Şimdi Ara

Anzer Balında Sonra Ki En iyi Bal Hangisi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
2
Favori
46.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • babam bu yıl 23 kovandan 2oo kilo bal sağdı.isteyen olursa irtibata geçsin.petekli yada süzme.3o tl civarında satacak sanırım.gerçi pek satma yanlısı değil ama.garanti veririm çok güzel sağlıklı doğal baldır.bilen arkadaşlar var benim nasıl yaşadığımı.
  • Günümüzde artık güvenilirliği organik ürünler aldı. Açıkçası ben kimsenin sözüne değil belgeye bakıyorum her üründe olamasa da sağlık için tükettiğim bal da organik ürünleri tercih ediyorum. Organik ballar arasında da birçok markayı denedim gerek damak tadı ve kalitesi gerekse fiyatı açısından baltın adlı organik markayı kullanıyorum çok da memnunum tavsiye ederim. Fiyatları da 100 liraları aşan uçuk fiyatlarda değil ayrıntılı olarak incelemek isterseniz linki:www.baltin.com.tr
  • Anzer balından tek çiçek eksik bir bal diye biliyorum.Oldukça güzel bir baldır.Ekmek üstüne sürmelik değil şifalıktır tabi..
    http://www.etabal.com.tr/premium-urunler/eta-premium
  • Balaban

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu sağlam hortlayacak ama olsun
    anzer balı anzer yöresinden baska hıcbır yerde yetısmez
    dıger ballardan tek farkı o yorede dıger en yakın cıcek zengınlıgı olarak yakın rakıbıne nazaran 4 çeşit daha farklı cicegin o bolgede olması ve arınında dıger en kalıtelı ballara nazararn +4 cicekten daha bal almasıdır
    yalnız bu cıcekler nasıl bır cıcektır bılmıyorum ama ben o anzer balını gören şanslı kısılerden bırıyım
    cunku bırakın o balı tatmayı gormek bıle buyuk bır basarıdır

o balk kesınlıkle ama kesınlıkle iç piyasaya düşmüyor
    bildiğim kadarıyla sadece başbakana ve cumhurbaşkanına eser miktarda tadımlık yollanıyor ve bu balın %70i almanyaya ve gerı kalanıda baska ulkelere dırek ıhrac edılıyor

ben bu balın süzülmüş halini gördüm
    diger ballar gibi saydam berrak degil sarı bir tereyağ gibi düşünün aynı oyle krema gibi degisik bisey

sanıyorum bırde hıfsısıhha enstüdisine yollanıyor analiz için ve en yakın bala faydalı ıcerık olarak enaz 5-6 kat fark atıyor

anzer bulamıyorsanız siirt ve hakkari tarafından karakovan balı sıparısı edın
    ınanın balın o mucızevı ıyılestırıcı ve enerjı verıcılıgını net bı sekılde gorursunuz

• ogameci kullanıcısına yanıt
    Gitti gidiyor da hiçbir zaman gerçek anzer balı satılmamıştır. Sadece anzer ismi kullanılarak sahte anzer balı satmaya çalışan kişilerdir. Bu tür kişilere asla itibar etmeyiniz.
    www.anzeraricilik.com
  • Lezzet açısından en iyisi çiçek balıdır. Anzer balı kaliteli ve nadirdir ama sofra tüketimine uygun değildir. Lezzet arayanlar hayal kırıklığına uğrar baştan söyleyeyim. Şifa niyetine tüketilir zaten. Çiçek balı ege ve marmara'da bitki çeşnisinden dolayı iyi olmaz. En güzeli doğu anadolu ve iç anadolunun bazı bölgelerinde olur.

Kestane ve çam balı ise düşük kalite ballardır. Tercih etmeyiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cirrus-

Lezzet açısından en iyisi çiçek balıdır. Anzer balı kaliteli ve nadirdir ama sofra tüketimine uygun değildir. Lezzet arayanlar hayal kırıklığına uğrar baştan söyleyeyim. Şifa niyetine tüketilir zaten. Çiçek balı ege ve marmara'da bitki çeşnisinden dolayı iyi olmaz. En güzeli doğu anadolu ve iç anadolunun bazı bölgelerinde olur.

Bu bilgileri neye dayanarak paylaştınız acaba ?

Doktorum bana özellikle Kestane Balını önerdi.

Düşük kalitede demeniz beni temkinli olmaya itti.

Biraz daha konuyu açarmısınız lütfen.

Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustizmir

quote:

Lezzet açısından en iyisi çiçek balıdır. Anzer balı kaliteli ve nadirdir ama sofra tüketimine uygun değildir. Lezzet arayanlar hayal kırıklığına uğrar baştan söyleyeyim. Şifa niyetine tüketilir zaten. Çiçek balı ege ve marmara'da bitki çeşnisinden dolayı iyi olmaz. En güzeli doğu anadolu ve iç anadolunun bazı bölgelerinde olur.

Şimdiden teşekkürler.

MANYAQ HORT YAPMİŞSİN KARDEŞ

• quote:

Orijinalden alıntı: GenkaNuank

quote:

Orijinalden alıntı: mustizmir

quote:

Şimdiden teşekkürler.

MANYAQ HORT YAPMİŞSİN KARDEŞ

Sonuç itibariyle 5 aylık bir konu başlığı. Fazla da eski sayılmaz. Nice yıllanmış konular güncellenmekte.

Bilgiye ihtiyacım olduğu için mesaj ekledim. Kaliteli , güvenilir ve % 100 Orjinal kestane Balı alma niyetimdeyim.

Öneri ve görüşlere , yönlendirmelere ihtiyaç duymaktayım.

Saygılar.

• Çam ya da kestane bali tek çeşit nektardan oluşur. Çiçek balında arı bir çok çiçekten faydalanır. Dolayısıyla kokusu daha komplekstir. Ayni sebeple bir çok çiçekten faydalandığı için daha faydalıdır. Kekik, nane, çiğdem, ballıbaba, gelincik, gül, aslanağzı ne bulursa toplar.

Tabi çiçek bali da bölgesine gore kalite kalite değişir. Karar tabi sizin. Bu arada kestane bali biraz sabun gibi kokar. Alışık değilseniz pek yiyemeyebilirsiniz. Kuşkusuz o da çeşitli rahatsızlıklara iyi gelir ama yukarıda bahsettiğim gibi çiçek bali daha iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 7 Ocak 2016; 1:59:35 >
  • quote:

Çam ya da kestane bali tek çeşit nektardan oluşur. Çiçek balında arı bir çok çiçekten faydalanır. Dolayısıyla kokusu daha komplekstir. Ayni sebeple bir çok çiçekten faydalandığı için daha faydalıdır. Kekik, nane, çiğdem, ballıbaba, gelincik, gül, aslanağzı ne bulursa toplar.

Tabi çiçek bali da bölgesine gore kalite kalite değişir. Karar tabi sizin. Bu arada kestane bali biraz sabun gibi kokar. Alışık değilseniz pek yiyemeyebilirsiniz. Kuşkusuz o da çeşitli rahatsızlıklara iyi gelir ama yukarıda bahsettiğim gibi çiçek bali daha iyidir.

Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim. Çok aydınlandığımı itiraf etmeliyim.

İzmir'den Saygılar Sevgiler.
  • Amacım polemik yaratmak ya da tartışma başlatmak değil. Babamın geçen yıl akciğer kanserine yakalanması sonrası epeyce araştırma yaptım. O kadar ki, okuduklarım birkaç cilt ansiklopedi olur. Bal konusu da (deli bal yüzünden) bunların içindeydi. Bilinenin aksine yarar sıralaması olarak kestane balı en yararlısı. Sonra çam balı ve en son çiçek balı geliyor. Tabi bu sıralamaya özel çiçek balları (anzer balı gibi) dahil değil. Zaten aşırı pahalı oluşu yüzünden onlar farklı kategoride. Özellikle kansen hastalarına kestane balı öneriliyor. İçeriğinde çok düşük şeker olması nedeniyle. Kanserli hücreler şeker ile beslendiği için özellikle çiçek balı, çam ve kestane balına göre yüksek şeker içeriği nedeniyle pek uygun değil. Tüm bunları organik ballar üzerinden konuşuyorum. Şeker takviyesi ile yapılmış olanlar değil. Balların içeriklerine dair laboratuar sonuçları vs internette mevcut. Bazı üniversiteler de (ziraat fakültesi, Hacettepe vs) bu incelemeleri rutin olarak yapanlardan. Onların verilerini de bulabilirsiniz internette. Ben bir url ekleyeyim aşağıya. Okumayı sevmeyen toplumumuz için seyretsinler diye:

http://www.uzmantv.com/cam-bali-ile-cicek-balinin-farki-nedir

Bu sofrada tüketilebilecek balların karşılaştırması olarak düşünülebilir. Çünkü kestane balı bunlardan çok daha yararlı, birçok rahatsızlığa destek ve solunum yolları ile ilgili neredeyse tüm rahatsızlıklara şifa kabul ediliyor. Grip nezle bronşit hatta astım vs. Tabi bunu ilaç niyetine kullanmak gerekiyor. Günde bir tatlı kaşığı ve kesinlikle metal değdirmeden. Dünyada bal yapan bir arı bir de ülkem insanı olunca, organik(sertifikalı) tercih etmek mecburi oluyor.

Bunca araştırmamdan öğrendiklerimin bir özeti bu. Yoğurt, yumurta, kefir, ve bal için kitaplar yazılır aslında ama kim okur ki ülkemde :)

• Bazı seneler elverişsiz hava şartları nedeniyle üretim kısıtlı olduğundan anzer balı çabuk tükeniyor. Anzer Balı , Yayla balı , kaçkar balı çeşiterini www.anzeraricilik.com.tr kredi kartıyla satın alma kolaylığından yararlanın.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.