Şimdi Ara

AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
4
Favori
4.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'deki En Detaylı AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesine Hoşgeldiniz !


     AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek



    Arkadaşlar uzun süredir düşündüğüm özellikleri, şansıma internette dolaşırken bu monitörde buldum ve her şey bir anda gelişti, kendimi monitörün resimlerini ararken ve bu incelemeyi yazarken buldum :) Ürünün en önemli öne çıkan yanı olan inceliği hakkında incelemenin devamında bahsedeceğim şaşıracaksınız :)

    Bu Monitörü Kimler Almalı ?

    Günlük kullanıma ideal olsun, renkleri güzel olsun, yer kaplamasın, göze hoş gelsin, aynı anda oyuna girdiğimde de rahatsız edecek derecede ghosting yapmasın, genel anlamda sorun olmasın ve bütün bunların haricinde çok ta pahalı olmasın diyorsanız tam aradığınızı buldunuz, hem ev hem ofis için gayet ideal f/p bir ürün.

    Genellikle saniyelik hareketlerin önemli olduğu Online oyunlar oynuyorsanız bu monitörü almayın, 144hz 1ms bir monitör alın.

    Bu Monitör Bize Neler Sunuyor ?

    Şekil, incelik, tarz, klas dizayn, kaliteli renkler, geniş görüş açısı...

    Monitörün Resimleri

    Yenileri bulunduğunda sürekli güncellenecektir.

     AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek
     AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek[/simage] AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek


    Adında anlaşılacağı üzere klas bir ürün, kutudan çıkarınca inanamıyorsunuz hele eski tip kalın kenarlıklara sahip monitörden bu monitöre geçiyorsanız yaşayacağınız his şu ; "ya ben acaba doğru monitörü mü aldım ? bu gerçekten 23.8 inch mi ?" Kenarları çok ince olduğundan monitör size başta sanki 22 inch gibi geliyor tabiki her monitörde olduğu gibi alıştıktan sonra o inceliklere hayran olmaya başlıyorsunuz, çok bahsediyoruz ince ince diye ne kadar incelikten bahsediyoruz, açıklayalım.

     AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek
     AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek


    Evet gördüğünüz üzere monitörün paneli bir ipad kalınlığında, hakikaten telefonumla yan yana koydum baktım yani bugüne kadar görüp gördüğünüz diğer monitörlerden çok farklı !

    Sadece 9mm iç siyahlık 2mm dış çerçeve olmak üzere ekranda toplam 11mm'lik bir yer işgali söz konusu, yani şöyle ki Türkiye pazarında bundan incesi yok ! Aktif satışta olan Dünya pazarında da belki aynı şey geçerlidir bakmak lazım.

     AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek



    Yeni çıkmış bir ürün teknoloji marketlerine tam olarak dağılmış değil, online olarak sipariş verebiliyoruz, alınabilecek siteler ; bilisimport, hepsiburada, n11 gibi yerleri takibe alınız en uygun fiyatı sunandan satın alabilirsiniz monitörün ederi 580-650 TL arasındadır, bundan fazlasını vermenizi pek önermem.

    1xVGA, 2xHDMI girişlerine sahip bu tip bir monitör için normal, sürpriz olan ise Kulaklık giriş desteği benim işime yaramaz ama yarayanlar olabilir :)

    Monitörün metal olan ayak kısmı hepimizin dikkatini mutlaka çekiyor, normalde görmeye alışık olmadığımız bir tipi var, bazı arkadaşlarımızın "bana hiç sağlam gelmedi sıkıntı yaratır o" dediğini duyar gibiyim fakat rahat olun benim gibi mekanik klavyeye darbeli vuran birisinde bile sallanmıyorsa demek ki bu monitör sallanmıyordur ve duruşu gayet sağlam, bu ayaklığın tek kötü tarafı monitöre monte edilmiş bir şekilde geliyor ve sökmek mümkün değil ve biraz dikkatli baktığınızda monitörün boyunun aşağı yukarı hareket ettirilemeyeceğini anlıyorsunuz bu eksi bir özellik.

    Güzel bir özelliğinden de bahsedeyim durumu nötrleyelim :) Eskiden tabaklı bir monitör kullanıyorsanız şu monitörün masaüstüne kapladığı az yeri görünce inanılmaz rahatlayacaksınız hele dar bir yeriniz varsa o kabloların geçiş rahatlığı cidden çok hoşuma gitti eskiden ne kadar alan işgal ediliyormuş diye düşünmeden edemedim, bunun için özel resim çektim kullanıcı resimlerine bakın lütfen.

    Monitörü ayağından parmaklarınızla tutup hareket ettirmek gayet basit, ayrıca sadece 3.1kg oyuncu monitörlerinin yarı hafifliğinde.

    Hafif ve inceliğinin bir kötü tarafıda öne arkaya eğerken yanlardan tuttuğunuzda nazik davranmalısınız yoksa istenmeyen şeyler olabilir gerçekten şuana kadar gördüğüm en hassas monitör.

    Bence renk olarak piano black bence bu tip teknolojik aletlere yakışıyor, parlıyor hoş duruyor, arkasındaki jelatinleri sökmeye kıyamadım bir şey olur diye :)

    Monitörün tuşları normalde sağa konur ama bu monitör ben herşeyimle farklıyım diye bağırdığı için bu da farklı olarak sola koyulmuş tuşların klikleri güzel alışınca hızlanıyorsunuz, güç ışığı ise hafif beyaz varlığını unutursunuz sıkıntı yok yani :)

    Benim aldığım monitörde ölü piksel, ışık sızması gibi sorunlar çıkmadı çok şükür birde sorunsuz 75Hz'ye overclock olunca keyfime değecek yok.

    Renkleri doygun, AH-IPS panel hakkını veriyor ama Aoc monitörlerinin en berbat özelliği kutudan çıkan ayarlarla kullanmak mümkün değil kesinlikle, optimum ayarı bulmak can sıkıcı ve zor, saatlerinizi harcıyorsunuz ben size bulduğumu hazır olarak vereceğim :)

     AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek



    LG Display LM238WF2-SSC AH-IPS (Advanced High Performance In-Plane Switching) LCD panele sahip monitör, canlı renkler vadediyor.

    Film - Dizi Performansı

    Çoğumuz filmi açıp karşı koltuğa uzanırız ve yatarak izleriz bu gibi durumlarda çoğunlukla monitöre göre biz biraz aşağıda oluruz eğer TN panel bir monitörde filmi izliyorsak çok bariz şekilde görüş kaybı yaşarız hatta öyle ki sahne heyecanlı ve karanlıksa yerimizden kalkıp gidip bakarız olayı görmek için işte bütün bunlar için IPS müthiş bir çözüm, aynı durumları yaşayan birisi olarak faydasını burada çok net gördüm. Resmen : "İşte budur !" diyeceksiniz, yatağınıza yattığınızda görüntünün aynı kalması çok hoşunuza gidecek :) AH-IPS olayının da biraz farkı var mı yok mu emin değilim ama görüntü biraz daha kaliteli geldi gözüme, özellikle 720p bir film açınca dedim ki film izlemek şimdi çok daha güzel çünkü renkler TN panele göre daha doğru ve canlı ! Hareketli sahnelerde gölgelenme veya yırtılma gibi herhangi bir sorun yok endişe etmeyin.

    Sonuç olarak film izleme kalitem çok ciddi oranda arttı hatta bu monitörün en büyük artılarından birisi bu oldu bana, sizde benim gibi uzaktan, yatarak, karanlıkta film izlemeyi seviyorsanız IPS monitörler bunun için en iyi çözüm.

    IPS Görüş Açısı

    https://www.youtube.com/watch?v=U5L-gNtIymg


     AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek


    1000:1 (Typical) 50,000,000:1 (DCR) Kontrast


    Oyunlardaki Performansı Tepki Süresi

    Netteki incelemelerde, Battlefield 4 ve Dirt Rally gibi oyunlarda bile iyi performans verdiği söyleniyor, 4ms zaten IPS monitör için gayet güzel bir değer, sorun yaratacağını pek sanmıyorum.

    Daha fazla oyun için görüşlerinizi bekliyoruz.


     AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek


    Flicker Free göz sağlığı ve buna bağlı baş ağrıları için çok önemli bir özellik, artık monitör alırken sadece teknik özelliklerine değil bunun gibi gözümüz için geliştirilen çözümleri de mutlaka arayın.


     AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek


    Clear Vision genellikle Medium olarak açık kalması öneriliyor.


    Driver

    AOC I2481FXH Driver indirmek için Tıkla

    Aygıt Yöneticisi >> Monitörler >> Genel PnP >> Sürücü Yazılımını Güncelleştir >> Sürücü Yazılımı için bilgisayarımı tara >> indirdiğiniz driver klasörünü gösteriniz >> ileri >> Tamam >> 2481W olarak gözükecektir.


    Optimum Ayarlar

    Sadece yazdıklarımı uygulayın başka bir şeye dokunmayın.

    Contrast : 52 Brightness : 100 Gamma 3

    Color Setup : User, Red : 45 : Green : 48 Blue : 50

    +75Hz ayarını yapınız.

    Tabiki bu ayarları kafamıza göre ayarlayamıyoruz alttaki testleri geçmesi lazım yoksa siz olmayan yanlış renkleri görürsünüz.

    http://www.lagom.nl/lcd-test/contrast.php

    Bu linke tıkladığınızda karşınıza çıkan renk skalasının hepsini ayrı ayrı görmeniz gerekiyor, dört beş tane kutucuğu aynı renk görüyorsanız kontrast ayarlarınızda bir yanlışlık vardır.

    http://www.lagom.nl/lcd-test/black.php

    Bu linke tıkladığınızda karşınıza çıkan siyah kutuların hepsini ayrı ayrı görmelisiniz, dört beş tane kutucuğu aynı renkte görüyorsanız siyah renk ayarınız yanlıştır.

    Extra profil

    AOC I2481FXH Profil indirmek için Tıkla!

    Profili burada anlatıldığı gibi uygulayın.


    75 Hz Overclock Anlatımı (Nvidia için)

    Nvidia Denetim Masası >> Çözünürlük Değiştirme >> Özelleştir >> Ekranın görüntülemeyeceği çözünürlüklere izin ver >> Özel Çözünürlük oluştur >> Yenileme Hızı "75" girip Test'e basıyoruz eğer ekranda yeşil yeşil çizgiler çıkıyorsa iptal edin ve bu işlemi devam ettirmeyin >> sorunsuz olduysa ekran gidip gelecek ve size kaydedilsin mi diye soracak "Evet" diyeceksiniz >> Özel 1920x1080, ilerleyen Yenileme Hızı 75Hz olanı seçip "Uygula" deyiniz ve hazır.

     AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek



    Bunun bana faydası ne ?

    Birincisi yapar yapmaz zaten ne kadar daha canlı hale geldiğini göreceksiniz.

    İkincisi oyunlarda 60Hz=60Fps olan limitiniz artık 75Hz=75Fps'ye çıkmış bulunmaktadır.

    PCMonitors.info sitesinin bu monitöre puanı : %84

    Bu paraya göre ideal bir puan, tam anlamıyla f/p yepyeni IPS bir monitör, ilerleyen zamanlarda daha fazla popüler olacağını düşünüyorum ama genel olarak AOC markasını tebrik etmek gerekir geri dönüşleri iyi incelemiş ve insanların böyle bir monitör istediğini güzel görmüş :)

    Son olarak ideal ayarları uyguladıktan sonra hala istediğiniz gibi gözükmediğini düşünebilirsiniz bunun sebebi eski monitörünüze olan alışkanlığınızdan ileri gelmektedir en az 3 gün sabit ayarlar ile kullanın en son kararınızı ona göre verin, yeni monitöre alışma süreci çok önemlidir.

    Kullanıcı Resimleri

     AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek
     AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek
     AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek
     AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek
     AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek
     AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek
     AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek
     AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek AOC I2481FXH IPS Monitör İncelemesi [Çok Şık ve Klas] TR'de İlk ve Tek


    Teknik Özellikler

    Panel boyutu 23.8"
    Ekran Oranı 16:9
    Tepki Süresi 4ms
    Çözünürlük 1920x1080
    Kontrast 1000:1 (Typical) 50,000,000:1 (DCR)
    Parlaklık 250 cd/m²
    Renkler 16.7M
    Görüş açısı 178/178
    Girişler Analog & HDMI*2
    Kulaklık girişi Var
    Hoparlör Yok
    HDCP Uyumluluğu Var
    Aktif Tüketim 22W
    Bekleme Modu <0.5W
    Fiziksel (W×H×D) 541x403x150mm
    Ağırlık (kg) 3.1
    Güvenlik Belgeleri CE, FCC, CCC, TUV-Bauart, cTUVus, CEL, CH RoHS, KC, KCC, e-Standby, ISO9241-307, C-Tick N26268, VCCI, J-Moss, PSE, PSB



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 23 Ekim 2016; 16:06:52 >







  • EK BİLGİLER



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 23 Ekim 2016; 16:16:00 >
  • Ekle benide. 1 aydir kullaniyorum oldukca memnunum. Bu 75heartz icin amd tarafinda ne yapmamiz gerekiyor?

    Ayrıca renk ayarları için direk sRGB moda aldım o şekilde kullanıyorum. Bu şekilde de gerçek renkleri alamıyor muyum?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesaverde -- 12 Mayıs 2016; 19:03:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu anlamak için gerekli testleri yukarıya koydum, bakabilirsiniz.
  • VDI çıkışı yok galiba
    Ayrıca ürün pek piyasada yok, daha doğrusu yaygın değil
  • yyildirayy kullanıcısına yanıt
    Çıkışları üstte yazmaktadır, monitör yeni olduğu için öyle.

    Bu monitörü iade edip aldığım VP239H'ta da aynı durum mevcut, sonra bunları kıyaslayacağım birde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MühendisMurat

    Çıkışları üstte yazmaktadır, monitör yeni olduğu için öyle.

    Bu monitörü iade edip aldığım VP239H'ta da aynı durum mevcut, sonra bunları kıyaslayacağım birde.

    İade sebebi neydi acaba?
  • yyildirayy kullanıcısına yanıt
    İyiki sordun bende yazayım insanlar daha dikkatli olsun ekranın üstü daha aydınlık altı daha karanlıktı, panel sıkıntısı yani.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Test ettim şimdi. sRGB modunda çok daha gerçekçi renkler aldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schiffsführer

    Test ettim şimdi. sRGB modunda çok daha gerçekçi renkler aldım.

    Benim en son denediğim ayarlar üstte, eğer daha iyi diyorsanız detaylı atın ekleyeyim zira bende artık olmadığı için deneyemiyorum.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Monitörün menüsünden sRGB'yi seçtiğimde zaten gamayı, kontrastı, parlaklığı vs her şeyi kitlediği için monitörün hangi ayarı uyguladığını anlayamıyorum.
  • İkinci ekran olarak kullanmak için monitör bakıyorum, bu model ile asus vx239h arasında kaldım. Şuan asus dizüstü kullanıyorum, ekran ips panel ve oldukça memnunum. Asusun ekranının beni tatmin edeceğine eminim ama aoc un tasarımı,zarifliği kafamı karıştırıyor. Ayrıca şuan sadece hb satıyor bu monitörü, teşhir ürün gelmesinden korkuyorum. Bu iki monitörden tercihimi hangisinden yana kullanmalıyım sizce ?
  • Burak_Clk kullanıcısına yanıt
    İki monitörün incelemesini de ben açtım oku kararını ver ikisi de güzel monitör, bu biraz daha büyük daha şık, zarif. Asus ise renklerde bence biraz daha iyi HB'den kullanılmış ürün gelme olasılığı fazla.
  • muhendis murat boyle hir konu icin tesekkurler bu monitoru yeni aldim beni de ekler misin
    monitor inanilmaz ince ,alacaklar bunu goz onune alsin
    hoporloru yok
    kulaklik cikisi var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakankaran -- 20 Mayıs 2016; 15:10:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakankaran kullanıcısına yanıt
    Evet aynen öyle piyasadaki bu paraya en ince, en şık monitör.
  • bide 144 hz olsaymış süper olurdu
  • turkiye den bu monitoru almanin imkani var mi? yine amazon konunuzdan urunu almayi dusundum fakat ne zaman kargolanacagi dahi mechul
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MCErgun

    turkiye den bu monitoru almanin imkani var mi? yine amazon konunuzdan urunu almayi dusundum fakat ne zaman kargolanacagi dahi mechul

    Ben almıştım işte, hepsiburada, bilisimport, n11 gibi sitelere geliyor şuan stok yok sadece burada 700 lira civarında dolaşıyor ama, Amazon'da 560 liraya geliyor sadece kargolanması beklenecek 1-2 ay.

    http://www.amazon.com/AOC-i2481FXH-24-Inch-Frameless-Monitor/dp/B01FGCJB3S



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 5 Haziran 2016; 13:41:32 >
  • Ekle beni de güzeldir bu monitör ben memnunum
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.