Merhaba arkadaşlar . Ben vücut geliştirmeye başladım . Her gün 2 kere yarımşar saat (sabah & akşam) antreman yapıyorum. Karnımda ve göğüsümde çok olmasa da yağ var. Yani zayıf değil , orta kilodayım. Ben antremanı yaptıktan sonra proteinli gıdalar alıyorum . (Haşlanmış patates , haşlanmış tavuk , haşlanmış kepekli makarna , yoğurt veya ton balığı)
Acaba doğru mu yapıyorum ? ŞİMDİDEN YARDIM EDEN ve ETMEYE ÇALIŞAN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
Antrenmandan önce genelde karbonhidrat ağırlıklı besleniyorlar sanırım yani kepekli makarna gibi gıdaları antrenman günü spordan önce yiyebilirsin spordan sonra ise protein ağırlıklı yemeye çalış.Antrenman oldugu günler karbonhidrat tüketimini off günlere göre daha yüksek tut. Badem yemeye çalış hem sağlıklı yağ var içinde hem de protein miktarı güzel.
Yanlışım varsa düzeltir daha bilgili arkadaşlar iyi günler.
Antrenmana yemekten 1.5-2 saat sonra başlanmalı, yani yedikten hemen sonra antrenman yapmak doğru değil diye biliyorum. Bu da küçük bir not olarak kalsın aklınızda
sabah akşam dediğin antrenman neler ?
Hocam şimdi karbonhidrat bölümüne girmeden anlatayım.
Antremandan bir saat önce protein alıyorsun bu önemli bir saatten daha az kala veya 1.5 saatten daha önce alırsan faydasını azaltırsın çünkü bunlarda gidip bi anda kas olmuyorkı sen 1 saat once al sındırılsın sen kas yaparkende onları kullanırsın.
antremandan sonra alıp almıyacağın tartışmalı bı konudur bence alabılırsın tıne dedıgım gıbı hemen sonra değil bunuda yarım saat 45 dakıka sonra almalısın.
Şimdi altın kurala geliyoruz bu kuralı uygulaman cok ıhtıyacına yarayacaktır. Yatmadan once protein almalısın bunun nedenı gün içinde aldıgın proteinleri iyice sindirmen ve uyurkende protein emildiği için . Bu cok onemlidir uygulayınca uzun zamanda farkı hıssedebılırsın.