ekibe yeni aldığı -ki katiyen çevirilerini beğenmediğim- insanları doğrudan Mafia projesine dahil etti. Çeviri sonlara geldiğinde metin kontrolü sırasında bu translate metinlere rastladım. O dönem Apex büyük ölçüde küçülmeye gitti. Translate kullandığı tespit edilen çevirmenler (çevirmen demeye ne hacet) ekipten gönderildi. Ekipte 4-5 kişi kaldık. Ben günlerce translate gördüğüm metinleri düzenlemeye çalıştım, keza düzenledim de. Ama gözden kaçan satırlar muhakkak oldu. Sonrası da malum. "Hatta apexin çevirisi ücretsiz olmasına rağmen "bu ne biçim çeviri" diye beğenmeyip gidip ucrewin ücretli yamasını alanlar vardı diye biliyorum." Apex'in yanılmıyorsam U-Crew ile tek aynı oyuna yaptığı proje Devil May Cry 5. O da keza 2019 yılı olmalı, ben ekipte olmadığımdan yorum yapamıyorum ama söylentinin doğru olabilitesine hak veriyorum çünkü şahsi yürüttüğüm projelere bir iki tanıdığım insan dışında kimseyi almıyordum. DMC döneminde de ben olmadığım için ekip yöneticisinin yönettiği projedir diye düşünüyorum, o yüzden normaldir şaşırmıyorum. Şimdi gelelim ekibin kapanış sürecine... Bir kişi yüzünden ekibin kapandığı filan yok. Ekip Mafia projesinde yaşanan olaylardan biri dışarıdan çevirmen almadı. O dönemden sonra 6-7 proje çıkardık ve neredeyse tamamını şahsi olarak yürüttüm. Her şeye ben ve birkaç çevirmen arkadaşım koşuşturuyorduk. Bu durumun beni yorması dolayısıyla Apex'e ayrılık isteğimi söyleyip Anonymous'a geçtim. Ben ayrıldıktan sonra bahsettiğim arkadaşlarım da devam etmek istemediler. Doğal olarak Apex çatısı altında ekip yöneticisi hariç kimse kalmadı. O da "insanların söylemlerinden yorulduk" gibi bir yalana sığınıp ekibi kapatma kararı aldı. Olay bundan ibaret. Kendi kararı, kendi bilir. Son olarak... tekrar ediyorum, seninle aramızda bir muhabbet geçtiyse bile hatırlamıyorum. Burada reklam yapacağına Discord'dan yaz, sesli görüşelim. Varsa bir yanlışım çık söyle. |