Şimdi Ara

Anonymous, Moskova'daki trafik sıkışıklığının sorumluluğunu üstlendi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Bu arada seneler önce okuduğum bir deney vardı, sanırım bir He atomu fırlatıp fiziksel özelliklerinden birine bakıyorlardı. Şimdi bu özellik en sonunda ölçülüyor ama öncesinde ölçülüp ölçülmeyecegi belli degil. Iste ıkı ihtimal var burada biri 1 digeri 2 olsun ölçüldügü zaman hep 1 ölçülmedigi zaman hep 2. Ama ölçecekmiş gibi yapıp ölçmediklerinde de 2 oluyor, rastgele ölçtüklerinde de 1 çıkıyor, yani daha ölçülmeden önce ölçüleceginin farkındaymış gibi hareket etmeye baslamis oluyor. Al sana determinizm :)
    Link bulabilirsem koyacagim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uzay zaman kurgusunun kordinatsal yapısının Einstein tarafından kendilerine - fiziksel alansallık etkileri olmadığı müddetçe - atfedilmiş teorik soyutluğu zaten somutlukta ısrar eden fenomenist klasik pozitivizmle çatışıyor. :)


    Lorenzo di Medici Niccolo Machiavelli gibi Floransa'daki önceki rejimde görevli ve diplomat bulunması nedeniyle Medicilerce tasfiye edilmiş çağının çok önemli bir aydınını görmezden geliyor yalnız, hem de Machiavelli kendisine barışmak ve Medici rejiminde bir görev alabilmek için Prens'i atfettiği halde, oradan tam uymuyor. Celal Şengör başka bir ilim insanına sahip çıkardı. Hele Machiavelli gibi kendi askerci kafasına hitap edecek Rönesans Aydını bir karaktere. Şengör bence (tarz ve zihniyet olarak) Herakleitos'un daha karikatür bir hali gibi. :D


    Bize söz fragmanlarından ve menkıbelerden arta kalan bir imge olarak ulaşan Efesli Herakleitos elimizdeki mevcut her şeyiyle "elitizmin" ete kemiğe bürünmüş hali. Eski Yunan dünyasındaki önemli saygın kişileri ve kitleleri aşağılıyor. Herakleitos sayıları gerçekliğin kendisi addeden Pisagor'a yalancıların piri ve çok bilgi toplamasına rağmen kavrayışı kıt demiştir ki Pisagor eski Yunan dünyasında zaten prestij ve etki bazında Hegel gibi birisiydi.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Parçacıklarla ilgili bu tarz çok deney var. En basitinden parçacıkların hareket biçimindeki belirsizliği ve olasılıksallığı anlatan "Schrödinger'in Kedisi" adlı soyut düşünce örneği. Yine parçacıkların garip hareket örüntülenmeleriyle ilgili çok bilinen bir örnek, Çift Yarık Deneyi. Kuantum fiziği araştırma sahasının kapsamına giren böyle parçacıklarla ilgili deneyler çeşitli - sağduyuya veya günlük deneyimlere ters - tuhaflıkları barındırıyor. Fizikçi Richard Feynman boşuna kuantum mekaniğini kimse anlamıyor demez. Bu arada Feynman kişisel sıcaklığına ve kişiliğinin efsaneleşmiş renkliliğine rağmen sosyal bilimlere karşı son derece soğuk ve mesafeli duran, sert ve küçümseyici tonda onları yeren sıkı yeni pozitivistlerdendi. Feynman belki de kendini beğenmişlikle veya aşağılayıcı tonuyla göz ardı edilebilir ama sosyal bilimlere yaptığı anlamsız bir enflasyon hali ve çok sıkı bir empirik çalışma gerektiren konularda sandalye araştırmacılığına (armchair scholarship) sapma eleştirileri bazı durumlarda çok yerinde. Feynman'ın sosyal bilimlerin bilimselliği konusunda bir pozitivistin duruşunu çok güzel lanse eden ve kendi çağının bir takım "gıda uzmanlarından" bahsettiği - ki onlar eminim hala varlardır - popüler bir videosu var; nette aratıp bulabilirsiniz.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • wolferto kullanıcısına yanıt

    dedi arap tapar... asıl terörist arap ve türevleridir desteklerde üretirde...

  • ladro L kullanıcısına yanıt

    İsmet İnönü düşmanı arap tapar kafası...

  • ladro L kullanıcısına yanıt

    Sivas'taMadımak otelde yakılanlar Atatürkçüydü senin arap tapar kankilerin yaktı ya...

  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt

    neden yaklananlar ingiliz cikiyor isid tapar seni :) neden avrupada siyasi partileri var neden yunanistanda kamlari var elebaslarinin fotografi dolu kamplarinda uyu sen uyuuu seni iyi uyutmuslar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolferto kullanıcısına yanıt

    işid ne arap çöplüğünün yayılmasının ürünü işid tapar demiş... arap tapar...

  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt

    gram bilgin yok bunun farkındasın demi :) islamafobili insan seni :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolferto kullanıcısına yanıt

    araplara özel muamele çekenin ne dediğinin bir manası yok ki... sen emmeye devam et...

  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt

    O kadar akıllısın ki hala beni Arapçı sanıyorsun, Arapları savunduğumu falan sanıyorsun. Hayır ne yazdığımı da okumuyor ki.

    İsmet İnönü'nün Atatürk'ün yaptığı her şeyi nasıl tahrip edilmesine göz yumup ön ayak olduğundan haberi bile yok.

    Parti kurultaylarında dönen konuşmalardan, kimleri partiye doldurduğundan, Abd ile yapılan anlaşmaların nelere sebep olduğundan, başla birinden 1 kitaplık malzeme çıkar.

    Hayır insan Menderes'i de eleştirmemden anlar bari dinci olmadığımı ama yok işte, zor

    Devam et böyle, müthişsin :)

    Türk'ün kendinden başka düşmana ihtiyacı yok arkadaş, bu bilgisizlikle biz bize yetiyoruz, hiç başkası zahmet etmesin :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladro -- 10 Eylül 2022; 6:58:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ladro L kullanıcısına yanıt

    gizli arap tapar adnan mendereside kenan astı onun gibi...

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.