Şimdi Ara

AÖF Kayıt Yenileme ve Sınavlar Genel Konu (579. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17.700
Cevap
78
Favori
1.065.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 577578579580581
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aslında uygulamalı olması lazım ama açıköğretim olduğundan uygulama yok. Ama belli bir tarihden sonra istersen diğer bölümlerde olduğu gibi gidip bir Üniversitede derslere girmek mümkün. Yalnız ben ilk dönem derslerinin kitaplarını hiç okumadım. Ama 3 yıldır bir fotoğraf stüdyosunda verilen Halk Eğitim kursuna gidiyorum o benim için avantaj oldu. Neden 3 yıldır gidiyorum çünkü ustalık belgesi filan verilecek daha doğrusu verilecekti. Ama 2-3 dönem gidilmesi lazım diğer dönem gelen arkadaşların çoğu kursu devam etmediğinden önceki dönemden kursa gelenlerin sayısı 15 ulaşmadığından ustalık aşaması bir türlü açılamadı. Ben de 2 senedir boş zamanlarımda vakit geçsin diye devam ediyorum. Açıköğretim de olan önemli derslerdeki bilgilerin aynını kursda da gördüğümden o derslerin sınavlarında sıkıntı yaşamadım.

Gittiğim kurs da hocamızın kendi yerinde verdiği bir kurs olduğu için bir çok benzer kurs dan daha avantajlı oluyor.
  • Şimdi dersleri seçtim parayı yatırcam atmden sonra büroya gitmeye gerek var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasaluyari

Bu dönem tek dersim olduğu için ders ekle sil sayfası yok bende?
    2014-2015 eğitim yılı dersi olarak direkt çıktı karşıma tek ders.
    Benden sadece para istiyorlar anlaşılan.

benimde tek dersim var salaklıktan geçen sene almadığım ingilizce yerine bu sene girşimcilik dersi gelmiş..

lakin tek ders için 185 lira para istiyor aöf denen haraç kurumu

diğer ünilerde ders sayısına göre para ödeniyor aöf de hiçbir hak hukuk adalet yok...

Allah kahretsin bunları
  • quote:

Orijinalden alıntı: haklısın toprAAm

ya beyler benim derslerin toplamı 35 kredi yaptı 15-16 güz döneminden 1 tane ders eklettirdi onunla birlikte 35 etti ben 45'e tamamlamak istiyorum mal olup alttan ders bıraktığım için mi vermedi zeki olup 15-16 güz dönemine alınacak ders kalmadığı için mi vermedi 45 olması lazım yahu

Benim alttan hiç dersim olmadığı halde bana 6 ders verdi. Toplam 24 Kredi yapıyor ve listede eklenecek dersde çıkmadı. Aslında 8 ders almam lazımdı ama zamanında başvurduğum için 2 dersden muaf ettiler. O yüz den 6 ders alabildim.

Benim anladığım 2. sınıfa alttan hiç ders olmadan geçtiysen sistemin otomatik olarak verdiği dersleri alıyorsun başka ders ekleyemiyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foo Fighters

Muafiyet olayını ben geç öğrendim tarih geçmiş. İşletme 3. sınıfa başladım bu sene.

İngilizce-1 dersini bıraksam da sonrada muaf olsam olabilir mi acaba?

Örgün öğretimde başka bölümde ben geçtim bu dersleri.

Cevap verebilecek var mı arkadaşlar?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler ben bu Türk dilinden nasıl muaf olabilirim? Daha önce örgün üniversitede vermiştim bu dersi.
  • Merhaba arkadaşlar. size bir sorum olacak:

ÇEKO okuyorum 2013-2014 yılında kayıt dondurma işlemi yaptım. bu sene 3. sınıf 4. yıldayım yani. ganom 1,95 ve 2. yıldan bir tane FF dersim var.

Ders kayıtta sadece FF olan dersim çıkıyor. başka da ders çıkmıyor. 3. yıl dersleri de gelmesi gerekmiyor mu?
  • crywolf34 kullanıcısına yanıt
    Örgün öğretimde verdiğimiz derslerden açıköğretimde muaf olamıyoruz diye biliyorum ben.

Edit: Atatürk ilke ve inklapları 1-2 ile bilgi teknolojileri derslerinden muafiyet gelmiş ama Türk dili hakkında bilgim yok malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mernude -- 15 Eylül 2014; 11:05:46 >
  • aöf hala pasif görünüyor

sistem açılmamış
  • Gece sistem açıkken kayıt yenilemek için girdiğimde 199 tl harç ücreti gözüküyordu. Bu dönemlik borcum mu yoksa bütün seneyi mi kapsıyor acaba ? 3 senedir dondurmuştum 2 dersim kaldı 2 dönemde de o yüzden senelik mi dönemlik mi hatırlamıyorum harçları bilgisi olan var mı?
  • emin misin tek ders için 185 tl olduuguna ben 15-20 tl biliyorum..eğer dönemden tek dersin kalmışsa o zaman ödersin hocam diğer ünilerde böyle..sadece tek dersin olsaydı zaten tek sınavına gireridn ama diğer dönemde alttan dersin varsa ve bir dönemde 1 dersin varsa o dönemin harç parasını ödersin devlet üni böyle..
  • Raplex.SC2 kullanıcısına yanıt
    siz kayıt dondurmak için özel bir işlem mi yapmıştınız yoksa harç ödemeyerek mi dondurmuştunuz? çünkü 1 yıl harç ödemeyince kayıt dondurmuş sayılıyorsunuz fakat 2 yıl art arda harç ödemeyince kayıt sildirmiş oluyorsunuz. kayıt yenileme sayfasında onayladığımız yerde öyle yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M-A-R-S

emin misin tek ders için 185 tl olduuguna ben 15-20 tl biliyorum..eğer dönemden tek dersin kalmışsa o zaman ödersin hocam diğer ünilerde böyle..sadece tek dersin olsaydı zaten tek sınavına gireridn ama diğer dönemde alttan dersin varsa ve bir dönemde 1 dersin varsa o dönemin harç parasını ödersin devlet üni böyle..

eminim çünkü ekranda yatırmanız gereken ders ücreti tek ders 185 tl diyor..alttan dersim yok hocam geçen sene kpss yüzünden bir ders bıraktım almadık salak gibi lakin bir tane ders için 185 lira ödenirmi hocam 7 ders ödeyen 205 lira ödesin bir derse 185 lira hakmı hukukmu?

diğer üniler öyle değil hocam aöf 2.okul benim...diğerinde dönem başı kayıt yenilerken derse göre para ödüyorduk..
  • M-A-R-S kullanıcısına yanıt
    benim de yukarıdaki gibi bir sorunum var. daha fazla ders almam gerektiğini düşünürken 1 tane ders alıyorum ve onun da ücreti 154 TL. bilmiyorum bir yanlışlık mı var?
  • sistem hiç açılmadı hala kapalı kimseyi kandırmayalım
    kayıt yenileme 16 sı diye yazın bari,millet boşuna gezmesin
  • Beyler ben sisteme girdim yalnız kayıt yenileme diye bir şey göremiyorum.

Şimdi hallettim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hernan Cortes -- 15 Eylül 2014; 11:26:45 >
  • Hernan Cortes kullanıcısına yanıt
    https://kayit.anadolu.edu.tr/tr/BasvuruYeni/BasvuruAnaSayfa.aspx
    Solda 2. satırda. Tıklayıp giriş yapınca ders ekleme sayfası çıkacak.
  • Hernan Cortes kullanıcısına yanıt
    baris195 kullanıcısına yanıt
    Allah Allah, gerçekten mi ya? e ben kayıt yenileme sayfasını açıyorum, saçma salak da olsa kayıt yapıyorum, bu nasıl oluyor? şaştım kaldım vallahi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mernude -- 15 Eylül 2014; 11:27:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mernude

Allah Allah, gerçekten mi ya? e ben kayıt yenileme sayfasını açıyorum, saçma salak da olsa kayıt yapıyorum, bu nasıl oluyor? şaştım kaldım vallahi.

sen er sin olur
  • mernude M kullanıcısına yanıt
    ders secme islemlerinde tckn ve sifre ile girince ders secilen alandan dersleri secip parayi atmden yatirinca aktif oluyor. siz bu asamada rastgele ne secebiliyorsunuz?
  • 
Sayfa: önceki 577578579580581
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.