Şimdi Ara

Ankarada semt tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Ankara'da önerebileceğiniz semt neresidir?
    İlk önce semt belirleyip ondan sonra emlakçılara gitmeyi, sahibinden ve milliyet emlaka bakmayı düşünüyorum. Ama önce semti belirlemem lazım.

Uygun fiyatlı, düzgün ve 100m^2 nin altı evlere bakıyorum. 750TLnin üstüne çıkmayı düşünmüyorum.

Aslında merkezde Kolejde bu tarz evler var ama evlerin içi gerçekten hiç iyi değil ve ısınmıyor. İyi olan yerlerde epey pahalı.

Eryaman çok güzel yerler var ama ulaşım çok fena. Her seferinde şehirdışı yolculuk yapıyor gibi oluyorsun.

Bu anlamda Eryaman gibi merkeze çok uzak olmayan ama düzenli bir evi bulabileceğim semt önerisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trsinapsis -- 20 Aralık 2012; 15:23:09 >

• Yanlış bi,r yere mi konu açtım diyecem ama sanırım başka uygun yer yok.

Neyse sanırım forumda Ankaralı yok. Herkes İstanbullu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trsinapsis

Yanlış bi,r yere mi konu açtım diyecem ama sanırım başka uygun yer yok.

biraz daha bilgi verebilirseniz , size daha rahat yer önerme şansımız olabilir... misal çalıştığınız yer, arabayla mı sgidip geleceksiniz, akşam/sabah trafik olma ihtimali problem mi yokda bunlara rağmen merkezde oturmak mı önemli... haftasonu arabasız dışarı çıkmak istermisiniz, yoksa sessi zbir yer mi arıyorsunuz vs...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aerofeb

quote:

Yanlış bi,r yere mi konu açtım diyecem ama sanırım başka uygun yer yok.

biraz daha bilgi verebilirseniz , size daha rahat yer önerme şansımız olabilir... misal çalıştığınız yer, arabayla mı sgidip geleceksiniz, akşam/sabah trafik olma ihtimali problem mi yokda bunlara rağmen merkezde oturmak mı önemli... haftasonu arabasız dışarı çıkmak istermisiniz, yoksa sessi zbir yer mi arıyorsunuz vs...

Çalıştığım yer Bahçelievlere yakın. Otobüsle/dolmuşla gidip gelicem. 30-40 dakikalık mesafeye razıyım.

Direkt merkezde olmak zorunda değil. 1 otobüsle 1 dolmuşla gidebileceğim Eryaman veya Yaşamkent gibi abartı uzak olmayan bir semt arıyorum.

Yani belli oranda trafiğe razıyım. Direkt yürüme mesafesi olması da gerekmiyor. Dediğim gibi hem aşırı uzak olmayan hem de nispeten düzgün evler arıyorum.

Merkeze yaklaştıkça evler dökülmeye fiyatlar artmaya başlıyor. Bunun ortasını bulabilirsek ne mutlu

• quote:

Çalıştığım yer Bahçelievlere yakın. Otobüsle/dolmuşla gidip gelicem. 30-40 dakikalık mesafeye razıyım.

Direkt merkezde olmak zorunda değil. 1 otobüsle 1 dolmuşla gidebileceğim Eryaman veya Yaşamkent gibi abartı uzak olmayan bir semt arıyorum.

Yani belli oranda trafiğe razıyım. Direkt yürüme mesafesi olması da gerekmiyor. Dediğim gibi hem aşırı uzak olmayan hem de nispeten düzgün evler arıyorum.

Merkeze yaklaştıkça evler dökülmeye fiyatlar artmaya başlıyor. Bunun ortasını bulabilirsek ne mutlu

son cümlenizden başlayacak olursam haklısınız :)

yakın zamanda bir arkadaşımız satın almak için ev araştırdı ve kendisi emekte karar kıldı...hem bu zaman diliminde geçen diyaloglardan hem de ankarada yaşamanın getirdiği birikimden yola çıkarak naçizane öneriler getirmeye çalışayım...

evet yeni evlerin çoğu şehre uzak... fiyatı biraz yüksek yaşamkentten, sonra birlik mahallesi,eryaman ve batıkentin çevre yoluna yakın kesimlerine sıfır,geniş ve nispeten uygun kiralı/fiyatlı ev bulmak mümkün.ama söylediğiniz 1 otobüs/minibüsle bahçeliye ulaşım pek mümkün değil...

benim aklına gelen bu kriterle uygun yerler; öveçlerin çetin emeç'e ve konya yoluna yakın bölümleri, yenimahalle ve eski binaları yıkılıp yeniden yapılan gazi mahallesi geliyor.özellikle gazi mahallesi size tek dolmuş imkanını da sunar, trafik de olsa km olarak bahçeliye fazla uzun mesafe değil.yeni evlere bakabilirsiniz...

evlenmeden önce ailemle uzun zaman (13 sene) yenimahalle merkezde oturdum... şu an iş yerime ait lojmanda kalıyorum ama sürem dolduğunda yine o bölge ilk önceliğim olacak...size de öneririm; metro+ankaray kullanabilirsiniz...

yine ayrancı önerebileceğim bir mahalle... çetin emeç üzerinden bahçeliye ulaşabilirsiniz,ev çoktur ama yeni ev bulabilmek için biraz daha zamanınızı harcamanız gerekebilir...

• quote:

quote:

son cümlenizden başlayacak olursam haklısınız :)

yakın zamanda bir arkadaşımız satın almak için ev araştırdı ve kendisi emekte karar kıldı...hem bu zaman diliminde geçen diyaloglardan hem de ankarada yaşamanın getirdiği birikimden yola çıkarak naçizane öneriler getirmeye çalışayım...

evet yeni evlerin çoğu şehre uzak... fiyatı biraz yüksek yaşamkentten, sonra birlik mahallesi,eryaman ve batıkentin çevre yoluna yakın kesimlerine sıfır,geniş ve nispeten uygun kiralı/fiyatlı ev bulmak mümkün.ama söylediğiniz 1 otobüs/minibüsle bahçeliye ulaşım pek mümkün değil...

benim aklına gelen bu kriterle uygun yerler; öveçlerin çetin emeç'e ve konya yoluna yakın bölümleri, yenimahalle ve eski binaları yıkılıp yeniden yapılan gazi mahallesi geliyor.özellikle gazi mahallesi size tek dolmuş imkanını da sunar, trafik de olsa km olarak bahçeliye fazla uzun mesafe değil.yeni evlere bakabilirsiniz...

evlenmeden önce ailemle uzun zaman (13 sene) yenimahalle merkezde oturdum... şu an iş yerime ait lojmanda kalıyorum ama sürem dolduğunda yine o bölge ilk önceliğim olacak...size de öneririm; metro+ankaray kullanabilirsiniz...

yine ayrancı önerebileceğim bir mahalle... çetin emeç üzerinden bahçeliye ulaşabilirsiniz,ev çoktur ama yeni ev bulabilmek için biraz daha zamanınızı harcamanız gerekebilir...

Hocam öncelikle çok teşekkürler önerileriniz için. Özellikle Öveç ve Ayrancı tarafına bakmak gerekiyor . Siz dedikten sonra inceledim ulaşım açısından mantıklı gözüküyor. Henüz Gazi Mahallesine gitmedim tam bilmiyorum nerede olduğunu. Oraya da bakarım olmazsa.

Aslında 1+1 veya stüdyo olsa çok güzel olurdu fakat o tarz evler genelde Etimesgut ve Eryaman tarafında gözüküyor. Bu tarz evler biraz daha yaygınlaşsa çok daha güzel olur aslında.

Bu arada Ümitköy tarafı nasıl hocam internette pek 1+1 göremedim? Çok mu pahalıdır? Yaşamkente göre nispeten içeride kalıyor yeni evlerde çok fazla.

• quote:

Hocam öncelikle çok teşekkürler önerileriniz için. Özellikle Öveç ve Ayrancı tarafına bakmak gerekiyor . Siz dedikten sonra inceledim ulaşım açısından mantıklı gözüküyor. Henüz Gazi Mahallesine gitmedim tam bilmiyorum nerede olduğunu. Oraya da bakarım olmazsa.

Aslında 1+1 veya stüdyo olsa çok güzel olurdu fakat o tarz evler genelde Etimesgut ve Eryaman tarafında gözüküyor. Bu tarz evler biraz daha yaygınlaşsa çok daha güzel olur aslında.

Bu arada Ümitköy tarafı nasıl hocam internette pek 1+1 göremedim? Çok mu pahalıdır? Yaşamkente göre nispeten içeride kalıyor yeni evlerde çok fazla.

öncelikle gazi mahallesi ; gazi üniversitesi ile AOÇ arasında kalan bir nokta...büyük bir mahalle değil ama ulaşımı kolay bir noktada... ama sanmıyorum ki 1+1 ev kolay bulunabilsin... yine de 2+1bulabilirsiniz gibi geliyor...

benim de çoğu arkadaşım evlenmeden önce eryamanda 1+1 hatta eşyalı evlerde kaldılar ama sizin de değindiğiniz gibi araç olmadan biraz zor, araçla da özellikle sabah trafiği hiç çekilmiyor...

başka 1+1 nerede var derseniz yüzüncü yılda odtü'ye yakın yerlerde var ama bahçeliye yakın da olsa direk ulaşım aracı ben hatırlamıyorum...her ne kadar ulaşım zamanı sizin söylediğiniz sürenin içinde kalsa da tek vasıta olmaz gibi...

yenimahallede de 1+1 fazla ev yoktur ama 2+1 bol miktarda var...öveçler/ayrancıdan bir artısı metro olması ve bahçeliye ulaşım zamanının trafikten bağımsız standart olması...

isterseniz siz önce bir gezin bu üç- dört mahalleyi imkanınız varsa (gazi mah/y.mahalle/öveçler/ayrancı) belki benim değinmediğim ya da gözlemlemediğim birşey gözünüzü takılır beğenmezsiniz, sonrasında tekrar konuşur size uygun başka noktalar belirlemeye çalışırız...

şimdiden kolay gelsin

edit: ümitköyü yazmayı unuttum...ümitköye artık uzak demiyoruz eskidendi o 1+1 bulabileceğiniz, evlerin orta yaşlı ama bakımlı olduğunu düşünüyorum...konutkent biraz daha yeni ama pahalıdır...sanırım tek ulaşım aracı gelebileceksiniz, yanılmıyorsam sıhhıye dolmuşları vardı bahçeliden geçen...o bölgede oturan bir arkadaş/forumdaş daha net bilgi verebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B9F024995 -- 22 Aralık 2012; 8:41:08 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    istanbulda baklavacı tavsiyesi?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sizin için en uygun yer emek veya beşevler tarafı olabilir.hele beşevlerde üniversite yakınında bulabilirsin istediğin fiyatlara.

arkadaş sana öveçler ayrancı tarafı gibi yerleri de tavsiyede bulunmuş ama buralar yakın olmasına rağmen iş giriş çıkış saatlerinde çok fazla trafik olur hele ki kızılaya yakın yerlede ev tutarsan çoğu zaman dolmuş ve otobüse binemezsin bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbm333

sizin için en uygun yer emek veya beşevler tarafı olabilir.hele beşevlerde üniversite yakınında bulabilirsin istediğin fiyatlara.

arkadaş sana öveçler ayrancı tarafı gibi yerleri de tavsiyede bulunmuş ama buralar yakın olmasına rağmen iş giriş çıkış saatlerinde çok fazla trafik olur hele ki kızılaya yakın yerlede ev tutarsan çoğu zaman dolmuş ve otobüse binemezsin bile.

Teşekkürler hocam.

Emek ve beşevleri biraz gezdim henüz pek dek gelmedi o tarafta. Biraz daha bakmak lazım sanırım.

Bu mebusevleri ve subayevleri dedikleri yerler nasıldır hocam ? Bir de gazi mahallesini söylediler. Eğer diğer yerlerde bulamazsam buralara da bakmayı düşünüyorum. Ama şimdilik pek fikrim yok bu semtler hakkında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trsinapsis -- 24 Aralık 2012; 13:48:20 >
  • mebusevleri bahçeliye çok yakındır ama biraz pahallı diye biliyorum .subayevleri için ise pek bilgim yok ama araçları yine bahçeliye yakın bir yere kadar gidiyor diye biliyorum.gazi mahallesi ise tam öğrenci yeri yine işini görür ama yeni veya düzgün ev bulmak çok kolay olacağını sanmıyorum sonuçta orada genelde öğrenciler kalıyor.
  • quote:

mebusevleri bahçeliye çok yakındır ama biraz pahallı diye biliyorum .subayevleri için ise pek bilgim yok ama araçları yine bahçeliye yakın bir yere kadar gidiyor diye biliyorum.gazi mahallesi ise tam öğrenci yeri yine işini görür ama yeni veya düzgün ev bulmak çok kolay olacağını sanmıyorum sonuçta orada genelde öğrenciler kalıyor.

Hocam tekrar teşekkürler.

Balgat hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bende yeni yeni öğrendikçe soruyorum kusura bakmayın.
  • balgat , 100. yıl oralarda istediğiniz gibidir yakın yerler ama orda iki kısım var diyebilirim biri eski biri yeni kısımları tabi fiyatlarıda farklıdır ama bahçeliye çok yakın milli kütüphanede indin mi tek araba ile iş biter.
  • quote:

quote:

mebusevleri bahçeliye çok yakındır ama biraz pahallı diye biliyorum .subayevleri için ise pek bilgim yok ama araçları yine bahçeliye yakın bir yere kadar gidiyor diye biliyorum.gazi mahallesi ise tam öğrenci yeri yine işini görür ama yeni veya düzgün ev bulmak çok kolay olacağını sanmıyorum sonuçta orada genelde öğrenciler kalıyor.

Alıntıları Göster
    quote:

hocam bulabildiniz mi uygun bir yer?

• quote:

Arkadaşlar Ankara'da önerebileceğiniz semt neresidir?
    İlk önce semt belirleyip ondan sonra emlakçılara gitmeyi, sahibinden ve milliyet emlaka bakmayı düşünüyorum. Ama önce semti belirlemem lazım.

Uygun fiyatlı, düzgün ve 100m^2 nin altı evlere bakıyorum. 750TLnin üstüne çıkmayı düşünmüyorum.

Aslında merkezde Kolejde bu tarz evler var ama evlerin içi gerçekten hiç iyi değil ve ısınmıyor. İyi olan yerlerde epey pahalı.

Eryaman çok güzel yerler var ama ulaşım çok fena. Her seferinde şehirdışı yolculuk yapıyor gibi oluyorsun.

Bu anlamda Eryaman gibi merkeze çok uzak olmayan ama düzenli bir evi bulabileceğim semt önerisi olan var mı?

bence 1 yıl oturun herhangi uygun bir semtte, sonra bakın nerede yaşamak istediğinize.
    en dogrusu öyle olur.

tavsiyem;
    ankaray hattının haritasına bakın, durak olan her yerde oturabilirsiniz.

• Çalıştığınız yer bahçelievlere yakınsa kesinlikle ankaray hattına yakın yerlerde ev bakmanızı tavsiye ederim.
    Ben yıllardır kolejde oturuyorum.Burada evler eski ve küçüktür.Bina yaş ortalamaları neredeyse 20 diyebilirim.Ama en güzel durumu her yere ulaşım kolay.Kolej tarafında ev bakarsanız cadde sokak söylerseniz size yardımcı olabilirim.
  • quote:

quote:

hocam bulabildiniz mi uygun bir yer?

Hocam şimdilik bir yakınımın yanında kalıyorum. 2-3 ay sonra tekrar aramaya başlarım. Bu havalarda ev gezmek gerçekten çok zor. Mart Nisan gibi tekrar başlayacağım. Şimdilik internetten takip ediyorum.

Varsa tavsiyeleriniz yine alabilirim.

Bu arada semt olarak Bahçeli diye geçiyor ancak metro hatlarına uzak çalıştığım yer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trsinapsis -- 7 Ocak 2013; 8:25:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.