Şimdi Ara

AÖF okurken MAÖL´e kayıt yapılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. AÖL mezunuyum ve şu an AÖF´teyim. Benim merak ettiğim aynı anda AÖF okurken MAÖL´e de kayıt yaptırıp ikinci lise diploması almak mümkün mü? Teşekkürler.



  • sadece tek bir lise diploması alabilirsin. meslek sertifikası istiyorsan, daha sonra, ismek gibi mesleki kurslara veya çıraklık eğitim merkezlerine başvurabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 3 Nisan 2020; 21:27:0 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dergul

    sadece tek bir lise diploması alabilirsin. meslek sertifikası istiyorsan, daha sonra, ismek gibi mesleki kurslara veya çıraklık eğitim merkezlerine başvurabilirsin.
    Ama MAÖL´ün sitesindeki Kayıt İşlemleri bölümünde “Daha önce herhangi bir liseden mezun olan kişiler, Mesleki Açık Öğretim Lisesinin programında belirtilen alanlardan herhangi birine kayıt yaptırarak ikinci lise diploması alabilirler.” yazıyor hocam?

    Link: http://maol.meb.gov.tr/www/kayit-islemleri/icerik/26



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi detista -- 3 Nisan 2020; 21:38:9 >




  • detista D kullanıcısına yanıt
    modüler eğitim programı ilk tasarlandığında, meslek dersleri ayrı alınarak, lise diplomasının yanında mesleki yeterlilik sertifikası verilmesi sağlanacaktı. bunun için kredili sisteme geçilmesi gerektiği için, rafa kalkmıştı. aol ve maol kredili sisteme sahip olduğu için, orada geçerli olabilir. bunu en iyisi, aol ve maol sitelerine veya öğrenci işlerine bakan merkezlerden öğrenebilirsin. maol programı yürütülen, meslek liselerindeki müdür yardımcıları da yardımcı olabilir. ama, şimdiden uyarıyım, maol diploması ve sertifikasını alabilmen için, yüzyüze verilen, meslek derslerini alman gerekecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 3 Nisan 2020; 23:9:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.