Şimdi Ara

[ANLATIM]Telefonun İçini Açmak, Parça Değiştirmek, Tozlu Ekranı Temizlemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
4
Favori
11.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu işe girişmeden önce internette çok aradım ama kapsamlı bir anlatıma sahip bir konu bulamadım. Aslında işlem kolay fakat 569 tl verdiği telefonu kimse hurdaya çevirmek istemeyeceğinden sinir stres olmuyor değil :) Ben toz alması sebebiyle bu işe giriştim. Youtube daki 1 video ile işimi gördüm ve tozsuz sıkıntısız ideosuma kavuştum. Fakat sizler için kapsamlı bir anlatım yapmak istedim umarım beğenirsiniz.

NOT: Konuda parça diyip duruyorum parça nedir derseniz parça dediğim ve isim bulamadığım şey şudur

NOT2: İhtiyacımız olan yıldız tornavida, düz uçlu tornavida (aşağıda resmi var), Huawei U8800 IDEOS X5, Cesaret

NOT3: Yazının tamamını okumadan işe BAŞLAMAYIN !!

NOT4: Kendinize güvenmiyorsanız konudan bir an önce çıkın çünkü gittikçe merak uyandırıyor

Sökme İşlemi

Kısa bir süre önce sabahın 6 sında nerden estiyse gaza gelip telefonun içini açmaya başladım sebebiyse resimdeki bölgeden ekranın sağ üstüne ciddi derecede toz almasıydı. (en altta resimlerde tozun boyutunu paylaşacağım)
    Toz Aldığı Bölge

Güneşte çok fazla göze batan hatta ekran yerine genelde tozlara baktığım kötü bir görüntü oluşuyordu. Yani anlayacağınız telefonun bütün karizmasını yerle bir ediyordu. Daha önce sağ alttan toz aldığı için servise verdim ve bu şekilde bana geri verdiler. Üstüne üstük birde ekranın alt kısmı boydan boya çizik doluydu. Bende size muhtaç değilim kendi işimi kendim görürüm dedim ve işe giriştim. Önce telefonun üst kapağını yani alttaki resimdeki yeri açmakla başladım.

Orda çalışmayan güç tuşumuzun alt kısmını ve hoparlörün ne kadar toz altında kaldığını gördüm. Hemen temizledim.
    Eğer sökmeye devam edecekseniz kameranın hemen sağındaki sarı renki led flash ıda altına şu biçimdeki tornavidayı kibarca sokup kaldırmanız gerek. Korkmayın sadece olduğu yere yapıştırılmış çıkardıktan sonra aynı yere elinizle koyuyorsunuz yine yapışıyor.

Tornavida

Tek tek bütün vidaları sökün, Sonra resimdeki gibi ucu düz ve ince aleti kapağın altına sokup yavaş yavaş açmaya başladım Link = YouTube

Yanlız bir kısmı açıldıktan sonra videodaki adam gibi parçaya asılıp çıkarmayı DENEMEYİN. Parça esnek ama kırılabilir. Önce sarı renkli led flashı çıkartın sonra yanlardan neredeyse heryer açılana kadar aleti araya sokup çerçeveyle parçayı ayırın. Sonra yavaşça kibarca çıkarın. Sd kart yuvasının üzerindeki sticker tarzı siyah şey sorun çıkarabilir ben onu çıkartıp, tekrar monte ederken yerine taktım. Parçayı başarıyla çıkardıktan sonra güç butonunun altındaki beyaz şeyi altına tornavidayı sokarak kaldırın, Sonra videoda gördüğünüz gibi ekran ile anakart bağlantısı sağlayan kabloyu çıkarın. Anakart, ekrana yandan geçmeli. Nasıl bir terim bende anlamadım ama ekranın sağında (önden bakarken sağında, biz içini açarken arkadan baktığımız için solda) anakartın küçük çentik diyim işte onların oturacağı yuva var o yüzden bize göre soldan videodaki gibi biraz kaldırıp sağa doğru çekerek anakartı ekrandan ayırıyoruz ve ekran karşımızda. Burada camı kırılmış arkadaşlar değiştirebilir ve söktüğümüz şekilde monte edebilirler. Fakat anakarta yapışık olan LCD si zarar görmüş arkadaşlar için geçerli değil onlar işi ustasına bırakmak durumundalar.

Ve içinin açılmış hali (fotoğraf makinemi heyecandan bulamadığım için n73 ün kamerasına talim ettik )

Bu da toz un boyutu tam fokuslanamadığı için son derece bulanık ama parlak noktalardan anlaşılıyor.

LCD üzerindeki tozu silmek için çok çok yumuşak bir bez yada selpak olabilir üzerinde GEZDİRİN. Parmağınızla çok abanmayın tam emin olmamakla beraber zarar verebilirsiniz
    İşimiz bittikten sonra anakartı çıkadığımız şekilde oturtuyoruz fakat dikkat edin ekran açıkken çok fazla toz tutuyor.

Monte İşlemi

Anakartı ekrana takarken hem LCD hemde ekran üzerinde toz vs. varmı diye dikkat edin. Birbirinden ayrı olduğu sırada tozlar yapışıyor adeta. Anakartı oturttuktan sonra ekran ile anakart bağlantısı sağlayan kabloyu yerine takın, güç tuşunu çıkardığınız yere yapıştırın sonra ses tuşlarını yerine koyun ve yerli yerinde durmasını sağlayın ( Pek rahat durmuyor videodaki gibi düşüp duruyor düzgün oturtup sarsmazsanız sorun olmaz zaten üst kısımdan oturtmaya başlayacağımız için 2-3 saniye yerinde dursa yeter ) Parçayı tepeden oturtmaya başlayın yavaş yavaş her bölgesi otursun sonra led flashı yerine yapıştırın sonra üst kısımdaki kapağı çıkardığınız şekilde yavaşça yerine oturtun. Pili, hafıza kartı vs nizi takıp bismillah diyerek telefonu açın ilk seferde açılmazsa 1 2 dakika bekleyin ve açın ( Güç tuşu bozuk olanlar korkmayın telefonunuza bişey olmadı sadece benim gibi ilk seferde tuşu tam yerine oturtamadınız yapmanız gereken sadece üst kapağı çıkarıp beyaz şeye biraz bastırmak sonrasında açıp bana hayır duası etmeyi unutmayın, ben bu şekilde bozuk tuşumu artık %80 çalışır hale getirdim )

DİKKAT Telefonu monte ederken vidaları çok sıkmışım ve alt kısımdaki vidaların ortaları oyuldu sanırım tornavida neredeyse boşa dönüyor sağlam olsun deyip çok sıkmayın PİŞMAN OLURSUNUZ !!

Telefonumun çerçevesi fazla ayrık olduğundan yine toz almaya başladı yakında ebaydan sipariş verip takıcam, fotoğraf makinem yanımda olacak ve bu sefer yüksek kalitede ve anlatımıyla video çekeceğim yapamayan anlamayan kalmayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makify -- 17 Ağustos 2012; 21:33:59 >

• buralar değerlenir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reklam alınır

MOBO: ASRock B550M Steel Legend + WiFi 6E AX210 | CPU: AMD Ryzen 7 5700x3D | GPU: Powercolor Hellhound RX 6600 | RAM: Corsair V. RGB RT 3.8 GHz CL16 2x16 | SSD: Kingston SNV2S1000G 1TB | PSU: XPG Kyber 750W 80+ Gold
  • Rehber için sağol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PH_Ganso -- 16 Ağustos 2012; 20:32:05 >

Orijinalden alıntı: -HybridTheory-

"Toz Aldığı Bölge" başlığı altındaki ikinci resimdeki gibi bende o bölgeyi temizlemek için kapağı açmak istiyorum. Kolayca açılıyor mu? Birde açtığımız anda dağılmaya müsait parçalar var mı?

Evet o kapak gayet kolay açılıyor ve içinde dağılan hiçbir şey yok. Hattta telefonun neresini açarsan aç dağılan hiç bir şey yok

Orijinalden alıntı: Insecure*

quote:

"Toz Aldığı Bölge" başlığı altındaki ikinci resimdeki gibi bende o bölgeyi temizlemek için kapağı açmak istiyorum. Kolayca açılıyor mu? Birde açtığımız anda dağılmaya müsait parçalar var mı?

Evet o kapak gayet kolay açılıyor ve içinde dağılan hiçbir şey yok. Hattta telefonun neresini açarsan aç dağılan hiç bir şey yok

Hocam yazinizi okurken bisey dikkatimi çekti. Telefonu garantiye yolladim. Ekranda çiziklerle geri geldi demissinizya. İste o çiziklere dikkatli bakin eger içerdense tekrar garantiye yollayin. Ön panelin degistirilmesini istiyorum deyin, degistiriyorlar. Benimde basima geldi ekran tozu için garantiye yollamistim, geldiginde ekranda çizikler vardi, çizikler iç taraftandi ( güneste bariz belli oluyodu), 3 ay öyle kullandim, 3 ay sonunda ekran gene tozlandi, garantiye yollarken, çizikler yüzünden degistirilmesi talep ettim, telefon 1 ay sonra elime ulasti. Ön panel- cam,çerceve - degistirdiler. 2 aydir kullaniyorum henüz hiç toz almadi, insallah almazda.

MOBO: ASRock B550M Steel Legend + WiFi 6E AX210 | CPU: AMD Ryzen 7 5700x3D | GPU: Powercolor Hellhound RX 6600 | RAM: Corsair V. RGB RT 3.8 GHz CL16 2x16 | SSD: Kingston SNV2S1000G 1TB | PSU: XPG Kyber 750W 80+ Gold

• quote:

Orijinalden alıntı: AhmtOzdmr

Ellerine sağlık hocam. Telefonun içini açmak dışında yazılımsal olarak herseyi yaptım doyum noktasına ulaştım.içini de açmak lazım ki heyecan devam etsin :)

Evet dediğiniz gibi yazılmsal olarak doyuma ulaştık ama şunu söylemeliyim ki telefonun içini açmak bambaşka bir heyecan, adrenalin korku vs. her şeyi yaşatıyor :D

Orijinalden alıntı: qazrfv

quote:

Orijinalden alıntı: Insecure*

quote:

Hocam yazinizi okurken bisey dikkatimi çekti. Telefonu garantiye yolladim. Ekranda çiziklerle geri geldi demissinizya. İste o çiziklere dikkatli bakin eger içerdense tekrar garantiye yollayin. Ön panelin degistirilmesini istiyorum deyin, degistiriyorlar. Benimde basima geldi ekran tozu için garantiye yollamistim, geldiginde ekranda çizikler vardi, çizikler iç taraftandi ( güneste bariz belli oluyodu), 3 ay öyle kullandim, 3 ay sonunda ekran gene tozlandi, garantiye yollarken, çizikler yüzünden degistirilmesi talep ettim, telefon 1 ay sonra elime ulasti. Ön panel- cam,çerceve - degistirdiler. 2 aydir kullaniyorum henüz hiç toz almadi, insallah almazda.

1. si elimde tuketici haklarından iade kararım var ben parası için bile 1 ay bekleyemezken tamiri için çok zor :D 2. si iade etsem yada tamire versem bu kadar işlemden sonra garanti kapsamında olur mu bilmiyorum :)

• kötü örnek bir konu olmuş önüne gelen telefonu söker bir şey yapacam diye herkesin elinde kalır :)
    SONY XPERİA Z2
  • quote:

Orijinalden alıntı: sile

kötü örnek bir konu olmuş önüne gelen telefonu söker bir şey yapacam diye herkesin elinde kalır :)

herkes kendini biliyor, kendine güvenen zaten yapar ama ben yinede bilgisayara geçince gerekli uyarıları yazayım

Eskiden Nokia 5800 kullanırken açıp ekranı değiştirmiştim sadece youtube videoları izleyerek.Eli yatkın olmayanlar denemesin derim
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.