9 ay önce yeni bir daire aldık, çok yeni sayılmaz gerçi bizim için yeni onuda kredi ile aldık kiradan kurtulalım yeter diye. huzur bulacağız derken, aldıktan sonra apartmanda yönetici olmadığını öğrendik.
Ne aidat toplanıyor ne başka bir şey, hadi bzi topluyalım dedik en azından apartmanı temizletelim otomotik ödensin vs kimse ödemeye yanaşmıyor 2-3 kişi veriyor gerisinden tık yok, tartışıyoruz yine sonuç yok. hadi oturalım yönetici seçelim diyoruz yine yok, alışmışlar para ödememeye pislik içinde yaşamaya. (aidat miktarı da 15 tl :)) ) 6 daire kiracı 2 ev sahibi duruyor apartmanda kiracılar ev sahiplerinin numarasını vermiyor..
Sulh mahkemesine başvurup yönetici atamasını talep edeceğiz. Babam yöneticilik yapabilir fakat 8 daireli bir apartmanda oturuyoruz. sizce çok zormudur yoksa direkt sulh mahkemesinden yöneticilik işi yapanlar varmış onları mı atasalar nasıl yol izlemeliyiz yardımcı olur musunuz Sizlere sormak istediğim çok soru var aslında ama buraya yazarak hepsini nasıl dile getirebilirim bilmiyorum o yüzden telefondan konuşarak anlatabilirseniz çok sevinirdim.
Ben de aynı şekilde 7-8 ay önce taşındım. Apartmanda genelde kiracılar oturuyordu ve çevrenin en bakımsız apartmanıydı. Toplantıda yöneticiliği bana itelemeye çalıştılar. Aylık 35 tl kapıcı parası artı 100 tl bakım onarım vb. adı altında aidat verirseniz yaparım, yoksa e-yönetici'ye veririm her ay s..eve s...eve 100 tl verirsiniz ama havaya gider dedim kabul ettiler.
Şu an 2 daire dışında hepsi tıkır tıkır veriyor. 2 daireyle de uğraşmıyorum. İcra micra uğraşamam. Aynı apartmanda yaşıyoruz sonuçta. Ama çoğu vermiyorsa, yetkiler sende olduğundan 2 kere toplantıya çağır. Gelmezlerse ver e-yönetici'ye. seve seve verecekler, yoksa icra:) malum onlar acımaz. Paranın boşa gittiğini görünce de tekar dönerler sana.
Söyleyebileceğim şeyler bunlar. Bizimkiler de artık yan çizer para vermezlerse, topladığım parayı sonuna kadar kullanıp bahçe otopark düzenlemesi boya badana vs. yapıp hemen e yöneticiye devrederim. Aylık 100 tl bana koymaz da onlara koyunca tıpış tıpış gelecekler.
Bir de ev sahiplerine şunu söyle, bakımsız apartman orada yaşamasalar bile en çok ev sahiplerine zarar verir. Yan ana aynı tarz apartmanlarda sırf aparmanın bakımlı olup olmaması bile kiralarda ortalama 100 tl oynatır zaten. Ha keza satarken de aynı şekilde.