Şimdi Ara

Antidepresana başlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
2.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar şuan bunları ağlayarak yazıyorum çıkamadım işin içinden.

LYS YGS sezonundayım. Erkek adam ağlar mı demeyin konu ciddi.

3 aydır sevgilimle benim saçmalıklarım yüzünden barışıp tekrar ayrılıyoruz. 1.yılımıza giricez ve ben ölüyorum. Aramız bozuluyor derslere odaklanamıyorum diye okulumu değiştirdim şimdi küçük binada ders işliyoruz. Arkadaşlarımla kapıştım konuşmuyorum arkadaşımda ne arkadaşım kaldı ne sevgilim şimdi geçen gün ayrıldık. Kendisi erkeklerle yakındır biraz nankör falandır ama aşık oldum be göremiyorum ondan başka hiç bir şey ben hissiz biriydim daha ilk sevgilim. O kadar çok bağlandım ki geçen yıl kesintisiz 10 saat kadar uyurken şimdi 2 3 saat içinde yaklaşık 10 15 kere uyanıyorum. Bütün ilişkiyi ben bok ettim harbiden 3 aydır o kadar salaklık yaptım ki anlatamam. O beni çok seviyor bende onu ama acı çekiyoruz lanet olsun. Gözlerim artık kıpkırmızı oldu altları şişti bembeyaz oldu.

Dedemle kalmaya başladım okula yakın diye ve dedem hasta, hastahaneye kaldırıldı şuanda da tek başıma kalıyorum. Duvar falan her şey üstüme geliyor 1 saat ders çalışayım diyorum hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlıyorum. Napıcam ben ya düşündüm antidepresanlar kullanmak aklıma geldi dayanamıyorum ben cidden ölüyorum ciddiyim ölüyorum bende takıntıda var fazla el yıkama, hastalık hastalılığı, evi kontrol etme sürekli yarın psikiyatriste gidicem aileme haber vermek istemiyorum.

Napicam ben ya bu okulda falan arkadaşım yok zaten arkadaşım kalmadı. Zaten bu okula geçmem sevgilimle beraberken çalışamamız sürekli kavga edince ben üzüntüden ders falan çalışamıyorum ve ayrılma sebebim birazda bu yüzden yük oluyor. Ama inanılmaz seviyorum. Napicam ben ya şuan tekim ve sabahı nasıl çıkarıcam bilmiyorum intihar bile geçti aklımdan ya napicam delirmek üzereyim...

• Lustral al. İyi gelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antidepresan batakliktir kardesim . Cozum kafanin icinde ilaclarda degil. Dersi 1 haftalik ertele ve hayatindaki sorunlarin ustesinden gelmeye ilk once kendini sorgulamakla basla. Domino taslari gibi bir bir sorunlarin cozulecektir

• Denedim olmuyor. En fazla 1 gün rahattım sonra bir anda aklıma gelince düşünmeye başlıyorum ve başlıyorum ağlamaya. Nasıl geçicek bu sene hiçbir fikrim yok. En azından birşeyler geçene kadar başlamak istiyorum en azından alışana kadar. Bu aşk acısı beni öldürüyor kıvranıyorum evde mide ağrısından. Yalnızım bir de ne arkadaşım kaldı ne sevgili şuanda evde de yalnızım. Patlamak üzereyim yalnızlıkta vurunca çok kötü oluyor be hemde çok. Bir ara kullanıyordum gene ama bağımlılık falan yapmadı kuş gibi olmuştum. Bir daha denemek istiyorum...
  • Hocam doktor değilim ama 4 yıldır antidepresan kullanıyorum. Sorun bence segiliyle alakalı değil. Ama dediğin kadar kötüysen psikiyatriste git ama ilaçlara mümkün olduğunca bağlanmamaya çalış. Sınav zamanı stresi olabilir belki. Geçmiş olsun.
  • Kancaaa kullanıcısına yanıt
    Antideprasana baslayinca ne olacak biliyor musun
    Tamam kafadaki dertleri hafifletiyor ama beyni uyusturuyor
    Gun icinde hep uykun geliyor
    Antideprasan ne yazikki çözüm degil sadece seni dunyadan soyutluyor acin bitmiyor ve bağımlılık yapiyor hic başlama alistin mi birakman da zor olur baska bir destek alman lazim

Bak dostum gercekten suan oldugun durumdan bi cikis yolu yok gibi gozukuyor o karin agrilari vs herkesin basindan geciyor boyle seyler . 1-2 gun disarda cik gez bi parkta yuru ne bileyim daha huzurlu bi ortam bul dusunmek icin. Sevdigin yiyecek icecek varsa onuda al yanina uzan cimlere ne yasadigini degil icinde bulundugun durumu nasil duzeltecegini dusun. Duzelmeyecek bisey yok . Ne yapacagina karar ver ve sevgilinle konus. O da seni seviyormus zaten o da anlayis gosterecektir sana . Ona ne diyecegini falan yaz konusma hazirla falan. Bunlari yaparken melankolik sarkilarda dinleme. Bunlari hallettikten sonra okulda tartistigin insanlarada ayni sekilde anlat durumu ve ozur dile. Ozur dilemek buyukluktur hatani anladigini gosterir ve arkadaslarinla aranin duzelmesinide saglar . Halledilmesi gereken seyleri hallettikten sonra derslerine devam edersin kaldigin yerden. Antidepresan sorunlari cozmez sadece sorunlardan uzaklastirir seni . Sen sorunlarini cozmeye odaklan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Spora başladım !
    3 yıl önce açıldı
    30 yaşında spora başlamak
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bir psikiyatr gidip derdini anlat burada cahil cahil konusanlara inanma antidepresan beyni uyusturmaz seni mal etmez robota felan cevirmez

ama doktor kontrolu olmadan asla kendi basina is yapma hayatin kayar :)

Gecmis olsun

• back2back kullanıcısına yanıt
    Hocam ben kullandim ve bildifimden yazdim salladigim yok 1 hafta kullandim ilacin beni daha kotuye götürdüğünü farkettim ve biraktim birakirken de cok zorlandim bagimlilik yapiyor vucut ilac saatinde ilaci istiyor sanki bor sigara bagimliligi gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: Crazy Goat

Hocam ben kullandim ve bildifimden yazdim salladigim yok 1 hafta kullandim ilacin beni daha kotuye götürdüğünü farkettim ve biraktim birakirken de cok zorlandim bagimlilik yapiyor vucut ilac saatinde ilaci istiyor sanki bor sigara bagimliligi gibi

bu ilaclardan 14 farkli adet kullandim ilk 2 hafta vucudun alisma suresidir o surec icinde dayanamayacaginiz yan etkiler olabilir normaldir azalarak yok olur kimyanizla oynuyorsunuz bu ilaca bagimli oldugunuzu gostermez bazi ilaclarin kanda yarilanma sureleri azdir vakti geldiginde alinmaz ise kandan cekilmeye baslar bazi ilaclarin ise fazladir 3-5 gun almasaniz bile birsey olmaz bu ilaclar pat diye birakilmaz bazi ilaclari birakmak icin ilac bile degistirilir

yesil recete ve kirmizi receteye tabi ilaclar bagimlilik potansiyeli yuksektir merak etmeyin bakanlik bagimli olmaniza musade etmez doktor yazsa bile eczaneden alamazsiniz bagimlilik bagimlilik diyorsunuz ya xanax turevi ilaclar aniden birakmaniz halinde hayatinizi kaydirir el ayak titretir akil karistirir aglatir saldirganlastirir

daha fazla yazabilir bilgiliyim bu ilaclar intiharin esiginden dondurdu beni hayatimi olumlu yonde degistirdi ihtiyaci olan insanlar muhakkak kullanmali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi back2back -- 20 Eylül 2016; 23:53:48 >

• Ulan 3 sene kullanmıştım o ilacı ne günlerdii bee
    Ben bu arkadasin antideprasana baslamasina gerek yok diye düşünüyorum sevgili ve arkadas meselesi icin baslamaya deger mi sizce?
    Ben de asik oldum ama karşılık bulamadim arkadas iliskilerimde sikintilar yaşadım ama kendimi bu kadar parcalamadim

• anti depresan kullandım bende 2 kere ilk seferinde bir iyileşme çabam yoktu bir amacım yoktu sakin tutuyordu yine 2 ay filan kullandım bıraktım o dönemi cidden pek hatırlamıyorum 2. kullanışımda biliçliydim anti depresan eksiklerimi kapayacak ben yoluma devam edeceğim diye başladım sanırım hayatımda en çok yukseldiğim zamanlardı 3 ay filan çok guzel geçti ramazan gelince bıraktım arada sırada ilacı arasamda stresi kaldıramayacak durumlara gelsem de hayatımın kontrolu bende zor bir periyottan geçiyorsan sana yardımcı olacaktır prozac kullanmanı öneririm hiç bir yan etkisi yok yoksunluk çektirmiyor bırakınca bir nevi sakinleştirici gibi dusun bu ilacları.

Her anti depresan aynı değil yorumlara bakma senin ki basit stres prozac gibi hafif bir anti depresanla iyi olursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bremen Bv-244 -- 21 Eylül 2016; 0:04:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crazy Goat

Ben bu arkadasin antideprasana baslamasina gerek yok diye düşünüyorum sevgili ve arkadas meselesi icin baslamaya deger mi sizce?
    Ben de asik oldum ama karşılık bulamadim arkadas iliskilerimde sikintilar yaşadım ama kendimi bu kadar parcalamadim

kendisi yukarıda takıntılarının olduğunuda belirtmiş takıntılı bir insanın hayatı emin olun kolay değil 8 yılım obsesif kompulsif + sosyal fobi + kaygı bozukluğu ve dönem dönem depresyonla geçti kabus gibiydi kabus

her insan her sıkıntıyı çözemez malesef bu yüzden psikoloji ilimi var

konu sahibi arkadaş için ise antidepresana başlamaya değer mi ? onun kararını ben veremem ama uzun süredir kendi çözemediği problemleri varsa evvala başlamalı

bana göre sınır kişilik bozukluğu , okb , depresyon , şizofreni , kaygı bozukluğu (panik atak) gibi hastalar yani gerçekten beyin kimyasından ötürü hayatını devam ettirmekte zorlanan kişiler psikiyatra giderek ilaç ile çözüm yolu aramalı

Ha keşke ülkemde psikolog fiyatları uygun olsa herkes konuşarak çözmeye çalışsa ama şuan en iyi psikolog seans başı 200 tl diyecektir ayda 2 kere gitsen :)) çouğumuzun gücü yetmez buna

Umarım herkes istediği gibi bir hayata kavuşur sorunsuz , sıkıntısız hayat yaşar sevgiler :)

Psiklok fiyatlarinun yuzundende karsi ciktim ozel cok pahali devlette saglikta doktarlar pek ilgilenmiyor inanki boyun agrisi icin doktora gittim devlete 1 doktor yuzume bakmadan 2 ilac yazip gonderdi diger doktor da kalkip muayne etti ve ilac yazdi ve ikisinin yazdığı ilaclar cok farkliydu antideprasan olarak doktor yanlis yonlerndirirse de arkadasomiz icin hic olmayacaktir

2 senedir çocuklarımın annesi olsun istediğim kız beni aldatmış bugün öğrendim. Çok takılma hayat garip biraz

• Ağlamaktan sonra bir durulma oluyor. Biz onunla günde yaklaşık 10 saat beraberdik. Okulda 8 saat çıkışta da bir şeyler yapıyorduk. Sonrasında ise telefondan konuşurduk bir anda bırakmak çok zor oluyor. Belki alışmam lazım yalnızlığa ama tabi sorun sadece bu değil.

Takıntılarım çok yani bir şeyi o kadar fazla düşünüyorum ki yani mesela sandalyeden kalktım biraz dışarda olsa düşünmeye başlıyorum ya biri düşer kafasını vurursa benim yüzümden olursa diye. Suçluluk psikolojisine giriyorum.

Sevgili olayında da suçluluk ve pişmanlık var. Şuanda onla aynı sınıfta aynı kursta olabilirdim daha çok beraber vakit geçirirdik sonrasında aynı üniversite aynı bölüm... o bunları istiyordu ama ben geleceğimizi göremedim sürekli kavga ve onlayken üstümde sanki 1 ton yük var gibi oluyordum ve ayrıldım. Şimdi bayılmak üzereyim.

Uykumdan uyanıyorum sürekli ve sabah ölü gibi kalkıyorum enerjim yok enerjim hiç yok eskiden deliksiz uyurdum kesintisiz böyle yattığım gibi kalkardım. Şimdi o günleri arıyorum.

Takıntılar artık canımı sıkmaya başladı yarın doktora gidicem bakalım o ne diyecek. Artık böyle 6-7dk kadar elimi yıkayabiliyorum bazen ve günde sık yıkarım elimi 10 kere girsem 60-70dk yapar ve buda önemli bir süreye denk geliyor el yıkıyorum sonuçta. Yoruldum artık yardım edicek biri kalmadı 1 yıldır bu sorunlar devam ediyor ve belki bir kaç ay normal olduysa da şiddeti gittikçe arttı her şeyin sevginin bağımlılığın falan. Napicağımı bilmiyorum artık ne hayattan zevk alabiliyorum ne bir şeyler yapmak istiyorum.

İlaçların beni belki 3 hafta belki 1 ay en azından yalnızlığa alışana kadar idare etmesini istiyorum daha önce 1 hafta kullandığım olmuştu ve bir anda bıraktanım sonra bir şey olmamıştı ne kadar bağımlı olabilirim diye düşünüyorum da rahatlamak istiyorum. Uyuşukluk olsun biraz hadii salla diyebileyim bunları demem şimdi imkansız. Şimdi sonrasınıda düşünüyorum yan etkileri falan da yani ufak mutlu olmak istiyorum bundan ilaç diye düşündüm uzun süre kullananlar daha iyi bilicek tabi ki nasıl oluyor falan. Ben 1 hafta kullandım baya bir rahatlama olmuştu problemim geçince bıraktım bende.

• Benim başıma lise sonda benzer bi hadise geldi. Doktora danışmadan Lustral kulanmaya başladım. Sonra overdose olup bayıldım.

Denetimli kullanman gerekir psikiyatra git mutlaka.

• 3 aydır dan sonrasını okumadım..

lys-ygs döneminde birinin bu kadar anlamsız işlerle uğraşmaması gerekir.. sevgili denen olay şuanda anlamsızdır ve yüktür kardeşim. hayatını kurtarmaya bak önce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kancaaa

Ağlamaktan sonra bir durulma oluyor. Biz onunla günde yaklaşık 10 saat beraberdik. Okulda 8 saat çıkışta da bir şeyler yapıyorduk. Sonrasında ise telefondan konuşurduk bir anda bırakmak çok zor oluyor. Belki alışmam lazım yalnızlığa ama tabi sorun sadece bu değil.

Takıntılarım çok yani bir şeyi o kadar fazla düşünüyorum ki yani mesela sandalyeden kalktım biraz dışarda olsa düşünmeye başlıyorum ya biri düşer kafasını vurursa benim yüzümden olursa diye. Suçluluk psikolojisine giriyorum.

Sevgili olayında da suçluluk ve pişmanlık var. Şuanda onla aynı sınıfta aynı kursta olabilirdim daha çok beraber vakit geçirirdik sonrasında aynı üniversite aynı bölüm... o bunları istiyordu ama ben geleceğimizi göremedim sürekli kavga ve onlayken üstümde sanki 1 ton yük var gibi oluyordum ve ayrıldım. Şimdi bayılmak üzereyim.

Uykumdan uyanıyorum sürekli ve sabah ölü gibi kalkıyorum enerjim yok enerjim hiç yok eskiden deliksiz uyurdum kesintisiz böyle yattığım gibi kalkardım. Şimdi o günleri arıyorum.

Takıntılar artık canımı sıkmaya başladı yarın doktora gidicem bakalım o ne diyecek. Artık böyle 6-7dk kadar elimi yıkayabiliyorum bazen ve günde sık yıkarım elimi 10 kere girsem 60-70dk yapar ve buda önemli bir süreye denk geliyor el yıkıyorum sonuçta. Yoruldum artık yardım edicek biri kalmadı 1 yıldır bu sorunlar devam ediyor ve belki bir kaç ay normal olduysa da şiddeti gittikçe arttı her şeyin sevginin bağımlılığın falan. Napicağımı bilmiyorum artık ne hayattan zevk alabiliyorum ne bir şeyler yapmak istiyorum.

İlaçların beni belki 3 hafta belki 1 ay en azından yalnızlığa alışana kadar idare etmesini istiyorum daha önce 1 hafta kullandığım olmuştu ve bir anda bıraktanım sonra bir şey olmamıştı ne kadar bağımlı olabilirim diye düşünüyorum da rahatlamak istiyorum. Uyuşukluk olsun biraz hadii salla diyebileyim bunları demem şimdi imkansız. Şimdi sonrasınıda düşünüyorum yan etkileri falan da yani ufak mutlu olmak istiyorum bundan ilaç diye düşündüm uzun süre kullananlar daha iyi bilicek tabi ki nasıl oluyor falan. Ben 1 hafta kullandım baya bir rahatlama olmuştu problemim geçince bıraktım bende.

zamanla geçer dostum oyun filan oyna kafanı meşgul et başka şeyle

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.