Şimdi Ara

AÖF OKUYANLAR BURAYA ! SGK BORÇLARI !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
8.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler malumunuz öğrenci ve sigortalı değilseniz eğer,oturduğunu eve giren aylık para kadar,beli bir miktar SGK'ya sigorta borcu ödüyorsunuz.Ve bu borcu ödemediğiniz takdirde,ne doktora muayene olabiliyorsunuz ne de ilaç yazdırabiliyorsunuz.

Sadece Açıköğretim Fakutesi Okuyan(Örgün eğitim hariç ve 2.üniversite olarak AÖF okuyanlar hariç) öğrenciler bu sigorta borçlarından mükellef midir ? Bu borçları ödeler mi yoksa öğrenci statüsünde gözüktükleri için ödemezler mi ?

Aranızda bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pablo Escobar -- 8 Haziran 2013; 22:49:09 >

• herhangi bir üniversitede öğrenci durumunda ise,vede babasının sigortası mevcut ise onun ssk'sından erkek öğrenci 25 yaşına kadar yararlanabiliyor.Ancak 25 yaşından büyük iseniz vede babanızda sigorta yok ise gss ödemeniz gerekiyor.
  • ek olarak aöf öğrencileri normal öğrenci statüsünde gözüktüğü için borç morç yok rahat olun.
  • borç çıkarsa öğrenci belgesiyle siliniyor. denendi onaylandı.
  • 25 yaşına giren mi dolduran mı yararlanamıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Inverness

borç çıkarsa öğrenci belgesiyle siliniyor. denendi onaylandı.

Yaş 25 üstü ve hiçbir sosyal güvence yoksa ayrıca aof öğrencisiysen sildirebiliyormusun borçları ? Eğer sildirebiliyorsak nereden ve nasıl ? Cevap için tşkler
  • 25 yaş ve altı olup babadan sigortalı olanlar aöf bürosundan öğrenci belgesi alıp en yakın sgk'ya gidince borcu filanda siliyorlar ben sildirdim şu anda sigortadan faydalanabiliyorum.

Ayrıntılı bilgi için:

http://forum.donanimhaber.com/m_56815685/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Hector. -- 9 Haziran 2013; 21:36:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mesela AÖF'e kayıt yaptırdık diyelim.Kayıt yaptırmadan önce herhangi bi sigortan yok yada öğrenci değilsin.Kayıt yaptırdığın zaman,o öğrenci olmadığın süre zarfında biriken borçları sildirebiliyormuyuz ? Yoksa ödüyormuyuz.

Yani şöyle diyeyim AÖF'e kayıt yaptırmadan önce ne öğrencisi neden sigortan var,kayıt yaptırıyorsun ve otomatikman öğrenci statüsünde olduğundan bu SGK borçlarından mükellef olmuyorsun.Önceki süre zarfında,yani ne öğrenci ne de sigortalı iken ki geçmişe dönük borçlar siliniyor mu yoksa ödemek mi zorundayız ?
  • O tip borçları tabi ki ödüyoruz, 25 yaş üzeri olduğunuzu farzederek tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet K.

O tip borçları tabi ki ödüyoruz, 25 yaş üzeri olduğunuzu farzederek tabi.

25 yaş altı isek.Öğrenci yada sigortalı değil isek ?
  • öğrenci olmadığın dönemdeki borçları tabiki ödemek zorundasın.Öğrenci olduktan sonra yani üniversiteye kayıt olduktan sonraki süre içindekileri ödemezsin.Kısacası öğrenci olmadığın dönemdeki geçmişe dönük borçların silinmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReCKLeSS17

öğrenci olmadığın dönemdeki borçları tabiki ödemek zorundasın.Öğrenci olduktan sonra yani üniversiteye kayıt olduktan sonraki süre içindekileri ödemezsin.Kısacası öğrenci olmadığın dönemdeki geçmişe dönük borçların silinmez.

Eyvallah hocam sağolasın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.