Şimdi Ara

Anneniz Bakıma Muhtaç Kalıyor Ama Eşiniz Evde Onu İstemiyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
2
Favori
16.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mwwo3.3

Annemi istemeyecek kadınla isim olmaz net . İlla ki bakıma muhtaç olması şart değil .Eş bulunur, ana bulunmaz

Artı oy verenler ve bu üye konuyu açan arkadaşı gaza getirmeyin bu işler annesi kendisi ve karısı hatta çocuğu arasında bir olay ortayı yumuşatmaya çalışın direk idam kararı veren hakim gibi kesmeyin bileti tabi sizin işiniz rahat sanki senin başında bu olay da kalkmış bir tarafta ömrümün kalanı bebemin anası dediği kadın var bir tarafta anası var tabiki ana dan ötesi yok.. Ama bu adam eper bu konu ciddi ise 2.5 yıllık evli daha her şeyi yeni tatmış evlat kokusu ile yaşayan biri..

Allah kimseyi böyle zorluklarla sınamasın diye hep dua ederim misal bu üyeyi tanırım çok atıştığımız da olmuştur fikirlerimiz uymaz ama bu işler çocuk işi değil hayatın kalanında 4 kişinin hayatlarının kaderini değiştirecek işler..

Misal bu arkadaş hadi boşandı belki çocuğu psikolojisi bozulup ileride büyüdüğünde hayatına giren kızı mahvedecek arkadaşın evladının erkek olduğunu varsayıyorum ya da tam tersi, ve arkadaş belki evlenecek başka bir kadınla mutluluğu tadamayacak ikinci de belki kendi eşi başka bir adamla aradığı evliliği bulamayıp şiddet görüp asacak kendini ya da intihar edecek veya bu arkadaş karısından ayrıldığı için annesini suçlayacak kadın kalp krizinden gidecek her türlü senaryo açık ve bunlara benzerlerini her gün benzerini görüyoruz o yüzden bu konularda yorum yaparken şakası olmaz bilinçli tecrübeli başından geçmiş olanlar yorum yazarsa daha iyi olur..

Arkadaşın iki tarafı da idare edebileceği bir karar almasını temenni ediyorum o yüzden diyorum kimsenin başına vermesin rabbim zor durum..

• quote:

Orijinalden alıntı: Petegrus

Ben bir kadın olsam eşimi ne kadar seversem seveyim, onun annesine bakmak gibi bir zorunluluğum OLMADIĞINI düşünürüm.

Ancak ben bir erkek olarak annem için en doğru olanın, tecrübeli bir bakıcıya emanet etmek olduğunu düşünürüm.Annemin bunu reddetme lüksü yok.

Karımı da bu iş için yerin dibine sokup rezil edip boşamamın da bir alemi yok.Bakmak istemiyorsa bu onun kararıdır.

TEKRAR SÖYLÜYORUM KARINIZIN ANNENİZE BAKMA ZORUNLULUĞU BULUNMAMAKTADIR!

Son cümlene cevap veriyorum çocuk yapıp koca sahibi olmak için ve seks için mi evleniyor insanlar ne için evleniyorlar hastalıkta ve sağlıkta iyi günde ve kötü günde diye devam eden cümlelere gelinde damat 'ta evetttttttt demiyor mu karşıdakiler de şahit olarak evet demiyor mu üstüne yağına basıp alkışlar kopmuyor mu bak ne güzel herkes mutlu seviniyor, amaaaa iş kötü güne gelince karım ben bakmam diyor tamam eğer anne de hatalar var ise ve gelini dara sokuyorsa rahatsız ediyorsa bunu koca bilecek ve ona göre ikisine karar verecek annesini alacak karşısına bak anne böyle böyle yapıyor muşsun eşimde böyle yapmana katlanamıyor deyip ortayı bulmaya çalışırsın ama annenin hiçbir suçu yok ise kadın ben kocayı alana kadar ayıya ayı dayıya dayı derim diyenlerdense opppp orada duracak evlenirken bunları hesap edecekti toz pembe gözlükleri ile hayata bakmayacaktı ve arkadaşın tek çocuk olduğunu ve bir annesinin olduğunu ileride 1 sene sonra ya da 10 sene sonra yatalak kalabileceğini veya felç geçirme ihitmalini gibi gibi her şeyi hesap edip ona göre evettttttttt diyecekti.. Aynı şey kendi anası babası içinde geçerli.. Evlilik denen hadise çocuk yap çekil kenara kadar kolay bir şey değildir..

O yüzden senin cümleni şöyle değerlendirelim arkadaş desin ki karısına tamam karıcığım o benim anam ve sen bakmak zorunda değilsin eyvallah ama ben iş güç eve ekmek getiriyorum bak seni de çalıştırmıyorum biz şunu şöyle yapalım olur mu ben anneme bakacağım ev de ve çocuğuma da bakacağım yemek işini de çözeceğim gerekirse temizlik işini de halledeceğim ama sende benim yerime geçip işe girip bu eve ekmek getirip bize bakacak mısın diye soracak bak bakalım o zaman gelin hanım ne diyor..

BAKMA ZORUNLULUĞU YOKMUŞ evlenirken her şey güllük gülistanlık ama iş zora gelince ajsnbfjslfbldjbgsldfgbjdfbgfdbgjbdfk yapma yaaaa

O yüzden ANA O ANAAAAAA..

• quote:

Orijinalden alıntı: tostu kaça kıstırin

baştan öyle kadınla evlenmem birlikte olmam diyenlerin kızın sonradan değişmiyeceğine dair garanti belgesimi var merak ettim

Garantisini kız veriyor o yüzden garanti bozuldu deyip iade edersin olur biter.. Tabi ki eşin kararı önemli ama evlenmeden önce ayıya ayı dayıya dayı deyip sonra sıkışınca aaa ben aşkım yapamam böyle diye hipnotize etmeye de kalkmasın gelinler.. Ben o yüzden çalışan kadın ya da daha önce iyi bir deneyimi olmuş kadınla evlenmek isterim yarın öbür gün ben evlendikten sonra kaza geçiririm sakat kalırım ihtimaline karşı eşimin iyi bir işi mühendis ya da kıdemli biri olması bizi yükten kurtarır evlenirken derim bak ömrüm senin kalan ömrümü aileme sana çocuklarıma ayıracağım ben düşersem ya da ölürsem çocuklarımız varsa senin bu kıdemin ya da tecrübenle dümeni devir alman beni eğer ölürsem gözüm açık gitmememi sağlar ama eğer ölmezsem de bize rahat bakacağını bilerek evlendiğim için rahat olurum ve evlenirsek o isterse hiç çalışmak istemiyorsa da onu zorlamam çünkü ben ne için evleniyorum onlara bakabilecek güce sahibim diye bu işe kalkışıyorum..

O yüzden geçmişinde yani benden önce tecrübesi deneyimi ev bakabilecek bir kıdemi olan kızla evlenmek ilerisi için her zaman avantajdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 27 Mart 2018; 2:31:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

quote:

Ben bir kadın olsam eşimi ne kadar seversem seveyim, onun annesine bakmak gibi bir zorunluluğum OLMADIĞINI düşünürüm.

Ancak ben bir erkek olarak annem için en doğru olanın, tecrübeli bir bakıcıya emanet etmek olduğunu düşünürüm.Annemin bunu reddetme lüksü yok.

Karımı da bu iş için yerin dibine sokup rezil edip boşamamın da bir alemi yok.Bakmak istemiyorsa bu onun kararıdır.

Son cümlene cevap veriyorum çocuk yapıp koca sahibi olmak için ve seks için mi evleniyor insanlar ne için evleniyorlar hastalıkta ve sağlıkta iyi günde ve kötü günde diye devam eden cümlelere gelinde damat 'ta evetttttttt demiyor mu karşıdakiler de şahit olarak evet demiyor mu üstüne yağına basıp alkışlar kopmuyor mu bak ne güzel herkes mutlu seviniyor, amaaaa iş kötü güne gelince karım ben bakmam diyor tamam eğer anne de hatalar var ise ve gelini dara sokuyorsa rahatsız ediyorsa bunu koca bilecek ve ona göre ikisine karar verecek annesini alacak karşısına bak anne böyle böyle yapıyor muşsun eşimde böyle yapmana katlanamıyor deyip ortayı bulmaya çalışırsın ama annenin hiçbir suçu yok ise kadın ben kocayı alana kadar ayıya ayı dayıya dayı derim diyenlerdense opppp orada duracak evlenirken bunları hesap edecekti toz pembe gözlükleri ile hayata bakmayacaktı ve arkadaşın tek çocuk olduğunu ve bir annesinin olduğunu ileride 1 sene sonra ya da 10 sene sonra yatalak kalabileceğini veya felç geçirme ihitmalini gibi gibi her şeyi hesap edip ona göre evettttttttt diyecekti.. Aynı şey kendi anası babası içinde geçerli.. Evlilik denen hadise çocuk yap çekil kenara kadar kolay bir şey değildir..

O yüzden senin cümleni şöyle değerlendirelim arkadaş desin ki karısına tamam karıcığım o benim anam ve sen bakmak zorunda değilsin eyvallah ama ben iş güç eve ekmek getiriyorum bak seni de çalıştırmıyorum biz şunu şöyle yapalım olur mu ben anneme bakacağım ev de ve çocuğuma da bakacağım yemek işini de çözeceğim gerekirse temizlik işini de halledeceğim ama sende benim yerime geçip işe girip bu eve ekmek getirip bize bakacak mısın diye soracak bak bakalım o zaman gelin hanım ne diyor..

BAKMA ZORUNLULUĞU YOKMUŞ evlenirken her şey güllük gülistanlık ama iş zora gelince ajsnbfjslfbldjbgsldfgbjdfbgfdbgjbdfk yapma yaaaa

Asıl sorun son cümleme cevap vermende zaten.

Son cümlene bakarsak görende annemi sokağa atıyorum sanar.Üstte çözüm önerisi de sunmuşum hatta.

Bekara karıyı boşamak kolay.İdeal bir çözüm sunmak yerine "sen anama bakmadın istemedin lane karı" diyip KARINI SOKAĞA ATACAKSAN o senin bileceğin bişeydir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

Gelecekte bu duruma düşmekten çok korkuyorum. Ben de tek çocuğum. Ve bu durumu Allah benim anama yaşattı. O kendi anasına baktı. 3 tane gelinin hiçbiri bakmadı anam var diye. Şimdi ben ona demek istiyorum, "Dua et anan gibi elden ayaktan düşme. Çünkü sana, senin gibi bakacak kızın yok diye. Gençliğinde rahatını düşünüp ikinci veya üçüncü çocuğu yapmadın evde oturduğun halde, cefasını yaşlanınca çekeceksin" diye ama diyemiyorum. Başıma gelecek biliyorum, beni zor günler bekliyor.

Evli değilim, birgün evlenecek olursam aday hatun ile bunları konuşacağım, gelecekte böyle böyle olabilir, razı mısın, kabul ediyor musun diye?

Öyle anamında bakıcı istemem deme lüksü yok. Oturup benim bakacak halimde yok.

Ve son söz olarak, tek çocuk yapacaksanız iyi düşünün, yaşlılığınızı düşünün, elden ayaktan düşeceğinizi düşünün. Bir çocuğun sırtına nasıl bir yük yüklediğinizi düşünün. Kendi keyfimiz, rahatınız için tek bıraktığınız çocuklarınızı gelecekte neler bekliyor düşünün.

Evlenmiyorsam sırf başıma bunların geleceğini bildiğim için.

Göremediğin bir şey 1 çocuk diyorsun tamam 2 çocuk veya 3 çocuk bakma ihtimalini arttırıyor ama bu ülke de 5 çocuğun 5 inin de anasına babasına bakmadığı hayatlar görüyoruz.. Bu ne diyeceksin eğer evlat vefalı büyümüşse ana baba büyütmüşse ister 1 olsun ister 10 olsun hepsi aynı vefa ile bakar ana babasına eğer o vefayı verememişsen evladına veya evlatlarına isterse 100 tane evladın olsa yüzüne bakmazlar..

• quote:

quote:

quote:

Son cümlene bakarsak görende annemi sokağa atıyorum sanar.Üstte çözüm önerisi de sunmuşum hatta.

Bekara karıyı boşamak kolay.İdeal bir çözüm sunmak yerine "sen anama bakmadın istemedin lane karı" diyip KARINI SOKAĞA ATACAKSAN o senin bileceğin bişeydir.

Benim yukarıda ilk verdiğim mesaja bak konuyu açana gerekli cevabı verdim ama sende kalkıp büyük harflerle böyle idam eden hakim gibi kesin karar veriyorsan orada tepki görürsün..

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    Evet hocam sende haklısın . Ama bir anlık gazla yazmadım.İnsanda merhamet duygusu yoksa hayır gelmez Allah kolaylık versin böyle duruma düşenlere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kara Komite

Öncelikle öyle bir kadın ile baştan beraber olmam. Böyle diyen bir eşten hayır gelmez.

Geleceğin ekonometristi.. :) Aynı üni. kardeşim.. Öyle diyorsun da kavun değil ki koklayarak alasın sana garanti verir ama başına gelince de seni yarı yol da bırakırsa ne yapabiliriz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mwwo3.3

Evet hocam sende haklısın . Ama bir anlık gazla yazmadım.İnsanda merhamet duygusu yoksa hayır gelmez Allah kolaylık versin böyle duruma düşenlere.

Ne demek arkadaşım bu olay gerçekse ve gerçek olma ihtimaline karşı bir ailenin yok olmasına vesile olup günahını üzerimize alabiliriz en çok korktuğum şey kaş yaparken göz çıkarma hadisesi.. Aman Allah korusun böyle olaylar yaşamayalım..
  • Evli değilim fakat şunu açık söylemek istiyorum annemi hiçbirşeye değişemem hayatımda beni onun kadar düşünen bir varlık yok
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Benim yukarıda ilk verdiğim mesaja bak konuyu açana gerekli cevabı verdim ama sende kalkıp büyük harflerle böyle idam eden hakim gibi kesin karar veriyorsan orada tepki görürsün..

Her attığın mesajı okumak zorunda değilim.Konuyu açanın mesajına karşılık yorumumu atıp geçtim.Beni alıntılayan sendin.Tepki gösterirsen tepki görürsün. OK ?

• A.S.L.A.N kullanıcısına yanıt
    Evlenmek delilik değil lütfen böyle düşünmeyin evlilik güzeldir
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedFalc0n

Evlenmek delilik değil lütfen böyle düşünmeyin evlilik güzeldir

Sen bir delisin
  • Allah yardımcın olsun
    Ne olursa olsun Annenden vazgeçme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ouz1806 -- 27 Mart 2018; 4:3:44 >
  • Muhtaç olduğunda annesini, babasını bakacak ahlak ve terbiyede nesiller yetiştirmek için evlenin arkadaşlar. Sanki ahiret yokmuş gibi yaşayıp, kendi rahatından ödün veremeyen ve Dünya'da kök salacağını zanneden korkaklardan olmayın.
  • Gelin 10 yıl annene mi bakacak mesela? Bir yandan ufacık çocuk diğer yandan hasta anne... Bakan olabilir ama ona da yazık... annenin emekli maaşı varsa bence bir kuruma dönder. Yurt dışında da böyle değil mi?
  • İnka etmenin bir yolunu bulabilirsin..
    Bugünün yarını var yarın sizde başkalarına muhtaç olabilirsiniz.
  • Evliyim 2 oglum var.

2 erkek 2 kız toplam 4 kardesiz.

Bizde durum tam tersi hanım bakarım diyor annem cocuklar cok gurultu yapiyor diye

10 gün bende+10 gün alt kat kardesimde+10 gün kendi evinde kaliyor!!

Yeni evlenen cogu kız istemiyor,oysa ayni sey onun basinada gelecek düşünmüyor..

Not: Bu olay icin boşanırsan 2.es Annene bakmak zorunda degil,Zorla tamam dese bile isteyerek yapmadigi-yapmayacagi icin Annenin burnundan getirir!!

Bir uye demis Evlilik iyi günde kötü günde yardımcı olmak demektir,bakmak zorunda diye..

O kelime esler arasında..Kadın-Erkek Saglikta-Hastalıkta bir birlerine bakacagina,yaninda olacagina EVET diyor.
    Kadının kendi Annesi-Babası hasta olabilir,Kocanın Annesi-Babası oldu olacak Ailede kim hasta o gelsin evde kalsin dinlensin degil yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 27 Mart 2018; 8:32:24 >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Hocam sevgili değil eşten bahsediyor. Sokakta bulduğun kadın ile evlenmiyorsun sonuçta. Birisiyle evlenmeden önce onu tanımış olmak önemli. Evlenmeden önce buluşacaktınız, aradın iptal ettin annemle işim var diye, tepkisi nasıl? Kızın kendi annesine karşı tavrı nasıl? Bunlar hepsi az çok fikir verir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kara Komite

Hocam sevgili değil eşten bahsediyor. Sokakta bulduğun kadın ile evlenmiyorsun sonuçta. Birisiyle evlenmeden önce onu tanımış olmak önemli. Evlenmeden önce buluşacaktınız, aradın iptal ettin annemle işim var diye, tepkisi nasıl? Kızın kendi annesine karşı tavrı nasıl? Bunlar hepsi az çok fikir verir

Arkadaşın eşi olduğunu biliyorum ben sen dedin diye dedim kavun değil ki koklayarak alasın diye boşa dememişler atalarımız evlenmeden önce herkes birbirine oyunlar oynama derdinde ve hep internette resimler de vardır, gerçekleri yansıtırlar evlenmeden önce evlendikten sonra diye.. O yüzden evlenmeden önce erkek te kadın da ikiliyi oynarlar iyi giyinir hazırlanır 10 kere banyo yapar falan filan parfümler kibar konuşmalar yaparım aşkımlar ederim hayatımlar sonra anneeciğğiimmler annenler nasıl hatır sormalar dersin tamam anasını satıyım aradığım kadın diye ama altın takı tanışma isteme şu bu ya gelince Dünya 'lar bambaşka olmaya gelir.. O yüzden karşındakini test ederken onu kızdırarak onun üzerine giderek daha iyi tanıyabilirsin bakalım ne kadar katlanıyor ne kadar sabırlı falan filan diye kaçıyor mı sabırsız mı gibi gibi bir çok oyunlar dönecek o yolar girenler için..

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.