Şimdi Ara

[ANLATIM]UNITY 3D ile Korku Oyunu Yapımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önce kendimi tanıtayım şuan 15 yaşındayım. Gölcük Fen Lisesinde okuyorum. Kendim tam bir Assassin's Creed hayranıyım. İlk oynadığım oyun ve daha sonra hayranı olduğum Hitman oyunu da var. Sonra The Punisher ve Call of Duty ile ile Modern Combat serilerinin de hayranıyım ama sonra okula PSP getiren bir akaş başka bir arkadaşla bir korku oyunu oynuyordu ve bende izliyordum. Oyun çok hoşuma gitmişti arkadaşa adını sordum adının Silent Hill: Shattered Memories olduğunu söyledi ben de sonradan Amnesia : the Dark Descent ve Silent Hill 1-2-3-4-5-Downpour-Shattered Memories- Origins gibi pek çok oyunu oynadım sonradan da adı SLENDER olan bir korku oyunu duydum ve kendimde bir Assassin's Creed hayranı olduğumdan daha önce pek çok 3D ve 2D oyun motoru kullanmıştım. Daha önceden kullandığım motorların bazıları şunlar:
    Rpg maker 2000-2003-xp-vx-vx ace
    Blender 3d
    Cry Engine 2 ve 3
    Game maker
    ve adını hatırlayamadığım kısa kısa baktığım 4-5 motor daha... Neyse SLENDER oyununun da UNITY 3D ile yapıldığını öğrendim ve kendim de Unity 3D ile daha önce prototype aşamasında kalan bir Assassin's oyunu yapmıştım sonra bir virüs sonucu PC ye format atınca gitmiş bir daha da bulamamıştım. Neyse şimdi anlatıma geçeyim ben...

UNITY 3D v 4.0.0f BETA ile SLENDER OYUNU YAPIMI

How to make a Slender man Game

Nasıl Slender man Oyunu Yapılır

Hazırlayanlar: Alucardj(Jay KAY)&Mark J. Hadley
    Yazan: Alucardj(Jay KAY)&Berkay ÇALIŞKAN (ben)
    Çeviri: Berkay ÇALIŞKAN (ben)

BÖLÜM 1- Basit Temeller (Basics)

Ben direk 1. bölüme başlamak istemiyorum. Önce programın arayüzünü açıklamak istiyorum.

Ben aşşağıda bir link vereceğim böylece full sürümünü bedava olarak kullanabilirsiniz. Programı kurunca crack gerekecek ve indirdiğiniz klasörde crack dosyası mevcut. Crackı çalıştırıp programı kurduğumuz klasörü seçip "Start" tuşuna basıyoruz.Crack bitince "OK" yazısı görünmeli. Bu iş bitince programa giriyoruz. Programda açılınca sol üstten "File" den "Create new project" seçiyoruz. Yeni bir pencere açılacak. Klasörü masaüstü seçiyoruz. Çünkü en kolay ulaşılan yer masaüstüdür. Bunun için yaklaşık 6GB boş alan olması tercihimizdir.
    Neyse açılan Create new project penceresinden herşeyin tikli olduğuna emin olun ve "Create" tuşuna basın. Birkaç dakika bekleme sonucunda program yine açılacak.
    Şimdi programda ilk göze batan şeyler şu şekilde:
    1- Hierarchy
    2- Inspector
    3- File, Edit, Terrain, Windows, Object vs.
    4- Project & Console
    5- Scene & Game & Play, Pause
     [ANLATIM]UNITY 3D ile Korku Oyunu Yapımı

1- Hierarchy

"Hierarchy" oyunun mevcut haritasında bulunan her objeyi gösterir. Yani oyuna bir küp eklerseniz Hierarchy de "Cube" olarak gözükür.

2- Inspector

"Inspector" seçtiğiniz objenin özelliklerini gösterir ve değiştirebilmenizi sağlar. İleride bu kısmı detaylı anlatacağım.

3- File, Edit vs.

Burası klasik her programda bulunan bölüm fakat ileride çok işimize yarayacak. (İlk aşamalarda)

4- Project & Console

-Project/ Project bir klasördür ve oyuna ekleyebileceğiniz objeleri içinde bulundurur. Bu dosyaların her birine "Asset" denir. Oyundaki her şeyi Assetler yapar. Bu assetler;
    -Mesh dosyaları & Animasyonlar ( Mesh files & Animations )
    Bunlarla işimiz olmayacağından bu kısmı es geçiyoruz. Ben de fazla bilmiyorum.
    -Doku Paketleri ( Texture Files )
    Burası 2D görüntüler ile 3D sahalar oluşturmamızı sağlar ve Materyal denen dosyaları içerir.
    -Materyaller ( Materials )
    Bu grafiklerin kalitesini kübik ve silindirik olmak üzere renklendirir.
    -GUI Paketleri ( GUI Textures )
    GUI paketlerinde yazı karakterleri bulunur ve ekrana 3D&2D yazı ekleyebilmenizi sağlar. Can barı ve kağıt sayısını saymada işimize yarayacak. Kalıcıdırlar. Hareketsizdirler. 32x32 64x64 128x128 256x256 gibi kaliteleri mevcuttur. Biz 128x128 kullanacağız yoksa haritaya bolca ağaç gibi detayları ekleyince oyun kasar. (Denedim)
    -Sesler ( Sounds )
    Programda hiç ses yok ve bu sesler olmadan bizim sonradan vereceğimiz kodlar çalışmayacaktır. Oyununuzun çalışması için ses dosyaları gereklidir. O yüzden internetten "Slender game sound effects" diye arayıp ses paketi indirmelisiniz. Programın orijinali mp3 desteklemiyor fakat sonradan 4.0.0f de mp3 desteğini eklemişler.
    -Console/ Burası da önemli yerlerden biridir. Burada oyunu testplay yaparkenhangi objenin ne yaptığını gösterir. Hataları gösterir. Unutmayın oyun yapım sırası:
    1- Fikir, 2- Nasıl Yapabilirim, 3- Kodlar, 4- Objeler, 5- Deneme
    Ben 3. kısımda kalınca internette araştırdım devamı geldi.

5- Scene & Game
    Merak etmeyin Play ve Pause u unutmadım. Ayrı paylaşayım dedim.
    -Scene
    Scene sizin mevcut haritadaki (birden çok harita olabilir) objelerin 3D dünyada nasıl gözükeceğini gösterir ya da fikir verir. Konum ayarlarken burası çok işinize yarayacak. Detayları sonra vereceğim. Serbest kamera kullanılır. GUI textler burada gözükmez.
    -Game

• Yaptığın şeyleri resimlerle destekleseydin hem gerçekten yaptığın kanıtlanmış olurdu hemde ortada somut birşey olmuş olurdu. Yaşına göre bu işlerle pek bir haşırneşirsin gördüğüm kadarıyla. Bu işlerin eğitimini alır ve severek yaparsan bir yerlere gelebileceğini düşünüyorum.
  • Yaptın mı sen ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet adı nightmare şuan hikayesi olan 2. Bir oyun yapıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: animator1980

Evet adı nightmare şuan hikayesi olan 2. Bir oyun yapıyorum

hocam bölüm2 nerede :)
  • Anlatımın hoşuma gitti hocam videolarla anlatanları pek sevmem ama resim koysan iyi olurdu :)
    Bi oyun yaparsan ve oyun tutarsa beni şirkete temizlikçi olarak alırmısın?
  • Hatırladığım kadarıyla bu unity 3d programı 320-500-600 mb vardı yeni updatelerle 1gbyi bulmuştur internete gidince yüklerim.HOCAM FPS OYUNU NASIL YAPILIR BİLİYORMUSUNUZ BİLİYOSANIZ ANLATIN KONU AÇIN KONU PATLAR!.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nightmare yapımcısı yabancı sen yaptığına eminmisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Meteora*

Hatırladığım kadarıyla bu unity 3d programı 320-500-600 mb vardı yeni updatelerle 1gbyi bulmuştur internete gidince yüklerim.HOCAM FPS OYUNU NASIL YAPILIR BİLİYORMUSUNUZ BİLİYOSANIZ ANLATIN KONU AÇIN KONU PATLAR!.

First person en iyi bence cry engine 3
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.