Duyduğuma göre AOC, birçok marka için monitör üretimi yapan bir firmaymış. Sonra bir gün demiş ki "Biraz da bu işin ekmeğini biz yiyelim ulen" ve kendi markasıyla piyasaya çıkmış.
Dışarıdan bakınca gayet fiyat / performans ürünü duruyorlar da, AOC monitörünüzden memnun musunuz? Tavsiye eder misiniz?
Clia
kullanıcısına yanıt
Şuan kullandığım 18" AOC monitör ve hiç bir sıkıntısını görmedim maşallah taş gibi
quote:
Orijinalden alıntı: Clia
Duyduğuma göre AOC, birçok marka için monitör üretimi yapan bir firmaymış. Sonra bir gün demiş ki "Biraz da bu işin ekmeğini biz yiyelim ulen" ve kendi markasıyla piyasaya çıkmış.
Dışarıdan bakınca gayet fiyat / performans ürünü duruyorlar da, AOC monitörünüzden memnun musunuz? Tavsiye eder misiniz?
21.5 '' kullanıyorum görüntü kalitesi olsun dizaynı olsun çok iyi. biraz ısınma var sanki ama o da sorun çıkarmadı şimdiye kadar.
iyidir tek işi monitör üretmek olduğu için alınabilir.
Alman markası ve yeni çıkan modellerinde 3 yıl garanti veriyor. pahalı bir modelini kullanıyorum memnunum.
Sadece belli bir ürün türünde uzmanlaşan firmaları severim.
AOC'nin ürünlerine baktığımda, kaliteliler evet, fiyatları da makul seviyede, fakat anlamadığım bir şey, yüksek çözünürlüklü ekranlar üretse de artık bir standart olan DVI bağlantısına modellerinde pek de yer vermiyor. Bu benim dikkatimi çekti.
Alman değil de Tayvan kökenli sanırım. Daha doğrusu bir amerikan firmasının asya ayağı olarak kurulmuş falan filan...
DVI çok kullanılıyor mu emin değilim. Özellikle led tv lerden sonra HDMI daha bi yaygın standart oldu. HDMI varken başka bağlantıya gerenk yok diye düşünüyorum.
rasheem
kullanıcısına yanıt
Televizyon ya da home theater için dediğin doğru, ama konu bilgisayar monitörü olunca bağlantımın HDMI yerine DVI olmasını tercih ederim.
Bildiğim kadarıyla HDMI ve DVI'ın bariz farkları yok, hatta aslında aynı teknolojiye ve aynı sinyal iletim şekline sahipler. Tek fark, HDMI'ın ayrıca dijital ses iletimi de sağlaması.
HDMI'ı, DVI'ın minyatür soketlisi olarak da düşünebiliriz.
Ben, kişisel tercihim olarak, tek bir kablonun tek bir görevinin olmasını isterim. Görüntü kablosu görüntü sinyalinden, ses kablosu da ses sinyalinden başka bir şey taşımasın. O yüzden, PC kullanımında sadece (şu zaman diliminde) DVI-D kablo kullanmak isterim. Alacağım monitörün hoparlörlerinin olmaması da tercihimdir.
Bir de HDMI ile ilgili bazı tecrübelerim oldu. Görüntü ile ilgili, mesela 3 sene önce topladığım bir bilgisayarda, ekran kartı (RADEON) ve monitör oldukça iyiydi, HDMI ile bağlantı yaptığımda, görüntüyü ekrana sığdırmak için yazılımsal olarak ayar yapmak zorunda kalmıştım, çünkü görüntü standart olarak %20 daha ufak geliyordu.
Ses ile ilgili de, şöyle bir sorun yaşadım, Bir başka bilgisayarda (hoparlörlü monitör) film seyrederken Ses speaker çıkışından değil, standart olarak HDMI çıkından çıkmaya çalışıyordu. HDMI'ı çıkaramıyordunuz, çünkü görüntü HDMI üzerinden gidiyor. Film oynatma programındaki ayarlarla, ses akış şeklini değiştirebiliyorsunuz ama farklı farklı kodlanmış filmlerde bu her zaman mümkün olmuyordu. En sonunda sıkılıp, HDMI'ı çıkarıp VGA+3.5mm speaker çıkışı ile devam ediyordum.
Tüm bunlar münferit sorunlar olsa da, dediğim gibi, PC kullanırken, prensip olarak, DVI'ı HDMI kullanmaya tercih ederim.
Şu aşamada monitör arayanların aklını çelebilecek bir şey;