Bildirim
Anlamadığım ufak bir ayrıntı
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Son Terim-İlk Terim+1
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Say
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bunda sayarım ama uzunları oluyor
bunun için pratik bir yöntemim var atıyorum 6 ile 26 arasında kaç sayı oldugunu bulmak istiyoruz kafadan 20 diyesimiz geliyor ama şöyle yapıyoruz bir sonraki basamağın birler basamağında 1 bulunan sayıya kadar kaç sayı var onu buluyoruz (6 7 8 9 10) 5 sayı var sonra 11 i 1.sayı olarak kabul edip 26.sayıyı da 16 olarak kabul ediyoruz 1 den 16 ya kadar saymak gibi düşünün sonra 16 ile 5 i toplayın tabi bunu bir kaç pratik yaparak geliştirebilirsiniz veya formülü de var son terim-ilk terim + 1 diye ister formülden yapın ister dediğim gibi yapın -
veya sayıların farkının 1 fazlası diye de aklınızda tutabilirsiniz ama dahil olup olmaması da çok önemli tabi burda da dikkat devreye giriyor -
Hocam mesela (6,20) arasında son-ilk terim+1 yapınca 14 geliyor ama 13 sayı var ikisi de açık aralık görüldüğü üzere
hocam öyle olunca da son terim-ilk terim-1 formülü kullanılıyor -
Hocam orada (6,20) yaptiginizda 7 ve 19u formulde kullaniyorsunuz [(19-7/1)+1] den 13 geliyor yine.
[6,25)olsaydi da 6 ve 24 u formulde kullanacaktım [(24-6)/1]+1
(6,29] olsaydi 7 ve 29u kullanacaktım [ (29-7)/1)]+1
Hocam ben şöyle yapıyorum yukarıda arkadaş da onu yazmış ama.
Şöyle düşünelim aralığımız (4,7) olsun bu aralıkta 5,6 olmak üzere 2 sayı var. Bunu formül ile bulmak istersek şöyle yaparız bu aralıkta alacağımız ilk terim dahil olmadığı için 5 son terim ne 7 dahil değil 6 o zaman. Şimdi terim sayısı formülünü kullanalım (6-5)/(1)+1
Burdan terim sayısı olan 2 geldi. Şimdi bunu daha büyük bir aralık için kullanalım (10,17) aralığı olsun aralık dahil değil yine. İlk alınacak terim 11 son alınacak terim 16. formülde yerine yazalım 16-11=5/1+1=6 terim. Eğer aralık dahil olursa [10,17] olsun ilk terim 10 son terim 17 aralıklar dahil olduğu için 7/1+1=8. Yani ilk alınacak terimi ve son aralığı açık kapalı olmasına göre değerlendirip yazarsan formülle sıkıntı olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tesla Hayranı -- 26 Mayıs 2020; 19:46:46 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam mesela sınavdasınız ve 1 ile 110 arasında kac sayi oldugunu bulmaniz gerekiyor. 1 ile 3 arasında kaç sayı var ? 1 . Demek ki 3-1 yapıp sonuçtan 1 çıkariyormuşuz diyip 110-1-1 den 108 bulabilirsiniz
( ) her ikisi de açık aralıksa son-ilk-1(1 çıkarıyoruz)
[ ) biri açıksa biri kapalıysa sadece son-ilk (bu kadar)
[ ] her ikisi de kapalı aralıksa yani dahilse son- ilk +1 (1 ekliyoruz.
Bunu yazmak için gelmiştim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X