Şimdi Ara

Apartman da Ortak Sistem Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şuan yaşadığım apartmanda ortak sistem kurulu. salondaki tv de receiver yardımıyla uydu yayını izliyoruz. Sanırım 2 tane çanak var çatıda , turksat ile hotbird uydularını alıyoruz.

Şimdi bu uydulardan bizim daireye tek bir kablo geliyor. O da receiver a takılı. pc ye bağlayacak kablo yok.

Bu işin çözümü nedir ? çatıya çanak takma şansım yok. ortak sisteme de müdahale edemem . zaten kilitli o oda bi de yönetici var sormayın...

Kendi dairemiz içerisinde yapabileceğim uygulamalarla uydu yayınlarını dijital tv kartıyla bilgisayarımda izleme olanağım var mı ?

Forumda biraz aradım ama tam cevap alamadım ya da bahsedilen terimleri anlamadım. disec lnb ... ????

yardımınızı bekliyorum.

• Bİraz zor gibi. LNB denilen olay Çanak antenin o ortasında bulunan sinyali toplayan alet kendi dairende bir şey yapabilceğini sanmıyorum... Sanırım cevap istediğin konu o 2 uydudan sizin daireye gelen tek kabloyu nasıl çoğaltabilirim ?? İşte bak o olmaz sanıyorum. Çünkü kaynak tek sinyali ikiye bölmek zorunda kalırsın. 2 tarafta izleyemez..
  • Soyle yapabilirsin.
    1.)Catidan gelen tek kabloyu ilk olarak normal Reciverin Lnb girişine takarsın (şuanda caliştigi gibi birak yani.)
    2.)Reciverin arkasında yine Loop cikişi vadir , normalde LNB girişin hemen altında olur, bu çıkışla bilgisayar arasında bir kablo çekersen bilgisayarındanda uydu kanallarını izleyebilirsin.
    Not: Yanlız ; eger reciverda bir yayın izliyorsan , o yayının bulunduğu paketin içindeki hic bi yayını pc de izliyemessin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emopi

Soyle yapabilirsin.
    1.)Catidan gelen tek kabloyu ilk olarak normal Reciverin Lnb girişine takarsın (şuanda caliştigi gibi birak yani.)
    2.)Reciverin arkasında yine Loop cikişi vadir , normalde LNB girişin hemen altında olur, bu çıkışla bilgisayar arasında bir kablo çekersen bilgisayarındanda uydu kanallarını izleyebilirsin.
    Not: Yanlız ; eger reciverda bir yayın izliyorsan , o yayının bulunduğu paketin içindeki hic bi yayını pc de izliyemessin.

kardesım dogru yazmıs baska çaren yok kendın canak kurmaya kalksan yönetıcın ızın vermez kıllık yapar recıver kapalıyken ızlersın pcden recıver acıkken olmaz olsada denemeye kalkma bırınden bırı zarar göruyoo recıver kapalıyken ama fısı cıkartılmıs olmıcak kumandadan kapatılmıs olcak kolay gelsın
  • Ne gibi zararı olur? Kısa devre yaparak TV kartına zarar verebilir mi? (böyle bir şey duymuştum)
  • Sizin daireye giren anten kablosunu orta bir yerde kesip, araya 1/2 spleeter bağlayarak bu işi çözersin. Yalnız bu durumda bir receiver (uydu alıcı) daha almalısın. İkinci bir uydu alıcı alabilirim diyorsan olay çözülür. 1/2 spleeter (bölücü) 1 girişi 2 de çıkışı var. Çatıdan gelen kabloyu girişe, çıkışlrı da birini salondaki tv.ye, birinide senin pc.ye bağlıyorsun. Yalnız spleeter 2400 mhz. olsun. Kolay gelsin.

(Digital tv. kartı uydu alıcısı gibi çalışıyorsa ikinci bir uydu alıcısına gerek kalmayabilir. Bu konudan çok emin değilim.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞEF34 -- 21 Aralık 2007; 0:14:48 >
  • spleeter'ın kralını alsa kardesım yıne sorun yasar ozman herkez spleeter alsın coklu lnb ler kullanılmasın olmaz yıne sorun ya bırını ızlıcek yada dıgerını ıkısı aynı anda yurumeezz sınyal cok duser yaw randuman vermeez degermıı pc den ızlıceksen tv kartını tv den ızlıceksen recıverıı anca böle kullanabılırsın ayırıcı olarak ıster spleeter kullan ıster recıverın lnb out tunu kullan yapabılecek pek bısey yok sınyal aynı anda duserr bılmem anlatabıldım mııı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olmaz çünkü zaten çatıda dairelere dağıtmak için bir spleeter var,ikinciyide sen bağlarsan çakışma olur, spleeteri bozarsın...

Ben denedim bozdumda ordan biliyorum :)
  • o spleter olmayabılır kardesımm dıseq catıda bı kac uyduyu tek cıkısa dönusturup tek kablodan tum uyuduları ızlemenı saglar spleter ıse tek kabloyu ıkıye böler olaay buu muhtemnelen spleter kullanmıssındır yukardan gelen kabloyaa aynı anda ıkı uydu kullanmıssındır bozulmustur benceeeeee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 87akin-izmir -- 23 Aralık 2007; 22:39:32 >
  • merkezi sistemden gelen kabloyu aynı kablo tv deki dağıtıcı ile ayırsak biri tv ye biri pc ye gelecek şekilde bölsek iki aygıttan da ayrı kanalları izleyebilcekmiyiz.

bu böle olmuyorsa merkezi sistemler nasıl aynı kablo ile uydudan yararlanabiliyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: BLUE MAnN

merkezi sistemden gelen kabloyu aynı kablo tv deki dağıtıcı ile ayırsak biri tv ye biri pc ye gelecek şekilde bölsek iki aygıttan da ayrı kanalları izleyebilcekmiyiz.

bu böle olmuyorsa merkezi sistemler nasıl aynı kablo ile uydudan yararlanabiliyor?

ayrı ayrı izleyemezsin dostum aynı yayınları izlersin veya aynı paketi izlersin ..

aynı kabloyla izleyenler sadece digitürk seyredenler .. onlar da hepsi aynı frekanstaki yayını izledikleri için tek kablo ile yapabiliyorlar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: tgezer

quote:

merkezi sistemden gelen kabloyu aynı kablo tv deki dağıtıcı ile ayırsak biri tv ye biri pc ye gelecek şekilde bölsek iki aygıttan da ayrı kanalları izleyebilcekmiyiz.

ayrı ayrı izleyemezsin dostum aynı yayınları izlersin veya aynı paketi izlersin ..

aynı kabloyla izleyenler sadece digitürk seyredenler .. onlar da hepsi aynı frekanstaki yayını izledikleri için tek kablo ile yapabiliyorlar..

teşekkürler...

• quote:

ılk basta söledıgın seyı yaparsan ve aynı anda ıkı recıver calıstıtrrısan bozarsın bızamansonra . aynı kablo ıle derken aynı aynı kabloyu tum aparmat kullanmıyoo her eve tek kablo ınıyo prensıp söye turksat horbırd dıseq da bırlesıyo tek kablo olarak 1kata mesela turksat lnb sının ıkıncı cıısı ıle hortbırd lnb sının ıkıncı cıkısı ayrı bıı dıseq ıle bırleserek 2. kata(daıreye her eve tek hat) seklınde bılmem anlatabıldım mı herkezın yanı her recıverın kendıne aıt lnb sı olmus oluyoo coklu lnbler sayesındee aynı kabloyu tum apartman kullanmıyoo

• sonuç olarak izleyemiyorum yani

teknoloji bu kadar mı aciz beea
  • Arkadaşlar !
    Benim çalıştığım sitede merkezi sistem var. 130 daire her odada birer tane, salonda ikişer tane olmak üzere (hatta mutfakta bile var) her dairede 7 adet tv. prizi var. Uydu merkezinden tek bir kablo çıkıp, bütün siteyi dolanıyor. Her blok altında amfiler var. Amfilerden çıkıp, 2 adet 1/6 spleeter'a giriyor. Her daireye bir kablo gidiyor. Tekrar daire içinde 1/8 spleeter'la odalara gidiyor.
    Hiçbir uydu alıcısı olmadan 14 adet ulusal kanal ve site kapısı kamerası ile çocuk parkı kamera görüntüleri + digitürk + d-smart yayınlarını decoder ile izleyebiliyoruz. Şöyle kabaca bir düşündüm 200'e yakın spleeter kullanılmış. Burada spleeter kalitesi çok önemli. 5 way 2400 mhz olması gerekli.
  • arkadaşlar
    splitter ile tek bir uydu kablosunu 2 farklı receiver e taktım denedim yalnız slitter dan çıkan kablonun birini 1.receiverin normal girişine, 2. receiver in de loop girişine taktım aynı anda 2 sindede kanal d yi açtım sorunsuz çalıştı 2 sindede..
  • arkadaşlar aynı sorunla ben de karşı karşıyayım yeni üye oldum sadece bu sorun için 24'' lcd ekranım var bu ekranda kanalları izleyemezsem çatlarım
  • 60lık çanak+lnb birde kablo uzatıp izleyecen mecbur!!

bizde de merkezi sistem var !!! ben ayriyeten çanak taktırdım mutfağa çekilmemiş ana sistemden.. 2 lnb çıkışlı aldım next.. hem mutfak hemde odamda pc ye çekili izliorum..
  • bu spleeter nasıl bir şeydir nerden alınır kaç liradır bilen var mı acaba? ben uydudan gelen tek kobloyu birinin lnb girişine taktım diğer recievera a gideni de bu reciever ın loop çıkışına taktım fakat uydudan gelen kablo hem turksat hemde hotbird e bağlı 2. recieverda şu an türksat da 1-2 kanal dışında hemen hepsi çalışıyor fakat hotbird çıkmadı nedini bilen varmı?
  • Tatbik ettiğiniz uygulama; Sadece ilk alıcıyı kapattıktan sonra, ikinci alıcıyı özgürce kullanmak içindir.
    Yoksa, ilk alıcıda hangi uydunun(Türksat/hotbird) hangi polaritesi izleniyorsa(yatay/dikey) ikinci alıcıda aynı uydunun aynı polaritedeki yayınları izleyebilirsiniz.
    Saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.