Şimdi Ara

Apache RTR 150 mi YK250 mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. 2015 Model bu canavar görünümlü pek tavsiye edilmeyen arkadaşı almak istiyorum. 12.000₺ sıfır km alabiliyorum şuan. İlk defa motora başlayacağım. 250 cc motor. Bir kaç sorum olacak lütfen yardımcı olup detaylı bilgi verir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Öncelikle çok sakin tertemiz kullanırım hız tutkum yok efendi gibi sürerim bağırttırıp etmem sakin devrinde kullanırım. Sitesinde 100 km de 2.5 litre yazdığı söylenmiş bunu azaltmam mümkün mü?

Devir saati 12 ye kadar gösteriyor. En ideal ekonomik sürüş için 7. devirde vites attırmam mı en mantıklısı olacaktır. Ortalama olarak aylık 600 Km yol yapacağım düşüncesindeyim. Ortalama 60-80 km hızlarda kullanım sağlarım.

Motor kitlenmesi diye bir şey karşıma çıktı ve kafamda kötü senaryolar kullanmaya başladım. Maaşımdan arttırarak kredi ile alacağım. Efendi gibi düzgün bakımlarıyla sakin kullansam kitlenme şansı nedir böyle bir şey başıma gelebilir mi çok masraf çıkar mı?

Motor zorlayınca 145-155 km civarı hızları görebiliyor. En fazla 125 civarını kullanırım o da çok nadir ayda 1-2 kere Karşıya geçerken(ist) falan. Bu şartlarda bu sıkıntılarla karşılaşır mıyım?
    Para mı çöpe de atmak istemiyorum.
    www.sahibinden.com
    TVS Apache RTR 150 Motosiklet Fiyatları, İkinci El ve Sıfır Motor İlanları sahibinden.com'da
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-tvs-karaman-kawasaki-tvs-peugeot-bayisinden-son-bir-tane-yesil-607159335/detay

7.000 tl ye sıfır apache buldum. Sizce kaçırmamalı mıyım? Gönlüm yk dan yana ancak nedense korkuyorum çok sıkıntılar çıkarır diye

• Merhaba. Daha önce 2012 veya 2013 modeldi sanırım bundan bir önceki kasa apache 150 rtr kullandım. Gerçekten çok çok az yakan bir motordu. Malzeme kalitesi iyidi ve gösterge dijitaldi. Tek sıkıntısı bana göre aşırı titreşime sahip bir motor olması. Arkadaki kişi özellikle aşırı derecede etkileniyor. 110 -120 gibi hızlara çıkabiliyor. Yk250 daha önce kullanmadım ama tavsiye etmem genel olarak bu seviyede ki motorlar kalite açısından iyi olmuyor ve 2. elde çok değer kaybı oluyor.

Eğer bu 12 bin tl ye biraz daha ekleme şansın varsa cbr 250 almanı tavsiye ederim 2. el. Cbr 250 bu yk250 ye göre en azından 3-4 gömlek üstün bir motordur. Yedek parçası kolay bulunur ve düzgün bakılırsa uzun süre problemsiz binersin.

Eğer vitesli şart değilse sana tavsiyem skuter alman yönünde olabilir. Pcx 150 bulabilirsin bütçene uygun. Pcx 125 cc motor kullandım max 110 km hıza çıkıyor ve ortalaması 2,2 lt idi.

Şimdi yk250 şekil şemal olarak güzel ama bir japon malı kalitesi bekleme. 12 bin tl bana göre az bir para değil , satarken çok fazla değer kaybı olacak bunu unutma.

• Aklıma gelmişken eğer temiz pulsar 200 ns bulursan değerlendirebilirsin. Hen yakıt olarak hemde şekil şemal olarak güzel bir motordur. Bir kaç tane kronik problemi olan seri var ama hepsinde yok. Güzel naked tarzı bir motordur.
  • III I II III I I kullanıcısına yanıt
    Üstadım öncelikle çok teşekkür ederim değerli yorumların için.

2015 apache genelde 8.500 tl civarında 0 km leri. Burası 7 bine bırakıyor sizce kaçırmamam gereken bir fırsat mıdır? Vede çok sakin efendi devrinde kullanırsam 100 Km de 2 litre yakıtı sabitleyebilir miyim. 2.5 lara çıkmak istemiyorum.

Devir göstergesi 12 ye kadar çıkıyor en ideal vites arttırımı 7inci devirde mi olur en ekonomiği?

• @Bonibons

7 bin tl ye şuan sıfır km motor almak gerçekten çok zor.
    Vitesi ne kadar alt devirde değiştirirsen o kadar az yakar.
    4 bin devirde dahi sakin olarak kullanabilirsin.
    Yakıt olarak kesin bir şey söylemem uzun süre önce kullandım motoru.
    Yakıt olarak şimdiye kadar kullandığım en az yakan motor pcx 125 di oda 2,2 lt yakıyordu.
    Yani o zaman bu motoru kaçırmamam gerektiğini anlıyorum doğru mudur. Vede kendi kafamda kurduğuma göre vites arttırımını 6. devir de yapmam en ideal olacaktır.
    Gönlüm halen yukiden yana ama umarım Apache görüntü olarak bana yeterli tatminliği sunar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bonibons

Yani o zaman bu motoru kaçırmamam gerektiğini anlıyorum doğru mudur. Vede kendi kafamda kurduğuma göre vites arttırımını 6. devir de yapmam en ideal olacaktır.
    Gönlüm halen yukiden yana ama umarım Apache görüntü olarak bana yeterli tatminliği sunar.
    Motoru deneme şansın varsa bir bin dene. Eksiğini fazlasını gör. Seni tatmin eder mi kontrol et , hoşuna giderse al.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam hayatımda gidon dahi tutmadım ben anlayamam ki bu dediklerinizi. Yani beklentim az yaksın görüntüsü güzel olsun efendi gibi sakin sakin kullanayım kitlenmeydi bozulmaydı falan olmasın. Biraz deneyimim bilgim olsa kitlenmez temiz kullanırsam hiç sorun çıkarmaz pişman olmam falan bunları bilsem yk 250 yi direk alacağım da güvenemiyorum. 7.000 lik apacheyi direk alayım diyorum. 2015 ile 2016 arasında fark nedir acaba. 1000 tl fark vermeye değer mi sizce
  • quote:

Hocam hayatımda gidon dahi tutmadım ben anlayamam ki bu dediklerinizi. Yani beklentim az yaksın görüntüsü güzel olsun efendi gibi sakin sakin kullanayım kitlenmeydi bozulmaydı falan olmasın. Biraz deneyimim bilgim olsa kitlenmez temiz kullanırsam hiç sorun çıkarmaz pişman olmam falan bunları bilsem yk 250 yi direk alacağım da güvenemiyorum. 7.000 lik apacheyi direk alayım diyorum. 2015 ile 2016 arasında fark nedir acaba. 1000 tl fark vermeye değer mi sizce
    Eğer ilk motorun olacaksa eğer skuter kullanman daha faydalı olabilir. Vites değiştirme gibi bir problemin olmaz ve dikkatini daha fazla trafiğe verebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Yok scooter düşünmüyorum tip olarak falan yk250 gönlüm bundan yana. Sizce dediğim sıkıntılar oluşur mu. Çok önerilmiyor
  • Hocam size tavsiyem o kadar bütçelere gidipte Yuki falan almayın. Bir sorunu çıkar uğraştırır ve gerçekten o kadar kaliteli olacağını düşünmüyorum şahsen.

Az yakmasını istiyorsanız görüntüye çok takılmayın derim. Hani gidipte spor görünüşlü bir arabadan az yakmasını istemek biraz saçma olacaktır. Birinden fedakarlık yapmanız gerekir. Cbr 250 demiş bir arkadaş fakat onunla dediğin yakıt tüketimini yakalaman imkansız gibi bir şey bence. Yakıt tüketimi olarakta hani 2.5 geçmeyeyim 2 olsun sabitleyeyim falan bu kadar çok takılmayın hocam değerlere. Hani atıyorum 600 km de toplasan (2.5 tan hesaplıyorum) 15 litre yakar, eğer 2 den hesaplarsak 12 litre yakar. Aradaki 3 litrede benzini 6 TL'den hesaplarsak 18 TL fark yapar ki buda çok büyük bir değişken olmamalı sizin için.

Scooter'ın şöyle bir olayı var, hem dedikleri gibi vitesle uğraşmazsınız ve büyük şehirde yaşıyorsanız şehir içinde yani trafikte falan gerçekten çok rahat edersiniz ayrıca yakıtları gerçekten minimal seviyelerde oluyor. Ve bu sayede trafiği okumayı da öğrenmiş olursunuz ondan sonra başka bir motora geçtiğiniz zaman daha rahat ve daha iyi kullanma şansınız olur.

Ha ille de vitesli diyorsanız dediği gibi belki Pulsar olabilir, Apache olabilir, CBF 150 olabilir (ki beğeneceğinizi zannetmiyorum ama çok sağlam motordur), YBR 125 olabilir. En azından Pulsar hariç diğer dediklerimde düşürseniz bile başınıza çok bir masraf açmaz.

Kendimde Pulsar RS 200 ile başladım ve 1 yılı aşkın süredir kullanıyorum. Motordan memnun muyum, evet memnunum ama başlarda biraz seri geliyordu hani ben bunu zaptedebilir miyim falan diye bir düşüncem vardı tabi zamanla alışıyorsun ama biraz daha sakin motorlarda daha çabuk alışma sürecin olur. Biraz kişiylede alakalı bir durum aslında bu.

Biraz uzun yazdım tamamen şahsi fikirlerimdir, yanlışlarım olabilir sonuçta kendi düşüncelerim.
    Aklına takılan herhangi başka bir şey yada sormak istediğin bir şey olursa özeldende yazabilirsin. Yardımcı olabileceğim bir konu ise seve seve yardımcı olurum.

İyi forumlar.

• 7.000 e apache rtr150 var hocam 0km. Sizce kaçırmamalı mıyım? Bu arada scooter kesinlikle düşünmüyorum. CBF 150 Aşırı çirkin. En azından apache görüntü olarak daha güzel. Bi yk250 olmasada :D
  • Son olarak birde 1.83 boyundayım 75 kilo civarındayım. Artçı ile sürersem onu düşürme ihtimalim çok zorlanma gibi durumlarım var mı. Daha önce motor tecrübem olmadığı için bilmiyorum tabi bunları
  • quote:

Son olarak birde 1.83 boyundayım 75 kilo civarındayım. Artçı ile sürersem onu düşürme ihtimalim çok zorlanma gibi durumlarım var mı. Daha önce motor tecrübem olmadığı için bilmiyorum tabi bunları
    Apache'nin fiyatı iyi mi normal mi onu bilmiyorum hocam piyasaya pek hakim değilim. Ama sahibindeni açıp oradan diğer sıfır fiyatlarla karşılaştırırsan uygun olup olmadığını anlamış olursun en azından.

Bir diğer soru için, bende 1.75 boyundayım dediğim gibi RS 200 kullanıyorum ve ayaklarım açıkçası ikiside tam olarak yere basmıyor, yani yarım olarak basıyorum diyelim. Bu durum alışıldıktan sonra pek sıkıntı olmuyor yani yarım bile basması yeterli. Ki sizin boyunuzda öyle bir durum olacak motor bilmiyorum. Ha Apache 150 altınızda küçük durur mu onu pek bilemiyorum ama sanmıyorum. Üstünde deneyerek anlarsınız onu da.

Artçı konusuda şöyle size tavsiyem başlarda pek artçı almamaya çalışın çünkü sizde yeni öğrenicekmişsiniz (ben başlarken benim de tecrübem yoktu sadece bisiklet kullanmışlığım vardı yıllarca) biraz bütçe ayırıp eğitim almanızı tavsiye ederim. Gerçekten verdiğiniz parayı hakediyorlar araştırabilirsiniz. Kendinizi ne zaman artçı almaya hazır hissederseniz hani ben gerçekten artık öğrenmeye başladım artçı alabilirim diyorsanız o zaman alın. Başlarda pek tavsiye etmem, mesela bir arkadaşım var biraz heyecan yapıyor pek sakin kalamıyor. Aldığı gün ablası ile beraber motora bindiler ve dönüşü alamayınca kaldırıma çıkmışlardı. Bir şey olmadı onlara ama olabilirdi de. O yüzden biraz da sizde bitiyor bu durum. Eğer artçı alacaksanız da (ki almamaya gayret gösterin başlarda) (ekipmansız almayın bunu dememe gerek bile yok aslında) normal sürüşlerinizden daha dikkatli daha sakin kullanın derim.

Apache 150 iki kişiyide çok rahat bayır olsun normal yol olsun taşır, önemli olan sizi onu sağ salim taşıyıp taşıyamamanız.

• Çok teşekkür ederim cevaplar için. 8450 tl civarında 0 apacheler. Ama bu 8.5k civarındakiler 2016 model. 2015 Model 0 km 6.999 A buldum. Karamanda. Bayağı bir uzak ancak 2015 ile 2016 model apache arasındaki farkı hiçbir yerde bulamadım. Acaba değer mi 1.200 tl civarı fark vermeye
  • Bonibons B kullanıcısına yanıt
    Aralarında bir fark var mı bilmiyorum hocam ama üstündeki lastikler falan nasıl muhafaza ediliyor bilmiyorum. Örneğin düşünün 2015 yılında üretilmiş bir motor var sıfır kullanılmamış. 4 senedir hiç bir şekilde ellenmeden duruyor. Ben lastiklerin pek sağlıklı olacağını düşünmüyorum muhafaza edilerek saklanmadıysa. (Kendi düşüncem emin değilim yinede)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.