Şimdi Ara

antifirizsiz calisirsa sorun olurmu ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
14.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bi kac gun once focus zx3 marka aracimin altinda antifiriz akintisi oldugunu farkettim. kaputu acip baktigimda antifiriz kutusu tamamen bosalmis aksam doldurdum sabaha yeniden bosalmis. tamirciye goturdum nerden aktigini bulamadi antifiriz kutusunda ve hortumlarda bi sizinti yok motorun alt kismindan akiyor sanki. araci ford servise goturecem fakat servis randevu icin 4 gun sonraya gun verdi. simdi bu sure icinde ben araca antifiriz koymadan biniyorum yani kutu bos oyle asiri soguklar olmuyo bu sekilde binmemin motora bi zarari olurmu? bilgisi olan arkadaslardan rica ediyorum tesekurler

• kaçk galiba devridaim pompasından(sizin anlatımınızla).birde antifiriz kabı dediniz pek birşey anlamadım.
    anladığım aracınız su eksiltiyor.doldurma kabı boşalıyor.haliile su koydukça antifiriz yoğunluğu düşeceğinden donma dereceside düşer.kapalı garajınız yoksa,sokakta park ediyorsanız don yapan geceler aracınız için sıkıntı yaratır.
    tavsiyem;aracı birkaç gün kapalı garajda bırakmak.servis zamanına kadar.basınçlı kapak kullanıyorsanız kapağı gevşetmek akıntı için geçici çözüm olabilir.kolay gelsin
  • Antifriz kutusu ne arkadaşım? Yedek su deposu mu?
    Su eksikse kısa mesafelerde bile hararet yapabilir..
    Su var antifriz yoksa, nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama donabilir ve en zayıf yerden patlak verebilir.
  • Arkadaslar antifiriz kutusu dediğim su koyduğumuz kutu ben canada da yasıyorum öyle fazla bi soğuk olmuyo gece 1 derece en düşük sıcaklık donma olmuyordA kullanım esnasında bi zarar verirmi
  • motor hararet yapar
  • Bugun yaklaşık 200 km yol yaptım sürekli hararet göstergesini takip ettim hararet ibresi ortayı hiç geçmedi yani 90 dereceyi
  • Kanada soğuk olmuyor mu? İklim değişimleri ve küresel ısınma demek ki uydurma değilmiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o zaman kaçırma çok deyil devridaim olma ihtimali dahada yüksek.baktırıp değişmek en sağlıklı yol bence.
    birde kanada kuzey yarıkürede deyilmi ordada kış olması gerekir.hatta benim damat şuan orada kayak için gitti...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nrglife
    Kanada soğuk olmuyor mu? İklim değişimleri ve küresel ısınma demek ki uydurma değilmiş

Ben vancouver dayım buranın iklimi iliman faZla soğuk değil ama cok soğuk olan yerleride var -30 dereceleri görüyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferrariman

Bugun yaklaşık 200 km yol yaptım sürekli hararet göstergesini takip ettim hararet ibresi ortayı hiç geçmedi yani 90 dereceyi

benim bildiğim sıcaklık zaten soğutma suyundan ölçülür. yani su olmayınca zaten hararet ibren yükselmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hezerfen
    o zaman kaçırma çok deyil devridaim olma ihtimali dahada yüksek.baktırıp değişmek en sağlıklı yol bence.
    birde kanada kuzey yarıkürede deyilmi ordada kış olması gerekir.hatta benim damat şuan orada kayak için gitti...

Galiba sizin dediğiniz gibi devir daimdan geliyor akıntı biran önce yaptırmak istiyorum servis gunünü bekliyorum....
    Damadınız kayak icin geldiğine gore büyük ihtimal cypress a gelmiştir orası yüksek kesim olduğu icin sürekli karlı kayak merkezi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: idemo

quote:

Bugun yaklaşık 200 km yol yaptım sürekli hararet göstergesini takip ettim hararet ibresi ortayı hiç geçmedi yani 90 dereceyi

benim bildiğim sıcaklık zaten soğutma suyundan ölçülür. yani su olmayınca zaten hararet ibren yükselmez.

Ben bu acıdan hiç düşünmemiştim o zaman baya bi zarar vermiştir motora . İbre çıkmayınca bende fazla kasmamıştım ama simdi kafama takıldı ...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: idemo

quote:

Ben bu acıdan hiç düşünmemiştim o zaman baya bi zarar vermiştir motora . İbre çıkmayınca bende fazla kasmamıştım ama simdi kafama takıldı ...

damat kayak merkezinden bahsetmişti amma ismi net hatırlamıyorum.hafta sonu dönecek zaten.
    birde hararetle ilgili boşa sıkıntı çekmeyin....kapalı veya basınçlı sistemlerde sistemde oluşan ısı müşür(hararet müşürü)tarafından algılanıp göstergeye yansır.içiniz rahat olsun.hemde hiçbir eksiksiz.
    yalnız ihmale gelmiyen konu;arızanız devridaimse umulmadık biryerde sizi yolda bırakabilir onun için arıza herneyse baktırmakta fayda var.sağlıklı kalın.(kayak merkezi hani olimpiyatların yapıldığı yer yanılmıyorsam).

• Radyatördeki su donarsa ama çok soğuk olmuyor diyorsunuz biterse veya çok eksilirse sıkıntı yaşatır onun haricinde bir sıkıntı olmaz.
  • Servise kadar ucuz bir antifriz alın ve sistemde en az %30 antifriz olduğunu garanti edin.

Devri-daim olduğu için sıcaklık 100°C içnde tutulur fakat ısılar yüksektir. Silindir sıcaklıkları 600°C'leri bulabilir. Isı transferi hızlıdır. Isı transferinin kendisi çok iyi bir paslanma sebebidir. Eğer antifriz kullnamıyorsanız motor kanallarıın ne kadar hızlı paslanabildiğine şaşırırsınız. Her gün 200km yapıyorsanız 1000 km içinde kapak contasına veya kapak conta yüzeylerine pekala zarar verebilirsiniz.

Isı müşürü yukarıdaysa su seviyesi azaldığında okuma yapmaz. Seviyeyi de yakından kontrol etmekte fayda var.
  • arkadaslar verdiginiz cevaplar icin hepinize tesekkur ederim
  • Arkadasimiz tesekkur etmi$ herkese demekki sorunuz cozmu$ diye dusundum ancak birseyler yazmak istiyorum.
    araci 90 dereceyi gemedigine gore sogutma sisteminde yeterince su var.ilave deposu bo$aliyor diye du$unuyorum sadece.ve devirdaimdede sorun olsa yine hararet olu$ur.ve antifriz eksilirse sorun olur diyorsunuz.antifriz olmamasindan sorun olmaz.egerki sadece su olursa antifriz olmaz ise donmadan doalyi genle$meden sorun olur ki motordaki butun sivi bo$altilsa bile isterse - 50 derece olsun hicbir sorun olmaz aracta ( calistirmadan dururken).
    araci gormeden tabikide drekt cozum bulamayiz ancak sicaklik 90 dreceyi gecmiyorsa ilave su deposuna kadar eksiltme sorun oluyor sadece diye dusunuyorum.
  • Motor donar termostat donar kayış koparır motor yatak sarar veya.Hararet yapar.
  • Acill serviseeee Sorun büyümesin... Antifiriz ve antifiriz kutusu dediğinizde sanırım soğutma suyu ve sogutma suyu kabı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.