up! aynısı arkadaşıma oldu, başına gelen var mı? ne yapılabilir?
olayı ayrıntılı anlatır mısınız ?
hocam dikey geçiş yapacağına yanlışlıkla internette 4 senelik işletme işaretliyor. büroya gittiğinde kayıt işlemlerini bitirmek için, o zaman ordakiler söyleyince anlıyor yanlış yaptığını kaydı.
şimdi yeni kayıt yollıyacaktı netten. dikey geçiş için. onun için bir daha para yatıracak. ama önceki giden para nasıl geri gelcek diye düşünüyoruz. internette arattım, başkalarının başına da gelmiş. nisana kadar paranız iade edilir denmiş ama para falan gitmemiş millete de (geçen sene için). sanırım arkadaşın para da böyle yancak..
Devletten paranı geri almakmı? Hocam Çin'e doğru koşmak daha kolay olur.
bu konu hakkında yapman gereken iki şey var,umarım aöf bürosuna yakınsındır. dilekçe yazacaksın,daha sonra büroya uğrayıp sıkıştırman gerekli,kayıt tarihi aralığı bitmeden durumunu sürekli anlat onlara.paranın yanacagını sanmıyorum,tabi paranın peşinde koşmassan onlardan bir karşılık gelmez. sen ilk olarak dilekçeni ver,kayıt tarihine kadar aöf bürodakiler ile sürekli iletişimde ol. kayıt tarihi son günü geldi,para iade olmazsa,tekrar paranı yatır ama diğer paranın peşinde dur. umarım dekontun elindedir. yeni kayıt yaptığında,o dekontu göstermen gerekecek.
quote:
Orijinalden alıntı: elektronikmühendisi
bu konu hakkında yapman gereken iki şey var,umarım aöf bürosuna yakınsındır. dilekçe yazacaksın,daha sonra büroya uğrayıp sıkıştırman gerekli,kayıt tarihi aralığı bitmeden durumunu sürekli anlat onlara.paranın yanacagını sanmıyorum,tabi paranın peşinde koşmassan onlardan bir karşılık gelmez. sen ilk olarak dilekçeni ver,kayıt tarihine kadar aöf bürodakiler ile sürekli iletişimde ol. kayıt tarihi son günü geldi,para iade olmazsa,tekrar paranı yatır ama diğer paranın peşinde dur. umarım dekontun elindedir. yeni kayıt yaptığında,o dekontu göstermen gerekecek.
öncelikle tavsiyelerin için sağol dekontu var. ancak 2 gün sonra bütün kayıtlar bitecek. işi son güne bırakmanın cezası olaracak bize. artık mecburen 2. kez para yatırıp daha sonra ilk paranın peşine düşecek. aöf bürosu da çok uzak valla çok kötü bir durum. neyse ki dekontu var. belki oradan bişey çıkar