Şimdi Ara

AÖF Kayıt Yenileme ve Sınavlar Genel Konu (581. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
17.700
Cevap
78
Favori
1.065.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 579580581582583
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    iktisat 3. sınıfa geçtim. birinci sınıf ilk döneminden kalan bir dersim vardı başka alttan dersim bulunmuyor. şimdi kayıt yenileme yaparken sadece o ders görünüyor. fakülte sadece o dersi eklemiş bana bu yarıyıl için ve kendim de eklemek isteyince ekleyemiyorum başka ders. neden böyle?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bangez

merhaba arkadaşlar. bir sorunum var.
    iktisat 3. sınıfa geçtim. birinci sınıf ilk döneminden kalan bir dersim vardı başka alttan dersim bulunmuyor. şimdi kayıt yenileme yaparken sadece o ders görünüyor. fakülte sadece o dersi eklemiş bana bu yarıyıl için ve kendim de eklemek isteyince ekleyemiyorum başka ders. neden böyle?
    @bangez ; Zaten 1. dönem de dersin kalmadığı için sadece 3. dönemdeki tek dersin kaldığından doğal olarak bu dersi sadece alabiliyorsun. 2. ve 4. dönemlerde kalan derslerin varsa yine aynı dönemlerde ( 1. ve 3. Dönemler Güz Döneminde, 2. ve 4. Dönemler ise Bahar Döneminde alnıabiliniyor ) alabiliyorsun.

@merokartal ; Geçen dönem bahar dönemi olduğu için, Bahar dönemi derslerini Güz döneminde alamazsın.
  • hocam tek ders sınavı temmuzda mı yaptılar neden girmediniz..tek ders için size katılıyorum bencede fazla..hatta tek ders sınavı için para alınmamalı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SISQO

Bu arada, bir yerden duyum aldım. Örgün eğitimde bir arkadaş yaşı dolduğu halde ( 29 yaşında ) kendisi gidip kayıt yenileme yaptırmış. Yani AÖF okumuyor ama bildiğim kadarıyla böyle bir durum olmaması gerekiyor. YÖK ile TSK arasındaki anlaşmaya ithafen bunu hatırlıyorum. 29 yaşına gelen örgün ya da AÖF de okuyan öğrenci kayıt yenileme işlemi için askerlik ile ilişiği yoktur belgesi getirme zorunluluğu var denilmiştir. Şimdi benimde öğrenci portalından baktığımda, Öğrencilik Dumu doğal olarak pasif, Dönem 7 gözüküyor. Para yatırsam acaba ( Benimde yaşım 29 ) kayıt yenilenir mi ?Sonuçta yönetmelik var diye biliyorum bu konuda kayıt yenileme olmuyor diye. Çok merak ediyorum acaba bu durumda ne gibi bir aksiyonla hareket ediyorlar. Sonuçta Ekim ayında Bedelli Askerlik çıkacak ve bedelliyi ödedikten sonra 1 dönem kaybetmek pek mantıklı gelmiyor açıkçası. Eğer ki bu dönemi bedelli çıkmadan ödersek, sonrasında acaba kayıt yenileme işlemi yaptığımızda, bu döneme devam hakkı kazanacak mıyız ? Yoksa bu dönemin parasını aldıktan sonra AÖF kurumu dondurmuş mu sayacak ?

Arkadaşım 29 Yaşına gelince veya doldurunca Açıköğretim de kayıt yenilenmez diye bir şey yok. Kim demişse bir yerlerinden uydurmuştur. Sadece 29 yaşını dolduran Askere alınır ve askere alınması Açıköğretim de okumaya devam etmesine engel değil. Askerdeyken de sınavlara girebilir. Hiçmi açıköğretimin resmi evraklarında yazan veya sitelerinde yazan izinli er ve erbaşlar dışındaki resmi üniformalılıar sınava sivil kıyafetle girmek zorundadır ibaresini görmediniz. Kıtalarından izinli askerler sınava girebilir hatta askeri kıyafetle girebilir.

Kısaca Askerlik AÖF de okumaya engel değil. AÖF sadece 29 yaşından sonra askere alınmayı engelleyemiyor. Askere giden AÖF de okuyamaz diye bir kanun yok.
  • Türk dili ve Tarihten muaf mıyım, herhangi bir dilekçe vermedim. Dersleri seçmeli miyim seçmemeli miyim karar veremedim. Dersleri seçmeden gidip büroya dilekçe versem nasıl olur...
  • baris195 kullanıcısına yanıt
    Kitap parası almıyor. Sen açık öğretim de ne kadar uzun okursan o kadar fazla para ödersin. Değiştimi bilmiyorum ama 4 yılı doldurdun mu mesala daha fazla ödersin. AÖF de diğer okullardaki gibi okuma sınırı yoktur. İstersen 10-15 yılda mezun ol seni okuldan atmazlar fakat normal mezun olma süresi 4 yıllık olan bölümü 5 ve daha fazla sürede bitireceksen (sınıf tekrarı demek 1 sene okulu uzatmak demek). O zaman daha kısa sürede bitirmeni sağlamak için okul harcına müdale ediyorlar. Madem benim okulumda benim bölüm için belirlediğim süreden daha uzun sürede o bölümü bitireceksin o zaman fazla para öde diyorlar.

İşin aslı bu dur. Kredili sistem den önce İşletme okuyordum normal de diyelim 200 TL ödenen bölüme ben 300 TL ödemek zorunda filan kalıyordum. Sınıf tekrarı yaparsan veya 4 yıllık bölümü 4 yıldan fazla okursan diğer öğrencilerden fazla ödersin diyorlar. 2 yıllık bölümü de 2 yıldan fazla okursan aynı şey geçerli.

Sistem böyle işliyor. Yani kitap parası ile alakası yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HodriMeydan89

quote:

Orijinalden alıntı: Aslan sütü

Şimdi dersleri seçtim parayı yatırcam atmden sonra büroya gitmeye gerek var mı?

Kimlik kartına yeni senenin bandrolünü yapıştırırlar , gitmelisin yani büroya .

Onun belli bir tarihi var mı peki o da bu verilen tarihi mi kapsıyor
  • quote:

@bangez ; Zaten 1. dönem de dersin kalmadığı için sadece 3. dönemdeki tek dersin kaldığından doğal olarak bu dersi sadece alabiliyorsun. 2. ve 4. dönemlerde kalan derslerin varsa yine aynı dönemlerde ( 1. ve 3. Dönemler Güz Döneminde, 2. ve 4. Dönemler ise Bahar Döneminde alnıabiliniyor ) alabiliyorsun.

@merokartal ; Geçen dönem bahar dönemi olduğu için, Bahar dönemi derslerini Güz döneminde alamazsın.

Hmm anladım hocam yani bu sene bahar dönemine gelince bana o kaldığım dersleri o zaman mı verecek ?

hocam birde burda ders ekle silmede benim yapacağım işlem nedir zaten seçili 7 ders ne yapabilirim 7 dersin fazlasına falan mı çıkabiliyorum alttaki dersleri ekleyebiliyorum ?

cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler..
  • uyma U kullanıcısına yanıt
    Malesef muaf değilsiniz. Muaf olsanız o listede çıkmamaları gerekiyor. Ben başka bölümde okuyorum ama o iki ders benim okuduğum bölümün güz döneminde de var ama ben muaf olduğumdan o listede çıkmadılar.

Dilekçe vermeniz şu an bir işe yaramaz. O işlem için tanınan süre doldu ve şimdi dilekçe verirseniz ancak bu sene bu iki ders den kalırsanız seneye tekrar etmeniz gerektiği takdirde muaf olursunuz. Bu arada bu iki dersi daha önce başka bir üniversitede okuyup geçmişseniz muafiyet olunuyor aksi durumda muafiyet başvurunuz direk red edilir ve bu sene kalmış olursanız seneyede muaf olamazsınız.

Kısaca başka bir üniversite veya meslekyüksek okulunda bu dersleri almamışsanız asla muaf olamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Malesef muaf değilsiniz. Muaf olsanız o listede çıkmamaları gerekiyor. Ben başka bölümde okuyorum ama o iki ders benim okuduğum bölümün güz döneminde de var ama ben muaf olduğumdan o listede çıkmadılar.

Dilekçe vermeniz şu an bir işe yaramaz. O işlem için tanınan süre doldu ve şimdi dilekçe verirseniz ancak bu sene bu iki ders den kalırsanız seneye tekrar etmeniz gerektiği takdirde muaf olursunuz. Bu arada bu iki dersi daha önce başka bir üniversitede okuyup geçmişseniz muafiyet olunuyor aksi durumda muafiyet başvurunuz direk red edilir ve bu sene kalmış olursanız seneyede muaf olamazsınız.

Kısaca başka bir üniversite veya meslekyüksek okulunda bu dersleri almamışsanız asla muaf olamazsınız.

Daha önce başka bir örgün öğretimden lisans mezunuyum. Bu dersleri de almıştım. Bu derslere bu dönem kayıt olmayıp. 4. dönem başladığında dilekçe versem (1 sene sonra değil) muaf olur muyum acaba?. Seneye kalırsa mezun olamam zaten 2 yıllık adalet bölümü.
  • KarambaKarambita* kullanıcısına yanıt
    Yenilenir yenilenmeside internetten ders seçmezseniz sıkıntı yaşanabilir. Çünkü ders ekle sil işelmi yapmanız lazım ve bankaya para yatırmanız halinde bu işlemi yapma hakkınızı kaybedersiniz. Sistemin vereceği dersleri almak zorunda kalırsınız ve bu dönem kaybına bile yol açabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

quote:

Bu arada, bir yerden duyum aldım. Örgün eğitimde bir arkadaş yaşı dolduğu halde ( 29 yaşında ) kendisi gidip kayıt yenileme yaptırmış. Yani AÖF okumuyor ama bildiğim kadarıyla böyle bir durum olmaması gerekiyor. YÖK ile TSK arasındaki anlaşmaya ithafen bunu hatırlıyorum. 29 yaşına gelen örgün ya da AÖF de okuyan öğrenci kayıt yenileme işlemi için askerlik ile ilişiği yoktur belgesi getirme zorunluluğu var denilmiştir. Şimdi benimde öğrenci portalından baktığımda, Öğrencilik Dumu doğal olarak pasif, Dönem 7 gözüküyor. Para yatırsam acaba ( Benimde yaşım 29 ) kayıt yenilenir mi ?Sonuçta yönetmelik var diye biliyorum bu konuda kayıt yenileme olmuyor diye. Çok merak ediyorum acaba bu durumda ne gibi bir aksiyonla hareket ediyorlar. Sonuçta Ekim ayında Bedelli Askerlik çıkacak ve bedelliyi ödedikten sonra 1 dönem kaybetmek pek mantıklı gelmiyor açıkçası. Eğer ki bu dönemi bedelli çıkmadan ödersek, sonrasında acaba kayıt yenileme işlemi yaptığımızda, bu döneme devam hakkı kazanacak mıyız ? Yoksa bu dönemin parasını aldıktan sonra AÖF kurumu dondurmuş mu sayacak ?

Arkadaşım 29 Yaşına gelince veya doldurunca Açıköğretim de kayıt yenilenmez diye bir şey yok. Kim demişse bir yerlerinden uydurmuştur. Sadece 29 yaşını dolduran Askere alınır ve askere alınması Açıköğretim de okumaya devam etmesine engel değil. Askerdeyken de sınavlara girebilir. Hiçmi açıköğretimin resmi evraklarında yazan veya sitelerinde yazan izinli er ve erbaşlar dışındaki resmi üniformalılıar sınava sivil kıyafetle girmek zorundadır ibaresini görmediniz. Kıtalarından izinli askerler sınava girebilir hatta askeri kıyafetle girebilir.

Kısaca Askerlik AÖF de okumaya engel değil. AÖF sadece 29 yaşından sonra askere alınmayı engelleyemiyor. Askere giden AÖF de okuyamaz diye bir kanun yok.

"YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında, 1111 sayılı Askerlik Kanunu'nun 35. Maddesinin C fıkrasında yer alan "Lise ve dengi okullar ile fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görenlerin askerlikleri, 29 yaşını geçmemek üzere mezun oluncaya kadar ilişkileri kesilinceye kadar ertelenir" hükmünde 29 yaşını tamamlayanların okul kayıtlarının yenilenmesi hususunda bir engel bulunmadığı, ancak aynı kanun hükümleri gereği kayıt yenilemesinin 29 yaşını dolduran öğrencilerin askerliklerinin tecilini sağlamayacağına karar verildi."

Deniliyor. Zaten arkadaş askere gitmeyeceğini söylemişti. Fakat bu YÖK ile TSK arasındaki ilk kararda 29 yaşını dolduran kişileri önce askere alınması gerektiği belirtilmiş, sonrasında ise ;

"Konuyla ilgili farklı idare mahkemelerinde görülen davalar sonucunda "öğrencilerin eğitim-öğretim hakkının ancak kanunla sınırlandırılabileceği" gerekçesiyle, kayıt yenilememe işlemleriyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verildiği belirtilen açıklamada, "Yargı yoluna gitmeyen öğrencilerin de kayıt yenileyebilmeleri için üniversitelerin talepleri doğrultusunda bu yönde bir yazı üniversitelere gönderildi. Yükseköğretim Kurulu'nun yetkisi kayıt yenileme aşamasına kadardır. Sonraki süreç, Milli Savunma Bakanlığı'nın yetkisindedir" ifadesi kullanıldı."

Şeklinde bir açıklama yapılmış. İlk çıkan kararda kayıt yenilemesi için özellikle üniversitelere bu konuda gönderilen yazıda, 29 yaşını geçen öğrencilerin önce askerlik yoklamalarını yaptırıp sonrasında kayıt yenileme işlemlerinin yapılacağını ( Askerliği ile ilişiği olmadığına dair belge bu durumda söz konusu olmuştur ),bildirmiş sonrasında mahkemeye taşınıp sadece kaydın yapılabileceği konusunda karar alınmış. Buna istinaden de kimsenin bir yerinden birşey uydurmadığı ortada. Lütfen bilinçli olarak bilgilendirme yapalım. Kaynak isteniyorsa da verebilirim. İlk verilen karardaki örnekte de bir ODTÜ öğrencisi sorun yaşamıştır kayıt konusunda.

ODTÜ öğrencisi İbrahim Kaya, 14 Mayıs'ta askerlikle ilgili 29 yaş sınırı nedeniyle üniversite yönetimine başvurdu. Kaya'ya gelen 16 Mayıs tarihli yazıda Milli Savunma Bakanlığı'nın 18 Ocak 2012'de YÖK'e gönderdiği yazıya atıfta bulunularak "29 yaşını tamamlayan öğrencilerin kayıt yaptıramayacağı" belirtildi.

Sosyoloji Bölümü 1. sınıf öğrencisi İbrahim Kaya, çözüm arıyor: "Okul eylülde kaydımın yapılması için benden askerlik yaptığıma dair belge istiyor. Ama ben askerlik yapmadım bu belgeyi nasıl alacağım? Bu durumda üniversite kaydımı yapmayacak. Mağdur öğrenciler olarak meclise bizzat başvuruda bulunduk. Ama sonuçsuz kaldı."
  • aöf son sınıf uzatmaları oynuyorum.son hakkım olan bu sende güz yarıyılından 3 bahar yarıyılından da 3 dersim kaldı.bu sene mezun olamazsam benim için yıkım olur...inş mezun olalımda bu sayfaya insanlara yardımcı olmaya girelim sadece :/
  • uyma U kullanıcısına yanıt
    Malesef öyle bi şansınız yok. Çünkü o dersler güz dönemine ait dersler ve o yüzden o dönemde görülmesi gerektiğin den o dönem muaf olunması gerekiyor. Yani siz 4 dönem başında başvursanız bile bu iki ders Güz Dönemine ait olduğundan bir sonraki güz döneminde muaf olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: merokartal

quote:

Hmm anladım hocam yani bu sene bahar dönemine gelince bana o kaldığım dersleri o zaman mı verecek ?

hocam birde burda ders ekle silmede benim yapacağım işlem nedir zaten seçili 7 ders ne yapabilirim 7 dersin fazlasına falan mı çıkabiliyorum alttaki dersleri ekleyebiliyorum ?

cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler..

"30.0" yazan bölüm senin kredi toplamındır üstteki. Burasını en fazla 45 ile doldurabiliyorsun. İstersen aşşağıdan 3 adet 5 kredilik ders seçebilirsin. Tavsiyem senin daha iyi olduğun dersleri seçerek bunu doldurman. Ödeme konusunda da farklı yansıyabilir. Aşağıdan seçmek istediğin dersin yanındaki "Ekle" butonuna tıklayarak sonrasında "İleri" ye tıkla. Gelen ekranda "Onaylıyorum" seklinde bir yazı gelirse tıkla ve dökümü PDF formatında kaydet. Şu an sadece ders seçiyor olacaksın bunu yaparak. Parayı ödediğin takdirde ise kayıt işlemin bitmiş olacak.
  • Bir sorum olacak. Ben 2. sınıftayım. Ders seçerken 3. sınıftan ingilizce aldım diyelim.

Bu aldığım ingilizceyi, ayrı bir saat olarak, ben gibi önceden bu dersi alanlarla beraber mi sınava gireceğim? Bunların dışında 3. 4. sınıflardan bu dersten kalanlar mı girecek?
  • SISQO kullanıcısına yanıt
    kusura bakmayın tam anlayamadım durumu. şimdi benim 1. yarıyıldan o kalan tek dersi vermediğim için bana 3.yılın ilk döneminden ders vermiyorlar yani? bilmiyordum sistemin böyle oldugunu ben normal üniversitedeki gibi alttan istediğin zaman alınıyordur diye düşünmüştüm. peki şimdi bu donem bitip bahar yarıyılı başladıgında ben 3. sınıf 2. dönem derslerini mi alıcam yoksa ilk dönemi almadım diye onları da mı vermeyecekler?
  • Merak ettiğim bir şey var; açıköğretimden 4 yıllık lisans bölümünü bitirip askere giden biri kısa dönem mi yapıyor yoksa uzun dönem mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bangez

kusura bakmayın tam anlayamadım durumu. şimdi benim 1. yarıyıldan o kalan tek dersi vermediğim için bana 3.yılın ilk döneminden ders vermiyorlar yani? bilmiyordum sistemin böyle oldugunu ben normal üniversitedeki gibi alttan istediğin zaman alınıyordur diye düşünmüştüm. peki şimdi bu donem bitip bahar yarıyılı başladıgında ben 3. sınıf 2. dönem derslerini mi alıcam yoksa ilk dönemi almadım diye onları da mı vermeyecekler?

Genelde kafa karışıklığı burada örgün öğretimle aynı bakılması. 4 yıllık bir fakülte 8 ayrı döneme ayrılmıştır AÖF'de. Ders geçme mantığına göre sistem değiştiğinden ;

1., 2., 3., 4. Yılın, 1. Dönemine ait olan dersleri ( Güz Dönemi ); 3. Dönem, 5. Dönem ve 7. Dönemde Alma hakkına sahip olursunuz ( Kaldığınız ders var ise bu dönemlerde )
    1.,2.,3.,4., Yılın 2. dönemine ait olan dersleri ( Bahar Dönemi ); 2. Dönem, 4. Dönem, 6. Dönem ve 8. Dönemde Alma hakkına sahip olursunuz ( Kaldığınız ders var ise bu dönemlerde )
  • 2 nin uzerinde olmasi icin kac kredi almamiz gerek yardim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 579580581582583
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.