Şimdi Ara

Apartmanda İnternet Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle size danışmak istediğim bir konu var ve yardımınızı esirgemezsseniz sevinirim çünkü çok anlamadığım bir konuda yardım bekliyorum.Şu an 4 gb kotalı ttnetın en dusuk paketını kullanıyorum.34 daireli bir apartmanda oturuyoruz, hemen hemen tüm evlerde de internet mevcut.Yönetimin aldığı kararla daha doğrusu herkesin haklı talebiyle apartmana ortak en yüksek hızdan sınırsızinternet alıp dağıtmak istiyoruz fakat bu mümkünümüdür bilemiyoruz.O yüzden bana izleyebileceğim yolları öneririr anlatırsanız çok sevinirim . Teşekkürler.

nasıl yapcagınıza gelince eger oturdugunz yerde ttnet alt yapısı güçlü ise 4 daireye 32mbit internet alıp access point ile dagıtırsanız. herkes limitsiz internet kullanır maliyetti ise

32 mbit limitsiz paket: 150 lira

150x4: 600 lira

600/ 34:18 lira

daire başı ortalama 20 lira öderse herkes memnun kalır dostum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigdede -- 26 Haziran 2011; 15:51:50 >

Orijinalden alıntı: bigdede

Sordugunuz soru illegal bir soru.öncelikel bunu belirteyim

nasıl yapcagınıza gelince eger oturdugunz yerde ttnet alt yapısı güçlü ise 4 daireye 32mbit internet alıp access point ile dagıtırsanız. herkes limitsiz internet kullanır maliyetti ise

32 mbit limitsiz paket: 150 lira

150x4: 600 lira

600/ 34:18 lira

daire başı ortalama 20 lira öderse herkes memnun kalır dostum

illegal ise bulaşmaya hiç gerek yok eğer yasal yollarla yapılabilecek bir durumsa bağlatabilirdik ama anlaşılan yine zararımızada olsa mecburen yasalara uymak zorundayız teşekkürler ayrıca

• 34 daireye 16 mbit bilse verseniz sakat bir bağlantı yapısı olur, biri basar torrenti 33 daire google'ı bile açamaz. Onu geçtim bu iş yasal değil telekom tespit ederse ilk önce aboneyi sonra diğer kullanıcıları öper.
  • aslında herkes 34 u de almayacak ama en azından 20 kısı cıkarırdık fakat ben illegal olduğunu bilmiyordum hanı telekomun böyle bir altyapısı aboneliği mevcutsa yaptırabilirdik fakat mümkün değilmiş bu hal,yle öpsün telekom :)

İllegal cevabını verenler neye göre veriyor ? Superonline site girişlerine kadar fiber ile internet getirip sonrasında switch ile dairelere internet dağıtınca illegal mi oluyor?

Orijinalden alıntı: Turkforce

Santral yakınınızda ise evlerden birine 4 * 16 Mbit bağlantı alıp bunu kablosuz olarak dağıtabilirsiniz.

İllegal cevabını verenler neye göre veriyor ? Superonline site girişlerine kadar fiber ile internet getirip sonrasında switch ile dairelere internet dağıtınca illegal mi oluyor?

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya bayılıyorsunuz. Senin anlattığın olayı firmanın kendisi yapıyor, arkadaşın anlattığı paylaşımı arkadaşın kendisi bireysel olarak yapıyor. İkisini nasıl bir tuttun hayret yani.
    ##evde çekirge var acil yardım##
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Wireless olursa kimse farkına varmaz olayın.

Santral yakınınızda ise evlerden birine 4 * 16 Mbit bağlantı alıp bunu kablosuz olarak dağıtabilirsiniz.

olmuyormu yanı sıte ıcıne kadar getırtıp dagıtırsak atıyorum 20 daıreye ttnet uzerınden almazssak yasal olabılır mı ?

Orijinalden alıntı: donanımcı123

biri basar torrenti 33 daire google'ı bile açamaz.

Orijinalden alıntı: kelfender2

yasal olarak internetinzi paylasmaniz yasak. Baglattiginiz evin sinirlari icersindekiler baglanabilir, her servis saglayicisi icin gecerli bu.
    yasal olsa dahi 34 buyuk bir rakam sikintilar cikacaktir illaki, homurdananlar olacaktir. Bu fikri atanin, baglantiyi kuranin basi agriyacaktir.

peki bana önerebileceğiniz bir sistem mevcut mu ? Atıyorum ttnet olması şart değil süperonline vs de varsa 20 kişi ile yüksek hızda internet alıp nasıl dağıtabilirim yasal olarak

Orijinalden alıntı: msc5107

quote:

yasal olarak internetinzi paylasmaniz yasak. Baglattiginiz evin sinirlari icersindekiler baglanabilir, her servis saglayicisi icin gecerli bu.
    yasal olsa dahi 34 buyuk bir rakam sikintilar cikacaktir illaki, homurdananlar olacaktir. Bu fikri atanin, baglantiyi kuranin basi agriyacaktir.

peki bana önerebileceğiniz bir sistem mevcut mu ? Atıyorum ttnet olması şart değil süperonline vs de varsa 20 kişi ile yüksek hızda internet alıp nasıl dağıtabilirim yasal olarak

Süperonline fiber internette 5 kullanıcı sınırı var, smile,turknet,biri gibi servis sağlayıcılarındada aynı kurallar geçerlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 27 Haziran 2011; 11:25:17 >

• quote:

Süperonline fiber internette 5 kullanıcı sınırı var, smile,turknet,biri gibi servis sağlayıcılarındada aynı kurallar geçerlidir.

bana inceleyebileceğim bir link vermeniz mümkün mü ? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msc5107 -- 27 Haziran 2011; 13:21:49 >

quote:

quote:

TTNet - Turk.NET Kullandım şu anda da Smile kullanıyorum. Yüzlerce insanında aboneliğini yaptım ama bahsettiğin şekilde bir madde göremedim.
    Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bizzat şu anki durumunuzdur.

Ispat için buraya 5 kullanıcı sınırını gösteren bir sözleşme koymanızı belliyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

TTNet - Turk.NET Kullandım şu anda da Smile kullanıyorum. Yüzlerce insanında aboneliğini yaptım ama bahsettiğin şekilde bir madde göremedim.
    Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bizzat şu anki durumunuzdur.

Ispat için buraya 5 kullanıcı sınırını gösteren bir sözleşme koymanızı belliyorum.

Mesajları keşke gözünüzle okumayı deneseniz, süperonline fiber internet için 5 kullanıcı limiti vardır bu limit direk router üzerinden uygulanır, süperonline bölümünü gezip gözlerinizle konuları okursanız bunu görürsünüz, turknet, smile, biri firmalarıda ttnet ile aynı kuralları uygular internetinizi ev haricinde başka bir yerle paylaşmanız yasaktır. Eğer hala anlamadıysanız 2-3 kez daha yazabilirim.

• Bir bayan tarafından arandım beni Ttnet'ten aradığını taahhütümün bittiğini ya da bitmek üzere olduğunu söyledi tam hatırlamıyorum. yeni kampanyaya geçmek istediğimi sordu. Bende anlattıkları cazip geldiği için kabul ettim. sözleşme geleceğini söyledi ve kapattı. ben evde yokken sözleşme gelmiş annemde pek anlamadığı için imzalayıp almış . pek kullandığımız bi internet olmadığından yaklaşık 1 ay sonra internete girmek istediğimde internete giremedim. sorunu araştırdığımda Tttnet' müşteri hizmetlerinden ttnet aboneliğimin bitirildiğini ve Turknet'e geçmiş olduğumu öğrendim. arayan bayan sadece tarife değişikliğinden bahsetti herhangi bir hizmet sağlayıcı değişikliğinden bahsetmedi. ttnet 24 aylık taahüdüm bitmediğinden. taahütte geçen modem alan adı aktivasyon ücreti kampanya ücreti vs... bütün bunların cezasını fatura edecek. turk.net aboneliğimi bitirsem turk.net aynı şekilde taahütte geçen bütün tüm ücretleri isteyecek. turknetin yapmış olduğu bu kandırmaca hile ile oturduğumuz yerden boşu boşuna para ödeyeceğiz. benim bu durumu yaşayan birçok abone olduğunu okudum duydum. ttnet kendi adını kullanan turknet hakkında neden yasal süreç başlatmaz anlamıyorum. bu durumda olupta çözüm bulan var mı?

• Bir bayan tarafından arandım beni Ttnet'ten aradığını taahhütümün bittiğini ya da bitmek üzere olduğunu söyledi tam hatırlamıyorum. yeni kampanyaya geçmek istediğimi sordu. Bende anlattıkları cazip geldiği için kabul ettim. sözleşme geleceğini söyledi ve kapattı. ben evde yokken sözleşme gelmiş annemde pek anlamadığı için imzalayıp almış . pek kullandığımız bi internet olmadığından yaklaşık 1 ay sonra internete girmek istediğimde internete giremedim. sorunu araştırdığımda Tttnet' müşteri hizmetlerinden ttnet aboneliğimin bitirildiğini ve Turknet'e geçmiş olduğumu öğrendim. arayan bayan sadece tarife değişikliğinden bahsetti herhangi bir hizmet sağlayıcı değişikliğinden bahsetmedi. ttnet 24 aylık taahüdüm bitmediğinden. taahütte geçen modem alan adı aktivasyon ücreti kampanya ücreti vs... bütün bunların cezasını fatura edecek. turk.net aboneliğimi bitirsem turk.net aynı şekilde taahütte geçen bütün tüm ücretleri isteyecek. turknetin yapmış olduğu bu kandırmaca hile ile oturduğumuz yerden boşu boşuna para ödeyeceğiz. benim bu durumu yaşayan birçok abone olduğunu okudum duydum. ttnet kendi adını kullanan turknet hakkında neden yasal süreç başlatmaz anlamıyorum. bu durumda olupta çözüm bulan var mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.