Şimdi Ara

[anket] hukuk için tekrar yks hazırlanmak vs aöf adalet yazıp dgs hazırlanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

(En Son Oy Tarihi: 13.8.2020)
Giriş
  • dgs yolunu düşünen var mı aranızda özellikle mat2'si zayıf olanlar sizce ne yapmalı, hangisi daha zor?
    Matematiğin Güler Yüzüyoutube
    2 YILLIK ADALET BÖLÜMÜ OKUYUP #DGS İLE HUKUK FAKÜLTESİNE GEÇİŞ YAPMAK ÇOK ZOR!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=B5IRG5fTkog
    matematiğin güler yüzü bu videoda sınava öğretmenler vs giriyor sizin hiç şansınız yok demiş ama çoğunluğun meslek liseli, üniversite sınavını kazanamayan öğrencilerin olduğunu unutmamak lazım. yksde de kaliteli liselerden öğrenciler ve obpsi şişirilmiş insanlar giriyor kararsız kaldım.

dgs hakkında fikri olmayanlar için azıcık bahsedeyim: 60'ar türkçe, matematik sorusu 150 dakika. aşağıdaki resimde hukuk için en son kapatan devlet üniversitesinin netini koydum.

not: bazı üniversitelerin 2. veya 3. sınıftan başlatma durumları da varmış galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Waiden -- 11 Ağustos 2020; 1:35:17 >

• DGS mümkün ve YKS'ye göre bariz kolay.Ben okuduğum üniversiteden memnun olmadığım için 2. üniversiteyle aöf adalet bitirdim ve bu sene hem YKS'ye hem de DGS'ye girdim.Bunlar da sonuçlarım:

Anlayacağın birinden marmara i.ö.'ye girebilirken diğerinden her yer geliyor.

• konu sahibini tenzih ederek soyluyorum ama o kazanamamis, meslek liseli biz bunlari geceriz zaten diye kucumsenen grubun icinde bu yolu deneyenlerde var mantiken?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam dgs sınav olarak elbette daha basit ama yüzdesel olarak daha fazla net yapmak gerekiyor yks'ye göre.

bir de hukuk konusunda dgs kontenjanlarının sürekli değişiklik gösterdiğine dair birşeyler duymuştum. bunu da araştırın isterseniz.
  • deniz-06 D kullanıcısına yanıt
    tebrik ederim hocam harika iş çıkarmışsınız. benim dgsden tek korkum zaman problemi ve devlet üniversitesi kazanırsam +1 yıl daha kayıp olması yoksa dediğiniz gibi dgs yks'den daha kolay
  • buncayilsenle kullanıcısına yanıt
    haklısınız biraz küçümsemiş gibi olmuşum asıl demek istediğim hocanın verdiği örneğin azınlık olduğu.
  • okuması en kolay önlisans aöf bölümü nedir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihceliktas -- 11 Ağustos 2020; 1:52:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kpss için dershane tercihi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ben hukuk kazanmanın hiçbir insan için zor olmadığını düşünüyorum.Çoğu insan 2.üniversite olarak okuyor zaten.Yani DGS ile uğraşmaya değmez bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    hocam 2.universite kapsaminda oldugu icin bir sorum oluyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Hayır lisans mezunu olsanız bile dgs'ye girebilirsiniz tek şart ön lisans diploması almanız.Ayrıca sadece ösym kılavuzunda tanımlı bölümlere geçebiliyorsunuz.Mesela adalet bitiren sadece hukuk seçebiliyor.
  • sayidjarrah16 kullanıcısına yanıt
    obpsi kırıka yakın olup 2020 ayt neti 12.75 olan giriyor mu bu kategoriye hocam?
  • Hocam bu pazar dgs ye girdim, 150 dakikada 50 mat 10 türkçe işaretleyebildim, siz ben 40 yaparım türkçedende 40 yaparım diyorsanız kusura bakmayın pek oluru olan bir şey değil bu deli gibi çalışmanız lazım 2 sene. Çoğu öğretmen zaten açıktan adalet okuyup hukuk için dgs ye giriyor ki onlar bile 60 a 60 yapamıyor yani 60 a 60 yapan yok ülkede, 50 ye 50 yapanda yok yani toplasan 10 kişi o sürede o sorularla imkansız yani. Sayısal birincileri bile matematiği yapıyor okey türkçenin yarısını yapıyor o kadar yani. Heleki bu senenin türkçe soruları felaketti millet 60 türkçeyi yapınca 15 dk kaldığını söylüyordu sahiden de öyleydi.

Atıyorum bilg prog okursunuz ben mühendis olacağım dersiniz sınavda matematiğe abanırsınız türkçeden biraz işaretlersiniz okey.
    veya sözelci olursunuz türkçe yaparsınız mattan 10 15 işaretlersiniz onada okey. Ama eşit ağırlık bu sınavda aşırı büyük risk hocam. Zaten çoğu öğretmen hukuk isteyenlerin adam mat öğretmeni 60 da 50 üzeri yapıyor bir şekilde. Dediğim gibi sayısal veya sözelci olacaksanız dgs okey ama ea cı için pek iç açıcı bir sınav değil.

Edit: Şunu unutmayın lütfen dgs aslında zor bir sınav aynı ales gibi ve ales seviyesinde zaten, ama mat hedefi 30 olan adam ağağa kolay sınav yaparım diyor, e zaten ilk 30 soruyu herkes yapıyor. Mühim olan son 30 soru. Yani hedefiniz 60 da 30 yapmaksa çok rahat olun ama emin olun 60 da 50 üzeri daha doğrusu sınavı fullemek isteyen biri için aşırı zor bir sınav. Bu sene kombinasyon sorusu vardı akıllara zarar, o zorluk düzeyini yks de bulamazsınız üçgenli kombinasyon sorusunun, sınav anında bana öyle gelmişte olabilir ama bilmiyorum.

Edit2: Üstteki arkadaş doğrumu tahmin ediyor bilmiyorum ama onun dediğinin pek mümkün olduğunu söyleyemem geçen senelere bakınca. Tasarının sitesi var orada 2019 a girenlerin sonuçlarını incelemeni öneririm bu linkten sayısal 5. si felan çoğu derece öğrencisinin puanı ve sıralaması var
    https://www.tasariegitim.com/2019-dgs-dereceleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ösymdekituvaletpompası -- 11 Ağustos 2020; 6:11:38 >

O kapasitedeki kisi zaten 1 yilini daha vererek marmara io den boun isletme gs hukuk gibi derece tayfasina girer.Dgs ye 2 yil feda etmek ne kadar mantikli?
    Ayrica girdin marmaraya iki yila dgs den ankara hukuk gs hukuk gelse gecis yaptin diyelim derslerin yarisi sayilmaz.Vakit kaybi bence.
    Ama yksden hic hukuk kazanamayacak kapasitedeki kisi dgs ile erzurum vs. Hukuk kasar orasi mantikli...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanki hukuk 5kdan alıyor şuan bile 40k civarlarında hukuka yerleşilebiliyor dgs işi hukuk icin ziyanlık

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.