Şimdi Ara

Apc Schneider Priz Hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Arkadaslar linkte yer alan urunu kullanan var mi?
    https://www.hepsiburada.com/schneider-electric-apc-5-li-akim-korumali-priz-pm5-gr-p-HRSPM5-GR?magaza=Hepsiburada

    Apc Schneider PM5-GR markali bu urunu satin almayi dusunuyorum. Kullanan arkadaslarin yorumlarini rica ediyorum. Bazi sitelerde bu cihazin sesli bir sekilde calistigini yazanlar olmus. Siz de ayni sorunla karsilastiniz mi?



  • Bu cihazı kullanan hic kimse olmadi mi?
  • Fiyatına bakınca kimsenin kullanmamsı normal gibi geldi bana
  • Haklisiniz. Ancak soyle bir durum var: Piyasada satilan kaliteli akim koruyucu prizlerin fiyati gercekten yuksek. Belkin, APC gibi markalarin her modelini de bulmak mmukun degil ne yazik ki. Vatan, Teknosa ve Media Markt gibi buyuk magazalar adı bile duyulmamıs, ebay ve amazon gibi sitelerde aradiginizda bulamayacaginiz çin mali S-Link, PREO markali akim koruyucu urunleri satabiliyor ve hic guvenilir degil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DB9B88793 -- 30 Mart 2019; 14:3:28 >
  • Kullanıyorum. Hiçbir sıkıntım yok. Seste yok. Cihaza 4 adaptör 1 TV bağlı.
  • Ilginze tesekkur ederim. Ben de bir aksilik olmazsa eger pazartesi veya sali gunu siparis vermeyi dusunuyorum. Umarim hepsiburada sorunsuz bir cihaz gonderir.
  • Hocam bende hepsiburada.com üzerinden 90 liraya satın aldım 5 ay oldu sıkıntı çıkarmadı.

    Şimdiden hayırlı olsun, saygılar.
  • Hocam ilgi gosterdiginiz icin cok tesekkur ederim. Takdir edersiniz ki son derece pahalı bir priz. Ayricahttps://www.amazon.de/gp/aw/cr/B00T7BYYVY/ref=mw_dp_cr burada dikkatimi cekti. Bu cihazin usb girisli olani bir musteri siparis vermis. Linkte yer alan videoda gosterildigi gibi cihaz bostayken cok ince, tiz bir ses cijariyor ancak cihaza bir aygit baglandiktan sonra ses kayboluyor. Gercekten ilginc. Ben de bu nedenle cihazi kullanan arkadaslara danismak istedim.
  • Hocam USB şarjlı olanlarda SMPS güç kaynağı bulunuyor. SMPS in ferrit nüveli transformatörü çok yüksek frekanslarda çalıştığı için bu tip bir ses normal kabul edilebilir.

    Bu SMPS in doğasında olan birşey. Tabii sadece kulağı dayayınca sesi duyabilmek gerek.

    Saygılar
  • Videoda ise bir teknik arıza söz konusu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C834D35AF

    Videoda ise bir teknik arıza söz konusu.
    Hocam aciklamalariniz gayet bilgilendirici oldu benim icin. Ilginze tekrar cok tesekkur ederim.
    Saygilar
  • Hocam, urunum geldi. Ancak kucuk bir sorunum var. Cevap verebilirseniz cok memnun olurum. Urunun grounded OK yazan kismi bazen yesil yaniyor ve bazen sonuyor. Sizde ayni durumla karsilastiniz mi? Gerci urunu bu nedenle iade ettim. Urunde sorun olabikir mi? Farkli prizlerde denedim ve topraklama ışığı bazen yesil yaniyor ve birkac saniye sonra goz kirpip sonuyor ve tekrar yaniyor.
  • Hocam,

    Bir de eklemeyi unutmusum. Bu urun yerine APC'nin tekli akim koruyucu urununu, su an kullanmakta oldugum besli prizin birine baglasam ve bilgusayarimi oradan sarj etsem koruma saglar mi? Besli normal prize, tekli akim koruyucu baglamak mantikli midir sizce, bu ileride sıkıntı yasamama neden olur mu, dusuncenizi ogrenebilir miyim?
    Saygilarimla
  • 1-)Hocam bu tamamen evinizdeki topraklamanın kalitesi ile alakalı bir durum. Dediğiniz olay sıfırlama yapıldığında veya toprak direncinin artmasında ortaya çıkıyor. Prizle alakalı bir durum yok.

    2-)Dediğiniz şey gayet uygundur. Uzatmaya bağlanan akım korumalı prizden çıkış almakta sıkıntı yoktur. Ancak akım korumalı prize uzatma bağlanmaz bunu belirtelim.

    Saygılar
  • Sayin hocam ilginze gercekten minnettarim.
    http://dhbr.co/bsJh Son olarak burada yapildigi gibi tek bir akim koruyucusu ile cihazlarimi sarj edecegim. Bu sorun yaratmaz degil mi? Bunun yaninda besli normal prizin bir fisinde ise masa lambasi surekli takili olacak; ancak besli prizin diger fisinde ise tekli akim koruyucusu olacak ve orada sarj edecegim. Umarim bunda sorun yasamam. Ilginize tekrar tesekkur ediyorum.
  • Hocam, ayrica topraklama hususuna iliskin olarak soylediklerinize sunu ilave etmeme izin verin. Bakiniz su linktehttps://www.amazon.com/gp/aw/cr/B01M7SPNM1/ref=mw_dp_cr benimle ayni sorunu yasayan bir kullanici var. Hemen alttaki videoda yine APC marka urunun Ground kisminin devamli yanip sondugu gorunuyor. Burada kullanicinin iddiasi akim koruyucu prizin sorunlu oldugu yonunde. Cunku kullanicinin elinde topraklamanin dogru yapilip yapilmadigini tespit eden bir cihaz var ve videoda goruldugu uzere, topraklama kontrol cihazini prize bagladiginda cihazin normal calistigi gorunuyor. Gercekten son derece garip bir durum.
    Edit: Videoyu kaydeden kullanicinin yorumu da son derece ilginc. Anlasilan odur ki beyaz renkli olan APC akim koruyucu prizin topraklama isigi surekli yanip sonmekteyken; videonun sonunda gorulecegi gibi siyah renkli prizin isigi cok nadir sonmektedir. Ayni marka iki prizin tepkisi zamansal olarak cok farkli ve bana kalirsa bu evin topraklamasinda sorun olmadigini da kanitlamaktadir. Kaldi ki kullanici topraklamada sorun olmadigini cektigi videoda kanitliyor. Dahasi siyah renkli prizin bu sorunu yaklasik bir ya da iki ay sonra yaptigi yorumda yazilmis. Gercekten cok garip bir durum. Benim sorunumla ayni.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DB9B88793 -- 2 Nisan 2019; 21:15:54 >




  • Hocam merhaba,

    Dediğim gibi uzatma ile korumalı prizi kullanmakta herhangi bir sakınca yoktur. Tek sorun olacak şey korumalı prize uzatma takmaktır.

    İkinci sorunuza gelecek olursak videoda bahsi geçen cihaz sadece insanı tehlikeye ve yanılgıya sokar. Cihazın mantığı çok basittir. Toprak ile faz arasındaki voltaj ile ampül yanmaktadır. Ancak bu toprak var demek olmadığı gibi topraklama kalitesi hakkında da bilgi veremez.

    Bahsi geçen yüksek kalite korumalı prizlerde toprak, faz ve toprak, nötr arasındaki voltaja bakılır. Toprak ile nötr arasındaki voltaj 3, 4.5 olması gerektiğinden eğer evinizde toprak, nötr arası gerilim dalgalanması varsa cihazdaki indikatörler stabil çalışmayabilir.

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C834D35AF -- 2 Nisan 2019; 21:34:49 >
  • Hocam, aciklamalariniz icin minnettarim, cok sag olun.
    Saygilarimla
  • Rica eder iyi akşamlar dilerim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.