Şimdi Ara

ankayaraya gelirken elmadagda bi yokus var uzun orada sizin arabanizda devirden dusuyormu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
1
Favori
2.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sürekli olarak o yolu kullandığımdan biliyorum tam olarak 14 km uzunluğunda, küsüratı bilmiyorum araç km'sinden ölçtüm. Ve gerçekten dik bir rampadır. Lpg'li otomatik civic'im varken 170le çıkmaya başlıyordum ama malesefki çok geçmeden 100-110 gibi hızlara düşüyordu, hatta daha ağır girersem 80-90la çıktığı bile oluyordu.
    Belki normaldi ama öncesinde 4 sene hdi 307 kullandığım için bana çok yorucu geliyordu. Şimdi yine 5.vitesi düşmüyorum bile cruise controlü 110 yada 120ye sabitliyorum mutlu mesut yoluma bakıyorum
    Yaşasın turbo dizel
  • quote:

Orijinalden alıntı: weehwet

babamın ford connect le düz yolda gider gibi tırmanıyorum orayı

Connect ile biz de gittik gerçekten 5. vites kafa kaldırıyodu 1.8tdci
  • Ben Kırıkkale Üniversitesinde okuyorum.Nerdeyse hergün o yolu gidip geliyorum.Focus 1 le 4 kişi olduğumuz zaman 4. vites 120-125 çıkabiliyorum.Ama 2 kişi veya tek kişi olduğum zaman eğer zorlarsam ilk çıkıştan sonraki rampada,bu rampanın meğili biraz daha az 140-150 yi gördüğümde oldu.Lpg de olduğunuda belirtiyim ayrıca.Aşşağı yukarı Çoğu 1.6 16V 100-130 bg arası atmosferik araçlar eğer yakıttan korkmuyorsanız bu hızlarda çıkabilir.
  • astra h sedan 1.3 dizel ile 1 defa geçtim ordan 6.cı vites 120 ile çıkmıştı. haftaya gene ankara yapacağım fakat diğer yolu kullanacağım yeni aracım c-max ecoboost 160 170 le rahat çıkardı sanırım.
  • Elmadag'in egimi ne kadar bilmiyorum ama orasi gorundugunden cok daha dik. Memlekete giderken sahini tutamiyordum iniste, asiri hizlaniyor. Cikarken de 70 km ile tirmanabiliyorum en fazla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmir manisa arasında sabuncubeli diye bi yer var.Aynı şeyi bende yaşıyorum.Farklı 4 araçla geçtim 2 si otomatikti.Araçlar devirden düşüyor.Çok ilginç.Dediğiniz gibi havadan mı kaynaklanıyor?

• SchwarzMoto kullanıcısına yanıt
    Konunun geçtiği yer baykuş boğazımı ?
  • Maaşallah arabanın yakıt tüketimi takıntısı yüzünden onlarca konu varken bu konuda herkes %10 luk rampayı 140-150 dip gaz çıkıyormuş... Hani nerde o kuruş hesabı yaptığımız, 6.2 litre yakan aracı 5.9 litre yakan başka marka araç ile yerden yere vurduğumuz muhabbetler?

Marmarise gittim geldim imzamdaki araçla, Gökova körfezinden denizliye doğru gidiş-geliş 2 şerit yolda tırmanırken yeri geldi 50 ile gittim hiç de kendimi ezik falan hissetmedim. Arkama yapışıp selektör yapan dizel Flu'lar, Focuslar şirket araçları oldu bolca, hiç birini sallamadım. Açtım camı mis gibi dağ havası soludum.

Düz yolda bile 130 dan sonra en ekonomik araba bile içmeye başlıyor yakıtı... O yokuşu da biraz usul çıkıverin ölmezsiniz...
  • Bayramda memlekete giderken o yoldan geçeceğim, dönüşteki tecrübelerimi paylaşırım.
  • Millet 140-150 ile rampa cikiyor 2 gun sonra zam gelince kiyamet kopuyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keomaa

İzmir manisa arasında sabuncubeli diye bi yer var.Aynı şeyi bende yaşıyorum.Farklı 4 araçla geçtim 2 si otomatikti.Araçlar devirden düşüyor.Çok ilginç.Dediğiniz gibi havadan mı kaynaklanıyor?

Orası bildiğin dik rampada o yüzden.
    1.4 Siena ile 4.Vites 2500-3000 rpm'de rahatlıkla çıkılıyor.
    Ama Elmadağ epey bi farklıymış
  • Laguna 2 ile demirci rampalarini 3. vitesle cikiyorum banamisin demiyor araba.

• Ac Schnitzer. A kullanıcısına yanıt
    Çıkmasına çıkıyor ama araçlar devirden düşüyor 3.viteste.2 ye alıncada çok bağırıyor.

• Benim de hiç anlamadığın bir yokuş.Bütün araçlar bayılıyor ben 120 ile çıkabiliyorum hem de LPGli Hitler motorla.Sanırım çoğu kişi tehlikeli bulduğu ve çok yaktığı için yavaş çıkmayı tercih ediyor.Yoksa çıkamadığından değil.
  • ben de oradan her sene geçerim.benim 1.4 otomatik getz tamamen kamyon hızında tırmanıyor orayı.orası çok dik ve uzun...tabi gazı köklersen 3000-3500 devirlerde gayet hızlanıyor ama ne gerek var yarım saat daha geç giderim ama o yaktığım yakıta acırım...

ayrıca arkadaşlar ankaradan zonguldağa giderken otabanda bi bölge var ki 2-3 km uzunluğunda bir yol araba normalde 3-4. viteslerde 2000-2500 devir aralığında gideceği yerde sanki birşey arabayı arkadan çekiyormuş gibi 1. vitesten 2 ye geçiremiyorum. 3500-4000 arası devirde 2 ye geçiyor.sanki orada manyetik bir çekim var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kavalalı92

Konunun geçtiği yer baykuş boğazımı ?

Hayır. Baykuş Boğazı Ankara-Çankırı arasında.
  • burglar08 kullanıcısına yanıt
    O yoldada aynı şey söz konusuda ondan sordum
  • ben de o rampayı 1.9 TDİ 90hp ile 4.viteste çıkıyorum.sanırım benim arabanın 5.vitesi baya uzun o yüzden rampalarda istekli değil.3000 devirde 140 yapıyor yani oradan pay biçin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -alize-

quote:

Orijinalden alıntı: mkaandngz

Peki sizin kullandiginiz fiyatlar cok mu iyi ben coesamla lineayi tozadumana katmis adamim

ben ne sizin aracınıza bişey söyledim ne de kendi aracimin daha hızlı veya iyi olduğunu.

forumda opellerin beygirlerinden, "Sütçü beygiri" diye bahseden güruhun, birazdan konuya geleceğinden bahsetmiştim.

Ayrıca "fiyat" değil "fiat"

Dikkate almayı..

Kesin Tozu Dumana kattığı Corsasında Fiat ürünü Multijet motor vardır..

• bir de adanaya giderken niğde tarafından Tekir rampası var beyler orası da garip bir rampa araç zor topluyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.