Şimdi Ara

Antalya Abant yolu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar malum sömestr tatili başlıyor.pamukkale termallere gidecektik fakat fikrimizi değiştirdik.abant gölüne gideceğiz.yazlık lastiklerle antalyadan abanta kadar sıkıntı olur mu?yurtta hava sıcaklıkları ortalamanın üzerinde.gündüz yolculuğu yapacağız.sizce gidilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nisan ayında adanaya gittim geçtiğim her şehirde hava mükemmel.o bölgede işlerimden dolayı bulunduğum kayseri antep urfa hatay hep hava mükemmeldi.

Dönerken çoruma da uğradım yolların rakımı bir yükseliyor kar dolduruyor 1 derece bir rakım düşüyor güneş açıyor 10 derece lastikler yaz lastiği nisan ayı diye yaz lastikleriyle çıktım ama korkudan öldüm dönerken gerede -2 idi yağmur yağmasın buz olmasın diye öldüm öldüm dirildim.

Diyeceğim şu uzun yolda nisan ayında bile belli olmuyor ocak ayında hiç riske girilmez bence kış lastiksiz çok tehlikeli!!!
    Gidilmez, perişan olursun. Bolu ve çevresi ile Antalya Abant arası bazı bölgeler de mevsim normalleri yaşanıyor. İlla gideceksen zincir setini koy aracına. Antalya dediğine göre kış lastiği almaya gönlün yok belli ki

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekim ayının başından beri Antalya' daydım fazla kalacağımızı tahmin etmediğimden ve kış lastiğinin sıcak havada fren mesafesini uzatmasından dolayı takmamıştım. 3 günce Çorum' a döndüm. Sabah yola çıktım gece olmadan ulaştığım için bir sıkıntı yaşamadım ancak, hava kararınca yani akşam ayazı çıkınca kar olmasa da sis ve çiğden dolayı bazı yollar siyah buzla kaplıydı, tedirgin olmadım değil. Tavsiyem kış lastiği kiralamanız 50 100 TL gibi fiyatlara kiraladıklarını duymuştum.

Orijinalden alıntı: Nirvana333

Arkadaşlar malum sömestr tatili başlıyor.pamukkale termallere gidecektik fakat fikrimizi değiştirdik.abant gölüne gideceğiz.yazlık lastiklerle antalyadan abanta kadar sıkıntı olur mu?yurtta hava sıcaklıkları ortalamanın üzerinde.gündüz yolculuğu yapacağız.sizce gidilir mi?

Hocam o kadar yol abant gölü için gelinmez bence. Öğrenciliğimizde götürmüşlerdi, daha da gitmedim yakın olmama rağmen. Ayrıca kar lastiği ile bile çıkamayabilirsiniz, yoğun kar bekleniyor. Yazlık lastik ile hiç tavsiye etmem. Başka planlar yapın bence. Ayntap'a boğaz turizmine gidin mesela 😊

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • antalyadan çıktıktan sonra sürekli tırmanıyosunuz iç anadoluya geçiyosunuz soğuk ve kar yağışı olan yerler . böyle ciddi kış olursa eğer adapazarına kadar o lasiklerle tehlikeli . adapazarından boluya otobandan gideceksiniz bide akyazıya doğru kar yağmaya başlıyor bide abanta gideceksiniz kış lastiği birde zincir lazım size abantta kışın hep kar var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iStanbul - ANTALYA -BELEK Yolu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bolu bölgesi iklim olarak Akdeniz kuşağı hatta tropikal iklime daha yakındır

o yüzden amiyane tabir ile kabak lastikle bile gidebilirsiniz

ailenizle beraber güvenlik yolcuklara açılmanız dileği ile !

• Bolu bölgesinde enteresan biçimde bu sene kar kış yok. Her gün Bolu- Gerede (Gerede dediğimiz yer Boludan çok daha buzlu olur) yapıyorum, kış lastiği 3-5 gün gerekti, normalde 30-40 gün gerekmesi lazımdı (muhakkak yol tutuşa faydası vardır ama olmasa da zorlanacağım 3-5 gündü).

Şu anki hava koşullarında ana yollardan şaşmazsanız sorunsuz gelirsiniz, hiç sorun olmaz. Hava birden bire bozarsa da pişman eder tabi. Afyondan sonra Ankara-Bolu ile Kütahya-Sakarya-Bolu mesafesi aynı, o anda hangisinde hava daha iyiyse onu tercih edebilirsiniz.

Edit: Mesajı yazalı 1 saat olmuş, şu an kar lastiği lazım Gerede'de, arabalar yollar beyaz kaplandı Yarın sabah ayaza çekerse gizli buzlanma, kar devam ederse kaplı araba ve sokaklar Halbuki sabah işe çok rahat geldim, camları kazımadan çekçekle tek seferde silip yola çıktım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FE2F1DE54 -- 18 Ocak 2018; 12:57:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dymmt

bolu bölgesi iklim olarak Akdeniz kuşağı hatta tropikal iklime daha yakındır

o yüzden amiyane tabir ile kabak lastikle bile gidebilirsiniz

ailenizle beraber güvenlik yolcuklara açılmanız dileği ile !

Bu mesaj yoğun bir ironi içeriyor diye düşünüyorum.
  • Hiç tavsiye etmem kendiniz ve ailenizi riske atmayın.

kış yaşanmıyor bu sene doğru lakin Ankara üzeri giderseniz, kışlık lastik olmadan Çiğiltepe'yi bile aşamazsınız.. daha bunun Köroğlu beli var, Sivrihisar'a gelirken ortadan sırtlı yol var.. atar sizi yolun kenarına, rezil olursunuz.. hız varsa zaten eyvah..

Ankara-Gerede arası 1500 rakımlı Cankurtaran, sabahtan beri kar yağıyor.. Gerede bambaşka bir boyut..

her türlü gireceğiniz Bolu-Abant yolu.. Göl 1400 rakımda.. yazlık lastikle büyük kumar oynamış olursunuz..

hatta Abant'ı boşverin, Antalya-Adana yolunu da Beyşehir üzeri gideceğinizi düşünelim, büyük risk..

hiç gerek yok....

yayla havası olsun, iki kar görelim diyorsanız, Saklıkent'e çıkın.. onu da kar yağarken değil, kar yağmış ve yol açılmış ise... maceraya gerek yok.. başkalarının hayatını tehlikeye atmaya da..
  • turizmpsikoloğu T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.saklıkente mutlaka çıkacağız zaten.15 günlük tatilin bir kısmını da şehirdışında geçirelim dedik.neyse abant sevdamızı yaz tatiline erteliyoruz.güney veya batıda takılacaz anlaşılan.

hemen örnek vereyim:

afyon ikbal termal 2 yetişkin 1 çocuk (6 yaş üstü) gecelik fiyat 750 tl'cik..

tamam yemekler iyi, termal mis.. ama 3 gece kalıp 3 aylık ev kirasını gömmek!!!

gece dediğin de göz açıp kapayana kadar geçiyor..

abant'a kadar giden adam oradaki 2 şekil otelin birinde konaklar herhal.. ankara için bile günübirlik gidilecek bir yer değil.. zaten akşam kalacaksın, sabah uyanacaksın ki bir anlamı olacak..

fiyat.. yine aynı.. kal 2 gece.. zaten hemen geçer, biter yani.. in resepsiyona say tıkır tıkır yüz, ikiyüz, üçyüz, bilmem kaç bin vs...
  • istikametiniz afyon -eskişehir çifteler-mihallıçık -nallıhan-mudurnu-abant şeklinde olursa en kısa yol burası nallıhana kadar olan kısım düzgün nallıhan sonrası biraz dağlıkdır

en son 2005 yılında geçmiştim o yoldan

ana yolu kullanıyım ankara üzeri otobandan geçerim derseniz yolunuz yaklaşık 150 km uzar
  • hocam ben bolunun göynük ilçesindeyim.bu haftasonu boluya gideceğim dün akşam baya kar kağdı heryeri kapladı.sıfır kışlık lastıklerim olmasına rağmen yarın öğlen çıkmayı düşünüyorum. abant çok güzeldir.ancal antalyadan sadece abant için gelmeyin bence:) gelmişken gölcük yedigöller falanda yapın. ama kesinlikle kış lastikleri olmadan gelmeyin
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.