Şimdi Ara

Antidepresan üstatları konuya gelebilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet yaklaşık 2 ay 10 gündür Cipralex adlı ilacı kullanıyorum anksiyete sebebiyle. Bu ilaçla yaşadıklarım inanılmaz karmaşık.ilk 3 hafta herhalde placebo etkisinden olacak gayet iyiydim. sonra tam doza geçtim yine kötüleştim. sonra bir ara efsane oldum baya iyiydim. sonra yine kötüleştim. şimdi panik ataklar vs allaha şükür bitti ama hala kaygılı hissetme durumum geçmedi. kesinlikle ilaçtan önceki kadar şiddetli değil ama hala sürekli kaygılı hissediyorum vücudumu dinliyorum istemsizce. yorgunum hissizim bir garip oldum yani. en son ilacın dozunu 20 mg yaptık. tamamen doktor kontrolünde alıyorum bu arada ilacı. şimdi şu an şehir dışındayım doktoruma gidemem. şimdi bu antidepresan ilaçlardan tam verim alabilmek için minimum 6 ay bekleyin diyor çoğu kişi. 2 bucuk ay oldu yaklaşık ama hala problemlerim eskisi kadar olmasa da devam ediyor.

sizce 6 ayı beklemeli miyim yoksa ilaç değişikliği mi uygun olur ?? tıbbi bir tavsiye almak için açmadım konuyu tabi doktoruma danışıcam ama yine de fikir almak istedim.

• psikolog + psikayatri
    terapi+ ilac
    normali boyle ama cogunca
    hapla gecistiriliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neye karşı panik atağınız var hocam mesela bir fobiniz mi var sebepsiz yereli panik atak veya kaygı geliyor ?
    Yardımcı olmaya çalışırım 14 yıldır bu işin içindeyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En az 6 ay kullanın hocam tam etki için erken. Kullandım bir süre zaten bunlar ağır ilaçlar değil daha iyi hissetmene yardımcı oluyor. Ama ilaç mucize değil ve her zaman tek başına çözüm olmayabilir. Problemine göre senin de ilaç kullandığın süre içinde bir şeyler yapman gerebilir. Sorunun kaynağını bulmaya onu düzeltmeye çalışmak lazım.

Kısaca kullanmaya devam edin, doktora gittiğinizde o duruma göre bakar artık.
  • Cipralex paxil ikilisini 2 sene kullandim
    Cipralex guzel ilactir

• ^7pMş^ ^ kullanıcısına yanıt
    hocam o zaman sana hikayemi detaylıca yazayım.

benim üniversite sınavından bir ay önce ağır mide bulantısı ve ishal şikayetlerim başladı. ilk başladığı gün dershanedeydim. berbat bir mide bulantısıyla kendimi sınıftan zor attım ve özel bir hastaneye gittim. doktor gaita testi vs yaptı ve " hiçbir şeyin yok sağlamsın " dedi. bu beni 1-2 saat rahatlattı. sonra eve gittim. 1 saat sonra yine ağır mide bulantısı. ama bu öyle bir bulantı ki geceleri uyku falan yok. uyuyamıyorum. ve ben o sırada büyük bir hata yaparak internetten hastalık araştırmaya başladım. irritabl bağırsak sendromundan tut mide kanserine ordan beyin tümörüne neler neler okudum. bu ara vücudumda garip böyle noktasal acılar hissetmeye başladım .gittim yine özelde bir gastroentroloğa. o da baktı bana hiçbir şeyin yok tamamen sınav stresi dedi. basit bir mide ilacı verdi yolladı. ben yine 1-2 saat rahatladım sonra yine bulantı vs vs başladı. sonra bu bulantıya çok ağır ishal eklendi. augmentin verdiler bana enfeksiyon olabilir deyip bir doktor tanıdığım. o benim ishali geçirmedi. ben tabi artık iyice bitmiş durumdayım sınav yaklaşıyor ishal geçmiyor dedim herhalde ben bittim.
    en son augmentin de işe yaramayınca cipro+biteral diye bir ilaç verdiler. ilacı almadan önce internetten ciproyu araştırdım ve resmen kafayı yedim.

ilacın sakat bıraktığından tut kör ettiğine kadar her türlü şey yazıyordu. dünyada böyle bu ilaçtan etkilenen insanların kurduğu yardımlaşma grupları falan var. içmek istemedim ama ishal fena doktor iç dedi içtim ama o yazılar aklımdan hiç çıkmadı - ki hala çıkmış değil-. bu ilacı kullanırken bir sıkıntı olmadı ama kullandıktan 1 gün sonra bu dediğim noktasal acılar aşırı şiddetlendi bende bunu ilaca bağlayıp kafayı yedim ve hayatımda ilk kez bir anksiyete atağı yaşadım. o günden sonra ilaca başladım işte olay bu.

yani o ciproyu içeli 3 ayı geçti ama hala aklımdan çıkmadı yazılanlar vücudumda arada noktasal acılar oluyor böyle hemen aklıma yazılanlar geliyor fenalaşıyorum resmen.

çok uzun oldu ama olay bu hocam.

• hocam valla üniversiteye başladım derse yoğunlaşıcam iyice belki kafam rahatlar o konuda biraz spora falan da başlamayı düşünüyorum ama bakalım ne olacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iyi birisiydim kullanıcısına yanıt
    Kardeşim internetten çok fazla hastalık araştırmak zaten panik atağın en büyük tetikleyici si diyebilirim ki biraz da hassas ve evhamlı biriyseniz kesinlikle acabalar la atak geçirmeniz normal.
    Sana şunu soyleyim muhtemelen karın ağrısı ishal i sınav stresi tetikledi muhtemelen.
    Kullandığın ilaca gelince psikolojik durumlarda çok sağlam bir doktora gitmenizi önceden arastirmanizi tavsiye ederim alakasız ilaçlar yazilabiliyor doktorunuz bu konuda çok iyi olmali. İnternetten daha fazla araştırma yapmayın iyi bir doktora gidin ilacın böyle böyle yan etkileri varmış diyin doktor ona göre gerekeni yapacaktır ayrıca çok sikintidaysan sana bir adet ativan yazsın dil altında eritiyorsun ve hemen seni rahatlatıyor fakat çok zorda kaldığında kullanmanı tavsiye ederim çünkü reçeteli ve bağımlılık yapar.
    İnternetten hastalık filanda araştırma sakin o ilaçların çoğunun arkasında kötü şeyler yazıyor zaten yan etki olarak

O ilacida unut artık sende öyle bir etkisi olmayacak merak etme panik ataklada savasmalisin yani kendini derslere ver kafani birşeyler ile meşgul et böylece aklına daha az gelecek ama bana güven iyileseceksin çok kafana takma ilk atagi atlattin ve digerlerinide yaşadın artık tecrubelisin savaş onunla sakin korkup kaçma seytaninla yüzleşmez isen peşini asla bırakmaz

hocam valla sana çok teşekkür ederim. valla rahatladım yazdıklarını okuyunca biraz. arada sorum olursa yine sana sorarım özelden :D
  • Vallahi yanlış anlaşılmasın bende okb yi yendim ara ara uğrar ama neyse

Lsd esrar extacy gibi ürünlerin hemen bitirdiği söylenir uzmanlar böyle diyor yani kendin bilirsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ilaç yan etkılerı kullanıldıgı sırada olur biter.
    fi tarhinde kullanılan ılac surekli etkilemez tamamen palavra.
    yani o anda ilac ne yapacaksa yapardı.
    o yuzden bu konuda rahat ol.ibs teshısıni doktor koyabilir

• cetokrall C kullanıcısına yanıt
    bana da magic mushroom önermişti gavur bir arkadaş.

" krdşm bunu iç beynin resetlenecek " falan diyordu ama bulaşmadım ...
    İstediğin zaman yazabilirsin kardeşim her konuda

• cetokrall C kullanıcısına yanıt
    Esrar lcd extacy neyi bitiriyormus ?

Obsesyon ve kompulsif

• gren kullanıcısına yanıt
    hocam doktorlar da aynısını söylüyor ama işte ekşide bir entry var okusan yuh bu neymiş dersin neyse elimden geldiğince okumamaya çalışıyorum artık.
  • Hocam kaygı ve endişe varsa sebebi okb olabilir. Bende de vardı şuan esmax kullanıyorum iyi geliyor ama hala tam olarak iyileşmedim 4 ay oluyo kullanalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pharm4vita -- 3 Eylül 2019; 21:0:20 >
  • pharm4vita kullanıcısına yanıt
    olabilir hocam ama doktor anksiyete dedi gerçi ikisi de olabilir

Okb zaten bir çeşit anksiyete bozukluktur

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.