Şimdi Ara

AÖF Kayıt Yenileme ve Sınavlar Genel Konu (149. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.700
Cevap
78
Favori
1.065.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 147148149150151
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla bende oyle yaptımda kitaba göre mavi yazılarda bi not verilmiş o yazılara ben pek dikkat etmedğimden atlamışım orayı. O yazıda yazan hesap yoksa en mantıklısı personelden alackalar gibi duruyor. Fakat soruyu iptal edip herkese 5 puan yazabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: best43

quote:

Orijinalden alıntı: halukkilic

Genel Muhasebe -1
    a grubu
    9.soru
    Aşağıdakilerden hangisi çeşitli görevlendirmeler nedeni ile personele verilen ve görev sonrası mahsup edilecek alacaklar için kullanılan hesaptır? sorusunda doğru şık yok.
    a)bağlı ortaklıklardan alacaklar
    b)personelden alacaklar
    c)ortaklardan alacaklar
    d)diğer alacaklar
    e)iştiraklerden alacaklar
    Doğru cevabın kitaba göre "verilen sipariş avansları" hesabı olması lazım.

Sorunun cevabı Personel'den Alacaklar. Verilen iş avansları, maaş tahakkukları, tazminat tahakkukları hepsi 335 Personelden Alacaklar hesabında takip edilir. İş avansalsrı da işin sonucunda masraflar hesaplanıp bu hesaptan mahsup edilir. yevmiye maddesi de - 335.02 Verilen iş avansları (Borçlu Hesap) 100 Kasa (Alacaklı Hesap)- dönüş kaydı 100 Kasa (para kalmışsa)"borçlu hesap" 760 Pazarlama Satış ve dağıtım giderleri ya da 770 Genel Yön.Gid. (Duruma göre) borçlu 335.02 Verilen iş avansları alacaklı. olarak kapanır. yani sorunun cevabı Personelden Alacaklar.

Dediğiniz doğru, fakat kitapta yanlış bilgi olduğu için sorunun cevabı, şıklarda yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hie

Ya bu sonuçlar ne zaman açıklanacak

Daha Bismillah 5 gün oldu. 4-8 mart arası açıklanır gibi 11'inde kayıt yenilemeler başlıyor çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

quote:

Daha Bismillah 5 gün oldu. 4-8 mart arası açıklanır gibi 11'inde kayıt yenilemeler başlıyor çünkü.

diğer ünilerin çoğu 5-6 günde açıklıyor sonuçları taş devrinde değiliz ki 1 ay sürsün ama aöf hala taş çağında olduğundan beklede bekle
  • quote:

Orijinalden alıntı: halukkilic

quote:

Orijinalden alıntı: felipemassa

bi yanlışlık yok, cevap b olacak.

Sipariş Avansları hesabı olmaz bence , Personel Avansları hesabı olması lazım

http://www.muhasebedersleri.com/hesaplar/159-verilen-siparis-avanslari.html

http://www.muhasebedersleri.com/hesaplar/196-personel-avanslari.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jan Dara

quote:

quote:

diğer ünilerin çoğu 5-6 günde açıklıyor sonuçları taş devrinde değiliz ki 1 ay sürsün ama aöf hala taş çağında olduğundan beklede bekle

Aarkadaşlar millet olarak herşeyi bilip bilmeden eleştirmekde üstümüze yok, ama abartmayn bu kadar.
    Diğer üniversiteler 50 100 kişinin olduğu yine aynı yerde yapılan sınavı 5-6 günde açıklar tabiki.
    Türkiyenin her yeri tüm ücra köşesine giden yüzbinlerce sınav soruları-kitapçıklarının toplanması kargolanması hazırlanması sadece 5-6 gün sürer.

O zaman gidin diğer üniversitelerde okuyun derler size.

Eleştirirsin,
    kitaplar zamanında dağıtılsın dersin
    Kitap dağıtımında, kitaplar poşetlere konsun istersin.
    Büt yapılması hakkımdır dersin istersin
    Adam akıllı serveriniz olsun herkes sınav sonuç zamanı siteleriniz patlamasın dersin.

Ama türkiyenin heryerinde yapılıp tek bir merkezde yönetilen sınavların 3-5 günde açıklanmasını bekleyemezsin...

Sınavlarda kitabın yüzüne bakmayan binlerce insan, yok sınavlar zordu, yok yardımcı kitaplar patladı diye kime çatacaklarını şaşırmışlar.
    Adam gibi ders çalışan hangi kişinin sınavı zor geçmiştir?
    Bende yıllık iznimi yazın ortasında kullanmayı biliyorum. Ama eğer birşey başarmak istiyorsan fedakarlık yapıp, yıllık iznini sınavlardan önce alır adam akıllı dersini çalışır ve sınavları geçersin.
    Ama, sadece yalandan üni okuyorum demek için, istanbulda akbilden tasarruf için, kayıt yaptırdıysanız da kusura bakmayın bir hak talep etme hakkınızda yoktur.
    Vesselam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aNeXiEtY -- 17 Şubat 2013; 11:49:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aNeXiEtY

quote:

quote:

quote:

Aarkadaşlar millet olarak herşeyi bilip bilmeden eleştirmekde üstümüze yok, ama abartmayn bu kadar.
    Diğer üniversiteler 50 100 kişinin olduğu yine aynı yerde yapılan sınavı 5-6 günde açıklar tabiki.
    Türkiyenin her yeri tüm ücra köşesine giden yüzbinlerce sınav soruları-kitapçıklarının toplanması kargolanması hazırlanması sadece 5-6 gün sürer.

Eleştirirsin,
    Adam akıllı serveriniz olsun herkes sınav sonuç zamanı siteleriniz patlamasın dersin.

Ama türkiyenin heryerinde yapılıp tek bir merkezde yönetilen sınavların 3-5 günde açıklanmasını bekleyemezsin...

Sınavlarda kitabın yüzüne bakmayan binlerce insan, yok sınavlar zordu, yok yardımcı kitaplar patladı diye kime çatacaklarını şaşırmışlar.
    Bende yıllık iznimi yazın ortasında kullanmayı biliyorum. Ama eğer birşey başarmak istiyorsan fedakarlık yapıp, yıllık iznini sınavlardan önce alır adam akıllı dersini çalışır ve sınavları geçersin.
    Ama, sadece yalandan üni okuyorum demek için, istanbulda akbilden tasarruf için, kayıt yaptırdıysanız da kusura bakmayın bir hak talep etme hakkınızda yoktur.
    Vesselam

Sınavlara çalışmakla okulun görevini yapmaması arasında nasıl bir ilişki var kardeşim? Ben çalışmadan geçiyorum oldu mu? Tamam mı?

Biz zamanında katkı payını yatırmışız, kaydımızı yapmışız. Onlar da her şeyi zamanında ve düzgün yapmak zorunda.

Optik kağıt okunacak sadece o yüzden diğer üniversiterle de kıyaslanamaz.

İnsanlara neyi eleştirip neyi eleştiremeyeceğini, hangi hakka sahip olup hangi hakka sahip olmadıklarını sen söyleyemezsin. Sen kimsin?
  • hayrola zoruna giden nedir ki?
    sen kimsin ben kimim gibi artistik yapıyorsun?

sen doğru olmadan başkasından doğruluk bekleyemezsin?
    ders çalışmadan sınavları geçemezsin kusura bakma
    gerçekler acıdır.
    öyle harç yatırdım dünyalar benim olsun yok öyle yağma.

Ayrıca çoluk çocukla tartışmak için yazmadım ben onları?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aNeXiEtY -- 17 Şubat 2013; 12:29:26 >
  • 2. dönem harçları ne zaman yatıyor arkadaşlar bilgisi olan var mı?
  • quote:

hayrola zoruna giden nedir ki?
    sen kimsin ben kimim gibi artistik yapıyorsun?

sen doğru olmadan başkasından doğruluk bekleyemezsin?
    ders çalışmadan sınavları geçemezsin kusura bakma
    gerçekler acıdır.
    öyle harç yatırdım dünyalar benim olsun yok öyle yağma.

Ayrıca çoluk çocukla tartışmak için yazmadım ben onları?

Zoruma giden bir şey yok. Ama ben haklarımı sana soracak değilim. Neyi eleştireceğimi de. Anladın mı? Zor mu geliyor?

Tamam kardeşim sen sorma ne zaman açıklanacak diye. Böyle devam et, başkalarına müdahale et ancak.

Ben çalışmadan geçiyorum sınavları sen inanma

Şahsen ben çoluk çocuğun yazdıklarını ciddiye alıp cevap yazıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sycthe2112 -- 17 Şubat 2013; 14:47:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomas Anderson

2. dönem harçları ne zaman yatıyor arkadaşlar bilgisi olan var mı?

11-20 mart arası dostum
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Eleştirirsin,

Vesselam

bak arkadaş çok bilen çok yanılırmış derler...

50-100 kişilik üniversitemi varmış..sende iyiki abartmıyosun yani...

hala sınav evraklarının kargolandığını sanıyosan bişey demiyorum zaten...

diğer üniversitelerde de okuduk merak etme sistemi neyi ve nasıl işlediğini çok iyi biliyoruz,aöf de bazıları gibi askerlikten kaçmak için değil zevkine okuyoruz emin ol..

sen hala teknolojiyi özümseyememişsin optik okuyucunun günde binlerce-onbinlerce kağıdı okuyabileceğini bilirdin halbu ki aksi durumda...

birde kusura bakmada diğer devet üniversitesindeki öğretim görevliside aynı parayı alıyor aöf deki öğretim görevliside..kırsın dizini işini düzgün yapsın oda,sınavdan sonra verdiği kitaba takır takır parasını almayı biliyo ama.. onu niye ihmal etmiyosun diye sorarlar adama sonra?

adam kitapta yazılı olarak geçmeyen(yine bu forumda verildi buda)sadece kitaptaki bir sayfadaki resmin üzerinde geçen petrol pompasının ucundaki tıpayı sormuş sınavda ne yapsın mehmedim şimdi çalışıpta nasıl geçsin ha sen resimlerede çalışıyorsan ayrıdır..

birde bi konuda bilgi sahibi olmadan nasıl fikir sahibi olursunuz ilginç...sistemini düzgün kurarsan eğer yukarıdaki eleştirdiğin maddelerin hiçbiri aksamaz ve emin ol taş devrinde olmadığımız için sınav sonuçları da 1 ayda açıklanmaz ama ülkede bırak eskileri sizin gibi yeni yetmeler bile bu çağdışı zihniyetle düşündükten sonra tabikii bir netice alınamaz bu şekilde..

o yüzden birbirimizi kırmaya gerek yok..örümcekleşmiş bürokrasiyle devam edersen bir adım yol alamazsın keza sen üniversite olarak senin bağlı olduğun YÖK öğrenciye bütünleme hakkı getirecek, ama sen bu hakkı öğrencine uygulamayacaksın peki bu nasıl iştir,kraldan çok kralcılık tabii böyle oluyor...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Eleştirirsin,

Vesselam

bak arkadaş çok bilen çok yanılırmış derler...

50-100 kişilik üniversitemi varmış..sende iyiki abartmıyosun yani...

hala sınav evraklarının kargolandığını sanıyosan bişey demiyorum zaten...

diğer üniversitelerde de okuduk merak etme sistemi neyi ve nasıl işlediğini çok iyi biliyoruz,aöf de bazıları gibi askerlikten kaçmak için değil zevkine okuyoruz emin ol..

sen hala teknolojiyi özümseyememişsin optik okuyucunun günde binlerce-onbinlerce kağıdı okuyabileceğini bilirdin halbu ki aksi durumda...

birde kusura bakmada diğer devet üniversitesindeki öğretim görevliside aynı parayı alıyor aöf deki öğretim görevliside..kırsın dizini işini düzgün yapsın oda,sınavdan sonra verdiği kitaba takır takır parasını almayı biliyo ama.. onu niye ihmal etmiyosun diye sorarlar adama sonra?

adam kitapta yazılı olarak geçmeyen(yine bu forumda verildi buda)sadece kitaptaki bir sayfadaki resmin üzerinde geçen petrol pompasının ucundaki tıpayı sormuş sınavda ne yapsın mehmedim şimdi çalışıpta nasıl geçsin ha sen resimlerede çalışıyorsan ayrıdır..

birde bi konuda bilgi sahibi olmadan nasıl fikir sahibi olursunuz ilginç...sistemini düzgün kurarsan eğer yukarıdaki eleştirdiğin maddelerin hiçbiri aksamaz ve emin ol taş devrinde olmadığımız için sınav sonuçları da 1 ayda açıklanmaz ama ülkede bırak eskileri sizin gibi yeni yetmeler bile bu çağdışı zihniyetle düşündükten sonra tabikii bir netice alınamaz bu şekilde..

o yüzden birbirimizi kırmaya gerek yok..örümcekleşmiş bürokrasiyle devam edersen bir adım yol alamazsın keza sen üniversite olarak senin bağlı olduğun YÖK öğrenciye bütünleme hakkı getirecek, ama sen bu hakkı öğrencine uygulamayacaksın peki bu nasıl iştir,kraldan çok kralcılık tabii böyle oluyor...

yalnız dikkat etmeniz gereken nokta

bu kurumda yaklaşık 1.335.000 öğrenci var . ve bunların kağıtları kontrol ediliyor . Adlarını soyadlarını yazmayanların sınavları iptal olmasın diye . adamlar günde yaklaşık 65,000 kişinin kağıdını okuyor . Onbinlerce kağıt okunuyor yani .

5-6 günde okuyan üniversitenin 1,5 milyona yakın öğrencisi mi var ? Van'dan genel merkez Eskişehir'e kağıt yolluyor muymuş ?

Sizde biraz insaflı olun .
  • 5-6 günde açıklamalarını beklemek gerçekten mantık dışı hiçbir üniversitede bukadar öğrenci yok kaldıkı 20 günde açıklanıyor ortalama arkadaşında dediği gibi 65-70 bın kagıt okunuyor gunde bence ıyı bır rakam bu..
  • açıklanacak her türlü.
  • Martın ilk haftası açıklanır diye tahmin ediyorum .
  • Beyler ben işletme son sınıfım bu kayıt yenileme için tekrar büroyamı gitmek gerekiyor ? Birde harcı ben hep geç yatıyorum babam emekli öğretmen 3 aydan 3 aya alıyor sıkıntı olmadı şimdiye kadar yine geç yatıracağım sanırım yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamehliyetsiz

Beyler ben işletme son sınıfım bu kayıt yenileme için tekrar büroyamı gitmek gerekiyor ? Birde harcı ben hep geç yatıyorum babam emekli öğretmen 3 aydan 3 aya alıyor sıkıntı olmadı şimdiye kadar yine geç yatıracağım sanırım yardımcı olursanız sevinirim.

Yeterki harcı yatır, 2. dönem için büroya gitmene gerek yok sanırım, 2013 bandrolün kimlikteyse gitmememiz gerekir diye biliyorum. Bankada harcı yatırdığımız zaman kayıt yenilenmiş oluyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi best43 -- 19 Şubat 2013; 21:52:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınav merkezi adres güncellemesi için son tarih ne zaman ya da kayıt yenileme gerçekleştikten sonra mı olur ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: best43

quote:

Orijinalden alıntı: tamehliyetsiz

Beyler ben işletme son sınıfım bu kayıt yenileme için tekrar büroyamı gitmek gerekiyor ? Birde harcı ben hep geç yatıyorum babam emekli öğretmen 3 aydan 3 aya alıyor sıkıntı olmadı şimdiye kadar yine geç yatıracağım sanırım yardımcı olursanız sevinirim.

Yeterki harcı yatır, 2. dönem için büroya gitmene gerek yok sanırım, 2013 bandrolün kimlikteyse gitmememiz gerekir diye biliyorum. Bankada harcı yatırdığımız zaman kayıt yenilenmiş oluyor zaten.

kitap için gitmek lazım
  • 
Sayfa: önceki 147148149150151
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.