Bu tip yararlı yazılımları içinde barındıran topic'lerin gözönünde bulunmasında fayda var....Bizde üstümüze düşen görevi yerine getirelim...
quote:
Orjinalden alıntı: in_metal
quote:
Orjinalden alıntı: HuMaN BoYs
Bu spyware doctor güzel bişeye benziyor onu indirecem ama lisans durumu ne. Eğer gün kısıtlaması varsa indirmeyelim.
Sözde 30 günlük trial ama bırak gün kısıtlamasını sana müthiş bir özellik kısıtlaması sunuyor Herşeyi çok güzel ayarlıyorsun, OnGuard taramasını açıyorsun ve taramaya geçiyorsun. Sonucunda bol bol spyware-adware falan buluyor. Hepsini seçip sileyim diyorsun, ama o da ne, senden ücretli lisans almanı istiyor Yani bırak gün kısıtlamasını, 30 gün içinde çıkan spyware-adware'leri silmene dahi izin vermiyor. Yani bir işe yaramaz...
Ne yapıp edip ilaç bul ve uygulamaya çalış.
Ben maalesef çok ilaç buldum her yerden ama hepsine naz yaptı, lisansları iptal etti. Küfür ettim bağırdım çağırdım, sonra eMule'den SpySweeper 5.0 buldum full ve şimdi Spyware Doctor kadar iyi bir spy korumasına sahibim
He yaw bende bu yüzden uyuz oluyorum bu programa. Aslında ilcını bulmak sorun değil ama, taratıyorsun bi takım spy lar buluyo kafadan satın almazssan silmem diyo.. Diyelim satın aldım, ya silemezse!!
Ben Spybot S&D kullanıyorum, bu programın Tea Timer özelliği çok hoşuma gidiyor. Çünkü registry de yapılan değişikligi hemen haber veriyor bende ona göre istersem izin vermiyorum. Zaten spy ların ilk yaptığı şey registry (kayıt defteri) de degişiklik yapmak oluyor. Ben izn vermeyince de anti-spy ben olmuş oluyorum ki bence en sağlamı da bu..
Ayrıca @rietveld herzaman ki gibi süper paylaşım, süper emeğin için teşekkürler...
PC-Clean diye bir Türkçe olan ve tamamen ücretsiz olan mükemmel bir Anti-Spyware programı var.
quote:
PC-Clean, casus yazılımlar ve reklam yazılımları gibi zararlı kodlara ve Türkçe İnternet Adresi (TİA) sisteminin işlemesini engelleyen programlara karşı bilgisayarınıza tam koruma sağlayan zararlı kod temizleme programıdır.
Program Türkçe olup, yüklendiği bilgisayarı Türkçe İnternet Adresi sistemi ile tam uyumlu hale getirmektedir.
Dünyada yaygın olarak kullanılan PC-Clean programı, yüklendiği bilgisayar sistemindeki tüm zararlı kodları ve Türkçe İnternet Adresi sistemini engelleyen programları gerçek zamanlı olarak tespit etmektedir. Program, bilgisayarda keşfettiği zararlı dosyaların yeri, kaydı, adları ve değerleri gibi bilgileri kullanıcıya anında bildirerek, belirli programları silmeyi isteyip istemediği konusunda seçim yapma imkanı sunmaktadır. Bu yazılımlar, “Temizle” düğmesine basılarak sistemden kaldırılabilmektedir. Ayrıca, PC-Clean’de bulunan “Engelleme” işlevi ile zararlı kodların bilgisayarınıza bulaşmasının önüne de geçilebilmektedir.
PC-Clean programı, bilgisayara yüklendiği tarihten sonra geliştirilen zararlı kodlara karşı da koruma sağlamaktadır. Yeni zararlı kodlara ait bilgileri bilgisayarınıza yüklemek için, programı otomatik veya manuel olarak güncellemeniz yeterlidir.
PC-Clean programını yükleyerek bilgisayarınızı zararlı kodlara karşı korurken aynı zamanda sisteminizde Türkçe İnternet Adresi’ni de desteklemeye başlayacaksınız.
Program birçok spyware bulup çıkartıyor ve hepsini sorunsuz temizliyor.
Netpia tarafından üretilmiş. Program Türkçe ve tamamen ücretsiz.
Zararlı ActiveX engelleme; Internet, Temp, Geçmiş vs kayıtlarını temizleme; zararlı araç çubukları, BHO, başlangıç öğeleri vs temizleme gibi özellikleri de var. Programın boyutu da kendisi de küçük.
Gerçek zamanlı arkaplan aktif koruması (izlemesi) var. Bununla hem bulaşan spyware-adware'ler hakkında uyarı alıp tarama ile silebilirsiniz, hem de spyware bulaşması olabilecek registry kayıtları hakkında uyarı alabilirsiniz.
NOT: Bu programı yükledikten sonra yanında nTIA diye bir program da kuruyor (ana dilde Internet sayfası kullanma programı). İsterseniz kullanın ama bu bir reklam programdır ve bana gereksiz geliyor. Gerçi bu PC-Clean'ın amaçlarından biri bu TIA'ları engelleyen programları temizlemek ya neyse... Sonradan kaldırıp artıklarını temizleyin
ParetoLogic Anti-Spyware 5 DB-206 programı eklendi.
İyi Forumlar...
hocam ellerine saglik.. guzel paylasim olmus.. 6 aydir bi turlu kuramadigim windows defender in de neden kurulmadigini bu paylasim sayesinde kavramis oldum..
"You might be a victim of software counterfeiting.This copy of Windows is not genuine."
daha onceki kurduklarimda tanimlanamayan bi hata nedeniyla kurulum durduruldu diodu
spysweeper 5'i sınırsız olarak kullanmamızın bir yolu var mı? pm de atabilirim isteyene ;)
Dostum ilk link olmu$ sanırım, spy bot linki, ayrica windows defender yukluyorum $u anda fakat lisans durumunu tam olarak anlamadım, orijinal mi olması gerekiyor illa? Süresi var mı veyahut?
Allah Allah
Aynı $ekilde banada üstteki arkada$ların dediği linke gitmemi söylüyor, windows installer 3.1 yüklememi gerektiğini flan söylüyor, iyide sp2 entegreli xp pro cdsi ile kurulu zaten benim sistemim? Farklı bi$ey mi istiyor
$imdide ad aware yükledim, türkçele$tirmeyi bulamadım ayrıca buldugu spy dosyalarını karantinaya alıyor, silmiyor, ücretsiz değil miydi?
Arkadaşlar bazı programlar ücretsiz değil.Program başlıklarında birşey yazmıyorsa ücretlidir.Ücretsizse zaten belirtiyorum başlıklarda.
quote:
Orjinalden alıntı: Rietveld
Arkadaşlar bazı programlar ücretsiz değil.Program başlıklarında birşey yazmıyorsa ücretlidir.Ücretsizse zaten belirtiyorum başlıklarda.
Dostum, ad aware'nin yanında ücretsiz yazıyor, fakat spyları silmiyor sadece karantinaya alıyor, ayrıca options kısmınıda bulamadım yardımcı olursan sevinirim yazmı$tım, aslında ben ilk linkteki program, spybot'u yüklemek istedim fakat link ölmü$ sanırım, anlayamadım? Yardımcı olursan sevinirim 2 konuyada ..
RuiNatioN Ad-Aware ücretsiz bir programdır.Ayrıca bulduklarını siler.Senin yanlışın var.Sen tarama bittikten sonra sil demiyorsun heralde.Karantinaya al diyorsun.
Sildiğinden eminim çünkü kullanıyorum.
sagolasın böyle bi emeğe duyarsız kalamam ben. çok teşekkür ediyorum. bi kaç tane indirdim ücretsiz olanlardan bize fulller lazım zaten diğerleri sadece bilgi veriyo silmiyo ki. ben bitdefender 10 plus arıyorum sizde varmı acaba full sürümü ??
quote:
Orjinalden alıntı: Rietveld
RuiNatioN Ad-Aware ücretsiz bir programdır.Ayrıca bulduklarını siler.Senin yanlışın var.Sen tarama bittikten sonra sil demiyorsun heralde.Karantinaya al diyorsun.
Sildiğinden eminim çünkü kullanıyorum.
tamam dostum madem siliyor diyorsun Sanırım ben karantinadan ba$ka bi$ey göremedim, ayrıca bir kaç sorum daha vardı ama? Onlara cevap vermemi$sin, options kısmınıda göremedim ben ad awarede? Ayrıca ilk linkte sorun mu var demi$tim? Cevaplarsan sevinirim
Rietveld programlar için teşekkürler ama ewido 4 avg antispyware 7 plus oldu 2) windows defender full çıktı
iyi forumlar...
Ok ile gösterdiğim yere basarsan options'a ulaşabilirsin.
Ayrıca link çalışıyor bende.Sorun yok.
tesekkurler hocam..
ad aware türkce yama linkinde sorun var sanırım. bu konuda yardımcı olucak olan birisi varsa sevınırım