Şimdi Ara

Anket içerir. Mevcut bir eviniz ve arabanız varken öncelik Ev mi Araba mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
3.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Anket içerir. Mevcut bir eviniz ve arabanız varken öncelik Ev mi Araba mı?

(En Son Oy Tarihi: 28.9.2017)
Giriş
  • İşyerinden arkadaşımızın bize danıştığı bir soruyu buraya yazıyorum. Kendisi karar verememiş ve ortamdaki ona yakın 3 kişi olarak biz de pek sağlıklı bir fikir veremediğimiz için daha fazla kişinin fikrini almak istedik. Tanıyan çok kişi ile paylaşmak istemediği için ortamdaki daha fazla kişiye soramıyor o yüzden böyle bir anket hazırladık. Bu soruyu soran arkadaşım forumda değil ve çok anlamadığı için kendisinden onay aldım sonucu yorumlarla birlikte onunla paylaşacağım.

Soru basit. Öncelik ev mi araba mı sorusu. fakat aşağıda yazılanları okuyunuz lütfen. Evi olmayanlar için öncelik her zaman ev diye belirtelim. Burada hali hazırda bir ev var o yüzden fikirler değişebilir.

Baştan belirteyim bir arkadaş ekolü değil gerçekten bir arkadaş sorusudur

Mevcutta oturduğunuz kendinize ait borcu olmayan bir daireniz var, ayrıca borcu olmayan 35 bin TL değerinde 80 bin km de ağır bakımı yapılmış masrafsız dizel manuel sedan bir aracınız var ve kenarda 50 Bin TL nakit paranız var evli ve 1 çocuklusunuz.

1. Soru 35 Bin TL değerindeki aracınızın üzerine 65 bin TL kredi çekip 1. seçeneğimi değerlendirirsiniz? Bu seçenekte kenardaki paraya kesinlikle dokunmuyoruz çünkü bu seçeneği değerlendirme durumunda aracın alımından sonra 2 sene içerisinde kenardaki paranın üzerine az daha kredi çekip yazlık alabilme durumu olabilir. Gelir artması durumunda yazlık için değil daire için kredi çekme durumu da olabilir.

2. Soru Yoksa 35 Bin TL değerindeki aracınıza binmeye devam edip kenardaki paranın (50 bin TL) üzerine 200 Bin TL konut kredisi çekip Kartal uğur mumcu dan daire almayı mı düşünürsünüz? Taksitleri 4100 TL oluyor ama kiraya verileceği için 1000 TL kiradan gelir diye 3100 TL ödenecek tutar kalıyor. Böyle bir durumda ise araba almayı ikinci plana atıyoruz, müsaitlik durumuna göre arabayı tekrar değerlendirip belki 1 sene sonra yine 100 bin TL civarlarında araba alınabilir.

İkilemde kalınma sebebi ise, daire fiyatları çok fazla yükseldi daha fazla yükselmeyip daha da düşebilir. Araç fiyatları da aynı şekilde çok yükseldiği için daha yükselir mi yükselmez mi belli değil.

Seçiminizi anketten işaretlerseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam_ıssız -- 26 Eylül 2017; 16:54:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 6 sene kredi odemesiyle ev alabilme sansiniz varsa kesinlikle evi secin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ağla sevgili yurdum ağla.
  • hatun var bide bonusu çocuk ta var

• Şu an 2 yıl önce 55 bin liraya aldığm bir arabam var, evli 2 yaşında bir çocuk babasıyım. Eşim de çalışıyor. Aylık max kazancımız 6500 tl. Ev annemlere ait, kira vermeden oturuyoruz, yani evimiz yok. Ufak ufak para biriktirip ev almayı düşünüyoruz ama bir taraftan da çocuğun eğitim masraflarını şimdiden dert ediniyoruz. İyi bir araba önümüzdeki 20 yıl için kafamızda yok. Allah asgari ücretliye kolaylık versin.

Ev ve araba yaşam kalitesini artırmıyor

• Ev tabiki. Ozellikle de ulkenin durumunu goze aldigimizda kesinlikle ev alinmali. Sonucta araclar a noktasindan b noktasina ulasim icin yapilmistir. Ayrica sabahin korunde sirkete gitmek icin 2 tonluk 5 kisi tasiyan araci goturmek yerine motosiklete binip trafigi de arttirmadan isime gitmeyi tercih ederim.

• Bana gore hicbir secenek mantikli degil. Neden derseniz yazlik sahibiyiz 20 yildir, artik bina eskidi ve elden cikarmak gerekiyor. Elden cikardigimizda da cok da matah bir para etmiyor. Soyle dusunun yazliga 200 bin para vereceksiniz ne kadar sure kalacaksiniz 1 hafta ile 1 ay arasinda degisir. Onun yerine 200 binin yillik faizi ile istediginiz yerde 5 yildizli bir otelde onceden ayarlanarak bir tatil yapilabilir.

Araca gelecek olursak bu metal yiginlari eskiyor her sey gibi. halihazirda duzgun bir arac varken(80 bin cok da yol yapmis sayilmaz) tamamen yiprandigini dusunene kadar ayni araca binmeye devam ederim. Tabi bagaji yetmiyordur, ailedeki kisi sayisi artmistir vb gibi durumlar haric.

Ne onerirsin derseniz doviz kovalamanizi tavsiye ederim. Paranizi kenarda doviz olarak tutarak hic olmazsa deger kaybini onlemis olursunuz. Bir diger secenek de arsa. Akari yok kokari yok temiz atiyorsunuz duruyor kenarda. Eskime yok, yipranma yok.

Tabi bunlar benim sahsi goruslerim. Eskiyen seylere cok para baglamak yerine eskimeyen seylerde para tutmak son yillarda bana daha mantikli gelmeye basladi.

Her ne alacak olursa olsun arkadasiniz icin hayirli olsun.

• Mevcut arabası güzel kendisi de memnun ama tatillerde ailecek yapılan uzun yolculukların daha konforlu ve güvenli olması için aslında arabayı değiştirmek gibi bir düşüncesi var.

benim dna'mda çalışmak yok, hem evliyim hem çocuğumda var sabah akşam çocuklarımla oynarım, karımla romantizm yaşayım, haftada 1 gece arkadaşlarla 2 duble rakı içeyim.

tamam işte bu kadar

Orijinalden alıntı: adam_ıssız

Mevcut arabası güzel kendisi de memnun ama tatillerde ailecek yapılan uzun yolculukların daha konforlu ve güvenli olması için aslında arabayı değiştirmek gibi bir düşüncesi var.

Sadece tatiller veya arasira kullanmak icin ise, arac kiralamayi dusunebilir. Gercekten mantikli cunku.

Eger toplam 250 bine kadar cikiyorsa butce konut kredisi ile biraz daha zorlayip

Istanbulda 1 ev 160 bin

Balikesirde 1 yazlik 110 bin

Istanbuldaki evin 600 lira kira getirisi

Balikesirdeki yazligin ise sezonda en az 5000 lira getirisi olur

Sadece kisin oturacak kiraci bulunursa 8 ay x 500 lirada 4000 binde kisin birakir

Oturduğum evin fiyatı 800.000seviyesinde , aylık kirası 2400 TL

Şimdi ben hangi peşinatla hangi kredi ile alayım bu evi?

bu arada ev öyle villa falan degıl 120 m2lik orta hakkı bi ev.

Bu arada kendim şirket aracı kullanıyorum, eşime 2014 b segment 50-55binlik araca biniyor.Bugjn kendını zorlamadan ona 100-150 bin arası bir araç alabilirim ama ev Şahibi olamadan gidip mercedese binmek bana mantıklı gelmıyor..

İstanbulda 160 bin tl lik ev ancak esenyurt tarafında oluyor o da giriş yada bodrum kat felan. Uğur mumcu da arakat var 250 bin orta halli daireler. Bir kaçına gösterdi ilanların gerçekten güzel daireler var. Önü açık diye 250 civarı oralardan bakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam_ıssız -- 26 Eylül 2017; 19:30:13 >

Orijinalden alıntı: adam_ıssız

Ev ile ilgili beklentilerinizi düşük tutarsanız ilk etapta başlangıç için, alabilecek durumdasınız anladığım kadarı ile. Kendiniz oturmasanız bile yatırım amaçlı bir başlangıç yapabilirsiniz.

Zaten ben de öyle düşünüyorum hocam, belkı memleketten (Adana) veya ankaradan alabilirim evi.

En azından İstanbul'daki evin kirasına destek olur diye düşünüyorum

Orijinalden alıntı: alperdgal

Anadolu'da ev almak mantıklı ancak İstanbul için aynı şey her zaman söz konusu olmuyor

Oturduğum evin fiyatı 800.000seviyesinde , aylık kirası 2400 TL

Şimdi ben hangi peşinatla hangi kredi ile alayım bu evi?

bu arada ev öyle villa falan degıl 120 m2lik orta hakkı bi ev.

Bu arada kendim şirket aracı kullanıyorum, eşime 2014 b segment 50-55binlik araca biniyor.Bugjn kendını zorlamadan ona 100-150 bin arası bir araç alabilirim ama ev Şahibi olamadan gidip mercedese binmek bana mantıklı gelmıyor..

İstanbul'da nerede yaşıyorsunuz merak ettim kira fazla gibi sanki ama eğer rezidansta oturuyorsanız normal.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.