Şimdi Ara

Anlamadığım bir konu yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar SAmsung D8000 aldım. Fakat oyun konusunda çok pişmanım. Tv ye 800 Hz diyorlar fakat 60 hz ps3 de çalışıyor. Ps3 en fazla 60 hz desteklediği için mi yoksa. Samsung tarafından mı uydurulmuş bu 800 hz? Çok kırılmalar oluyor. 4000 tlye aldığım tv 350-400 Tl lik monitörden daha kötü gösteriyor sorun nerede anlamadım.

• Güncel arkadaşlar.
  • Gerçek 800Hz değil yazılımla 800Hz diye biliyorum zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sagropa

Arkadaşlar SAmsung D8000 aldım. Fakat oyun konusunda çok pişmanım. Tv ye 800 Hz diyorlar fakat 60 hz ps3 de çalışıyor. Ps3 en fazla 60 hz desteklediği için mi yoksa. Samsung tarafından mı uydurulmuş bu 800 hz? Çok kırılmalar oluyor. 4000 tlye aldığım tv 350-400 Tl lik monitörden daha kötü gösteriyor sorun nerede anlamadım.

Dostum 800 Hz olayının koca bir yalandan ibaret olduğunu anlamışsın ama malesef geç olmuş.

Saygılar
  • Evet oyun konusunda led tv alınmayacağını geç anladım.Filmde güzel de . Oyunda fps oyunları oynanmıyor.
  • D8000 deki panel 200hz lik tir. 800 hzlik bir çalışma veya panel yoktur.

CMR (clear motion rate , akıcı görüntü değeri) ise 800 dür. Bu panel tazeleme oranı ile (refresh rate) ile karıştırılıyor , üreticiler de kafa karışıklığından memnun.

800 CMR , 1 piksel genişliğindeki çizgileri kayarken net gösterir demektir.

Eğer tvnizi yanlış ayarlarda kullanıyorsanız oyun oynanmaz hale gelebilir . Eğer tüm görüntü ayarlarını yazarsanız belki yardımcı olan birileri çıkar. Tabiki Game Mode-Oyun modunu tv menüsünden açtığını/aktif ettiğinizi kabul ediyorum.

Sadece Samsung değil tüm diğer tvlerin HDMI girişleri 50-60hz giriş kabul ediyor. Zaten tvye bağlanan tüm cihazlar da bu çıkışı verdikleri için maksimum 60 hz görülür. Karşılıklı olarak standart değer olmuştur.

Tv kumandasından INFO tuşuna basınca 1920x1080P@60Hz görmenizin sebebi , tvnin giriş yapılan kaynağın değerini göstermesidir. Kendisinin çalıştığı durumu göstermez sadece giriş sinyaline ait bilgidir. Harici uydu alıcı takmış olsaydınız 1920x1080i@50Hz yazacaktı.

===============================================

CMR yi anlatan Samsungun videosu :

http://www.youtube.com/watch?v=f5uFsyuHV3E

Anlamadığım bir konu yardım!  Anlamadığım bir konu yardım!  Anlamadığım bir konu yardım!

Anlamadığım bir konu yardım!  Anlamadığım bir konu yardım!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden böyle oluyor ? Yardım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.