Şimdi Ara

ankaradan nefret etmeye başladım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
12.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ANKARALI NAMIK belediye başkanı adayı dahi olursa Ankarayı terk ederim
    ...Aşkımız iki gözlüklünün öpüşme çabasıydı;
    gözlükleri çıkarmak hiç aklımıza gelmedi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KeVhO

Oran, Kavaklıdere, Ümitköy,çayyolu, bilkent, Keçiören, Sıhhiye

Tunalı, cinnah, Arjantin,iran,filistin ,kızılay, Bahçeli, Kolej,Kurtuluş ,Cebeci

ankamall, CarrefourSA, Armada, Karum, Cepa, Bauhause, Atakule vb gibi alışveriş ve sosyal aktüel olan yerleri vardır ...

Gezmeyenler boşuna konusmasın ANKARAGÜCÜLÜLER boşuna siniri olmuyorlar İSTANBUL takımlarına

ANKARANIN yanında istanbulun lafı bile olmaz

eee bu mudur yani

10 yıl istanbulda yaşadım (orada büyüdüm) sonra ankaraya geldim 5 yıldır buradayım istanbuldan sonra ankara walla köy gibi geldi bu ne arkadaş ya istanbul her ne kadar kalabalık da olsa pahalıda olsa güzel yerdi be.

ha ankara nında son hali hiç yabana atılmaz ama burada eğlence ve sosyal aktivite anlayışı avmler...

• İstanbul iyiki buradayım
  • arkadaşalr siz bir kere klasmanlarda yanlış yapıyorsunuz yani bi nevi uçakmı hızlı gider arabamı demişsiniz. Biri havada gidiyor biri karada karşılaştırmak ne kadar doğruysa istanbulla karşılaştırmak öyledir. İstanbul düşünün peygamberimiz zamanında onun lafında geçecek çapta bir şehir, bizansa yüzyıllarca başkentlik yapmış,osm. 600 sene başkentlik yapmış iki kıtayı birbirine bağlıyor şimdi bu şehir ayrıdır her zaman karşılaştırılmaz yani siz peygamberleri karşılaştırabilirmisiniz hepsinin yeri ayrıdır ve teklerdir. Aynen öyle düşünmek lazım. Ankaraya gelince türkiyenin ikinci büyük şehridir devletin merkezidir sanayi gelişmiştir en basitinden f-16 fabrikası gibi ayrıca anadoludaki bütün yollar ankaraya bağlıdır bunun gibi bir sürü artısı vardır. Her şeyi ile güzeldir insan kalitesi diğer yerlere göre fazladır. En basitinden atatürk neden ankarayı seçmiştir artılarından peki onun dışında neden ankara milletvekilidir neden ölünce ankaraya gömülmek istemiştir. BUnlar da duygusal olarak ankaranın diğer yüzünü kendine bağlayan o gizli büyüsünü gösterir. Ayrıca çok eski ve geniş bir kültürü vardır mesela seğmenlik geleneği vardır. Bu gelenek atatürkü çankaya sırtlarında karşılayıp atam seni görmeye geldik bu vatan uğruna ölmeye geldik diyen gelenektir. İşte bu yönüyle ankara gerçekten yaşanılası bir yerdir.

• bir diğer yönüde uğraştığınız meslekle ilgilidri mesela uluslar arası ihracat yapıyorsunuz bu işi yaparken neyi düşünürsünüz kolay ulaşımı. TAbiki limanı olan büyük imkanı olan şehirlere yönelirsiniz o yüzden izmir ve istanbul ticarette ayrı yerleri vardır. İkinci olarak herşey bir şehirde bulunmaz bunu tüm dünya ülkelerinde görebilirsiniz mesela amerika hemen hemen her şehri aynı zamanda kurulmuştur ama amerika denince herkezin aklına ilk new york gelir ama başkenti washington dır. Bu şekilde düşünülürse bu anlamsız şehirleri karşılaştırma işine bi son verilebilier.

Orjinalden alıntı: THR

quote:

Orjinalden alıntı: KeVhO

Oran, Kavaklıdere, Ümitköy,çayyolu, bilkent, Keçiören, Sıhhiye

Tunalı, cinnah, Arjantin,iran,filistin ,kızılay, Bahçeli, Kolej,Kurtuluş ,Cebeci

ankamall, CarrefourSA, Armada, Karum, Cepa, Bauhause, Atakule vb gibi alışveriş ve sosyal aktüel olan yerleri vardır ...

Gezmeyenler boşuna konusmasın ANKARAGÜCÜLÜLER boşuna siniri olmuyorlar İSTANBUL takımlarına

ANKARANIN yanında istanbulun lafı bile olmaz

eee bu mudur yani

10 yıl istanbulda yaşadım (orada büyüdüm) sonra ankaraya geldim 5 yıldır buradayım istanbuldan sonra ankara walla köy gibi geldi bu ne arkadaş ya istanbul her ne kadar kalabalık da olsa pahalıda olsa güzel yerdi be.

ha ankara nında son hali hiç yabana atılmaz ama burada eğlence ve sosyal aktivite anlayışı avmler...

yukarıda demiştim:

quote:

ya Ankara'ya kurban olun.
    off aşığım ankara'ya.

istanbul'da doğdum, 10 yıl kaldım.
    kayseri'de 1 yıl kaldım.
    ankara'da 3 yıl kaldım, ardından liseye bursa'ya gittim 4 sene. izmirde de 1 yıla yakın kalmışımdır.
    arada 1 sene ankara'da kaldım tekrar
    şimdi 6 aydır eskişehir'deyim üniversite için

şuanda istanbul'a taşınma olasılığımız var, resmen kan ağlıyorum. istemiyorum istanbul gibi bir şehri.

o arkadaşın ankara'yı tercih ettiği istanbul'u da, izmir'i de, bursa'yı da yeterince gördüm.
    ömrümün sonuna kadar Ankara'da ikamet etmeyi isterim

• Atatürk'ün hazırlattığı plana göre gitseydi bu şehir bir cennet olacaktı , şuanda da buranın geri kalması için uğraşıyorlar bunun en bariz örneği Atatürk orman çiftliğinin hali ve gençlik parkı

en geniş yol bizde en düzenli trafik bizde batısından doğusuna durmadan geçebiliyorsun

izmire her yaz giderim şehire girdikten sonra ne hikmetse 5-6 tane lambada bekliyoruz tabi izmire daha yeni başlanmış ankadadaki gibi alt geçitler.

şurasıda bir gerçektir ankarada avm lerden başka gidilecek bir yer yok ankaralı için eğer kafa dinleyim diyorsan 100 km dışarı çıkacaksın şehirden ve tabiki yine dağ taşvar etrafta ama izmirde öyle değil izmirden 100 km dışarı çıkınca gözün gönlün açılıyor stres atıyorsun bir şeyler görebiliyorsun.

• Uzun bir aradan sonra bu topiğe bişiler yazmak bana kısmet oldu :)

İstanbulda 8 , İzmirde 2 ve evlendiğimden beri yani 2 yıldırda ankarada yaşıyorum ...

Şahsi kanaatim en güzeli İzmir

İstanbulun Gezmesi tozması , ankaranın düzeninin birleştiği yer GÜZEL İZMİR ...

Orijinalden alıntı: trapspeed

Ankara 5 milyon.istanbul 15 milyon....Ankara'yı beğenmeyebilirsiniz ama Türkiye'nin en ferah metropolu belkide burası..şu tunalı,atakule tarafları geceleri myhteşem olur her eğlencenin her türlüsünü bulabilirsiniz.bir nevi etiler..İçlerinden en iğrenci İzmir'dir bana göre.böğğ.kokusu pis.denizi pis.yolları bozuk.insanlar soğuk

İzmir mi pis ?

İzmir'de yaşadım ve ömrüm boyu yaşadığım en güzel şehir.Hiç Karşıyaka'nın iskelesinde yürürken simit yeme zevkini tattın mı ? Peki ya mis gibi bir sabahtan sonra F.Altay sokağındaki bir dükkanda oturup kahvaltı etmeyi ? Mis gibi bir koku eşliğinde vapura atlayıp martılara simit atmayı ?
    Ah İzmir,ah

Samsun'da otomobil ile biçerdöverin çarpıştığı kazada, 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Kaza, Bafra ilçesi Samsun-Sinop karayolunda meydana geldi. Eyüp Kırımlı yönetimindeki 52 DB 511 plakalı otomobil ile Mehmet Sanma yönetimindeki biçerdöver çarpıştı. Kazada, otomobilde bulunan Sezai Köse olay yerinde hayatını kaybetti, sürücü Kırımlı ile Ufuk Türk ve Uğur Akar ise yaralandı.

• bence istanbulda yaşamak zor ama bi okadarda keyifli
    ''Zaman hiç durmadan koşuyor.Eğer durursam birbirinin aynı olan ayak izlerini görürüm onun.Birbirinin aynı olan günlerde yaşarım.Aynı günü tekrar tekrar yaşamak ne verirki bana herşeyin hızla uzaklaştığını düşündürmekten başka..''
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_Ku$^^uTQ

quote:

Orjinalden alıntı: __koleksiyoncu__

ankarayla istanbulu kıyaslarsan istanbulda yaşanmaz ama ankarada sosyal hayat yok durmuş bi kere waffle yapan yer az bowling desen parmak sayısını geçmez, tenis desen en fazla 15 tane bune yemekleri güzel ama daha fazlası olabildi çoğu fuar ve gösteri istanbulda oluyor neden anlarada olmuyor ankaranın eksiği ne

takılacağın yerleri bileceksin
    bende Ankara'da yaşıyorum,,,
    bana görede çok güzel bir şehir
    ulaşım rahat,şahsen benim bulunduğum ortamların kültür seviyesi yüksek,
    bence sen takılacağın yerleri bilmiyorsun

Tamamen doğrusun.İstanbul bir yerden bi yere gitmek için,artık matematiksel zekanı kullanarak en az kaç vasıta yapabilirsin onu düşünüyorsun :D Ankara'da öyle mi,bir-iki vesait.Bi de benim otostopu katarsan 3 oluo da,oraya girmiim :D

Ankara'nın yemekleri kötü mü!? İnsaf ya :D En ucuz mekan,hatta "öğrenci mekanı" diyebileceğim "özgaziantep"te bile yediğim iskender (samimi söylüyorum) İStiklal'de yediğim iskendere on basar.(özgaziantepi de hararetle tavsiye edebilirim,ankaradaki tüm şubelerini ezbere biliyorum:D )

He,sosyal açıdan İstanbula oranla biraz fakir,ona diyeceğim bi şey yok.Mesela nargile için Çukurambara gidiyorum,bowling için Bahçeliye,sinema için armada'ya.Dediğin gibi,takılacağın yerleri bilmen gerek :D

"Kıro"lara gelincee...Maalesef ulus civarında elini sallasan ellisi.Ben de pek takılmıyorum oralarda zaten o yüzden sorun yok :D

Gökçek'imiz saolsun denizi bilem getirdi şehrimize :D

İSTANBUL GEZİLECEK YER ARKADAŞIM,ANKARA İSE YAŞANILACAK :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxay -- 18 Eylül 2009; 12:46:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onr4249

doğduğumdan beri ankarada yaşıyorum ve batıdaki şehirlerin çoğunu gezdim

en geniş yol bizde en düzenli trafik bizde batısından doğusuna durmadan geçebiliyorsun

izmire her yaz giderim şehire girdikten sonra ne hikmetse 5-6 tane lambada bekliyoruz tabi izmire daha yeni başlanmış ankadadaki gibi alt geçitler.

şurasıda bir gerçektir ankarada avm lerden başka gidilecek bir yer yok ankaralı için eğer kafa dinleyim diyorsan 100 km dışarı çıkacaksın şehirden ve tabiki yine dağ taşvar etrafta ama izmirde öyle değil izmirden 100 km dışarı çıkınca gözün gönlün açılıyor stres atıyorsun bir şeyler görebiliyorsun.

Bu yazıyı yazdığımda Ankarada yaşıyordum.

Şimidi ise İzmirde yaşıyorum.

Ankaradan sonra İzmir e alışmak zaman aldı ama çobuk adapte oldum.

Belediyecilik olarak Ankara bir numaraymış bunu İzmire taşındıktan sonra anladım.(Gökçek e çok kızardım ama buraya gelince adamın çalıştığını anladım ama o koltuğu hala hak etmiyor.namkör.gif)İzmirde belediyecilik diye birşey pek yok evet belediye çalışıyor ama o kadar az çalışıyor ki İzmirin insanına remen işkence çektiriyor.İzmir şehircilik olarak Ankara dan 8-10 yıl geride ancak yinede güzel bir şehir.

Birde Ankara nın insanı bana daha samimi geliyor.

Ankarada sosyal aktivite açısından yapılacak pek birşey yok ama İzmirde çok şey var.Ankara bu yönden sıkıcıdır ama düzen konusunda (şehircilik) kesinlikle çok iyidir.

• Bende Ankara dayım.Bomboş şehir.Yukarıda saydığınız AVM ler iyi güzel ama yetmiyo...İstanbul yine iyidir bence...Koyun birkaç istanbul fotoğrafıda doyalım

Orijinalden alıntı: ismail0625

Bende Ankara dayım.Bomboş şehir.Yukarıda saydığınız AVM ler iyi güzel ama yetmiyo...İstanbul yine iyidir bence...Koyun birkaç istanbul fotoğrafıda doyalım

he ya bıktım artık avm lerden hep aynı şeyler
    daha 4 yıl burdayım ama
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.