Şimdi Ara

Anneanne mi anane mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
70.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Anneanne mi anane mi ?

(En Son Oy Tarihi: 2.2.2020)
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrMaSter -- 18 Mart 2013; 0:51:30 >

Anneanne mi Anane mi: Doğru Kullanım Kılavuzu

Türkçede, "anneanne" ve "anane" sözcükleri, anne tarafından büyükannenizi ifade etmek için kullanılan iki yaygın terimdir. Her iki terim de kabul edilebilir seçeneklerdir, ancak kullanımda bazı farklılıklar vardır:

• Anneanne: Türkiye'nin çoğu bölgesinde tercih edilen ve daha resmi bir seçenektir.
    • Anane: Özellikle doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaygındır ve daha samimi bir ton taşır.

Bu nedenle, hangi terimi kullanacağınızı belirlerken hedef kitlenizin konumunu ve tercih ettiği konuşma tarzını göz önünde bulundurmalısınız.

"Anneanne mi anane mi" veya "anane mi anneanne mi" ifadelerini kullanırken şu noktalara dikkat etmelisiniz:

• "Anane mi anneanne mi?" sorusu, "anneanneniz için hangi terimi kullanmayı tercih edersiniz?" anlamına gelir ve genellikle resmi olmayan bağlamlarda kullanılır.
    • "Anneanne mi anane mi?" sorusu ise, "anneanneniz için doğru terim hangisidir?" anlamına gelir ve daha teknik veya dilbilimsel bir bağlamda kullanılır.

Sonuç olarak, "anneanne" ve "anane" sözcükleri, anne tarafından büyükannenizi ifade etmek için kabul edilebilir seçeneklerdir. Kullanım tercihinizi hedef kitlenizin konumuna ve konuşma tarzına göre yapmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bunu bilemicek kadar safmisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Forumu bir daha girmemek üzere bırakmış bulunmaktayım.
  • Lan yanlışa bastım lanet olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_DoN -- 18 Mart 2013; 0:54:42 >
    2 yıl önce açıldı
    Yeni nesiller eşcinsel mi oluyor?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2 kişi anane demiş

MONSTER® Q61MS-17624 , 19 Kasım 2012 Sipariş, 23 Mart 2013 teslim.
    CPU: Intel® Core™ i7-3610QM ||GPU:NVIDIA GeForce GTX 675MX 2GB GDDR5 256-Bit DirectX 11.1 ||
    RAM: 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz SODIMM Kingston||SSD:128 GB Corsair Force GS SSD || HDD: 750GB Seagate® 3GB/sn 7200RPM 16MB ||
    DISPLAY: 17.3" Full HD (1920x1080) Mat LED Ekran
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordnelsono6

Dostum aslı anneanne'dir.Anane ise efsane anlamına gelmektedir.Tarihçi olduğumdan biliyorum, derslerde sürekli eski Ortaasya ananelerine göre... denilir.

Tarihçilerimiz bu haldeyse muzu yemişiz.

''Orta Asya ananeleri'',gelenekleri,örf ve adetleri anlamında kullanılır.

Efsane ise halk arasında söylence veya mitolojik anlamına da gelen esatir olarak geçmektedir.

Amacım kesinlikle,sizi rencide etmek değil.Ancak ileride bir gün tarihçi olacaksanız yada olduysanız en azından kelime anlamlarına biraz daha ilgi gösteriniz ve coğrafi bölgelerin yazımlarına dikkat ediniz.
    Intel i9 9900K – Gigabyte Z390 Aorus Master – Corsair Vengeance RGB Pro 4x8GB 3200 Mhz – Samsung 970 Evo Plus NVMe – Corsair Hydro H100i RGB Platinum -Zotac GTX1080Ti Amp! Extreme Core Edition – Creative Sound Blaster ZX - Corsair Carbide Air 540 - Corsair QL 120x6 - Samsung 32" CHG70 2K 1ms 144Hz HDR600 QLED Curved – Edifier S550 Encore - Corsair Strafe RGB MK.2 – Logitech G900 Chaos Spectrum - Thrustmaster T300 Ferrari Integral Alcantara - Thrustmaster TH8A

• quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

quote:

Orijinalden alıntı: lordnelsono6

Dostum aslı anneanne'dir.Anane ise efsane anlamına gelmektedir.Tarihçi olduğumdan biliyorum, derslerde sürekli eski Ortaasya ananelerine göre... denilir.

Tarihçilerimiz bu haldeyse muzu yemişiz.

''Orta Asya ananeleri'',gelenekleri,örf ve adetleri anlamında kullanılır.

Efsane ise halk arasında söylence veya mitolojik anlamına da gelen esatir olarak geçmektedir.

Amacım kesinlikle,sizi rencide etmek değil.Ancak ileride bir gün tarihçi olacaksanız yada olduysanız en azından kelime anlamlarına biraz daha ilgi gösteriniz ve coğrafi bölgelerin yazımlarına dikkat ediniz.

• anağne

Orijinalden alıntı: NIYEGELDINLAN

anağne

o da güzel

Orijinalden alıntı: -Pisagor-

Anneanne diye yazılır.

anneanne yazılır anane okunur.

o zaman annene ana demiş olursun
    anne nin annesine ' ne ' demiş olursun

gigabyte ga-ma785gt-ud3h / athlon2 x4 630 2.8 / kingston hyperx 2x2 1333 / sapphire 5770 vaporx / lg w2230s
    dh kimine göre aile, bana göre sadece bir forum
    dh fosil grubu: 2001-2005 üyeleri / misafir üyelikler kapatılsın.tıkla, destek ver.
    donanımhaber üyelikleri için güvenlik güncellemesi.üyeliklerinizin güvenliği için destekleyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: baris195

anne nin annesine
    anane dersen

sen normal değilsin

Orijinalden alıntı: hærun

quote:

Orijinalden alıntı: baris195

anne nin annesine
    anane dersen

sen normal değilsin

ben bilim adamıyım
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.