Şimdi Ara

Line interactive ups tamiri hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,,3-5 ay önce PC bayisi dostum,,parçalarını kullanabilirsin diyerek 1000VA'lik PCM marka bir UPS vermişti.2-3 gün tamirine uğraştım yapamamış bir kenara atmıştım.O uğraştığımda üzerine yıldırım düştüğünü,yani yüksek voltaj yediğini anlayıp gerekli geri bildirim dirençlerini vb. değiştirmiştim.Yine de çalıştıramamıştım.
    Her neyse 1-2 gün önce baktım ki,,değiştirdiğim dirençler LM324 pinlerine gidiyor,jeton düştü,birde lm324'ü değiştirdim.Aküyü takıp anahtara bastım aynen cevahir,çalışmaya başladı.Şarj ediyormu,,regüle ediyormu hepsini denedim,fevkalade güzel.He öyle güzel ki,,,boşta çalışırken miliamper seviyesinde akım çekiyor.Unutmadan,arkadaşlar;
    Bu markanın 600VA'lik küçük olanlarından da 3-4 tane elimde var,bunlarda boşta akım çekmiyor.Öyle ki entegreli(bunlar gibi PİC değil) çoğu model boşta dahi 4-6A akım çekiyor.

    Evet,sizlerde böyle ups tamiri yapmaya çalıştığınızda önce yüksek voltaj gördüğünü tespit etmenizi tavsiye ederim.Bunun en basit yolu;
    1=modem koruma giriş çıkış düşük omaj dirençlarinin yanması,,2=voltaj geri bildirim dirençlerinin yanması gibi durumlardan gözlemleyebilirsiniz.

    Bir başka konu;entegrelerin patates baskı olduğu hk. yazacağım;
    ben çoğu malzemenin patates baskı(sahte)olduğuna inanmıyorum arkadaşlar.Çünkü,,pat. da olsa bir entegre kalıbını basacak fabrika ancak bir entegre fabrikasıdır.iyi de bu fabrika patates baskıya niye düşsün ki,,,pin uçlarını,gövdesini vb. basacak ama sahte olacak,,bence olmayacak iş.Haa sehven arada hatalı malzeme çıkar,bunlarda sağlam gibi satılırdır bunu kabul ederim.Tabi olmamalı ayrı mesele.
    İşte 100 tanesini 3-4 dolara aldığım lm324'lerin sağlamlığını ben bu tamir ettiğim UPS'de görmüş oldum.Evet bu kadar ucuz entegre ama sağlam daha ne olsun değilmi?
    Bol bol resim....
     Line interactive ups tamiri hk. Line interactive ups tamiri hk. Line interactive ups tamiri hk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 18 Aralık 2014; 18:14:58 >







  • Böyle tamir işlerinde pwm katı değilde yüksek voltaj geri bildirim katı ve buna bağlı genelde lm324 kullanılır entegrenin sağlam olduğunu kontrol etmenizi tavsiye ediyorum.
    Tabi pwm katında da arıza olabilir.Bunu tespit etmenin en kolay yolu anahtarlama elemanlarının(genelde mosfetler)sağlamlığı bize yol gösterir.Bunlar arızalı ise,yüksek voltaj çıkış katında kısa devre kontrolu yapın,,kısa devre yoksa demek ki o UPS gereğinden fazla yükle yüklenilmiş mosfetleri yakmıştır.Nakavt olan mosfet değişince çalışacaktır.
     Line interactive ups tamiri hk. Line interactive ups tamiri hk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 18 Aralık 2014; 18:22:36 >




  • usta bunlar tamir oluyoda şu apcler olmuyo 1-2 tane harcadım..
  • Katılıyorum Kadir bey.Bende 3000VA'lik bir APC on line UPS'yi ayağa kaldıramadım.Nuh dedi peygamber demediBir umut ilerde yapabilirim diye sökmedim,,öyle duruyor.
  • bu 1000lik pcm ile informların içi aynı ben elime geçince hemen ekleme yaparım ısınma yapmasın.
     Line interactive ups tamiri hk.
  • Bende de aynı PCM'den vardı.Yaklaşık 4 yıl kullandım,şarj katında arıza yaptı bende kasasını ve trafosunu kullanıp tam sinüs inverter yaptım.Kartındaki röleleri ile 2-3 değişik çalışma yapmıştım.
    Aynı zamanda elimde sağlam 3 değişik inform var,biri 1500'lük biri 24V 1000'lik diğeri ise 12V(tek akülü 1000'lik.Ama hiç biri PCM kartı ile aynı değil.Demek ki sizdeki inform bendekilerden farklı.Ama inform'da iyidir,sağlamdır.
  • bendeki inform beyaz 1200 2 akülü olandı.. sadece kart dizilimi biraz faklıydı. aslında evin her cihazına bağlamak lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.