Şimdi Ara

Apartmanlarda yüzde 100 ( oybirliği) saçmalığı, ha bir yardım ediverin,lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
0
Favori
10.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 haftada 2 kere toplantı yaptık, konu merkezi doğalgaz sisteminden bireysele geçiş. Bu iki sistemin iyisi kötüsü değil mesele.

28 kişiden 21 tanesi tamam dedi, kalan 6 kişi de ikna edildi, çoğunluğa uyalım dediler kaldı bir tanesi.

Olay şu, kazan patlamak üzere , kesinlikle değişmesi lazım, 3 ayrı mühendis geldi 3ü de "bu apartman için en iyisi bireysele geçmek, çünkü yasak olduğu halde petek kapatanlar kazanı çok zorlamış, yeni de alsanız 4-5 yıla çöp olur" dediler.Ayrıca daire başı 2500-3000 lira masrafı çıkıyor.

Yaşlısı genci 10 kişi. 40 yaşlarındaki bu arkadaşı iknaya uğraştık, derdi para, annesinin bir dairesi var kendisinin de bir dairesi var, yüzsüzlük yapıp "param yok ikisine de iyisinden kombi alın imza atarım diyor, biri çıktı bin lira vereyim dedi, "hadi herkes versin de imza atayım dedi.

" zaten 3 bin lira kazan parası vereceksin hem de peşin hem de 2 daire için vereceksin ne farkı var dedim", " yokm, borç alırım kredi çekerim veririm onu, ya da siz bana 6 bin verin ya da çıkan kazanı bana verin satayım diyor.

"zaten 1200 lira doğalgaz firmasından geri alacaksın sonra da bin lira biri veriyor o paraya al bir tane dedik" OLMAZ diyor.

SAYIN ARKADAŞLAR BU DURUMDA NE YAPACAĞIZ, 28 DAİrE, 2 BİN METREKARE ÜZERİ BİNA???

Ayrıca 2 kişi de ona inat " biz de kazan parası vermiyoruz , verin mahkemeye öderiz 2-3 yıl sonra, dedi, onlar da yemin ediyor, iddialaşıyor.

Bu durumda yeni kazan da değişmiyor, mahkeme işi zaten yaş, adamlar tam parasını almadan kazanı zaten takmaz.

Birisi dedi i imza toplayalım mahkeme parası benden, attıralım evden diye ama öyle olması da imkaznsız zaten 2 evi var.

Açıkça dedim burada senden daha kötü durumda olanlar var, borç iste verelim " yok hibe edin diyor"

sigarası var , içkiyi bilmiyorum zaten ağzından kaçırdı verin paramı belki ben ufo yakarım, hiç alam diyor.

Kapıda arabası da var, zaten ödenecek miktar aynı, sırıta sırıta para dileniyor.

Bir çıkar yol gösterin.

• kazanın petek kapatanlar yüzünden arızalandığının raporu alın. bireysele geçiş isteyenler imza atsın. bu adamın kapısına gidilecek. imza atmıyorsan kazanın patlamasına sen sebep olmuş olursun. avukat tutar tüm zararı tek başına karşılarsın deyin. biz 2 sene beklemeye razıyız. kazan patlarsa tüm zararı karşılamaya hazır mısın? deyin.

emin olun iyi bi avukat oturduğu evden attırır.
    Kazanın ayarını yanlış yapmışlar , mühendis " Sizi Allah korumuş bu şartlarda patlaması lazımdı " dedi aynen bu.

Zaten 2 ayda 3 kere arıza verdi, kaynak yapıp yapıp kullanmaya devam ettiler.

Apartman yönetmeliğinde benim de kızdığım oy birliği kanunu var, merkeziden bireysele geçişte oybirliği, bireyselden merkeziye geçişte oy çokluğu istiyor, böyle milleti 1 kişiye muhtaç ediyor onlar da böyle karaktersiz çıkınca olay böyle bir hal alıyor.

Onun imzası olmadan geçmeyi de düşündük, sonra o bizi mahkemeye versin düzeltmek için dedik ama arkadaşlar çoktan sormuş ve gaz firması gelince tek tek imzaları kontrol edip sonra geçiş işlemine başlıyormuş.

başka ne yapabilirim bilmşyorum.
  • Eğer dediğiniz gibi ağzını yamulta yamulta ters cevap veriyorsa tenha bir yerde kenara çekip ağzının ortasına iki tane patlatın. Belki kazan sorununuz çözülmez ama en azından hırsınızı almış olursunuz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apartman yönetmeliğini okumanız lazım. Siz ilk önce kazanı etkisiz hale getirip sonra bireysel sisteme geçin o kişinin daire girişine kadar bile olsa tesisatını yaptırmayın. Mecburen kendisi yaptıracak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam olayin hukuki boyutunu filan bilmiyorum da ben aska bir seye takildim kazan patlamak uzereyi okuyunca

o patlama olayi nasil oluyor yani petek kapatma filan neden zorlamis pek anlamiyorum da detaylari biliyorsaniz anlatabilir misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay anlattığımın fazlası var eksiği yok buna inanabilirsiniz, , aynen dediğiniz gibi para istiyor.

"ben gidiyorum yaw anlaşamadık" dedi sırıtarak evine gitti, sonra evden aradık " PARA VARSA GELEYİM YOKSA YORMAYIN BENİ " DEDİ.
  • kazanın petek kapatanlar yüzünden arızalandığının raporu alın. bireysele geçiş isteyenler imza atsın. bu adamın kapısına gidilecek. imza atmıyorsan kazanın patlamasına sen sebep olmuş olursun. avukat tutar tüm zararı tek başına karşılarsın deyin. biz 2 sene beklemeye razıyız. kazan patlarsa tüm zararı karşılamaya hazır mısın? deyin.

emin olun iyi bi avukat oturduğu evden attırır.

• rewkdark R kullanıcısına yanıt
    Yemin ediyorum en sevdiğim tipler. Bu tiplerin klasik özelliği iki tane vurduktan sonra ağızlarından çıkan ilk cümlenin "Abi sen beni yanlış anladın, ben öyle demek istemedim" olmasıdır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kerasuslu K kullanıcısına yanıt
    Kazanın ayarını yanlış yapmışlar , mühendis " Sizi Allah korumuş bu şartlarda patlaması lazımdı " dedi aynen bu.

Zaten 2 ayda 3 kere arıza verdi, kaynak yapıp yapıp kullanmaya devam ettiler.

Apartman yönetmeliğinde benim de kızdığım oy birliği kanunu var, merkeziden bireysele geçişte oybirliği, bireyselden merkeziye geçişte oy çokluğu istiyor, böyle milleti 1 kişiye muhtaç ediyor onlar da böyle karaktersiz çıkınca olay böyle bir hal alıyor.

Onun imzası olmadan geçmeyi de düşündük, sonra o bizi mahkemeye versin düzeltmek için dedik ama arkadaşlar çoktan sormuş ve gaz firması gelince tek tek imzaları kontrol edip sonra geçiş işlemine başlıyormuş.

başka ne yapabilirim bilmşyorum.
  • red alert2 R kullanıcısına yanıt
    Patlama olayını yukarı yazdım hocam, ayarı yanlış yapmışlar.

Mühendiler bu tip sistemlerde tüm peteklere su gitmesi lazım, ona göre kurulan sistem ama sizin biri oturma odasını kapatmış diğeri salonu yani su dolana dolana gidiyor böyle olmaz dediler 3ü de ayrı ayrı geldi ve ortalama aynı şeyleri söylediler.
  • bu ve birkaç kişi petek kapattığını duyanlar hep kapattı petekleri 2-3 yıl önce.

Kazan patlamadan kurtudu ama sonra da 2 ayda 3 kere arıxa verdi her seferinde de kaynak yapıp kullanılmaya devam edilmiş.
    kazan patlarsa tüm zararı karşılamaya hazır mısın? deyin. bu şekilde inatlaşınca da ki ben denedim " kredi çeker öderim size ne diyor.
  • İngiltereye gitmiş, kavga yüzünden hapse girmiş, ben yüzüne dedim " ne dönek adamsın, fıldır fıldır dönüyorsun diye cevap vermiyor, iyice gevşemiş, ama kaybedecek birşeyi yok çirkefleşir .
  • Şu an hatırlamıyorum ama belli durumlarda bu tarz yönetim işlerini mahkeme kararıyla yaptırabiliyorsunuz. Bu da oluyor olabilir şimdi kitabı karıştıramam.

• böyle bir durumla karşılaşan ya da kanuni bir yol bilen var mı?
  • Ben anlamadım şimdi bu merkezi sistemde herkes aynı parayımı ödüyor, yani gelen fatura dairelerimi bölünüyor, eğer öyleyse niye bazıları petek kapatıyor

• drejtc kullanıcısına yanıt
    Aynı ödemiyor, kalorimetre var o yüzden herkes yaktığını ödüyor, bilgisayardan hesaplanıyor.
  • rewkdark R kullanıcısına yanıt
    anladim hocam tesekkut ediyorum

• Anneannesi var diyorsunuz hocam büyük sözü dinler belki onunla Bi konuşmayı deneyin. Olmazsa da üstte birinin dediği gibi 2-3gibi bir tenhada ciddice konuşun bi ayar çekin, gevşek gevşek davranıyor anlattığınız kadarıyla Bi kendine getirir belki. Sakın ama para vermeyin. Hiçbir şey değişmezse de yine üstte birinin dediği gibi kazanın patlama riskine dair rapor yazdırtın mühendislere üstüne de tüm sakinlerin imzalarını toplayın. Bir de eş dost tanıdık varsa Bi avukat ve polise sormak lazım ne yapılabilir diye belki Farklı bir yol gösterirler.

• Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Aklıma bir tek ona para vereceğini söyleyen kişi geliyor yarın ya da bir gün denk gelince ona diyeyim tek başınayken ikna et al elinden imzayı diyelin.

kavga işine ben dahil kimse girmez hocam , 2 yılda 4-5 kere iş değiştiren adam bu, 1 ay çalışıyor kovukuyor 3-4 ay evde yatıyor , zaten eşlerimiz de arkadaş ama karısı bunu bi terkedip gitti ,sonra 3 çocuk var diye geri döndü yani karısının da sözü geçmez, annesini başka çocuğu götürmüş şimdi, dönüşümlü bakıyorlarmış.

Bir de bi arkadaşın dediği gibi mahkemeye mi versek tek başına bilerek yapıyor diye, bunu da bi araştırtmak lazım, gerçi mahkelmeler kapalı 6 aya anca açılır , kış gelir.

Bakalım ne olacak.

Bu arada farklı çözüm yollarına da açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rewkdark -- 23 Nisan 2020; 0:59:1 >
  • kazan patlaması nasıl oluyor yani buradaki patlama demesi sadece teknik bir terim mi kazanının çalışmaması anlamında mı yoksa patlamaktan kastı baya dairelere ve insanlara zarar verecek bir patlama mı?

eğer ikincisi ise yani patlaması durumunda insanların canına zarar verecekse "bence" mahkemeye verilebilmeli. Çünkü "benim fikrime göre" en temel haklardan olan yaşama hakkına müdahele etmiş oluyor diğer insanların, o patlama riskini gidermenize engel olduğu için.
  • pcdaly kullanıcısına yanıt
    Kontrole gelen kişi patlamak üzereymiş Allah korumuş dedi, çok titriyormuş kazan ve borular da.

bu arada bu olaya sebeiyet veren tek başına o kişi değil 2-3 yıl öncesinden birçok kişi petek kapattı ama bu doğrudan onla alakalı değil kazana bakkan kişinin belgesi yok ve bazı ayarları yanlış yapmış her ne yaptıysa.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.