Bildirim
anlamlı bütün oluşturma soruları
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Up _____________________________ -
Giriş- Gelişme- Sonuç ilişkisi şeklinde bakarsan olaya. Çok rahat ortaları doldurabilirsin dostum. İlk olarak girişi tespit et. Daha sonra sonucu. Giriş çok net belli olur hiçbir şey yokken muhabbete başlamış gibi olur. Önünde bir şey yokmuş gibi. Sonuç ise genelde yargı belirtir, çıkarım yapar. Oradan paragrafın bittiğini anlayabilirsin. Ortasını doldurmak ise, sonuncuya hangisi bağlanıyor, birinciye hangisi bağlanıyor şeklinde yaparsan. 3. kendini ele verir. Direkt şekilde 3. hangisi acaba diye düşünmeye başlama asla çünkü direkt baktığında genelde 2. 3. 4. hepsi birbirine çok yakın gelir kafanda. İlk giriş gelişme sonuç üçgenini kafanda oluştur daha sonra çöz soruyu. _____________________________ İnsanlar neden domino'nun yıkılışını izlemeyi sever ve ya küçük düzeneklerin birbirini tetiklemesini izlemeyi sever,neyini sever hiç düşündünüz mü?İnsanın içinde hiç bilmediği bi yeri dürter çünkü.Tanrı olmayı hissetmeyi, bir şeylerin sonunu bilerek ayarlamayı ve izlemeyi.Her şeyi yönetebilirsiniz ve uğraştıkça ustalaştığınızı göreceksiniz,insanlığın geçmiş bilgeliğinden faydalanın.Kontrol edilerek değil ederek yaşamayı öğrenin. -
D'mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Hocam genelde dediğiniz gibi yapıyorum ösym sorularında sizin yönteminiz oldukça işe yarıyor bu soru bazında anlatırsanız çok sevinirim
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
(gözlemlerini ortaya koyarak, bir açıklama cümlesi yapmış)
Günlük hayatta "yaşamak" , "hayatta kalmak" ve "var olmak" arasındaki farkı pek düşünmeden bu kavramları birbirlerinin yerine kullandığımız oluyor halbuki bu yanlıştır.
(günlük ile yıllık hayat ile ilgili karşılaştırma var o yüzden "fakat" kullanılmış, o yüzden bağlılar)
Fakat bırakın günlük hayatın koşuşturmacasını, yıllık hayatın geniş ve uzun yürüyüşünde bile durup sözcükler ve anlamları üzerine düşünmeyi bırakalı uzun zaman oldu.
(anlamlar üzerine düşünmeyi bırakıp, emoji ile ifade etmeye başladıkları şeklinde devam eden bir süreç var o yüzden bağlılar)
Bir çoğumuz hayatlarımızı sözcükler ve kavramlar yerine, gülen ve ağlayan suratlı emojilerle ifade etmeye başladık.
(emoji kullananlara karşı bir aşağılamada bulunmak istemediğini bunu kendisinin de yaptığını söylemiş,o yüzden bu cümleler bağlı)
Bu, birilerini küçümseyip iğnelemek niyetinde olduğumu göstermez zira bizzat ben de emoji ve kısaltmalar kullanan biriyim.
(anlattığı tüm cümleleri birleştirip, bir çıkarım yapıp, sonuç şeklinde önümüze koymuş)
Diyorum ki yakın gelecekte romanlarda bile paragrafların kalkacağı, en uzun metinlerin bile tek satırlık cümlelerden oluşacağını söylemek artık bir kehanet değil._____________________________ İnsanlar neden domino'nun yıkılışını izlemeyi sever ve ya küçük düzeneklerin birbirini tetiklemesini izlemeyi sever,neyini sever hiç düşündünüz mü?İnsanın içinde hiç bilmediği bi yeri dürter çünkü.Tanrı olmayı hissetmeyi, bir şeylerin sonunu bilerek ayarlamayı ve izlemeyi.Her şeyi yönetebilirsiniz ve uğraştıkça ustalaştığınızı göreceksiniz,insanlığın geçmiş bilgeliğinden faydalanın.Kontrol edilerek değil ederek yaşamayı öğrenin.
-
Hocam teşekkür ederim kitap C demiş
Bu tür soruları ilk başta geç sınavdan sonra 5 dk civarı vakit kalırsa dön ve bu soruyu yap. Gereksiz vakit kaybı yaratan sorular bunlar
bence benim söylediğim daha doğru çünkü benimkinin nedeni var, onunki sadece muhtemelen son cümlenin içerisinde emoji ile alakalı bir şey olmadığı için 3. cümleye koymuşlar onu ama benimki gibi okursan sınavda daha doğru yaparsın. soru biraz yanlış hazırlanmış bence.quote:
Orijinalden alıntı: 1u2i3o4
Hocam teşekkür ederim kitap C demiş_____________________________ İnsanlar neden domino'nun yıkılışını izlemeyi sever ve ya küçük düzeneklerin birbirini tetiklemesini izlemeyi sever,neyini sever hiç düşündünüz mü?İnsanın içinde hiç bilmediği bi yeri dürter çünkü.Tanrı olmayı hissetmeyi, bir şeylerin sonunu bilerek ayarlamayı ve izlemeyi.Her şeyi yönetebilirsiniz ve uğraştıkça ustalaştığınızı göreceksiniz,insanlığın geçmiş bilgeliğinden faydalanın.Kontrol edilerek değil ederek yaşamayı öğrenin.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
Örneğini alta ekliyorum bunu bana detayli sekilde anlatacak olan varsa cok mutlu olurum 
kullanıcısına yanıt